מי רוצה להיות מיליונר
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
Re: מי רוצה להיות מיליונר
סליחה על הדאבל, על הנצל"ש, על האוף טופיק ועל זה שיכול להיות שאני דביל ולא שמתי לב למשהו ברור, אבל רציתי לנצל את ההזדמנות לציין שאני לא רואה דרך להגדיל את התמונה במחסן, כלומר, גם בתמונות שהעלית עכשיו וגם, לדוגמה, בתמונה הזו:
http://server10.old-games.org/g/display ... hp?pid=347" target="_blank
אם לוחצים על התמונה מקבלים תמונה יותר גדולה אבל לא בגודל המקורי. לחיצה נוספת סוגרת את החלון ולא ניתן לצפות בתמונה המקורית ללא התערבות כירורגית.
http://server10.old-games.org/g/display ... hp?pid=347" target="_blank
אם לוחצים על התמונה מקבלים תמונה יותר גדולה אבל לא בגודל המקורי. לחיצה נוספת סוגרת את החלון ולא ניתן לצפות בתמונה המקורית ללא התערבות כירורגית.
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
קליק ימני>הצג תמונה; זו התערבות כירורגית?
א. בדיוק.
ב. אני יודע שקשה להאמין, אבל יש אנשים שמשתמשים בדפדפנים אחרים מפיירפוקס
ב. אני יודע שקשה להאמין, אבל יש אנשים שמשתמשים בדפדפנים אחרים מפיירפוקס
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
ב. כן, כן... לקחתי את הרעיון המופרך הזה בחשבון... כתבתי את זה לא לפני שודאתי שיש אופציות מקבילות ונגישות באותה מידה אצל החבר'ה האחרים.
טוב. חוץ מאקספלורר. אבל אתה חייב להודות שקצת מגיע למי שמשתמש בו.
טוב. חוץ מאקספלורר. אבל אתה חייב להודות שקצת מגיע למי שמשתמש בו.
אני לא יודע על אילו חבר'ה אתה מדבר, אבל אאל"ט שלושת הדפדפנים הנפוצים ביותר הם IE, פיירפוקס וכרום. ומתוך השלושה רק בFF ראיתי את האפשרות הזו.
אבל יותר חשוב, למה אתה מתעלם מ-א'
אני חייב לשאול: בוא נניח שלכל דפדפן הייתה את האפשרות הזו ע"י כפתור ימני. אתה באמת חושב שמשתמש ממוצע צריך להבין שהתמונה המוגדלת שהוא מקבל בחלון חדש יכולה להיות אפילו יותר גדולה, לחפש בממשק אפשרות כזו, לא למצוא, להניח שלמרות זאת יש אפשרות כזו והוא צריך למצוא אותה ולנסות אפשרויות בקליק ימני וזאת למרות שהוא מעולם לא היה צריך לעשות כזה דבר?
אבל יותר חשוב, למה אתה מתעלם מ-א'
:Og כתב:א. בדיוק.
אני חייב לשאול: בוא נניח שלכל דפדפן הייתה את האפשרות הזו ע"י כפתור ימני. אתה באמת חושב שמשתמש ממוצע צריך להבין שהתמונה המוגדלת שהוא מקבל בחלון חדש יכולה להיות אפילו יותר גדולה, לחפש בממשק אפשרות כזו, לא למצוא, להניח שלמרות זאת יש אפשרות כזו והוא צריך למצוא אותה ולנסות אפשרויות בקליק ימני וזאת למרות שהוא מעולם לא היה צריך לעשות כזה דבר?
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
ובכרום יש "פתח תמונה בכרטיסיה חדשה", ובאופרה יש "Open Image" (אמרתי מקבילות, לא זהות).
(למרות שלמעשה אני מעריך שמי שיהיה מעוניין בגודל הענק של התמונה המקורית ולא יסתפק בתצוגה המוגדלת המוצעת גם ככה, גם יידע להגיע אליה. אבל זה לא משנה את העקרון. אני איתך.)
מהטעם הפשוט, שאני מסכים איתך... שאלתי את מה ששאלתי רק כדי להיות בטוח שלקחת את זה בחשבון כשאמרת "התערבות כירורגית", סתם כי זה נשמע לי תיאור למשהו מורכב יותר ממה שזה. אני לגמרי מסכים איתך שאפשרות כזו צריכה להימצא בממשק של האתר עצמו ולא בדפדפן או אמצעים עקיפים.Og כתב:אבל יותר חשוב, למה אתה מתעלם מ-א' [...] אני חייב לשאול ...
(למרות שלמעשה אני מעריך שמי שיהיה מעוניין בגודל הענק של התמונה המקורית ולא יסתפק בתצוגה המוגדלת המוצעת גם ככה, גם יידע להגיע אליה. אבל זה לא משנה את העקרון. אני איתך.)
Og כתב:אני מאמין שמכאן תסתדר די מהר, אבל קח בחשבון שאם אתה מוצא שאתה "נתקע" או חושב על משהו ליותר מ-3 דקות, אתה כנראה שוב הולך לכיוון לא נכון (ובמקרה כזה אל תתבייש לשאול).
נתקעתי די מוקדם, אולי אפילו הכי מוקדם שאפשר
השתמשתי בתוכנה שהצעת כדי למצוא מהו סוג הדחיסה, ולאחר מכן חיפשתי תוכנות שיפרסו את קובץ ה-PE.
אולם, לא משנה באיזו תוכנה השתמשתי, בכל פעם התוצאה הייתה קובץ פגום: הפעלת הקובץ הקפיצה מיד הודעת "ישנה בעיה, התקן את המשחק מחדש", כשלאחר מכן הופיע ה-Progress Bar של טעינת המשחק שהתקדם עד הסוף וסיים את פעולת התוכנית.
יש משהו שאני מפספס? פתחת את הפריסה ידנית במקרה?
---
בקשר לתמונות - כן, אתם צודקים. מצד שני, אני לא בטוח עד כמה מדובר ב-Use Case נפוץ להוסיף תמונה כל כך גדולה עם טקסט, ולכן לא בטוח עד כמה משתלם לבצע פעולה כירורגית בצד השרת על מנת לתקן את זה.
חשוב על כך בהגיון... אם הקובץ היה פגום היית מקבל שגיאה של חלונות שאומרת משהו בסגנון של "יישום זה אינו יישום 32 או 64 ביט של חלונות", או לכל הפחות שגיאה אחרת של חלונות. אבל לקבל הודעה מהמשחק עצמו שהוא פגום? ועוד בצורה כזו גרפית? לא נראה לך חשוד?Gordi כתב:לא משנה באיזו תוכנה השתמשתי, בכל פעם התוצאה הייתה קובץ פגום: הפעלת הקובץ הקפיצה מיד הודעת "ישנה בעיה, התקן את המשחק מחדש", כשלאחר מכן הופיע ה-Progress Bar של טעינת המשחק שהתקדם עד הסוף וסיים את פעולת התוכנית.
[עריכה]
אוקיי, אז לא נורא בקשר לתמונות, אני אעלה את התמונות הגדולות יותר לIMAGEBAM או IMGUR.
נראה חשוד ועוד איך, ואפילו ניסיתי קצת לגלות מה המקור לשגיאה אבל כנראה שחרגתי מהמסלול הנכון.
למען הפרוטוקול, עשוי להיות קשר ל-ERROR_NO_TOKEN.
אני אעיף מבט שני בהזדמנות
ושוב, אני לא חושב שזה צריך להיות השיקול בכל תמונה גדולה, רק בכאלה שהפרטים הקטנים בהם חשובים (לצורך העניין, סריקה של תקליטור לא עונה לדעתי על ההגדרה הזו).
אם תוכל רק להעלות אותם גם למחסן, כגיבוי, זה יהיה מעולה.Og כתב:אוקיי, אז לא נורא בקשר לתמונות, אני אעלה את התמונות הגדולות יותר לIMAGEBAM או IMGUR.
ושוב, אני לא חושב שזה צריך להיות השיקול בכל תמונה גדולה, רק בכאלה שהפרטים הקטנים בהם חשובים (לצורך העניין, סריקה של תקליטור לא עונה לדעתי על ההגדרה הזו).
שוב, זה לא משהו שאמור לקחת יותר מכמה דקות.Gordi כתב:נראה חשוד ועוד איך, ואפילו ניסיתי קצת לגלות מה המקור לשגיאה אבל כנראה שחרגתי מהמסלול הנכון.
אם הייתי חושב כמוך, כלומר, שהתמונה הגדולה של הסריקות לא כל כך חשובה, לא הייתי מעלה אותן ככה אלא יותר קטנות מלכתחילה.Gordi כתב:אני לא חושב שזה צריך להיות השיקול בכל תמונה גדולה, רק בכאלה שהפרטים הקטנים בהם חשובים (לצורך העניין, סריקה של תקליטור לא עונה לדעתי על ההגדרה הזו).
ידידי, אתה כנראה מעריך את יכולותי הרבה יותר מדי בתחום הזהOg כתב:שוב, זה לא משהו שאמור לקחת יותר מכמה דקות.
זה לקח הרבה יותר מכמה דקות...
אבל, אחרי יזע, יזע ועוד קצת יזע (לא בהכרח קשור למאמץ, פשוט ממש חם פה) הגעתי לתוצאות הבאות:
1. כדי להפטר מהחלון הקובץ, הייתי צריך לשנות JNZ ל-JMP.
2. שינוי הכתובות הוא פשוט ולא אכנס לכך.
3. מציאת הסיסמא של ה-Zip סחטה ממני עוד קצת זיעה (כבר אמרתי שממש חם פה?), אבל בסוף הגעתי למחרוזת הבאה:
- הצג/הסתר תוכן
עכשיו, אם להיות כן לחלוטין, אני לא ממש יכול להעיד על עצמי שהבנתי בדיוק את כל מה שעשיתי, כלומר, היה פה אלמנט של מזל.
לגבי 1 - אני עדיין תוהה מהי מטרת הפונקציה שהתעלמתי מערך ההחזרה שלה.
יש לציין שלחלופין היה אפשר להתעלם מערך ההחזרה של הפונקציה הבאה ועדיין להצליח. נראה שהפונקצייה הבאה מחפשת חלון כלשהו (עם כותרת של Delphi X) ומצליחה אם היא מוצאת אותו. מה זה? איזשהו מנגנון Anti-Debugging שמנוטרל אם הוא מוצא את החלון של דלפי (ואז מניח שהתוכנה עדיין בפיתוח)?
ולמה, באופן כללי, החלון לא היה מופיע כשהקוד היה מכווץ? לא ברור לי לחלוטין.
לגבי 3 - אני תוהה איך אתה הגעת לסיסמא.
ובאופן כללי, אשמח אם תוכל להרחיב קצת על המסלול שעשית עבור נקודות 1, 3 - יש לי הרגשה שהגעת לתוצאה בצורה הרבה יותר יעילה ממני
--
Fair Enough, אבל לשרידות של התמונות ישנו גם משקל. לטעמי, הדבר החשוב ביותר הוא שהתמונה תשרוד, ורק לאחר מכן שתוצג בגודל המקורי שלה לכל דורש. אולם, כפי שאמרתי, התמונות הן שלך ולכן גם השיקולים הם שלך, ובשורה התחתונה אתה הוא זה שקובע את הכללים פה. אני רק מבקש, אם זו לא טרחה גדולה מדי, להעלות איזשהו גיבוי גם למחסן.Og כתב:אם הייתי חושב כמוך, כלומר, שהתמונה הגדולה של הסריקות לא כל כך חשובה, לא הייתי מעלה אותן ככה אלא יותר קטנות מלכתחילה.
אני לא יודע למה המשכת להתעקש להשתמש בדיבגר למרות שאמרתי לך שהוא לא הכרחי. דיסאסמבלר עושה את העבודה יופי.
מה שאני עשיתי: פתחתי את הקובץ בIDA, חיפשתי את המחרוזת שאומרת שהמשחק פגום וראיתי שרק שגרה אחת קוראת לה, כשקפצתי לשגרה, ראיתי מיד איפה הקריאה והבדיקה וביטלתי אותה.
את כל השאר עשיתי עם HIEW, זה רק חיפוש והחלפה למעשה.
גם את הסיסמה מצאתי עם HIEW, הלכתי למקום הראשון שבו מופיע DATA.DAT ושם, מיד אחרי, מופיע משפט שלא סביר להניח שהגיע מפונקציות של המהדר, אז ניסיתי אותו כסיסמה And lo and behold.
מה שאני עשיתי: פתחתי את הקובץ בIDA, חיפשתי את המחרוזת שאומרת שהמשחק פגום וראיתי שרק שגרה אחת קוראת לה, כשקפצתי לשגרה, ראיתי מיד איפה הקריאה והבדיקה וביטלתי אותה.
את כל השאר עשיתי עם HIEW, זה רק חיפוש והחלפה למעשה.
גם את הסיסמה מצאתי עם HIEW, הלכתי למקום הראשון שבו מופיע DATA.DAT ושם, מיד אחרי, מופיע משפט שלא סביר להניח שהגיע מפונקציות של המהדר, אז ניסיתי אותו כסיסמה And lo and behold.
אני חושש שלא הבנת את תגובתי, אין לי בעיה להעלות את התמונות גם למחסן (שים לב למה שציטטתי).Gordi כתב:Fair Enough, אבל לשרידות של התמונות ישנו גם משקל. לטעמי, הדבר החשוב ביותר הוא שהתמונה תשרוד, ורק לאחר מכן שתוצג בגודל המקורי שלה לכל דורש. אולם, כפי שאמרתי, התמונות הן שלך ולכן גם השיקולים הם שלך, ובשורה התחתונה אתה הוא זה שקובע את הכללים פה. אני רק מבקש, אם זו לא טרחה גדולה מדי, להעלות איזשהו גיבוי גם למחסן.
בדיעבד עושה רושם שלא הבנתי אותך נכון. כשאמרת "אני חושב שמהתחלה ועד הסוף לקח לי פחות משעה שרובה הייתה בדפדפן ולא בדיבגר", הבנתי שכן השתמשת בדיבאגר, פשוט מעט.Og כתב:אני לא יודע למה המשכת להתעקש להשתמש בדיבגר למרות שאמרתי לך שהוא לא הכרחי.
בכל מקרה, מה שאתה עשית הרבה יותר יעיל ממה שאני עשיתי, אין ספק
Og כתב:אני חושש שלא הבנת את תגובתי, אין לי בעיה להעלות את התמונות גם למחסן (שים לב למה שציטטתי).
-
גורדי2
לא הצלחתי לעמוד בפיתוי... נסו עכשיו בבקשה ותגידו לי מה אתם חושבים.Gordi כתב:בקשר לתמונות - כן, אתם צודקים. מצד שני, אני לא בטוח עד כמה מדובר ב-Use Case נפוץ להוסיף תמונה כל כך גדולה עם טקסט, ולכן לא בטוח עד כמה משתלם לבצע פעולה כירורגית בצד השרת על מנת לתקן את זה.
קישורים לדוגמא:
http://server10.old-games.org/g/display ... play_media" target="_blank
http://server10.old-games.org/g/display ... play_media" target="_blank
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
סבבה לגמרי. בעיני לא צריך יותר מזה.