אני אנסה להסביר את עצמי טוב יותר:
כיום אנחנו מציעים להורדה משחקים שונים. לאחר הורדת משחק כלשהו, אנחנו מפנים את המשתמש למדריך הדוסבוקס ("המדריך השלם"). שם, אנחנו מנסים להסביר כיצד להשתמש בדוסבוקס על מנת להפעיל משחקים ישנים. אולם, בהקדמה של אותו מדריך, אנחנו גם מציעים למשתמשים שלא רוצים להסתבך ("אם ברצונכם לנסות תחילה את הדרך הבסיסית והפשוטה ביותר...") את החבילה המוכנה שלנו, זאת שכוללת את דוסבוקס יחד עם קובץ אצווה בסיסי שמחפש את "Go.bat" ומפעיל אותו עם עותק הדוסבוקס המצורף. כלומר, לפי הפתרון הזה, על כל משחק שרוצים להפעיל יהיה עותק של דוסבוקס בתיקיית המשחק, אבל אין צורך להוריד בכל פעם את החבילה מחדש מכיוון שהחבילה לא מותאמת לאף משחק, מדובר בחבילה כללית שאנחנו מציעים ללא קשר למשחק שאותו רוצים להפעיל.
הקישור לחבילה הזו נמצא קצת "עמוק" בתוך האתר - הוא מקושר ממדריך שמקושר ממדריך שמקושר מהדף שאחרי הורדת משחקים. עלתה פה ההצעה לשווק את החבילה הזו באופן קצת יותר אגרסיבי - לקשר למדריך של החבילה ישירות מדף הורדת המשחק ולצד ההורדה עצמה. דבר זה יגדיל בוודאות את כמות ההורדות של החבילה, מה שאכן ישפיע על רוחב הפס של השרתים שלנו. מה גם שהפתרון הזה הוא רחוק מאידיאלי בכך שהוא מאלץ את המשתמש להחזיק בעותק של דוסבוקס על כל משחק, וזה בעייתי כפליים בעיני כאשר מדובר בפתרון ה"רשמי" של האתר (כלומר, זה שנדחף בצורה האגרסיבית ביותר).
אז חשבתי לעצמי: למה לא לשנות את החבילה למשהו קצת יותר יעיל? ואז עלה הרעיון של יצירת Exe יחיד שיעשה הכל: יוריד ויתקין את דוסבוקס, יאתר את Go.bat ויתחיל את המשחק. אבל, זה פתרון בעייתי מהסיבות שראינו כבר (אנטיוירוס וכו'). אז צמצמתי אותו: קובץ אצווה שיעשה חלק מהדברים (יתחיל את המשחק עם Go.bat), וידרוש מהמשתמש לעשות חלק אחר (להוריד ולהתקין את דוסבוקס). איך זה שונה מהפתרון שיש לנו עכשיו? ובכן, זה מאוד דומה, אבל ההבדל העיקרי הוא שלפי הפתרון החדש דוסבוקס יהיה מותקן רק פעם אחת, בעוד שלפי הפתרון הישן, יהיה עותק של דוסבוקס על כל משחק. בנוסף, קובץ האצווה החדש יכול להיות קצת יותר משוכלל: למשל, אם הוא לא מוצא התקנה של דוסבוקס, הוא יכול לפתוח את הדפדפן על עמוד ההורדה של דוסבוקס (או על המדריך שלנו).
וכך, נציב את הקישור אל החבילה החדשה בדף הורדת המשחק, ונאמר לגולשים: "הסתבכתם עם הפעלת המשחק? ראשית, התקינו דוסבוקס. שנית, קחו את הקובץ הזה ופרסו אותו לתיקיית המשחק. שלישית, הפעילו את הקובץ". זה מאוד דומה למה שיש היום אבל הרבה יותר יעיל וחסכוני.
והבונוס: במקרה כזה, אנחנו יכולים להתקדם בעתיד לחזון ה"חבילות מותאמות אישית" בצורה קלה וחסכונית יותר - כאשר נקבץ יחד עם קובץ האצווה גם קובץ conf מותאם שישמש להפעלת המשחק.
נשמע הגיוני? מובן?
Radioactive Grandpa כתב:בעניין ה"חבילה", נראה לי שאני כבר לא מצליח להבין מה קורה פה. מה שנראה שמתגבש כאן הוא בכלל לא "חבילה", אלא קובץ אצווה חדש שיחליף את ה-go.bat שקיים שם (או שיהיה לצידו) כחלק מההורדה הבסיסית.
לא התכוונתי לצרף להורדה של כל משחק גם את קובץ האצווה החדש. התכוונתי להציע את החבילה החדשה להורדה הישר מדף הורדת המשחק, כאשר החבילה הזו מכילה קובץ אצווה (חדש) שיידע להפעיל את המשחק ואולי גם קובץ conf מותאם למשחק הספציפי שמורידים. יהיה צריך לפרוס את החבילה הזו לתוך התיקייה שאליה נפרס המשחק.
Og כתב:אוקיי, אז תיאלץ לחכות לתשובה מגורדי.
אני לא זוכר מה בדיוק הסיפור. אני מנחש שלקחתי את הלוגו של האתר, התאמתי למידות של האשף ושמרתי כ-BMP.