Oddworld The Oddboxx

אם חיפשתם במה לשתף את הקהילה בנושאים שלאו דווקא קשורים באופן ישיר למשחקים ישנים או ל"מסע אל העבר", זהו הפורום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

Og
מנהל
מנהל

Re: Oddworld The Oddboxx

שליחה על ידי Og »

אז זהו, שרעיון טוב (ואפילו רעיון מדהים) בלבד, לא עושה משחק לטוב והדוגמה הכי טובה שאני יכול לחשוב עליה היא פורטל.
כלומר, נסה לשחק בNarbacular Drop ואז בפורטל ולהשוות בינהם - זהו בדיוק ההבדל בין AAA לאינדי - אותו רעיון, אותו צוות, אותה התלהבות (או אפילו פחות בפורטל) אבל מה ששונה הוא התקציב, הפחד (דדליינים ומנהלים שנושפים בעורפך), הסטודיו עם המשאבים הגדולים והצוות הנוסף/בטא טסטרים שנכללים כבר בקטגוריה של התקציב.

עכשיו, כמובן שלכל כלל יש יוצאים מן הכלל ויש משחקי אינדי שיכולים לעמוד גם בראש משחקי הAAA הטובים ביותר, אבל הם מאד נדירים, עד כדי שניים-שלושה בכלל.

חשוב לציין שזו לא משוואה ומהצד השני זה ממש ממש לא תופס, כלומר אם מדברים על משחקים שהם "בסדר", אז כאלה אפשר למצוא הרבה מאד באינדי ולעניות דעתי, אם ניקח אחוזים ביחס לכמות המשחקים שיוצאים כל שנה באינדי ובAAA, יש יותר משחקי אינדי "בסדר" מאשר משחקי AAA ממוצעים, או במילים אחרות, יש יותר משחקי AAA מאכזבים מאשר אינדי מאכזבים.
אבל כשאתה מחפש את הטופ שבטופ, ככלל, לא תמצא אותם באינדי אלא בAAA.

עוד דוגמה טובה היא Tag: The Power of Paint שהוא באמת בעל הרבה תכונות נהדרות והיה יכול להתחרות במשחקי AAA אם רק הייתה לו אפשרות שמירה, עוד כמה עשרות שלבים וכמה ליטושים קוסמטיים - שוב, ההבדל בין אינדי לAAA.
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

שליחה על ידי C-man »

The Misadventures of P.B. Winterbottom
משחק חמוד בסגנון Braid נמכר ב 0.49$ (כן כן, פחות משני שקל :))
http://store.steampowered.com/app/40930" target="_blank

המבצע תקף ל 24 שעות, אני כבר קניתי :).
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

עוג, עוג... אמרתי פעם שאתה חסר לב, ואתה רק מחזק את טענתי.
עכשיו השאלה היא האם שווה להתווכח איתך, כשברור מראש שאף אחד מאיתנו לא ישתכנע ולמעשה רוב הסיכויים הם שאני אצא מתוסכל?
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

אם אני חסר לב מה גורם לדם שלי לזרום? (או שמא אתה חושב שאני בעל רעב בלתי-ניתן לסיפוק למוחות אנושיים?)

וברצינות, לא שמתי לב שאמרת משהו שסותר את דבריי או להיפך (כלומר שאני אמרתי משהו שסותר את דבריך) בשרשור הזה, אלא אם כן החלטת להצטרף לדיון שלי ושל R.G ?
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

