כן. אם אתה טורח להתייחס לתופעה כתופעה, שווה להסביר אותה ולא רק לציין אותה כדי להתייחס אליה בביטול.Og כתב:איך הם הגיעו לאתרים אחרים ברחבי הרשת (ולמה אצל כולם יש את אותם קודים לא נכונים)?
הניטפוקיה
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
- Radioactive Grandpa
- מנהל
- איש קשר:
Re: הניטפוקיה
אבל... זו לא תופעה חדשה... אנחנו מכירים את זה כבר הרבה זמן, לא?
איך זה קורה? בדיוק כמוך, אני יכול רק לשער שמה שקורה זה מישהו חומד לצון ומפרסם את הרימויים המטעים במקום אחד/כמה מקומות ואנשים אחרים מעתיקים בלי לבדוק את הצ'יטים קודם לכן.

איך זה קורה? בדיוק כמוך, אני יכול רק לשער שמה שקורה זה מישהו חומד לצון ומפרסם את הרימויים המטעים במקום אחד/כמה מקומות ואנשים אחרים מעתיקים בלי לבדוק את הצ'יטים קודם לכן.
- Radioactive Grandpa
- מנהל
- איש קשר:
אוקי, הבנתי. (ה"תופעה" מבחינתי היתה בהקשר המשחק הספציפי, לא שדברים כאלה קורים. והסיבה יכולה להיות שזה מפוברק ללא בסיס ממשי מטעמי זדון, או שזה מגיע ממקור של גרסה אחרת / טריינר / אי הבנה אחרת. גם על זה ענית. [עריכה: אצל ריימן למשל, אני מניח שהצ'יטים ה"שקריים" מקורם בגרסה אחרת. לא מצאתי/חיפשתי אחת כזו בכל אופן.])
אה, עכשיו הבנתי. בכל מקרה בזמנו (איזור אוקטובר 2012) בדקתי את כל הגרסאות שמצאתי, אבל ההחלטיות בדבריי באה מזה שקראתי הודעות בפורום של מומחים במשחק (או celestial heavens או heroes community, אני כבר לא זוכר).Radioactive Grandpa כתב:ה"תופעה" מבחינתי היתה בהקשר המשחק הספציפי, לא שדברים כאלה קורים. והסיבה יכולה להיות שזה מפוברק ללא בסיס ממשי מטעמי זדון, או שזה מגיע ממקור של גרסה אחרת / טריינר / אי הבנה אחרת.
שיניתי, תודה!Og כתב:אולי כדאי לתקן המחדל לפני בוא העת כדי למנוע המבוחה...![]()
חכה עד שתשמע מה עשיתיOg כתב:בכל מקרה שיתפנה לי זמן אני מתכוון לנסות את כוחי בזה, אני קצת מקנא שאתה הצלחת לפרוץ משחק (רצח במיאמי) שאני ניסיתי ולא הצלחתי בעבר(למרות שאז הידע שלי היה מזערי ביחס לעכשיו וגם לא נכנסתי לזה בפול גז בזמנו)

ומצד שני, הכל כשר אם בסוף זה עובד, לא?
אני צריך לבדוק, אבל יש כל כך הרבה דברים שאני צריך לעשות קודם...Radioactive Grandpa כתב:קצת סטטיסטיקה (מאיזה קישור הגיעו לדף המשחק) תהיה מועילה ביותר במקרה הזה בשביל להעריך האם שינוי כזה עשוי להגדיל/להקטין/לא-לשנות את ההגעה לדף. ואגב, מה לגבי "סקיי"? (במקום "סקי")
תוכל בבקשה לעשות לי טובה קטנה ולבדוק אם זה נכון לגבי שאר המשחקים של EA*Kids?Radioactive Grandpa כתב:מובלטים - אולי, אבל לא בתור מפתחים. Novotrade היא היחידה שמופיעה בפתיח כמפתחת (אפרופו מרכזיות המפיצה בתודעה וחשיבות ציונה...).
http://www.old-games.org/search.php?cat ... fo=EA*Kids" target="_blank
אני קצת קצר בזמן ואני יודע שאם אכתוב תזכורת בצד זה עשוי להדחות אל בוא העת הידוע לשמצה.
- Radioactive Grandpa
- מנהל
- איש קשר:
ברור.Gordi כתב:אני צריך לבדוק, אבל יש כל כך הרבה דברים שאני צריך לעשות קודם...Radioactive Grandpa כתב:קצת סטטיסטיקה (מאיזה קישור הגיעו לדף המשחק) תהיה מועילה ביותר במקרה הזה בשביל להעריך האם שינוי כזה עשוי להגדיל/להקטין/לא-לשנות את ההגעה לדף. ואגב, מה לגבי "סקיי"? (במקום "סקי")
זה כמובן לא דחוף, אבל לי העילגות הזו צורמת, והעובדה שמדובר במשחק הפופולרי ביותר באתר משחקת לטעמי דווקא לרעתנו.
זה נכון מן הסתם לכל משחקי הסדרה של "Paintbox Pals" (גם ודאתי את זה עכשיו במשחקים לצורך העניין). אני רואה שבכל מקרה עדכנת את זה בפרטי התצוגה באתר.Gordi כתב:תוכל בבקשה לעשות לי טובה קטנה ולבדוק אם זה נכון לגבי שאר המשחקים של EA*Kids?
http://www.old-games.org/search.php?cat ... fo=EA*Kids" target="_blank
אגב, קובץ החילוץ האוטומטי (EXE) של Jungle Book מחלץ את הקבצים ללא תיקייה. מכיוון שהסטנדרט באתר מנוגד לזה, אני מציע שתעלה מחדש (הקבצים נשפכו לי על הדסקטופ

לגבי שאר המשחקים ש-EA*Kids חתומה עליהם באתר (צפיתי לשלושה משחקים, לא חשבתי שתנחית עלי רשימה באורך כזה

אז למקרה שפספסת את זה בין כל ההודעות, כאן יש שני עניינים טכניים מינימליים שלא מצריכים ממך שום בדיקה (אלא אם יש עוד משהו שאתה שומר קרוב לחזה...).Gordi כתב:אני קצת קצר בזמן ואני יודע שאם אכתוב תזכורת בצד זה עשוי להדחות אל בוא העת הידוע לשמצה.
יאפ, גם לי היו לא מעט רגעים של "אם האקר אמיתי יראה את מה שעשיתי פה הוא פשוט יבכה"Gordi כתב:מצד שני, הכל כשר אם בסוף זה עובד, לא?

אוי איזה קטע, בזמנו, כשאני וגורדי דיברנו על איך הוא צריך לכווץ את כל הקבצים באתר ("הסטנדרט") אני אמרתי שצריכה להיות תיקייה בתוך הקובץ המכווץ ונתתי דוגמה של מישהו שמוריד לדסקטופ ובוחר "חלץ לכאן". גורדי לא כ"כ הסכים אבל קיבל את עמדתי לבסוף. אז הנה, אם בסבים הרדיואקטיביים נפלה שלהבת, מה יעשו הארחי פרחי?Radioactive Grandpa כתב:הקבצים נשפכו לי על הדסקטופ![]()
- Radioactive Grandpa
- מנהל
- איש קשר:
אפולוגיה קטנה: בסבים הרדיואקטיביים נפלה שלהבת רק מפני שהם יודעים איך זה עובד כאן. אילו השתתפתי בשיחה ההיא יש מצב שהייתי נוטה לצד של גורדי, אבל אישית אני הרי בכלל לא סובל את פריסת ה-exe הכפולה הזאת (זו אגב אחת הסיבות - אתה לא יודע איך זה יתפרץ משם).
פתרון אחר יכול להיות לשמור על רישום המפיצה והמפתחת המקוריים ולערוך רשימה של משחקים שתורגמו לעברית ע"י מחשבת/מיראז' וכו' (בדומה לרשימת משחקי FPS) זה נראה יחסית יותר פשוט מכיוון שיש לנו מספר מוגבל יחסית של משחקים מתורגמים (הרושם שלי שרוב המשחקים בקטגוריה הכחול לבן הם מקוריים).Radioactive Grandpa כתב:אז אני מציע: הפתרון האולטימטיבי נראה לי בכיוון שאני הצעתי לעיל (שדה של רשימה באורך משתנה בעלת שני שדות). ועד בוא העת שבו יהיו משאבים להוציא דבר כזה אל הפועל, פשוט נגבש סטנדרט במסגרת הכלים הנוכחיים לשם האחידות. אם ברב המשחקים צוינו המפתחת והמפיצה המקוריות - נראה לי שמוטב להמשיך עם הקו הזה. על פניו זה נשמע גם הגיוני.Gordi כתב:מפתחת ומפיצה במשחקים מתורגמים
אני מודה שאני לא יודע מה לעשות פה, כל פתרון מלבד הוספת שדה נראה לי כמו מעקף בעייתי והוספת שדה היא לצערי לא פתרון ריאלי נכון להיות משיקולי משאבים (==זמן).
עדיין, העיקרון תקף. לא אחת נקראתי לביתם של הדיוטות כדי לתקן שולחן עבודה שהתמלא בסמלים פתאום כך, ואני מתפלא איך אתם לא נתקלתם במקרה הזה...Radioactive Grandpa כתב:אפולוגיה קטנה: בסבים הרדיואקטיביים נפלה שלהבת רק מפני שהם יודעים איך זה עובד כאן. אילו השתתפתי בשיחה ההיא יש מצב שהייתי נוטה לצד של גורדי
אז זהו, שהסטנדרט הוא שזה תמיד "מתפרץ" משם לתוך תיקייה ואין פריסה כפולה, כל הקבצים באתר מכווצים רק בZIP למעט במקרים שבהם שיטת כיווץ אחרת יוצרת קובץ קטן משמעותית ובמקרה הזה יש ארכיון חילוץ עצמי בתוך הZIP.Radioactive Grandpa כתב:אבל אישית אני הרי בכלל לא סובל את פריסת ה-exe הכפולה הזאת (זו אגב אחת הסיבות - אתה לא יודע איך זה יתפרץ משם).
אם מצאת קובץ שלא נכלל בהגדרות הללו הוא קובץ סורר ויש לטפל בו.
- Radioactive Grandpa
- מנהל
- איש קשר:
לא הבנתי, במה, בתלונות כאלה מאורחים בפורום?Og כתב:אני מתפלא איך אתם לא נתקלתם במקרה הזה...
אה. נראה לי שרק עכשיו הבנתי את ההגיון. זה exe רק בשביל שהוא יהיה נגיש למי שאין לו תכנה שפותחת 7z כמו WinRAR? כי לפי התשובה של גורדי בשרשור שאליו קשרתי לעיל חשבתי שההגיון בחילוץ האוטומטי הזה הוא למנוע ממשתמשים לנסות להפעיל את קובץ ההפעלה בדוסבוקס ישירות מהארכיון (שזו באמת טענה די מוזרה בהתחשב בכך שלא מעט משחקים כאן מכווצים ב-zip רגיל בלבד). ולמה לא להוריד ישירות את ה-7z.exe במקום אותו בתוך zip מיותר?Og כתב:כל הקבצים באתר מכווצים רק בZIP למעט במקרים שבהם שיטת כיווץ אחרת יוצרת קובץ קטן משמעותית ובמקרה הזה יש ארכיון חילוץ עצמי בתוך הZIP
בעמוד הקטלוגים ופרסומות יש משחקים שאין להם קישור לאתר.
חוצמזה אם אפשר לשים את חצי הדפדוף והקישור בחזרה לדף הראשי גם בראש הדף ולא רק בתחתית זה יחסוך (לי) גלילה מיותרת.
חוצמזה2, סיפור משעשע בעניין: יש איזה מגזין אמריקאי שמסקר משחקי נוסטלגיה (סלחו לי שאני לא זוכר את שמו). ככל שהזמן עבר קוראים התחילו לבקש הדפסות חדשות כי הגליונות הקודמים נעלמו מהשוק, לכן הם החליטו להוציא אוסף גיליונות ישנים סרוקים. הבעיה היא שהם לא יכולים לשים שוב את הפרסומות - כי הם לא רוצים לפרסם שוב בחינם או כי זכויות היוצרים של משחק עברו בינתיים לחברה אחרת שלא נתנה אישור לפרסום. אז הוציאו את הסריקות של המגזינים בלי עמודי הפרסומות.
מה שהפך גם את הפרסומות לחומר לאספנים...
חוצמזה אם אפשר לשים את חצי הדפדוף והקישור בחזרה לדף הראשי גם בראש הדף ולא רק בתחתית זה יחסוך (לי) גלילה מיותרת.
חוצמזה2, סיפור משעשע בעניין: יש איזה מגזין אמריקאי שמסקר משחקי נוסטלגיה (סלחו לי שאני לא זוכר את שמו). ככל שהזמן עבר קוראים התחילו לבקש הדפסות חדשות כי הגליונות הקודמים נעלמו מהשוק, לכן הם החליטו להוציא אוסף גיליונות ישנים סרוקים. הבעיה היא שהם לא יכולים לשים שוב את הפרסומות - כי הם לא רוצים לפרסם שוב בחינם או כי זכויות היוצרים של משחק עברו בינתיים לחברה אחרת שלא נתנה אישור לפרסום. אז הוציאו את הסריקות של המגזינים בלי עמודי הפרסומות.
מה שהפך גם את הפרסומות לחומר לאספנים...
- Radioactive Grandpa
- מנהל
- איש קשר:
התכוונתי שתציין אותם בשמם. זה עשוי לקרב את בוא העת, וזה.
ואם כבר עלה העניין הזה כשהפינה מבצעית, וגם הוזכר בוא העת הקרוב יותר מאי פעם™, אני רוצה להזכיר שוב את ההצעות האלה, עוד מהימים שהכניסה לפינת הקטלוגים היתה רק דרך לחיצה על הפיקסל השביעי-משמאל-עשירי-מלמעלה מאזור מילות המפתח בדף המשחק של Lotuson, או משהו כזה.Octarine כתב:חוצמזה אם אפשר לשים את חצי הדפדוף והקישור בחזרה לדף הראשי גם בראש הדף ולא רק בתחתית זה יחסוך (לי) גלילה מיותרת.
אני בדר"כ לא קורא את הסיקורים שמתווספים לאתר אם אני לא מכיר את המשחק אבל לא יודע למה, קראתי את הסיקור של ShadowCaster שנוסף לאחרונה לאתר וכשהגעתי לשורה " "כוחות האופל" היה המשחק הראשון בז'אנר שאפשר לשחקנים לקפוץ, לעוף ולשחות" ליבי קפא בקרבי.
אני לא יודע מה הסימוכין שלך לאמירה הזו אבל כמובן שהיא לא נכונה, המשחק Ultima Underworld, אחד המשחקים האהובים עלי ביותר, עשה את זה שנה קודם לכן(וסביר להניח שגם יותר משנה). בכלל, אם מדברים על "הראשון" בסוגת התלת מימד מגוף ראשון, יש סיכוי טוב ש-Ultima Underworld מחזיק בתואר הזה. הוא לא היה רק הראשון שאפשר לקפוץ והראשון שאפשר להביט למעלה ולמטה, הראשון שאפשר תעופה של ממש עם התקדמות של לא רק קדימה ואחורה אלא גם שליטה על הגובה, שחייה "אמיתית" ולא רק "הליכה על המים" הראשון שאפשר תנאי תאורה מתקדמים, הראשון שאפשר קירות עם טקסטורה ממופית (אם כי לא הראשון שיצא עם האפשרות הזו) הראשון שהיו בו תקרות ורצפות בגובה משתנה, כולל רצפות שהיו משופעות ורצפות משובשות, הראשון שהיו בו אבייקטים תלת-מימדיים, כן, אובייקטים תלת-מימדיים ולא רק רצפות וקירות (במקור היו גם אובייקטים תלת-מימדיים בעלי תנועה אך זה העלה את דרישות החומרה משמעותית והמפתחים מחקו את זה מהמשחק הסופי, אם כי עדיין ניתן לראות שאריות במשחק, לדוגמה ניתן לדחוף ולהזיז כיסאות שהם אובייקטים תלת מימדיים). ואם יום אחד אני אמצא את הזמן והכח לכתוב למשחק הזה סיקור הוא יהיה סיקור מהמעלה הראשונה וראשון באורכו באתר, שכן המשחק הזה תמיד יהיה ראשון ברשימת המשחקים הקרובים לליבי (לפעמים SC2 תופס את המקום הזה, תלוי במצב הרוח).
דרך אגב, בין WOLFENSTEIN 3D לבין אולטימה אנדרוורלד נראה כאילו יש הפרש של כמה שנים טובות מבחינה גרפית מה שהביא אנשים לחשוב שאנדרוורלד חדש יותר כאשר בפועל אנדרוורלד יצא כחודש לפני WOLF3D.
אני לא יודע מה הסימוכין שלך לאמירה הזו אבל כמובן שהיא לא נכונה, המשחק Ultima Underworld, אחד המשחקים האהובים עלי ביותר, עשה את זה שנה קודם לכן(וסביר להניח שגם יותר משנה). בכלל, אם מדברים על "הראשון" בסוגת התלת מימד מגוף ראשון, יש סיכוי טוב ש-Ultima Underworld מחזיק בתואר הזה. הוא לא היה רק הראשון שאפשר לקפוץ והראשון שאפשר להביט למעלה ולמטה, הראשון שאפשר תעופה של ממש עם התקדמות של לא רק קדימה ואחורה אלא גם שליטה על הגובה, שחייה "אמיתית" ולא רק "הליכה על המים" הראשון שאפשר תנאי תאורה מתקדמים, הראשון שאפשר קירות עם טקסטורה ממופית (אם כי לא הראשון שיצא עם האפשרות הזו) הראשון שהיו בו תקרות ורצפות בגובה משתנה, כולל רצפות שהיו משופעות ורצפות משובשות, הראשון שהיו בו אבייקטים תלת-מימדיים, כן, אובייקטים תלת-מימדיים ולא רק רצפות וקירות (במקור היו גם אובייקטים תלת-מימדיים בעלי תנועה אך זה העלה את דרישות החומרה משמעותית והמפתחים מחקו את זה מהמשחק הסופי, אם כי עדיין ניתן לראות שאריות במשחק, לדוגמה ניתן לדחוף ולהזיז כיסאות שהם אובייקטים תלת מימדיים). ואם יום אחד אני אמצא את הזמן והכח לכתוב למשחק הזה סיקור הוא יהיה סיקור מהמעלה הראשונה וראשון באורכו באתר, שכן המשחק הזה תמיד יהיה ראשון ברשימת המשחקים הקרובים לליבי (לפעמים SC2 תופס את המקום הזה, תלוי במצב הרוח).
דרך אגב, בין WOLFENSTEIN 3D לבין אולטימה אנדרוורלד נראה כאילו יש הפרש של כמה שנים טובות מבחינה גרפית מה שהביא אנשים לחשוב שאנדרוורלד חדש יותר כאשר בפועל אנדרוורלד יצא כחודש לפני WOLF3D.
לא, בחברים/בני משפחה הדיוטות שזה קרה להם ב"עולם האמיתי".Radioactive Grandpa כתב:לא הבנתי, במה, בתלונות כאלה מאורחים בפורום?
- Radioactive Grandpa
- מנהל
- איש קשר:
לא יודע מתי זה היה אמור לקרות... אני משמש כטכנאי מחשבים ברבע משרה רק עבור Radioactive Grandgrandpa ו-Radioactive Grandgrandma, וחינכתי אותם די טוב. שאר מכריי ההדיוטות מסתפקים כמעט תמיד בשירותי ייעוץ מרחוק.