Radioactive Grandpa כתב:לו רק מבחינת הסדר הפנימי שלהם, שכמו שראית, הוא משתבש כשמדובר באשכול "קליטה" של דיונים פעילים ולא של הודעות לקוניות.
מה שיכול להימנע אם אנשים יכתבו ישר בשרשור הזה
Radioactive Grandpa כתב:מצוין. די מיותר לומר שאני תומך נמרצות, בדיוק מהטעמים שציינתי כאן.
זה לא הכל שחור ולבן, יש גם יתרונות ללקנפג את המשחק כך שיעבוד בלי קול או עם קול נחות. יש משחקים שלא יעבדו בכלל אם הקול לא מקונפג לחומרה הנכונה. ורוב האנשים שיורידו משחק שלא עובד או שעובד בלי קול לא יטרחו לחפש מה לא בסדר אלא ינסו להוריד ממקום אחר/ישחקו בלי קול/יוותרו על כל העניין.
אגב, אמרתי שרציתי לדון בזה כשיהיה לי זמן, כי העניין מצריך בדיקה לא קצרה. אני אפילו לא בטוח שהעקרונות לא השתנו מהפעם האחרונה שבדקתי כי היא הייתה די מזמן.
ובכל זאת, הקדשתי קצת זמן לבדיקות ראשוניות של כמה משחקים והנה מסקנותיי:
אלאדין: אין מוזיקה/אפקטים בדוסבוקס, לא יודע איך המשחק מקונפג כרגע (תכנת הSETUP לא אומרת) ובXP המשחק לא עובד (שגיאת EMS).
דייב 1: קול מהספיקר. לא נראה לי שאפשר לשנות את זה.
יומו של הטנטקל: מוזיקה מכוונת על ADLIB, אפקטים לא מכוונים. מוזיקה עובדת בדוסבוקס, לא בXP (אם בוחרים General Midi למוזיקה וSB לאפקטים הכל עובד בXP).
גולדן אקס: ADLIB למוזיקה וספיקר לצלילים. לא נראה שאפשר לשנות, מוזיקה עובדת בדוסבוקס אבל לא בXP.
מלך האריות: מוגדר על SB (הגדרות של דוסבוקס: 220, 7, 1) ועובד בדוסבוקס, קול ומוזיקה לא עובדים בXP.
מורטל קומבט 2: מוגדר על SB (הגדרות של דוסבוקס: 220, 7, 1) ועובד בדוסבוקס, קול ומוזיקה לא עובדים בXP (אלא אם בוחרים ROLAND+SB בהגדרות).
סקי רודס: מוזיקה מADLIB ואפקטים מSB, לא נראה שאפשר לשנות, הכל עובד בדוסבוקס, רק אפקטים בXP.
סופאפלקס: מוגדר על ADLIB (למה?) בדוסבוקס כל ההגדרות של כרטיסי הקול עובדות (וכל אחת נשמעת אחרת לגמרי), בXP רק ספיקר או ROLAND.
וולפייד: מוזיקה מADLIB ואפקטים מספיקר, הכל עובד בדוסבוקס, בXP מוזיקה תעבוד רק אם מכריחים ספיקר עם הפרמטר /S
וורקראפט: אין מוזיקה או אפקטים, לא יודע איך המשחק מקונפג כרגע (תכנת הSETUP לא אומרת).
וורמס: המוזיקה מרצועות שמע ולכן לא קיימת. אפקטים עובדים גם בדוסבוקס וגם בXP.
הערות: כשאני אומר בXP אני מתכוון לXP 32BIT SP3 על המחשב שלי, יתכן שבמחשבים אחרים עם חומרה אחרת התוצאות תהיינה שונות.
יש לי זכרון עמום שגם במלך האריות וגם במורטל קומבט 2 היה לי יד בקנפוג ההגדרות. (תזכורת לעצמי: לבדוק את העניין עם תכנת ההתקנה של מלך האריות).
אם וורקראפט לא מזהה את כרטיס הקול המוגדר המשחק לא עובד בכלל (וגם במלך האריות בXP זה כך).
כפי שR.G אמר בניטפוקייה, WORMS הוא בעצם WORMS+, למשחק המקורי יש שתי גרסאות: גרסת CD עם רצועות שמע וגרסת דיסקטים. בחיפוש מהיר לא הצלחתי למצוא בשום מקום את גרסת הדיסקטים אבל בדמו יש מוזיקה אז אני מניח שגם בגרסת התקליטונים יש מוזיקה. אולי היא עדיפה על הCDRIP? (או שאולי עדיף להעלות את המשחק המלא לשת"ק...)
ועוד שתי הערות שיותר מתאימות לניטפוקייה אבל בכל זאת:
MK2 מכווץ בWINUHA וכדאי לשנות את זה ל7Z.
הקובץ GO.BAT של DOTT הוא הגרסה הישנה (oldgames.4all.cc).
אז מה דעתי על הסוגייה? האם כדאי להגדיר הגדרות מכוונות דוסבוקס? שאלה קשה... אם הייתי חייב להחליט הייתי אומר כן, אבל היה לי הרבה יותר קל לעשות את זה בלב שלם אם הייתה באתר הכוונה יותר טובה להדיוטות.