Duke Nukem 3D

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

המממ, לא זכור לי שהייתה לי בעיה עם DOS4GW בווארקראפט, אבל בכל מקרה, סביר להניח שהחלפת DOS4GW ב DOS32A תפתור את הבעיה. אם אתה לא יודע איך, אני יכול להחליף אצלי ולשלוח לך את הקובץ, אבל אני צריך לדעת מאיפה הורדת בשביל זה.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

אני אשמח להטריח אותך בצורה אחרת - במקום שתעשה בשבילי את העבודה, תחלוק את הידע שלך לפה קצת... :)
חוץ מלהגיד שזה "פרוטקטד מוד" ולא להבין מה זה אומר, אני לא בדיוק מבין מה המשמעות של 4GW. גם לא של 32A ואיך לעזאזל מחליפים אותם (רב המשחקים שאני מכיר מגיעים רק עם הראשון).
נדמה לי... שהורדתי מכאן: http://www.classic-gaming.net
אבל זה היה מזמן. תכני האתר בטח הספיקו להשתנות שלש פעמים.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

אכן DOS4GW הוא אקסטנדר לפרוטקטד מוד.
Dos32a, הוא תחליף חינמי שפותח לא מזמן(לכן לא תמצא משחקים ישנים שמשתמשים בו, אלא אם כן מישהו החליף ידנית), ניתן להוריד את כל הערכה באתר הבית של התוכנה:
http://dos32a.narechk.net/index_en.html
ואם אינני טועה המסמכים הבאים איתה מסבירים בפירוט כיצד להחליף את הקובץ DOS4GW.EXE אם קיים, או כיצד ניתן "לקשור" את הSTUB לקובץ המכיל אותו(בדר"כ זהו קובץ ההפעלה של המשחק) באם DOS4GW.EXE אינו בנמצא.

בנוסף לכך, אני זוכר במעורפל משהו על כך שכבר דנתי על המשחק הנ"ל עם מישהו כאן וכתוצאה מכך גורדי עדכן את המשחק שבאתר לכללול את הקובץ שכבר "קשור" לDOS32A.
יתכן שאני טועה, אבל אולי שווה להוריד מהאתר ולבדוק?
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

בדקתי, ובאמת באתר הגרסה היא עם DOS32A, הכי פשוט שתוריד משם.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

תודה (אבדוק בהזדמנות).
אורח

שליחה על ידי אורח »

היי.
כמה דברים בקשר לDuke Nukem 3D:

א. עד-עצם היום הזה הוא, עדיין, ה 3D shooter האהוב עליי עלי-אדמות, ולדעתי ה 3D shooter הטוב ביותר שנוצר אי-פעם.

ב. המשחק מבוסס על מנוע שנקרא (בפשטות): Build, שנוצר על-ידי בחור צעיר (אז) בשם קן סילברמן. כל הלבלים במשחק נקראו מתוך קבצים עם סיומת MAP, והמשחק המקורי בא עם התוכנה ליצירת שלבים ש(עד כמה שידוע לי) השתמשו בה כדי ליצור את השלבים המקוריים של המשחק.

ב. לפני כמה שנים, 3D Realms, החברה שעשתה אותו, שיחררה את הסורס-קוד שלו לציבור, בעקבות זה, נעשו לו פורטים (=שינוי ועדכון קוד המקור על מנת שהמשחק יכול לרוץ תחת פלטפורמה אחרת מזו שהוא יועד אליה במקור) לווינדווס.

קיימים כיום ארבעה פורטים עיקריים של המשחק, שכולם עובדים אחלה תחת ווינדווס XP:

* JonoF's Duke Nukem 3D Port (JFDuke3D)
* xDuke
* RancidMeat Duke3d_w32 port
* eDuke32

כמו שציינתי, כולם עובדים תחת ווינדווס XP.
הגירסה שאני משתמש היא JonoF's.
היא מאפשרת להפעיל את המשחק גם ברזולוציות גבוהות יותר מאלו שהיה אפשר בגירסת הדוס המקורית (1024x768 ויותר). חוץ-מזה, היא כוללת תוכנת setup "משלה" למשחק (שם אפשר גם לכוון את כל המקשים וכו'), ואת התוכנה לבניית שלבים (Build) - בגירסה שרצה תחת XP.
לא ממש בדקתי את שאר הפורטים, אבל מן-הסתם בכולם יש בערך את אותם הפ'יצרס.

