אני מרגיש ממש מטומטם.
שמתי לב, גורדי, שבמשחקי האונליין שינת את תווי האסקי שמהווים את המסגרת בקובץ GO.BAT לסולמיות ולא הבנתי למה.
אחרי שסיימתי (זה ארך כשעה,
פרפקציוניזם ארור...) את קובץ האצווה החדש, החלטתי לבדוק אותו באמולטור עצמו ואז הבנתי למה שינית לסולמיות: האמולטור לא הציג תווים שאינם אותיות וסימני פיסוק

כלומר, מה שהוצג באמולטור היו כמה פסיקים ונקודות. גרפיקת האסקי והעברית פשוט לא היו קיימים.
אבל במקום לוותר על הרעיון לגמרי ניסיתי למצוא דרכים לעקוף אותו. כמוצא אחרון חשבתי על תמונה בפורמט PNG ותוכנה קטנה שתציג אותה.
במקביל, ניסיתי לבדוק מה בדיוק הבעיה באמולטור וגיליתי שאין בעיה להציג את כל תווי האסקי, זה רק שקובץ אצווה לא מצליח לעשות זאת שם.
אז כתבתי תכנית קטנה בשפת C שתציג את הכיתוב ואז תקרא לקובץ GO.BAT. זה אמנם קצת פחות יפה מקובץ האצווה (עקב מגבלות של הפקודות שבהן השתמשתי) וה-7 קילו שזה שוקל (מכווץ) הם הרבה יותר מהמשקל של קובץ האצווה, אבל אני מאמין שזה acceptable loss.
הנה הקובץ החדש, גם הEXE וגם הBAT:
http://www.datafilehost.com/download-b853e472.html" target="_blank
ותמונה:
כלול גם קוד המקור לתכנית, למרות שזה רק כמה פקודות printf ו- system, זה מיועד במיוחד בשבילך, גורדי כי אני יודע שאתה חשדן כמעט כמוני (

) ורציתי שתראה שאין שם איזה קוד זדוני שנועד לשלוח אלי תמונות עירום של אחותם של המשתמשים (דווקא נשמע רעיון לא רע, עכשיו כשאני חושב על זה... אולי בתכנית הבאה...)
בנוסף כלול גם קובץ אצווה שהורדתי בזמנו (2007, אאל"ט) מהפורום של דוסבוקס, אולי הוא יכול לעזור לך לבדוק כמה דברים באמולטור בזמן אמת (סביר להניח שחלק גדול מהאפשרויות לא תעבודנה כי הקובץ מיועד במקור לגרסה מוקדמת יותר של דוסבוקס).
עוד דבר או שניים שרציתי לומר:
א. איך יצרתי את קובץ האצווה: ראשית עימדתי את הטקסט כך שכל שורה תיכנס ברוחב של מסך דוס (ניתן לעשות את זה בקלות עם NOTEPAD ע"י בחירת גופן FIXED WIDTH).
אח"כ השתמשתי בממיר הבא כדי להמיר את הטקסט לתווי דוס בעברית:
http://www.pixiesoft.com/flip" target="_blank
יש שם כמה באגים אז כדי לעשות את זה מושלם יש לעשות את התהליך הבא:
1. סמנו V בתיבת הסימון ("השתמש בפונקציית המרה משופרת של פיקסיסופט במקום ב-Bidi32 (ייחודי!)") ודאגו שישאר שם למשך כל התהליך.
2. עברו למצב "עברית Windows ל-DOS"
3. הדביקו את הטקסט ולחצו על "בצע"
4. העתיקו את הטקסט המומר (מהתיבה התחתונה לעליונה) והמירו אותו שוב, הפעם תחת האפשרות "עברית DOS ל-Windows". תקבלו את הטקסט המקורי רק הפוך.
5. המירו אותו שוב לDOS, לפי שלבים 2-3.
6. פיניטו.
גורדי, יש אפשרות שאתה שומר אצלך את קוד המקור של הדף הזה והוא יעבוד? לא כדי לעקוף את האתר, חלילה, רק למקרה שהאתר ימות - זה משהו שממש חבל לאבד.
לבסוף שמרתי את הטקסט המומר בקובץ TXT והדבקתי אותו לתוך התבנית המוכנה (שהכנתי מבעוד מועד) בעזרת NOTEPAD ו- EDIT.COM של XP. ה-EDIT.COM שבא עם חלונות XP הוא עורך טקסט לדוס שממש דומה לNOTEPAD בפונקציונליות, אפשר לעבוד איתו עם העכבר, אפשר לפתוח 2 קבצים במקביל במסך מפוצל, אפשר להעתיק/לגזור/להדביק עם CTRL+C/X/V וכו'.
ב. כבר כתבתי טיפים ומקשים לרוב המשחקים שהבטחתי (אצלי בקובץ TXT), אבל מה שחסר לי בממשק השאילתא, גורדי, זו אפשרות להציג את הטיפ רק במשחקי האונליין. כלומר, תחת האפשרות "הצג עבור משחק אונליין" במקום "הצג" ו-"אל תציג" הייתי מעדיף שתהיינה שלוש האפשרויות: "רק בשאילתא", "רק באונליין" ו- "גם וגם". יש מצב אתה מארגן משהו כזה?
ג. אמנם כבר רמזתי את זה בכמה הזדמנויות, אני רוצה לומר זאת עכשיו בריש גלי: אני לא חושב שצריך עוד להתעכב עם הוספת משחקי האונליין לאתר. אני חושב שצריך לעשות את זה עכשיו. אז מה אם יש כמה באגים קטנים? זה לא כאילו מסע הוא אתר ממשלתי רשמי, אפשר לגהץ את הקמטים בזמן שאנשים נהנים מהמשחקים. בלאו הכי מצוין בדפים שזה בטא... אתרי ABANDONWARE הרבה יותר גדולים מאיתנו כבר עשו את זה (classicdosgames.com הוא דוגמא טובה) אז כמו שאמרו הקרנבריז: why can't we? (וגו')
ד. גולדן אקס: ב2007 נתקלתי בפורום בבעיה שב Golden Axe כאשר משחקים ב Duel , יש באג שלא מאפשר לעבור משלב 13 לשלב 14 (המשחק נותן הודעה "Enter Disk 2 Press Enter"):
viewtopic.php?f=2&t=14130" target="_blank
כפי שכתוב, הבעיה הובילה למסמך של בחור בשם אור איש-קריות (כנראה ישראלי) שבו הוא מסביר איך פתר את הבעיה. לצערי בזמנו לא הבנתי את מה שהוא כתב (היום המצב שונה לחלוטין).
ב
צירוף מקרים די מדהים, יצא לי שוב להתקל במסמך הזה עכשיו, בדיוק כשהייתי עם הידיים מלוכלכות עמוק בתוך הדיבאגר של דוסבוקס בעודי מנסה לעקוף את מסך בחירת כרטיס המסך (כדי לפשט את העניין עבור משתמשי האונליין). אז זה היה עניין של בדיוק 10 שניות לשנות את הבתים שאור הסביר.
גולדן אקס עם הDuel מתוקן:
http://www.datafilehost.com/download-612fbfa9.html" target="_blank
גולדן אקס עם הDuel מתוקן ו-VGA נבחר אוטומטית:
http://www.datafilehost.com/download-5dda5982.html" target="_blank
רק להבהיר, גורדי, חשבתי שאולי יהיה יותר קל למשתמשים שלא מבינים כלום אם הם לא יצטרכו לבחור את כרטיס המסך בגולדן אקס שבמשחקי האונליין. אני לא יכול לומר שאני "ממליץ" על זה, לעומת זאת, אז אני משאיר את זה לשיקולך, אם תעדיף להשאיר את מסך הבחירה ולכתוב שצריך ללחוץ על 4 בטיפים, SO BE IT.
ואפרופו גולדן אקס, אולי שווה לכתוב בצ'יטים שאפשר לרמות בDuel ע"י השלכה של האויבים מהפינה השמאלית-תחתונה, כפי שמומחש
כאן.
ואם כבר, אז אולי את זה יהיה מיותר לציין בצ'יטים, אבל אם משנים את שם הקובץ CHICKEN.SPR לשם של אחד השחקנים (DWARF.SPR, AMAZON.SPR או HERO.SPR) ואז בוחרים אותו, אתה הופך ליצור Chicken Leg. אפשר לעשות את זה עבור רוב היצורים והאויבים אבל לפי מה שהבנתי, ה-Chicken Leg הוא גם בלתי פגיע וגם מאד יעיל.
עד כאן להיום.