Enjoy the Music

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

Og כתב:עוד דוגמה טובה היא Tag: The Power of Paint שהוא באמת בעל הרבה תכונות נהדרות והיה יכול להתחרות במשחקי AAA אם רק הייתה לו אפשרות שמירה, עוד כמה עשרות שלבים וכמה ליטושים קוסמטיים - שוב, ההבדל בין אינדי לAAA.
דוגמה מצוינת, וזו דעתי בדיוק חוץ מהמסקנה. משחק כזה יכול היה להכיל הרבה יותר שלבים וליטושים קוסמטיים (לא צריך להגזים עם הליטושים) עדיין במסגרת הפיתוח העצמאי מבלי להיות מתוקצב במיליונים/מיליארדים.
אני חושב שרציתי לספר על החוויה שלי מברייד ומפורטל בשרשור המשחקים המומלצים שעד היום בושש לבוא... בכל מקרה, כיוון שכנראה כבר לא נזכה לראות את זה בקרוב, אני רק אגיד שיצא לי לשחק בשני המשחקים האלו פחות או יותר באותו זמן. בשניהם כשסיימתי את המשחק אמרתי "וואו". עם ברייד זה היה מלווה בצמרמורת קלה ורושם שנחרט באופן יותר עמוק (וצורך עז לשחק בזה שוב במצבי ה-speedruns - הדרך ה"אמיתית" לשחק בו, שממצה אותו בצורה הטובה ביותר). בפורטל הרעיון גאוני והביצוע טוב מאד. בברייד הרעיון טוב מאד והביצוע גאוני.

אגב, אם כבר הזכרתי את ה-Humble Bumble, אכן מהמשחקים שם הוא Gish. דווקא מסתבר שהוא זכה ללא מעט שבחים, אבל אין לי כוח וזמן בשביל להתעסק איתו יותר מדי, ולא זו הסיבה שאני מספר לכם עליו, אלא מפני שהפסקול שלו הוא פשוט too damn awesome. דוגמה ועוד אחת.
ואם כבר הזכרתי את ברייד, אמנם המוסיקה שלו לא נכתבה בשביל המשחק, אבל זה פסקול מהיפים ביותר שיצא לי לשמוע אי פעם במשחק.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

Radioactive Grandpa כתב:לא צריך להגזים עם הליטושים
אני מסכים, הליטושים יעזרו אבל העיקר הוא המחסור בשלבים. אולי גם עלילה נורמלית הייתה מוסיפה הרבה וזו הסיבה שאני מצפה בכליון עיניים לפורטל 2 שיכיל בתוכו את העקרונות של TAG: TPOP (ואלב שכרו את הצוות).
Radioactive Grandpa כתב:דוגמה מצוינת, וזו דעתי בדיוק חוץ מהמסקנה. משחק כזה יכול היה להכיל הרבה יותר שלבים וליטושים קוסמטיים (לא צריך להגזים עם הליטושים) עדיין במסגרת הפיתוח העצמאי מבלי להיות מתוקצב במיליונים/מיליארדים.
אבל זה בדיוק העניין - שהוא לא. הרי לא אמרתי שיש משהו טכני שמונע ממשחקים בעלי תקציב נמוך עד לא קיים להיות בעלי איכות, זה פשוט ששעות האדם הנדרשים לכך פשוט לא שווים את ההשקעה למפתחים הללו ולכן זהו המצב בפועל.

אפרופו מוזיקות, גם לTAG יש מוזיקה לא רעה בכלל.
ואם כבר הזכרת מוזיקות ממשחקי מחשב, אי אפשר שלא לציין את Shatter שיש לו את אחד הפסקולים היפים ביותר (וגם המשחק עצמו לא רע בכלל). ומתוכם יוצאת דופן לחלוטין היא המוזיקה שמתנגנת בעולם Amethyst Caverns - יוצאת דופן כי בניגוד לשאר הנעימות שטובות, היא פשוט מדהימה, כנראה המוזיקה הטובה ביותר ששמעתי אי פעם במשחק מחשב. ואם אתם חושבים שאני מגזים:
http://www.youtube.com/watch?v=RxdzTf9JOP8" target="_blank
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

Og כתב: כנראה המוזיקה הטובה ביותר ששמעתי אי פעם במשחק מחשב.
שמעתי דברים טובים יותר.

עוג, אני לא יודע איזה איכות אתה מחפש במשחקים. לצרכים הצנועים שלי יש מספיק משחקי אינדי איכותים. למשל World of Goo או Machinarium, אני לא יכול לחשוב איך פיתוח תחת אולפן גדול היה עושה אותם מוצלחים יותר. בסופו של דבר נראה לי שמה שבעיקר קובע הוא האם יש לך קונספט מגובש טוב. אם כן המשחק יהיה מוצלח, גם אם אין לך צוות של 30 גרפיקאים. ואם לא, תקבל את סדרת Kane & Lynch.
ואם כבר הזכירו את Gish, הוא באמת מוצלח אבל לטעמי אם היו מוותרים על החיים המוגבלים ופשוט נותנים לחזור על כל שלב כמה פעמים שתרצה הוא היה הרבה פחות מתסכל.
נערך לאחרונה על ידי Octarine ב ש' יולי 09, 2011 9:41 pm, נערך פעם 1 בסך הכל.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

Octarine כתב:שמעתי דברים טובים יותר.
השאלה היא, האם את אותם הדברים הטובים יותר שמעת כמספר הפעמים ששמעת את זה?

Octarine כתב:עוג, אני לא יודע איזה איכות אתה מחפש במשחקים. לצרכים הצנועים שלי יש מספיק משחקי אינדי איכותים. למשל World of Goo או Machinarium, אני לא יכול לחשוב איך פיתוח תחת אולפן גדול היה עושה אותם מוצלחים יותר. בסופו של דבר נראה לי שמה שבעיקר קובע הוא האם יש לך קונספט מגובש טוב. אם כן המשחק יהיה מוצלח, גם אם אין לך צוות של 30 גרפיקאים. ואם לא, תקבל את סדרת Kane & Lynch.
ואם כבר הזכירו את Gish, הוא באמת מוצלח אבל לטעמי אם היו מוותרים על החיים המוגבלים ופשוט נותנים לחזור על כל שלב כמה פעמים שתרצה הוא היה הרבה פחות מתסכל.
היו זמנים שדרישות המינימום שלי היו נמוכות בהרבה, אפילו בהרבה מאד כי היום דרישות המינימום שלי ממשחק הן גבוהות עד כדי גיחוך. אז כמובן שכשאמרתי:
Og כתב:החיים קצרים מדי למשחקים שאינם AAA.
התכוונתי שזו דעתי ושYMMV. רק קח בחשבון שאם התיאוריה שלי נכונה, ככל שתזדקן כך יגברו דרישות המינימום שלך, אז תן לזה צ'אנס.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

גם אני אוהב את המוסיקה של Shatter, אבל שמעתי דברים טובים בהרבה, עד היום אני שומע מנגינות ממשחקי פיינל פנטסי, ועוד ממשחקים רבים אחרים, למען האמת.

אתם יכולים אפילו לקחת את FF: Mystic Quest, למשל, שהיה משחק מחורבן בכל קנה מידה, חוץ ממוסיקה מעולה(ואנחנו מדברים על שנת 1992):

http://www.youtube.com/watch?v=VJ0KilHkxFk" target="_blank

עריכה:

בוא נלך אפילו יותר רחוק, הזכרת לי נשכחות :) Final Fantasy 1, המוסיקה של העיר-משחק משנת 1987, קונסולת NES:

http://www.youtube.com/watch?v=lSjBh71Im-M" target="_blank
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

Og כתב:ככל שתזדקן כך יגברו דרישות המינימום שלך, אז תן לזה צ'אנס.
בשונה מעולם הגיימינג, ככל שאני מזדקן דרישות המינימום שלי דווקא הולכות ופוחתות.

ולשאלתך לגבי מוזיקה, אתה יכול למצוא את התשובה שלי בשרשור שמוקדש לנושא.
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

שליחה על ידי C-man »

אהבתי את המוזיקה ששמתם (gish ו shatter).
בדיוק הוספתי את shatter ל-wishlist שלי (אגב, הוא כרגע במבצע ב-steam, אבל אין לי צורך במשחקים כרגע).
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

C-man כתב:אהבתי את המוזיקה ששמתם (gish ו shatter).
בדיוק הוספתי את shatter ל-wishlist שלי (אגב, הוא כרגע במבצע ב-steam, אבל אין לי צורך במשחקים כרגע).
הוא משחק נחמד...אבל בשורה התחתונה-הוא עוד Breakout
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא