Gordi כתב:רוצה להעלות את השמירות שלך?
בשביל מה? טסטינג? או בשביל האתר?
אפרופו שמירות, בגרסה באתר כל קבצי השמירה, מלבד הראשון משום מה (אולי מפני שהמספור 0 סתם גרם לפספס אותו, או לחשוד שהוא לא סתם קובץ שמירה), הוסרו. אבל קבצי השמירה לא מקושרים לתוכן של רשימת השמירות במשחק, כך שהשם שלהם נשאר. זה גורם לכך שאפשר כאילו לטעון אותם, אבל לאחר הטעינה נמצאים באותו מקום לפניה (וזה אגב יוצר את הבאג המעניין
הזה עם המזוודה).
בלי לדעת איך מגיעים להתערב ברשימה עצמה דרך הקבצים, אפשר לנקות ולתקן את זה בגלל המנגנון הדבילי של השמירה במשחק. אפשר לשמור עם שם ריק. שם ריק לאחר מכן מזוהה כקובץ חסר והמשחק לא מאפשר לטעון אותו (בניגוד לקובץ שבאמת חסר), למרות שהקובץ נשמר ומתקיים. אז כדי להעלות את גרסה עם רשימה נקייה, אפשר פשוט לשמור על כל שורה ברשימה שם ריק, כך שמבחינת המשחק היא מתנקה, ולאחר מכן גם למחוק את כל הקבצים מהתיקייה.
Gordi כתב:בנוגע לתקיעה - לעניות דעתי מדובר בבאג בגרסה העברית של המשחק - כשאני פותח את הדיבאגר, אני רואה שהמשחק תקוע בלולאה אינסופית, ועל ידי מניפולציה של כמה ערכים אני מצליח לגרום לו לצאת מהלולאה ולהמשיך כרגיל. אני מעוניין לבקש עזרה ב-VOGONS, אולי מישהו יצליח לעזור לנו לסדר את המשחק. אעדכן בבוא העת

או וואו... זה הולך ומשתפר מרגע לרגע!
[עוד עריכה]אם אתה נכנס ממש עמוק למבנה של הגרסה הזו, אולי שווה לבדוק גם את זה: איכשהו הפתיח של הדמו (כשלוחצים על F1) שונה בתוכן מהפתיח במשחק (F2) - מבחינת התרגום של התמונות. ודווקא התרגום בדמו נכון יותר (חשבת שדוראליס היא סתם הדיילת הכי סקסית בקו פאריס-מיאמי, אבל תן לה קצת קרדיט - היא למעשה הטייסת הכי סקסית בתחום האמור, וזה גם מתאים לגרסה האנגלית, captain. כמו כן העיתון שמדווח על מותו של הסוכן - גוף הידיעה לא תורגם בפתיח המשחק אך כן מתורגם בפתיח הדמו).
מצד שני, התערבות כזו בתוכן מקור, גם אם שגוי - היא דילמה לא פחות קשה משאלת שיבוטי אדם!
[/עוד עריכה]
ועוד קצת על תקיעות, כאמור אחד החלקים בסרטון הפתיחה חסר. כשחפרתי קצת בקבצים והשוויתי עם הגרסה הלועזית מהאתר הרוסי, ראיתי שבשניהם מדובר בערך באותה בעיה. בגרסה העברית חסר הקובץ TIRB.IMD, ישנו רק TIRA.IMD. בגרסה הלועזית כאמור, הפתיח נתקע לפני שמתחיל הסרטון. כשהסרתי את הקובץ שחסר בעברית מהגרסה הלועזית, הפתיח בה (הלועזית) עבד כרגיל ללא החלק הראשון של הסרטון - בדיוק כמו בגרסה העברית. כשנסיתי את הגרסה העברית אחרי שהוספתי לתיקייה את הקובץ החסר TIRB.IMD - גם היא נתקעה (בה המסך קופא משובש, ולא מוחשך). מתבקש להניח שמלכתחילה היה קובץ כזה פגום בגרסה העברית, ומישהו הצליח לאתר אותו כגורם לתקיעת המשחק בפתיח והחליט להסיר אותו.
החלק החיובי בסיפור הזה הוא שאם תתגלגל לידינו גרסה, אולי אפילו לועזית, שבה מוצג כהלכה כל הסרטון, יתכן שהוספת הקובץ לגרסה אצלנו יסגור את הפינה הזו.
[עריכה]
רגע... מה אני אומר בעצם? הרי לא חפשתי ברצינות גרסאות נוספות... הנה, מצאתי גרסה שבה הסרטון תקין, וזה עבד!
הקובץ הזה בתוך התיקייה של הגרסה העברית גרם להצגת הפתיח המלא!
[/עריכה]
Gordi כתב:תוכל בבקשה, לאור המומחיות שרכשת, לעדכן את סעיף 17 של הפתרון הנוכחי?
קודם כל, מומחיות זה בהחלט לא - בסך הכל רצתי על המשחק (שלא כהרגלי בהשוואה לרב המשחקים) די מהר, אפילו שעשיתי את זה כמה וכמה פעמים בגלל כל העניינים פה.
אני לא הכי אוהב לעשות פאטצ'ים שכאלו בגלל שינויי סגנון וזה (ואני לא מתכוון לחקות אותו באופן מדויק מדי)... אבל הנה זה:
לחצו על הציור הגבוה על הקיר הרחוק "חלום בערום", ולחצו על המתג בפינתו השמאלית-עליונה. לחצו על הגלגל שנפתח ימין, ולחצו על מתג ההפעלה בפינתו הימנית-תחתונה. כעת תוכלו להפעיל את הפסנתר. כדי לפצח את מנגנון ההגנה תזדקקו למזל האסטרולוגי הנכון בגלגל המזלות ולרצף התווים הנכון בפסנתר.
אם תשתמשו בטבעת החותם על המיקרוסקופ תוכלו לראות את תאריך ההולדת של קנת' מילר. אולם המזל האסטרולוגי הוא על פי תאריך ההולדת של דוק, שחגג את יום הולדתו לפני חודשיים. אספו את העיתון על השולחן, מאחורי שלישיית החתולים. שימו לב לתאריך הנוכחי (עשוי להשתנות ממשחק למשחק) המופיע תחת כותרת העיתון בצד שמאל. המזל המבוקש הוא אחד משני המזלות של החודש שהוא שניים לפני הנוכחי, וככל הנראה תמיד זה המזל הראשון (כלומר, אם החודש הנוכחי הוא יוני, חודש ההולדת של דוק הוא אפריל, ולכן המזל הוא טלה או שור, ובמשחק - טלה).
המזלות בגלגל, לפי סדר הופעתם עליו החל מהעליון נגד כיוון השעון, מתאימים לחודשים הנוכחיים הבאים:
אריה - אוקטובר
בתולה - נובמבר
מאזניים - דצמבר
עקרב - ינואר
קשת - פברואר
גדי - מרץ
דלי - אפריל
דגים - מאי
טלה - יוני
שור - יולי
תאומים - אוגוסט
סרטן - ספטמבר
רצף התווים מופיע על הפנס. השתמשו בפנס על המיקרוסקופ. יופיע הכיתוב B A D G E, כאשר בדרך כלל מעל אחת האותיות יופיע סימן פלוס (מיקומו ישתנה ממשחק למשחק). האותיות מסמנות את תווי הרצף על הפסנתר, כאשר סימן הפלוס מסמן תו דיאז (הקליד השחור מימין לתו הרגיל הלבן).
כעת לחצו שנית על הגלגל אם סגרתם אותו, וכוונו את המחוג על המזל הנכון בעזרת לחיצות על מתג הסמלים בפינתו השמאלית-תחתונה. לחצו על הפסנתר ונגנו את רצף התווים שהופיע על הפנס משמאל לימין.
תוכלו להיעזר בהמחשה הבאה (שימו לב לאות שסומנה בפלוס על הפנס ונגנו את הקליד המתאים במקום הקליד הרגיל):

אם נגנתם נכון במזל הנכון - יפתח המעבר הסודי לחדר הבא. אם לא, ודאו שניגנתם את הרצף הנכון ונסו את המזל הבא.