שימו לב!
בכל הגירסאות המשחק מגיע "ריק". כלומר, הוא כולל את קובץ ההפעלה הראשי (ונגיד עוד תוכנת setup והתוכנה לבניית מסכים).
על-מנת לשחק במשחק, ועל-מנת שהוא יפעל - יש להשיג את קבצי ה GRP. הקבצים האלה מכילים את כל הגרפיקה והסאונדים של המשחק ארוזים לקובץ אחד. כל אחת מהגירסאות המקוריות של דיוק הכילה אותם. צריך להעתיק אותם לספרייה של שאר קבצי המשחק של הפורט אותו הורדתם.
כמו-כן, רצוי (אבל נראה לי שלא חובה) שיהיו גם קבצי CON. במשחק המקורי היו שלושה:
defs.con, game.con, user.con. אלה הם קבצי-טקסט וכוללים מלא מלא הגדרות שקשורות למשחק (מאיזה סאונד להשמיע מתי, דרך ההתנהגות של האוייבים, החוזק שלהם, החוזק של הנשקים ועוד ועוד ועוד). לא מומלץ להתעסק עם הקבצים האלה ולערוך אותם, אלא אם כן אתם יודעים מה אתם עושים.

מאיפה משיגים את קבצי ה GRP, וה CON? אם יש לכם את גירסת הדוס למשל, אז משם.
חוץ-מזה, יש עוד דרכים, שאני לא יודע כרגע מה החוקים של הפורום הזה לגבי הפירוט שלהן, לכן לא אזכיר אותן כרגע.

בקשר למשחק אונליין רב-משתתפים.
גירסת הדוס המקורית לא כללה אפשרות משחק דרך האינטרנט (רק ישירות, מודם מול מודם), אבל בגירסאות הפורטים אפשר לשחק אחד מול השני, או במשחק רב-משתתפים דרך האינטרנט.
אני שיחקתי עם גירסת JonoF מול חבר דרך האינטרנט, אבל זה לא היה ממש חלק והיו הרבה לאגים.
מסתבר שהפורט הכי נפוץ כשזה נוגע למולטיפליי, הוא דווקא xDuke.
חוץ-מזה, יש תוכנה בשם dukester שאמורה להקל על עניין האונליין מולטיפליי של דיוק, אבל היא לא חובה ואפשר להסתדר גם בלעדיה!

שימו-לב שאם אתם רוצים לשחק מול חבר ברשת, לשניכם חייבת להיות בדיוק את אותה הגירסה, וקבצי ה CON של שניכם חייבים להיות זהים לחלוטין.
עניין האונליין גיימפלי של (הפורטים של) דיוק הוא כבר סיפור בפני עצמו, ולי ולחברי היו קשיים רבים עד שהצלחנו לגרום לזה לפעול. אשמח לעזור למי שיצטרך, ואולי גם לכתוב פה איזה מדריכונצ'יק באם תעלה הדרישה...

מי שצריך עזרה בהורדה/הפעלה/כיוון של המשחק; מי שצריך עזרה בהפעלה/כיוון של משחק דרך הרשת; ומי שרוצה שאני אקרע לו את הצורה במשחק מולי - יכול לפנות אלי.

זה הכול, בערך.
- יובל

נ.ב.
איך מיישרים פה טקסט לשמאל?
יובל א
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי יובל א »

הכותב של התגובה שמעליי הוא אני, שברוב-טיפשותי לא התחברתי לפורום כשכתבתי את ההודעה...

- יובל
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

אהממם.
דחוף לFAQ2.
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

שליחה על ידי C-man »

חבל שאין בשאילתא גם את ההודעות הישנות של גד ויסברג על דום ושאר המשחקים (עכשיו כבר מאוחר מידי, הן לא קיימות כבר מזמן).
נערך לאחרונה על ידי C-man ב ד' אוגוסט 02, 2006 9:46 pm, נערך פעם 1 בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

ברוך הבא לפורום, יובל :-)
תודה רבה על המידע!
יובל א כתב: עניין האונליין גיימפלי של (הפורטים של) דיוק הוא כבר סיפור בפני עצמו, ולי ולחברי היו קשיים רבים עד שהצלחנו לגרום לזה לפעול. אשמח לעזור למי שיצטרך, ואולי גם לכתוב פה איזה מדריכונצ'יק באם תעלה הדרישה...
אני חובב גדול של מדריכנוצ'יקים, ואם תמצא את הזמן נשמח לפרסם אותו בעזרה של האתר או בFAQ2.

ובאמת חבל שלא שמרתי את ההודעות של גד, אבל בדיוק בגלל המקרים האלה קם פרוייקט "שאילתא".

נ.ב.
לפי מיטב ידיעתי הצורה היחידה בה ניתן ליישר לשמאל היא באמצעות תגיות הCODE, אבל יש להן חסרונות.

קוד: בחירת הכל

שמאל
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא