מדריך להפעלת משחקי CD בדוסבוקס

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

Og
מנהל
מנהל

מדריך להפעלת משחקי CD בדוסבוקס

שליחה על ידי Og »

שרשור זה מיועד להערות ושאלות בנוגע למדריך להפעלת משחקי CD בדוסבוקס.

לידיעתכם, ניתן לתרום מידע למדריך ע"י הוספת פרטים לערך הויקי שלו.
Og
מנהל
מנהל

Re: מדריך להפעלת משחקי CD בדוסבוקס

שליחה על ידי Og »

אני אשמח אם מישהו שמבין בפרונטאנדים יתנדב להשלים את "נספח ה': יישום ההוראות עבור ממשקים גרפיים לדוסבוקס (דיפנד, DBGL וכו')".

לכל הפחות, שיהיה שם פירוט לגבי דיפנד...
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

הממ, מישהו. תמונה

קבל ח"ח.
עשיתי מעין היררכיה קטנה כזו כדי ליצור תת-סעיפים (צעד א.1. וכו'). מקווה שזה לטעמך, אם לא, תחזיר את זה. (גנבתי את הקוד מיויו :twisted:)
לא רציתי לקחת לעצמי יותר מדי חירות בעניין, אז ברשותך שתי הערות:
בצעד א',2 כל עניין הדוגמאות די מבלבל. פתאום באמצע ההוראות אתה מכניס פקודה לדוגמה מבלי לעשות הפרדה והבהרה שמדובר כאן בדוגמה ולא באיזה צעד מחייב או משהו.
בצעד ב' אני חושב שכדאי להוסיף "טיפ" בצורה שבה כבר עשית בו ובמקום נוסף במדריך, שתוכנו הערה מסוגרת לגבי תקלה אפשרית בעניין הנפח בכונן הקשיח והפניה לנספח ב' עבור פתרון.
סמל אישי של משתמש
BluePrint
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

?write, right

שליחה על ידי BluePrint »

טעינת כונן תקליטורים... פיזי?!
ההוראות הן לתוכנה בתוך תוכנה, אין ביניהן לבין העולם המוחשי דבר וחצי דבר.
את DOSBox לא מעניין אם התוכן מגיע מכונן קשיח או תקליטורים, אני בטוח שגם לא אכפת לה אם זה כונן או ספריה כל עוד התוכן מוגדר ככונן תקליטורים.

בקיצור, המילה "פיזי" מיותרת.
לראיה אני מביא את oriel38 בפתיל Crusader.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

Radioactive Grandpa כתב:הממ, מישהו.
למען האמת, לא בהכרח התכוונתי אליך, רק רציתי שיהיה סעיף של שורה-שתיים שמסביר איפה לרשום את פקודת טעינת הכונן, בעיקר בדיפנד. את זה כל אחד שמבין קצת ושהפעיל את התכנה יכול לעשות.
אבל עכשיו אני רואה שהשקעת מעל ומעבר... אמנם טרם קראתי את כל נספח ה' המחודש, אבל אני בטוח שהרבה יותר טוב ממה שכל אחד אחר יוכל לעשות, אז יישר כח! :salute:

Radioactive Grandpa כתב:עשיתי מעין היררכיה קטנה כזו כדי ליצור תת-סעיפים (צעד א.1. וכו'). מקווה שזה לטעמך, אם לא, תחזיר את זה.
למען האמת, זה לא כ"כ משפיע על משהו כי עמוד הויקי מיועד לעבור לאתר ולהחליף את ה"מדריך" הישן והבלתי אקטואלי בעליל:
http://www.old-games.org/dosboxcd.php" target="_blank
ובהעברה אני בטוח שגורדי יסגנן אותו כרצונו (אולי אפילו יוסף תמונה או שתיים)

דווקא את זה שגנבת את "א1" ו-"א2" לא אהבתי :? אבל כאמור, אני אשאיר את ההחלטות הסופיות לגורדי.
Radioactive Grandpa כתב:בצעד א',2 כל עניין הדוגמאות די מבלבל. פתאום באמצע ההוראות אתה מכניס פקודה לדוגמה מבלי לעשות הפרדה והבהרה שמדובר כאן בדוגמה ולא באיזה צעד מחייב או משהו.
אבל רשום "בואו נראה כמה דוגמאות:" לפני הדוגמאות... :arrow: זה לא מספיק? איך אתה חושב שזה צריך להיות?
בכל מקרה, אני אשמח אם תשנה מה שאתה חושב לנכון וגורדי יחליט בסופו של דבר מה יותר טוב (ואולי אפילו שילוב של שני הניסוחים).
Radioactive Grandpa כתב:בצעד ב' אני חושב שכדאי להוסיף "טיפ" בצורה שבה כבר עשית בו ובמקום נוסף במדריך, שתוכנו הערה מסוגרת לגבי תקלה אפשרית בעניין הנפח בכונן הקשיח והפניה לנספח ב' עבור פתרון.
זה נשמע יותר כמו "הערה" מאשר טיפ, אבל אני מסכים.

-------------

BluePrint כתב:טעינת כונן תקליטורים... פיזי?!
אממ... כן...?
BluePrint כתב:ההוראות הן לתוכנה בתוך תוכנה, אין ביניהן לבין העולם המוחשי דבר וחצי דבר.
אני לא מבין אותך... הפלסטיק של התקליטור שלי והמתכות של כונן התקליטורים שלי הם די מוחשיים...
BluePrint כתב:את DOSBox לא מעניין אם התוכן מגיע מכונן קשיח או תקליטורים, אני בטוח שגם לא אכפת לה אם זה כונן או ספריה כל עוד התוכן מוגדר ככונן תקליטורים.
טעות חמורה. יש הבדל תהומי.
BluePrint כתב:בקיצור, המילה "פיזי" מיותרת.
באמת שאני לא מבין אותך... למה מיותרת? :?
BluePrint כתב:לראיה אני מביא את oriel38 בפתיל Crusader.
האם איבדת את שפיותך?? אוריאל כדוגמה??
hah, some judge of character...
סמל אישי של משתמש
BluePrint
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

exibit vs example

שליחה על ידי BluePrint »

Og כתב:הפלסטיק של התקליטור שלי והמתכות של כונן התקליטורים שלי הם די מוחשיים...
החומרה קיימת ובאמת יש הבדל קטן בין פסטיק מסתובב לבין מתכת מסתובבת אבל אפשר לסכם אותו בשדה מגנטי ואלו לא מעניינים את DOSBox, מבחינתה כונן זה כונן, ואם מערכת ההפעלה משוכנעת שהכונן הוא תקליטור (למרות שהוא צלמית), על מה תלין DOSBox?
משחקים בהם אין חשיבות לסדר הקבצים בתקליטור או הגנה שתוכנות יודעת להעתיק בשלמותה, יתנהגו כתקליטור גם אם רק תשים את הקבצים בספריה סתמית ותורה ל-DOSBox להתייחס אליה כאל כונן תקליטורים. (Lands of Lore יעשה זאת גם ללא הוראה מיוחדת, מספיק שהקבצים יהיו בשורש של כונן, כך שהרכבת c:\games\lol\cd ככונן D יספיק כדי לשחק)

המילה "פיזי" מיותרת משתי סיבות:
1. זו לא מילה בעברית.
2. (וכאן אני מביא את oriel38 כראיה, לא דוגמא) זה יכול לבלבל אנשים שרוצים להרכיב כונן מדומה. שאינו פלסטיק.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

BluePrint כתב:ואלו לא מעניינים את DOSBox, מבחינתה כונן זה כונן, ואם מערכת ההפעלה משוכנעת שהכונן הוא תקליטור (למרות שהוא צלמית), על מה תלין DOSBox?
שוב, זה לא נכון.
BluePrint כתב:משחקים בהם אין חשיבות לסדר הקבצים בתקליטור או הגנה שתוכנות יודעת להעתיק בשלמותה, יתנהגו כתקליטור גם אם רק תשים את הקבצים בספריה סתמית ותורה ל-DOSBox להתייחס אליה כאל כונן תקליטורים.
שוב2, עדיין לא נכון, ואני לא מדבר רק על רצועות שמע.
BluePrint כתב:זו לא מילה בעברית.
זה חדש לי (לא שאני חושב שזה משנה אם זו מילה בלעז...), על מה אתה מבסס קביעה זו?
BluePrint כתב:זה יכול לבלבל אנשים שרוצים להרכיב כונן מדומה. שאינו פלסטיק.
אז לזה אתה חותר? שמע, המדריך הזה נכתב על ידִי בשעתיים-שלוש. אם היה לי יותר זמן וכח, הייתי מוסיף סעיף או פיסקה על דימון טולז/אמולטור CD אחר וגם מוסיף סעיף על טעינת (או "הרכבה" כפי שאתה אוהב לקרוא לפעולה) תיקייה ככונן קשיח בצירוף הסתייגות לגבי האמולציה הלא-מושלמת של דוסבוקס בפעולה זו.

אבל בניגוד למדריכים קודמים שרשמתי ושאותם שלחתי ישירות לגורדי, את המדריך הזה פירסמתי ראשית בויקי כדי כדי לקבל קצת יותר מפידבק (כאב לך? נכון? יכולתי להשתמש ב"משוב" אבל עשיתי את זה בכוונה :twisted: ) מהציבור...

אולי אני לא אוהַב את זה (למעשה, כמעט בטוח שלא), אבל ברגע שפיסרמתי חומר מסויים בויקי, ויתרתי על הזכויות שלי לגביו ונתתי לציבור גושפנקא לעשות בו כרצונו.
אז תרגיש חופשי להרים את הכפפה ולהוסיף/לשנות כל תוכן שאינו מוצא חן בעיניך.
סמל אישי של משתמש
BluePrint
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

that's news to me

שליחה על ידי BluePrint »

- שוב? היתה פעם ראשונה?
אתה אומר שתוכנה שבנויה לא לתקשר עם כוננים אלא אם מגדירים לה בדיוק אילו כוננים ואיך להתייחס אליהם, יכולה להבדיל בין פלסטיק למתכת?

- שוב 2
גם אני לא מדבר על רצועות שמע ואפילו הבאתי דוגמא, אתה מוזמן לבדוק אותה.

- בעברית
"פיזי" זה יוונית. (physis)

- בילבול
ראיתי את המדריך ברגע שפרסמת את הבקשה למשוב לא כאב לך, נכון? אז למה לא? זה אפילו קצר יותר ומהרגע הראשון זה נראה לי לא בסדר אבל חשבתי שזה לא ישנה למי שידרש לו, השיחה עם oriel38 הראתה לי שאולי כן.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

BluePrint כתב:אתה אומר שתוכנה שבנויה לא לתקשר עם כוננים אלא אם מגדירים לה בדיוק אילו כוננים ואיך להתייחס אליהם, יכולה להבדיל בין פלסטיק למתכת?
למה אתה מתכוון ב"להבדיל"?
BluePrint כתב:גם אני לא מדבר על רצועות שמע ואפילו הבאתי דוגמא, אתה מוזמן לבדוק אותה.
למה שאבדוק אותה? אני יודע שהיא עובדת... מה אתה בעצם אומר בכך?
BluePrint כתב:"פיזי" זה יוונית. (physis)
עדיין לא השבת לשאלתי.
BluePrint כתב:ראיתי את המדריך ברגע שפרסמת את הבקשה למשוב ומהרגע הראשון זה נראה לי לא בסדר אבל חשבתי שזה לא ישנה למי שידרש לו, השיחה עם oriel38 הראתה לי שאולי כן
הצעתי אליך להרמת הכפפה עדיין בתוקף (כבר נרשמת לויקי?).
סמל אישי של משתמש
oriel38
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי oriel38 »

תסבירו לי בהרחבה בבקשה: מה כל הויכוח הזה :?:
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

oriel38 כתב:תסבירו לי בהרחבה בבקשה: מה כל הויכוח הזה :?:
למה?
סמל אישי של משתמש
oriel38
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי oriel38 »

כי זה קשור קצת לבעיה שלי בפורום.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

Who's Yelling?

רבותיי, אני חושב שמקור הבלבול הוא במשהו אחר (למרות שאני מדבר אל שני אשפים שלי הקטן מוטב לנצור את פי בקרבם מחשש להפגנת בורותי שלי, אבל למען הסיכוי להשכנת השלום...):

אני חושב שמה של-BP מציק בהגדרת הפקודה mount x y:\ -t cdrom כפקודת הרכבת כונן תקליטורים פיסי היא שלמעשה אינה מוגבלת להלזה, אלא יכולה לקחת כל תקייה או מקור אחר שנרכיב ונגדיר אותו ככונן תקליטורים (וכאן המילה פיסי מיותרת, אך עוג התכוון כמובן למקור אותו אנו מרכיבים) ב-DOSBox.

בעניין עבריותה של "פיזי", אני כנראה מפספס את הנקודה שלך BP, הרי מלה זו לצד אינספור עמיתותיה השאולות מהיוונית הוטמעה לחלוטין בשפתינו בעשרות מושגים בעשרות תחומי החיים השונים והיא שמישה למהדרין. (לכן אני מניח שאתה דווקא מתחכם בחסות עקרון אחר שעודו נסתר מעיניי ומעוג. כמו למשל "פיזי" במקום "פיסי" שגם אני מעדיף, למרות ששתי הצורות תקינות. אז אין לי מושג.)
על כל פנים הייתי משתמש (ואכן השתמשתי בחלקי במדריך) במילה "ממשי", שהיא נבדלת בצורה ברורה יותר לטעמי ממקבילתה ההקשרית "וירטואלי"/"מדומה".
Og כתב:אבל רשום "בואו נראה כמה דוגמאות:" לפני הדוגמאות... :arrow: זה לא מספיק? איך אתה חושב שזה צריך להיות?
הממ, יכול להיות שפספסתי את זה? :oops:
סליחה, טעות שלי (למרות שהיא עדיין מעידה על אפשרות לבלבול. צריך להחליט אם זה אני והשעה או הטקסט..).
אולי בכל זאת מוטב להפריד את משפט ההקדמה לדוגמאות בשורה חדשה, ואולי אף לאחר שורה ריקה.
Og כתב:דווקא את זה שגנבת את "א1" ו-"א2" לא אהבתי :?
זה נראה פחות טוב בתוכן העניינים. :P
אבל אם אכן יעודו לעבור לאתר גרידא אז זה באמת חסר חשיבות (וזה יתווסף בין כה וכה כדי ליצור את ההקשר).
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

Radioactive Grandpa כתב:למרות שאני מדבר אל שני אשפים שלי הקטן מוטב לנצור את פי בקרבם מחשש להפגנת בורותי שלי
אני לא חושב שאתה מבין פחות מBP... (שמתם לב ליהירות במשפט זה? אם לא, הצלחתי להסתיר אותה בצורה טובה:)

Radioactive Grandpa כתב:אני חושב שמה של-BP מציק בהגדרת הפקודה mount x y:\ -t cdrom כפקודת הרכבת כונן תקליטורים פיסי היא שלמעשה אינה מוגבלת להלזה, אלא יכולה לקחת כל תקייה או מקור אחר שנרכיב ונגדיר אותו ככונן תקליטורים (וכאן המילה פיסי מיותרת, אך עוג התכוון כמובן למקור אותו אנו מרכיבים) ב-DOSBox.
אבל זה בדיוק מה שאני אומר, לא נגעתי בנושא זה (וברבים אחרים ולא פחות חשובים שאליהם כנראה אינכם מודעים) מכמה סיבות:
1. (החשובה ביותר) מחסור בזמן ורצון.
2. אמולציית תיקייה כ-CD היא חלקית בדוסבוקס ולא נדיר למצוא מקרים שבהם היא לא תעבוד (וממש, אבל ממש לא בא לי להרחיב על זה).
3. המדריך (כולו) היה אמור להיות בראש ובראשונה מדריך שמיועד לאנשים שיש בידם משחק מקורי על תקליטור ולא מצליחים להפעיל אותו בXP או ויסטה (כל החלקים המערבים קבצי תמונה נכתבו בגלל שלויסטה יש בעיות עם כוננים פיזיים).
אבל, שוב, דבר לא מונע מכל מאן דבעי לשנות את המדריך ולהוסיף חלקים כרצונו.

Radioactive Grandpa כתב:לכן אני מניח שאתה דווקא מתחכם בחסות עקרון אחר שעודו נסתר מעיניי ומעוג. כמו למשל "פיזי" במקום "פיסי" שגם אני מעדיף, למרות ששתי הצורות תקינות. אז אין לי מושג.
אני לא חושב שישנה משמעות נסתרת לטענה של BP (הפעם לפחות).

Radioactive Grandpa כתב:"פיזי" במקום "פיסי" שגם אני מעדיף, למרות ששתי הצורות תקינות.
צר לי, אך זה פשוט לא נכון.
פיזי, ורק פיזי היא הצורה נכונה (אלא אם כן יש ברשותך מכונת זמן ותחזור כמה שנים אחורה ואז רק פיסי היא הצורה התקינה).

Radioactive Grandpa כתב:אולי בכל זאת מוטב להפריד את משפט ההקדמה לדוגמאות בשורה חדשה, ואולי אף לאחר שורה ריקה.
שוב, תרגיש חופשי לחלוטין.

[עריכה]
שכחתי להתייחס לזה:
Radioactive Grandpa כתב:על כל פנים הייתי משתמש (ואכן השתמשתי בחלקי במדריך) במילה "ממשי"
גם אני השתמשתי בה בעבר, אך חששתי שההדיוט המצוי עשוי לא להבין את הכוונה ולכן חשתי שהרבה יותר קל ונוח לכל הצדדים אם אשתמש במושג "פיזי"
Little did I know...
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

Og כתב:צר לי, אך זה פשוט לא נכון. פיזי, ורק פיזי היא הצורה נכונה.
האקדמיה החליטה להכריע בצורה ברורה בחמש השנים האחרונות? זה חדש לי. טוב לדעת. כך גם לגבי המילה מוזיקה? יש לך דרך להראות לי?
Og כתב:לא אם כן יש ברשותך מכונת זמן ותחזור כמה שנים אחורה ואז רק פיסי היא הצורה התקינה
כאן אני נאלץ להצטער ולהכריז שזה לא נכון. במילון אבן שושן שברשותי, מהדורת 2003, שתי הצורות מופיעות.
Og כתב:אני לא חושב שאתה מבין פחות מBP...
אתה יכול לשער בדעתך שממני ומ-BP המסר הסמוי לא יוסתר...

אולי אוסיף שורה עבור כונן וירטואלי שכבר הועלה מחוץ ל-DOSBox (ע"ע דימון טולס) תחת הסעיף "כונן ממשי" כדי לסגור את הפינה הזו, היא באמת עשויה לבלבל (ובמיוחד שאנו מתייחסים לאפשרות הזו בצורה כל-כך נפוצה כשאנו מעלים קבצי תמונה).
Og כתב:אך חששתי שההדיוט המצוי עשוי לא להבין את הכוונה ולכן חשתי שהרבה יותר קל ונוח לכל הצדדים אם אשתמש במושג "פיזי"
תוך כדי קריאה את שכתבת ואת שכתבתי אני חששתי מכל-כך הרבה דברים שההדיוט המצוי עשוי לא להבין עוד הרבה לפני "כונן ממשי"...
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא