סריקת חוברות משחקים

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל
הודעות: 4120
הצטרף: ד' דצמבר 24, 2003 12:13 pm

סריקת חוברות משחקים

שליחה על ידי C-man »

לבקשת גורדי פתחתי את השרשור בפומבי כדי שגם אחרים יוכלו ללמוד ממנו, ושהמידע ישאר בארכיון..

ובכן אם ברצוני לסרוק חוברות ממשחקים ישנים, מהי הדרך המומלצת, וההגדרות המומלצות לסריקה של כמות העמודים הגדולה באיכות מספקת לאתר, ובמהירות שלא תגרום לי לצאת מדעתי?

ברשותי המכונה HP Officejet 5100 all-in-on.
Og
מנהל
מנהל
הודעות: 12293
הצטרף: ו' מאי 28, 2004 10:34 am
מיקום: Delta Lyncis

Re: סריקת חוברות משחקים

שליחה על ידי Og »

בכל מקרה זהו תהליך מייגע, אין דרך לצאת "בזול" ממנו אבל נראה אם אני אוכל לייעל לך את התהליך ולו במעט:

ראשית, לפי התמונות בגוגל אני רואה שלמדפסת שלך אין מגש זכוכית אלא רק מזין אוטומטי. הווה אומר שתצטרך לפרק את הסיכות מהמדריכים. יש לי מכשיר די דומה (גם של HP, לא זוכר את הדגם המדוייק אבל נדמה לי שזה מתחיל בספרה 4) וזכור לי שפעם אחת ניסיתי לצלם משהו כזה והמכשיר ניסה לקחת דף-דף מהמדריך והיה הורס אותו אם לא הייתי עם יד על התקע, ניסיתי גם כשהמכשיר היה מכוון למעטפות וזה לא עזר. אני די בטוח שלא התעמקתי בעניין ואולי יש דרך לומר למכשיר למשוך את ערימת הדפים כגוש, אבל עכשיו הוא נמצא עמוק עמוק במחסן וממש לא בא לי לחפור אותו משם.

בכל מקרה לפני שאני ממשיך, אתה תהיה מוכן לפרק את הסיכות? זה תהליך שלא מיועד לאנשים בעלי ידיים שמאליות ויכול להזיק למדריך במידת מה.


[עריכה]
המכשיר שלי הוא 4110
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל
הודעות: 4120
הצטרף: ד' דצמבר 24, 2003 12:13 pm

Re: סריקת חוברות משחקים

שליחה על ידי C-man »

טעות שלי, יש לי את ה 5510, ויש בו מסך זכוכית.
אגב, גם אם התהליך לא מהיר, אני לפחות מעדיף שהוא יהיה אוטומטי - כלומר שאני רק אעביר דפים וזה יצלם לקבצים נפרדים בעצמו וכו'.. (אחרת אני בוודאי אתיאש מזה אחרי חוברת אחת).
אגב ב', יכול ליהיות שאוכל לשים שתי חוברות ביחד על מגש הזכוכית בו זמנית, כך שאם יש אפשרות לצלם כמה ביחד כמו שצריך זה יהיה נחמד מאוד.
Og
מנהל
מנהל
הודעות: 12293
הצטרף: ו' מאי 28, 2004 10:34 am
מיקום: Delta Lyncis

Re: סריקת חוברות משחקים

שליחה על ידי Og »

אההה, ה 5510. יש לי גם אחד כזה. מכשיר מצויין ביחס למחיר (אלא אם קנית אותו ממש בהתחלה כשהוא עלה יותר מ1000 ש"ח), הוא כמעט זהה לחלוטין ל 5610 (זה המכשיר הפעיל אצלי, שעמו סרקתי את כל המדריכים) מלבד כמה פונקציות מינוריות חדשות ותיקון של כמה באגים מעצבנים.

אז בקיצור, עכשיו אתה צריך לומר לי מה אתה מעדיף - להשתמש במגש הזכוכית, כלומר כל פעם להעביר עמוד ולסרוק, או במזין, כלומר לפרק את הסיכות. (כך המכשיר סורק את כל הדפים אחד אחר השני וצריך רק להפוך את כולם פעם אחת בכל מדריך)

ובאותה הזדמנות, תענה לי על עוד שאלה או שתיים:
האם יש לך מדריכים גדולים במיוחד? כלומר, מעל 20 עמודים? מהו מס' העמודים הממוצע?
האם אתה מעוניין לקפל את המדריך עבור הסריקה מהמגש? כלומר, לקפל לשניים באזור הסיכות כדי לסרוק רק עמוד אחד כל פעם ולא את כל הדף. היתרון הוא שכך יוצאת תמונה מוכנה, ללא צורך בעריכה. החסרון הוא שזה עושה נזק בלתי הפיך למדריך. אני לעולם לא מקפל את החוברות, אגב.
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל
הודעות: 4120
הצטרף: ד' דצמבר 24, 2003 12:13 pm

Re: סריקת חוברות משחקים

שליחה על ידי C-man »

אני לא רוצה לפרק את הסיכות..
ספר הג'ונגל - 19
ריימן - 17
רוני באי המטמון - 8
חומר למחשבה - 43
(זה מס' העמוד האחרון - יש גם כריכה ועוד כמה עמודים ריקים פה ושם..)
אני מעדיף לא לקפל את החוברות , לא נראה לי שצריכה ליהיות יותר מדי בעיות בחיתוך התמונות לשתיים אחר כך..
אגב, הדפים הפנימיים של כל החוברות הם בגווני אפור.

הגודל הפיזי של החוברות:
חומר למחשבה, ורוני - בערך בגודל של מחברת קטנה - האלה הפשוטות מקרטון ממוחזר..
ריימן - קטן ב2-3 ס"מ מהשתיים הנ"ל.
ספר הג'ונגל - גודל המתאים לעטיפות דיסקים (ז"א 12 ס"מ רבוע~)
Og
מנהל
מנהל
הודעות: 12293
הצטרף: ו' מאי 28, 2004 10:34 am
מיקום: Delta Lyncis

Re: סריקת חוברות משחקים

שליחה על ידי Og »

ראשית, אני מתנצל על ההשתהות, זו תקופה לחוצה עבורי.

טוב, אז נתחיל במגש: אם אתה לא רוצה לקפל, המדריך יכול להכנס רק לאורך, לא לרוחב ואפשר לסרוק רק דף אחד (שני עמודים) כל פעם. מה שאני עושה זה דבר כזה, אני מפעיל את HP Scanning (ברירת המחדל לקובץ היא: C:\Program Files\HP\Digital Imaging\bin\hpqscnvw.exe ) :
תמונה

ושם את המדריך בפינה השמאלית הקרובה אלי (חשוב שהוא יהיה צמוד לדופן השמאלי ולדופן הקרובה אליך), אז אני לוחץ על הכפתור New Scan והמכשיר סורק את הדף ברזולוציה נמוכה ומהר - זה רק כדי לראות היכן צריך לחתוך עבור התמונה הבאה. לאחר שהסריקה המהירה הסתיימה, אני מכוון את שטח הסריקה ואז סורק את הדף. רזולוציית ברירת המחדל (200DPI) מספיקה בהחלט.
C-man כתב:אגב, הדפים הפנימיים של כל החוברות הם בגווני אפור.
כן, אבל אל תתפתה לסרוק בש/ל ואפילו לא ב256 גווני אפור. הפורמט הסופי בו גורדי משתמש הוא jpg צבעוני, ללא קשר לאיכות או צבע התמונה, ככה שמלבד זה שזה פוגע באיכות, זה גם מיותר לחלוטין.
השאר עם ברירת המחדל - BMP של 24 ביט, מיותר להמיר לPNG כי בכיווץ הוא יוצא גדול יותר.
אם אתה ממש חייב לחסוך ברוחב פס אתה יכול להשתמש בJPG, אבל אני לא ממליץ - מדריך ממוצע חתוך מסובב, מוקטן לגודל הנחוץ ומכווץ בRAR שוקל כ1-3 מגה, אז באמת שחבל להשתמש בJPG (זהו פורמט lossy - שגורע מן האיכות)
לאחר שסרקת לקובץ BMP, העבר דף ושים את המדריך בדיוק באותו המקום. עכשיו אתה לא צריך ללחוץ על New Scan שוב, פשוט סרוק גם את הדף הזה, למרות שהתמונה שעל המסך תהיה של הדף הקודם, הדף החדש יסרק.

לאחר הסריקה צריך לחתוך את הדפים לעמודים, לסובב אותם ולהקטין אותם לגודל של 500x490 (הרוחב הוא ה500).
אני עובד עם ACDSee שיכולה לסובב ולהקטין כמה תמונות ביחד, אבל לחתוך אני חייב ידנית(לפחות בגרסה הישנה שלי). אני בטוח שיש תכנות שמאפשרות גם חיתוך בBATCH אבל אני כל הזמן דוחה את החיפוש אחר אחת.

ו... זהו בעצם... שכחתי משהו? (אה, כן, שכחתי את Taz)
C-man כתב:ספר הג'ונגל - 19
תגיד, זה הסיפור האינטראקטיבי בתרגום של מיראז' או משחק הפלטפורמה שיש באתר? כי לי יש את זה של מיראז' וה"מדריך" שאצלי הוא דף בודד.
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל
הודעות: 4120
הצטרף: ד' דצמבר 24, 2003 12:13 pm

Re: סריקת חוברות משחקים

שליחה על ידי C-man »

הפלטפורמה.
אני אגש לביצוע ההוראות מתישהו בשעות היום..
תודה על העזרה :).
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
הודעות: 6865
הצטרף: ו' ספטמבר 27, 2002 2:19 pm
מיקום: מאחוריך
איש קשר:

Re: סריקת חוברות משחקים

שליחה על ידי Gordi »

למי שיש סורק של EPSON, אני הגעתי לתוצאה לא רעה באמצעות ההגדרות הבאות:

תמונה

(אגב, C-man, יש חדש בעניין המדריכים?)
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל
הודעות: 4120
הצטרף: ד' דצמבר 24, 2003 12:13 pm

Re: סריקת חוברות משחקים

שליחה על ידי C-man »

:X :oops:
בהתחלה הזכרתי לעצמי כל יום שאני צריך לעשות את זה, אבל כנראה הספקתי לשכוח את זה..

בכל אופן החיים שלי מחולקים כרגע ללפני יום שני הבא ואחרי יום שני הבא - אז אחרי יום שני הבא אנסה למצוא זמן.
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא