טוב, צילמתי את האוספים.
כמה הערות:
ראשית והכי חשוב, נא לא לשאול שאלות בסגנון: "מאיפה יש לך כ"כ הרבה אוספים" וכיו"ב. שאלה כזו תזכה את בעליה בהודעה מחוקה.
שנית, לכל תקליטור יש יותר מתמונה אחת (מזוויות שונות) - התמונות הזהות הן באותה שורה, כלומר ישנן רק שלוש תמונות בעצם.
ולסיום, לא בטוח שכל התקליטורים תקינים, לא בדקתי.
התמונות: 1 --->
2--->
3--->
[עריכה - 29.03.2008]
עוד אוספים ניתן למצוא בתמונה שבהודעה הזו.
Radioactive Grandpa כתב:אם פותחים את זה ברצינות (למרות שזה לא פרקטי, כי גם ככה למכור היום אוספי משחקי DOS זו בדיחה), אז דווקא יש לי הרבה מה לומר בגנות האוספים.
אני חושב שצורת מכירת האוספים דאז ממש לא היתה הוגנת. האוספים לא היו הוגנים.
הם נמכרו במחיר כמעט שווה ערך למשחק מלא, כשבעצם כל זכויות היוצרים ומפעלם כאן הוא התפריטים הגראפיים. עבור מוצר כזה זה מחיר מופקע.
אבל לא כאן חוסר ההוגנות. חוסר ההוגנות הוא שאלו אוספי גרסאות הדגמה, והדיסקים הללו לא טרחו ליידע ולהזהיר את הצרכן בצורה ראויה. שום רמז לכך שלמעשה מוכרים פה פרסומות בעטיפה. רב ציבור הקונים חשב שהוא אשכרה קונה 200 משחקים במחיר של אחד. לא כולם יודעים מה זה Shareware ובטח ובטח שלא באמצע שנות התשעים.
היה כאן סוג של גניבה.
מסכים עם כל מילה.
אני לא חושב שלשים את התפריט של האוספים כאן יפגע בהכנסות שלהם:)
[/size]
תשמעו, בעיקרון אני מסכים עם מה שנאמר פה, והדבר מכעיס עוד יותר אחרי צפייה בתמונות של האוסף (המדהים!) של Og שבו בדיסקים רבים אין אפילו אזכור למילה Shareware (לפחות לא על הדיסק או בעטיפה הקדמית, אני מקווה שהעטיפה האחורית כוללת אזכור כלשהו) אבל לטעמי זה עדיין לא מצדיק הכללת אוסף שעדיין נמכר (וכנראה ימשיך להמכר בעתיד, כי סביר להניח שיש יותר עותקים מאשר יש ביקוש).
אם אין איזה איסור על פרסום תמונות מהתוכנה אני לא רואה סיבה למה לא לפרסם. אנחנו בסך הכל מספקים אמצעי לזיהוי המשחקים, אנחנו אפילו לא נותנים מקור הורדה לאוסף של כל המשחקים. אם האנשים יורידו את המשחקים זה עניין שלהם, הרי אנחנו לא נסיר את מלך החיות מהאתר רק כי הדמו שלו עדיין נמכר (סתם דוגמה היפותטית).
העניין הוא שבגלל שהמשחקים הם חינם, התשלום (לפי מה שאני מבין) הוא בעצם על יצירת התפריט ועל ליקוט המשחקים לאוסף (בנוסף לעלויות ייצור וכו'). בעניין הזה אני באמת מעדיף to be on the safe side.
Gordi כתב:(אני מקווה שהעטיפה האחורית כוללת אזכור כלשהו)
כן, ישנן כמה עטיפות אחוריות עם "FinePrint" לגבי השרוור.
אגב, כמה הערות:
נזכרתי שיש לי עוד כמה אוספים מפוזרים בכל מיני מקומות, לא יודע אם אני אצליח למצוא את כולם, אבל אולי אני אוסיף עוד תמונה מתישהו.
בנוסף, לא בטוח בוודאות שכל המשחקים בתקליטורים המצולמים הם דמואים, לדוגמה, שימו לב בתמונה השלישית מלמעלה יש את הדיסק "גולשים בזמן" - החברה המפיצה היא "ש.ל.ג שיווק" ולמי שלא יודע, הם הוציאו כמה דיסקים לא חוקיים, לרבות עשרות תקליטורים שמכילים רומים+אמולטורים ומכרו אותם במחיר מלא... אני לא אתפלא בכלל אם יש שם משחקים מלאים.
יאא אתה יודע כמה זמן חיפשתי את הדיסק דיסקברי?
היכן ניתן למצוא את הדיסק
או לחילופין תעלה אותו לאתר
כי כבר יש 2 אוספים באתר
אז תוסיף גם את דיסקברי אוקי?
יאללה זזתי,
ביי