השימוש במשחת שיניים לליטוש שריטות בדיסקים תלוי במידה רבה בסוג ומרקם משחת השיניים ובכלי שבעזרתו מורחים אותה - התוצאות הסופיות משתנות בין שיפור מזערי
ביותר (ממש כזה שבלתי מורגש) לבין נזק לתקליטור. ההמלצה האישית שלי היא לא להשתמש במשחת שיניים לליטוש שריטות. הסיבה שהרבה אנשים חושבים שמשחת שיניים עוזרת היא בגלל שכל התהליך של ה"ליטוש" בעזרתה וניקויה לאחר מכן מסירים
ליכלוכים שקשים להסרה ע"י ניגוב בלבד.
למרות שאני תורם פה לאוף טופיק עצבני במיוחד:
אמרתי את זה בעבר בפורום הזה ואני חוזר על זה שוב: החומר הטוב ביותר לליטוש תקליטורים הוא
ברסו. זה הוכח שוב ושוב ושוב ושוב ואם זה לא מספיק, אני מאמת את הנתונים מנסיון אישי של שנים (אפילו בערך בויקיפדיה שאליו קישרתי זה מצוין).
שריטות עמוקות במיוחד מחייבות ליטוש מקצועי (או קניית מכשיר לישוט ביתי), שום כמות של ליטוש ידני עם ברסו לא תעזור.
שריטות בחלק העליון של הדיסק, כלומר בחלק בו מופיע הכיתוב/תמונה
אינן ניתנות לתיקון בשום צורה או דרך (אבל אם זה תקליטור עם ערך רגשי, השתמשו בו כתחתית לכוס שתייה חמה - זכרונות ילדות עם כל קפה(TM)).
ולמי שמשום מה תמים במיוחד - הבננה לא עובדת - אין שום גורמים שוחקים בבננה או בקליפתה. אם ממש הייתי רוצה ללכת על איזשהו גרעין של אמת, הייתי אומר שהבננה יכולה לשמש כחומר
סותם שריטות (יש גם כאלה מסחריים), אבל הניקוי האחרון עם חומר לניקוי חלונות מוציא את הבננה כך שבכל מקרה, אפילו גרעין של אמת אין.
Og, out.