משחקים ישנים אונליין
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
Re: משחקים ישנים אונליין
למקרה שזה לא היה ברור מאחת ההודעות הקודמות שלי, דיגר המקורי דורש שינוי לקובץ הקונפיגורציה של דוסבוקס(ולהפעיל אותו בלי דוסבוקס אני מאמין שצריך ממש XT, לא פחות), או ספציפית: machine=cga.
הגדרה זו קצת יותר בעייתית מהגדרות אחרות כגון CYCLES כיוון שלא ניתן להחיל אותה בזמן שדוסבוקס פועל, יש לשנות אותה בקובץ הקונפיגוריה לפני הפעלת דוסבוקס ולשנות בחזרה לפני הפעלת משחק אחר (אם אנחנו מוצאים מהמשוואה גורמים נוספים כגון פרונטאנדים). לכן, במקרה הזה, אולי שווה לשקול את אחת הגרסאות האחרות, לא בהכרח את זו הנוכחית.
לאור הנסיבות הללו היה חשוב לי לציין שזו דעתי האישית לגבי חידושים.
And now for something not so different:
גורדי, המשחקים הבאים שאני שוקל להוסיף הם חתול סמטאות וזעם הפצפונים (אני עדיין חושב שכדאי לך לומר לי על אילו משחקים אתה עובד כדי שלא נעשה עבודה כפולה).
על FOTF יש לי כמה שאלות לפני שאני סוגר הכל:
1. אני לא יודע עד כמה אתה מכיר את המשחק, אבל הINTRO די משעמם, לא נחוץ עבור המשחק ובכלל, ההתייחסות היחידה אליו שיש במשחק עצמו היא בסיום המשחק וגם שם היא בקושי קיימת. אז חשבתי להסיר אותו עבור גרסת האונליין. זה חוסך 600K בגודל הסופי המכווץ (2.5M לעומת 1.9M ללא הINTRO). מה אתה אומר?
2. חשבתי גם לבטל את מסך בחירת השפה ולבחור אנגלית באופן אוטומטי, השאלה היא, עד כמה רחוק אתה חושב שמשחקי האונליין יגיעו? כי לדעתי יש מצב, לפחות בזמן הקרוב, שהאתר הזה יהיה ראשון בגיגול של המילים "game-name online" ובמקרה כזה אולי היית רוצה להשאיר את בחירת השפה עבור הגולשים הצרפתים, הספרדים וכו' ?
הגדרה זו קצת יותר בעייתית מהגדרות אחרות כגון CYCLES כיוון שלא ניתן להחיל אותה בזמן שדוסבוקס פועל, יש לשנות אותה בקובץ הקונפיגוריה לפני הפעלת דוסבוקס ולשנות בחזרה לפני הפעלת משחק אחר (אם אנחנו מוצאים מהמשוואה גורמים נוספים כגון פרונטאנדים). לכן, במקרה הזה, אולי שווה לשקול את אחת הגרסאות האחרות, לא בהכרח את זו הנוכחית.
לאור הנסיבות הללו היה חשוב לי לציין שזו דעתי האישית לגבי חידושים.
And now for something not so different:
גורדי, המשחקים הבאים שאני שוקל להוסיף הם חתול סמטאות וזעם הפצפונים (אני עדיין חושב שכדאי לך לומר לי על אילו משחקים אתה עובד כדי שלא נעשה עבודה כפולה).
על FOTF יש לי כמה שאלות לפני שאני סוגר הכל:
1. אני לא יודע עד כמה אתה מכיר את המשחק, אבל הINTRO די משעמם, לא נחוץ עבור המשחק ובכלל, ההתייחסות היחידה אליו שיש במשחק עצמו היא בסיום המשחק וגם שם היא בקושי קיימת. אז חשבתי להסיר אותו עבור גרסת האונליין. זה חוסך 600K בגודל הסופי המכווץ (2.5M לעומת 1.9M ללא הINTRO). מה אתה אומר?
2. חשבתי גם לבטל את מסך בחירת השפה ולבחור אנגלית באופן אוטומטי, השאלה היא, עד כמה רחוק אתה חושב שמשחקי האונליין יגיעו? כי לדעתי יש מצב, לפחות בזמן הקרוב, שהאתר הזה יהיה ראשון בגיגול של המילים "game-name online" ובמקרה כזה אולי היית רוצה להשאיר את בחירת השפה עבור הגולשים הצרפתים, הספרדים וכו' ?
עוד כמה התייחסויות:
פרסומות
רשמתי לפני. אני עדיין לא מסיר את הפרסומת כי אני מסתקרן לדעתי עד כמה הצבה "בוטה" יותר של פרסומת תעלה את אחוז המקליקים עליה. מכיוון שברזולוציות הפופולריות יותר, גלילת הדף כך שמסך המשחק מופיע פחות או יותר במרכז מסך המחשב לא משאירה יותר מדי מקום לתוכן אחר, זהו המקום היחיד (פחות או יותר) שבו אפשר להציב פרסומת שתראה בו זמנית עם המשחק. כל מקום אחר יהיה פחות אפקטיבי במידה ניכרת, אבל אני לא פוסל את אפשרות להעביר את הפרסומת למיקום אחר בעתיד.
Readme עבור ההורדות
מה ש-Og אמר על הרצון תופס גם אצלי
ומעבר לכך, אם דבר כזה יקרה, הייתי מאוד רוצה שהוא יתפוס לכל המשחקים באתר, וזה לא ריאלי כרגע.
ומעבר לכך, יש המון דברים שהייתי רוצה להספיק קודם.
המשחקים הבאים בתור
חשבתי על: צבי הנינג'ה, הוגו במכרה, Wacky Wheels, PC-Man, SkyRoads Xmas, Lakers Vs. Celtics, Blues Brothers, Lemmings, Pizza Worm, Liero.
אני חייב להודות שלא בדקתי אם כל המשחקים מתאימים לפינת האונליין. בטח יהיו כמה שאוותר עליהם בגלל אי התאמה.
אם יש משהו שתרצה לשמור לעצמך, אל תהסס לומר
FOTF
אין בעיה, אפשר לוותר על הפתיח.
גם על מסכי הבחירה הייתי מוותר, אני לא בטוח שנגיע כל כך רחוק ולמעשה כבר היום יש אתרים שמציעים את המשחק אונליין, באנגלית, כך שאני מניח שתהיה להם עדיפות בגוגל.
שאריות
- חשפתי את סופפלקס ואת בונוס.
- העלתי את נפלולי ואת דיגר.
- עבור "אדמה חרוכה" הלכתי על 640x400, איכשהו זה נראה לי יותר טוב. המשחק קצת מקרטע אצלי עם מעל 10000 סייקלים (כנראה, אני עדיין לא בטוח בוודאות שמקור הבעיה לא היה משהו אחר, אני צריך לוודא את זה). בינתיים העלתי עם 10000, זה שחיק אצלכם?
- לגבי דיגר - מה אתם אומרים על האפשרות להעלות בארכיון אחד את החידוש יחד עם המשחק המקורי? או שזה יותר גרוע מהמצב הקיים? כי למרות כל הבעיות בהפעלת דיגר המקורי, זה עדיין קצת חורה שמה שנמצא כיום להורדה הוא החידוש.
בעתיד אגיב גם על עניין הצ'יטים וטריינרים למשחקי האונליין ועניין הכותרת ללא ערך.
פרסומות
רשמתי לפני. אני עדיין לא מסיר את הפרסומת כי אני מסתקרן לדעתי עד כמה הצבה "בוטה" יותר של פרסומת תעלה את אחוז המקליקים עליה. מכיוון שברזולוציות הפופולריות יותר, גלילת הדף כך שמסך המשחק מופיע פחות או יותר במרכז מסך המחשב לא משאירה יותר מדי מקום לתוכן אחר, זהו המקום היחיד (פחות או יותר) שבו אפשר להציב פרסומת שתראה בו זמנית עם המשחק. כל מקום אחר יהיה פחות אפקטיבי במידה ניכרת, אבל אני לא פוסל את אפשרות להעביר את הפרסומת למיקום אחר בעתיד.
Readme עבור ההורדות
מה ש-Og אמר על הרצון תופס גם אצלי

ומעבר לכך, אם דבר כזה יקרה, הייתי מאוד רוצה שהוא יתפוס לכל המשחקים באתר, וזה לא ריאלי כרגע.
ומעבר לכך, יש המון דברים שהייתי רוצה להספיק קודם.
המשחקים הבאים בתור
חשבתי על: צבי הנינג'ה, הוגו במכרה, Wacky Wheels, PC-Man, SkyRoads Xmas, Lakers Vs. Celtics, Blues Brothers, Lemmings, Pizza Worm, Liero.
אני חייב להודות שלא בדקתי אם כל המשחקים מתאימים לפינת האונליין. בטח יהיו כמה שאוותר עליהם בגלל אי התאמה.
אם יש משהו שתרצה לשמור לעצמך, אל תהסס לומר

FOTF
אין בעיה, אפשר לוותר על הפתיח.
גם על מסכי הבחירה הייתי מוותר, אני לא בטוח שנגיע כל כך רחוק ולמעשה כבר היום יש אתרים שמציעים את המשחק אונליין, באנגלית, כך שאני מניח שתהיה להם עדיפות בגוגל.
שאריות
- חשפתי את סופפלקס ואת בונוס.
- העלתי את נפלולי ואת דיגר.
- עבור "אדמה חרוכה" הלכתי על 640x400, איכשהו זה נראה לי יותר טוב. המשחק קצת מקרטע אצלי עם מעל 10000 סייקלים (כנראה, אני עדיין לא בטוח בוודאות שמקור הבעיה לא היה משהו אחר, אני צריך לוודא את זה). בינתיים העלתי עם 10000, זה שחיק אצלכם?
- לגבי דיגר - מה אתם אומרים על האפשרות להעלות בארכיון אחד את החידוש יחד עם המשחק המקורי? או שזה יותר גרוע מהמצב הקיים? כי למרות כל הבעיות בהפעלת דיגר המקורי, זה עדיין קצת חורה שמה שנמצא כיום להורדה הוא החידוש.
בעתיד אגיב גם על עניין הצ'יטים וטריינרים למשחקי האונליין ועניין הכותרת ללא ערך.
- Radioactive Grandpa
- מנהל
- איש קשר:
ותגיד שזה לא תפור על הפורמט של ה-ReadMe שהצעתי... אבל, למה לא להוסיף תחת האזור "X להורדה" את שתי האפשרויות, עם תיאור?Gordi כתב:לגבי דיגר - מה אתם אומרים על האפשרות להעלות בארכיון אחד את החידוש יחד עם המשחק המקורי?
- הורדה ראשית (גרסה מקורית)
- הורדה - גרסת החידוש לחלונות
- "דיגר" אונליין
חברים... הטיעון הערפילי הזה, הרצון החופשי והגורמים הכובלים אותו שאותם קצרו שפתותיכם מלפרט, וגו', וגו', ובלה, ובלה, לא יחזיק אתכם לנצח נצחים... העם דורש צדק חברתי...Gordi כתב:מה ש-Og אמר על הרצון תופס גם אצלי![]()

חה חה. אבל כן, הצורך שזה יהיה אחיד ובעיית הריאליות שבכך ברורים לי. בגלל דברים שכבר ראיתי, הנחתי שתוכל לכתוב תכנית שתיצור את המבנה המשותף (אך האינדיבידואלי) של הקובץ אוטומטית על סמך הנתונים שכבר קיימים במערכת, ושבלמעלה מ-95% ככל הנראה התוצאה תהיה מספקת וסופית. הבעיה שנשארת היא יצירת הארכיב מחדש וההעלאה לשרתים (שגם זה כמדומני יכול להיעשות באמצעות תהליך אוטומטי).
אגב, נראה לי מאוד עצוב לוותר על פתיח של משחק (תלוש יהיה קשרו למשחק עצמו ככל שיהיה). זו אולי אחת הסיבות שאני מסתייג מהפיתוח של צד האון-ליין על חשבון המשחקים "האמיתיים".
R.G:
(איך לעזאזל הצלחת לכתוב שתי הודעות בשני פורומים בדיוק באותו הזמן אני לא יודע... לא סתם טבעתי את הביטוי "הוא מהיר הזקן")
בנוגע לINTRO, אם ההסרה הייתה מהמשחק להורדה, הייתי מסכים, אבל כשמדובר באופציה למשחק מקוון שמקשרת לגרסה להורדה, אני לא חושב שזה ביג דיל.
http://www.datafilehost.com/download-06c88da7.html" target="_blank
כמה הערות: יש באמולטור כמה גליצ'ים קטנים בגרפיקה, לפי מה שאני רואה, הם מתרחשים רק בתמונות המוצגות לפני שלב (התמונות הללו סתם ליופי, אין להם ערך משחקי) אבל השלבים עצמם פיקס.
עוד לא השבת על עניין הטריינרים אבל ליתר בטחון בקובץ המצורף נטען טריינר. אם תרצה תסיר אותו.
ותראה לאיזה ביטוי ההשלמה האוטומטית של גוגל משלימה. מבין את כוונתי? המקום הזה יכול להיות שלך!
אבל בכל מקרה, לא הייתי טורח עם SCORCH כי בינתיים הוא לא שחיק בכלל (אלא אם כן אתה יכול למצוא דרך לעבור בין הנשקים לציוד בחנות ללא עכבר או מקש TAB).
ודבר אחרון:
http://www.datafilehost.com/download-a83cf021.html" target="_blank
(איך לעזאזל הצלחת לכתוב שתי הודעות בשני פורומים בדיוק באותו הזמן אני לא יודע... לא סתם טבעתי את הביטוי "הוא מהיר הזקן")
בנוגע לINTRO, אם ההסרה הייתה מהמשחק להורדה, הייתי מסכים, אבל כשמדובר באופציה למשחק מקוון שמקשרת לגרסה להורדה, אני לא חושב שזה ביג דיל.
nah, אני אעבוד על אחרים, אבל אם תתקל במשהו שלא עובד ישר, תאמר לי ואבדוק.Gordi כתב:אם יש משהו שתרצה לשמור לעצמך, אל תהסס לומר
הנה:Gordi כתב:אין בעיה, אפשר לוותר על הפתיח.
http://www.datafilehost.com/download-06c88da7.html" target="_blank
כמה הערות: יש באמולטור כמה גליצ'ים קטנים בגרפיקה, לפי מה שאני רואה, הם מתרחשים רק בתמונות המוצגות לפני שלב (התמונות הללו סתם ליופי, אין להם ערך משחקי) אבל השלבים עצמם פיקס.
עוד לא השבת על עניין הטריינרים אבל ליתר בטחון בקובץ המצורף נטען טריינר. אם תרצה תסיר אותו.
כן, אבל לא את כולם. תעשה ניסוי: תכתוב בגוגל:Gordi כתב:אני לא בטוח שנגיע כל כך רחוק ולמעשה כבר היום יש אתרים שמציעים את המשחק אונליין, באנגלית, כך שאני מניח שתהיה להם עדיפות בגוגל.
קוד: בחירת הכל
Action SuperCross
אצלי זה מהיר מדי. הייתי ממליץ על 5000, וזאת אע"פ שזה מאיט קצת את טעינת התמונות.Gordi כתב:עבור "אדמה חרוכה" הלכתי על 640x400, איכשהו זה נראה לי יותר טוב. המשחק קצת מקרטע אצלי עם מעל 10000 סייקלים (כנראה, אני עדיין לא בטוח בוודאות שמקור הבעיה לא היה משהו אחר, אני צריך לוודא את זה). בינתיים העלתי עם 10000, זה שחיק אצלכם?
אבל בכל מקרה, לא הייתי טורח עם SCORCH כי בינתיים הוא לא שחיק בכלל (אלא אם כן אתה יכול למצוא דרך לעבור בין הנשקים לציוד בחנות ללא עכבר או מקש TAB).
ודבר אחרון:
אם תחליט להשתמש בה, שכתבתי את התכנית עם מסך טקסט קטן יותר עבור משחקים שמשתמשים ב VGAONLY. הנה:Og כתב: אפשרות נוספת היא להצר קצת את השוליים של הטקסט במסך של המשחקים הללו. אפשר לגנוב 4 תווים בכיף ו-7 בדוחק.
http://www.datafilehost.com/download-a83cf021.html" target="_blank
על רגל אחת, מבלי להתייחס לשום דבר שנאמר קודם בינתיים, הייתי שמח אם תוכל בבקשה להעיף מבט על Lemmings.
מצ"ב הניסיון שלי:
http://www.datafilehost.com/download-6edf0e4a.html" target="_blank
הוא אמנם מדלג על שני מסכי הבחירה, אבל מראה את המסך השני לשבריר שנייה. כל זה פחות נורא מבחינתי, לא התאמצתי להחביא את המסך השני לחלוטין. מה שיותר מטריד אותי בסיפור הזה הוא שעל מנת לדלג על מסכי הפתיחה עם השינוי שעשיתי, צריך להפעיל ישירות את VGALEMMI, בעוד שבדרך כלל מפעילים את LemVga.com וייתכן שהוא נצרך עבור קראק.
לא הצלחתי להבין איך לדלג על הבחירות של LemVga, או באופן כללי מה בדיוק הולך שם. אשמח אם תוכל להסתכל על זה
מצ"ב הניסיון שלי:
http://www.datafilehost.com/download-6edf0e4a.html" target="_blank
הוא אמנם מדלג על שני מסכי הבחירה, אבל מראה את המסך השני לשבריר שנייה. כל זה פחות נורא מבחינתי, לא התאמצתי להחביא את המסך השני לחלוטין. מה שיותר מטריד אותי בסיפור הזה הוא שעל מנת לדלג על מסכי הפתיחה עם השינוי שעשיתי, צריך להפעיל ישירות את VGALEMMI, בעוד שבדרך כלל מפעילים את LemVga.com וייתכן שהוא נצרך עבור קראק.
לא הצלחתי להבין איך לדלג על הבחירות של LemVga, או באופן כללי מה בדיוק הולך שם. אשמח אם תוכל להסתכל על זה

על רגל אחת, כי אין לי הרבה זמן לבדוק (ובכלל, יש איזשהו סיכוי שאני לא אהיה זמין בכלל בכמה ימים הקרובים), נראה כאילו הקובץ LEMVGA הוא LOADER. כלומר תכנה שמופעלת לפני קובץ ההפעלה וטוענת ערכים למיקום בזכרון שבו המשחק מאחסן את המידע הקשור להגנה ואח"כ מפעילה את הקובץ המקורי (VGALEMMI) וכך למעשה ההגנה נפרצת ללא שינוי לקובץ ההפעלה המקורי.
האין זאת כך? כלומר, כשאתה מפעיל את VGALEMMI ה"מטופל" דרך LEMVGA, יש איזושהי בעיה?
האין זאת כך? כלומר, כשאתה מפעיל את VGALEMMI ה"מטופל" דרך LEMVGA, יש איזושהי בעיה?
הבעיה היא שבמקרה כזה מסכי הבחירה שבים להיות מוצגים (אני לא יכול לבדוק עכשיו אבל אם אני זוכר נכון, מדובר במסכי בחירה עם נוסח קצת שונה).
האסמבלי של LemVga הוא פחות Straightforward, אני חושב שה-Payload עצמו מקודד והקוד ה"חשוף" עצמו משמש רק לפענוח, אבל יכול להיות שלא הבנתי נכון.
האסמבלי של LemVga הוא פחות Straightforward, אני חושב שה-Payload עצמו מקודד והקוד ה"חשוף" עצמו משמש רק לפענוח, אבל יכול להיות שלא הבנתי נכון.
אז זה מה שאני מנסה לומר, שאצלי הם לא מופיעים. כלומר, כאשר אני מפעיל את LEMVGA בעוד הקובץ ששלחת נמצא בתיקייה, המשחק עולה ללא מסכי בחירה ועובד (לפחות עד השלב העשירי בFUN).גורדי2 כתב:הבעיה היא שבמקרה כזה מסכי הבחירה שבים להיות מוצגים
יכול להיות ששינית את שם הקובץ שעליו עבדת, למשל, ל-VGALEMMI2.EXE ואותו פרצת ואז כשאתה מפעיל את LEMVGA הוא עדיין קורא לקובץ המקורי?
לעזאזל
אתה צודק, טעות שלי. כנראה הפעלתי את קובץ האצווה במקום לבדוק ישירות עם LemVga, והוא בתורו קרא ל-AutoDet שהציג את מסך הבחירה.
תודה
[על הדרך העלתי גם את Fury]

אתה צודק, טעות שלי. כנראה הפעלתי את קובץ האצווה במקום לבדוק ישירות עם LemVga, והוא בתורו קרא ל-AutoDet שהציג את מסך הבחירה.
תודה

[על הדרך העלתי גם את Fury]
המשחקים Alley Cat, Action SuperCross ו- Star Control 2 (רק ה-MELEE):
http://www.datafilehost.com/download-a5000694.html" target="_blank
גורדי, השמע קול?
http://www.datafilehost.com/download-a5000694.html" target="_blank
גורדי, השמע קול?
תודה, העלתי.
בנוסף, הוספתי את הקישור לשאילתא במקרה של טיפים נוספים. (אגב שאילתא - אתה עדיין לוקח על עצמך הוספה של ערכים למשחקים שאתה שולח, או שזה היה תקף רק לאוסף הראשוני? השתדלתי להוסיף משהו מאוד בסיסי לכל השאר).
ואני פה, עושה דברים פה ושם ברקע, פשוט לא מספיק להתפנות למספיק זמן כדי לענות בצורה מסודרת בפורום...
בנוסף, הוספתי את הקישור לשאילתא במקרה של טיפים נוספים. (אגב שאילתא - אתה עדיין לוקח על עצמך הוספה של ערכים למשחקים שאתה שולח, או שזה היה תקף רק לאוסף הראשוני? השתדלתי להוסיף משהו מאוד בסיסי לכל השאר).
ואני פה, עושה דברים פה ושם ברקע, פשוט לא מספיק להתפנות למספיק זמן כדי לענות בצורה מסודרת בפורום...
Online Star Control Melee?
Shit just got real!

Shit just got real!

אני לא מבטיח כלום, אבל כנראה שאני אוסיף לרוב המשחקים שאני מכיר. כמובן שהייתי מעדיף לחכות שתשיב על שאלת התכן הריק לשאילתא לפני שאני משקיע יותר מדי כי הרי הא בהא תליא.גורדי2 כתב:אגב שאילתא - אתה עדיין לוקח על עצמך הוספה של ערכים למשחקים שאתה שולח, או שזה היה תקף רק לאוסף הראשוני?
הנה, אני אנסח מחדש את השאלה כדי שיהיה לך יותר קל לענות עליה:
מה היית מעדיף:
1. להשאיר את המצב כמות שהוא, מה שאומר שאני אצטרך לשכפל את רוב ערכי ה"טיפים ומקשים", אחד ילך לאונליין בלבד ואחד לשאילתא. זאת כדי שאוכל להכניס לזה של האונליין הערות שמתאימות רק לאונליין.
2. ליצור איזושהי דרך טכנית לכתוב הערות לאונליין שלא חייבות לכלול כותרת ותכן ואז אני אוכל להשאיר את ערכי ה"טיפים ומקשים" ואת ההערות שמתאימות רק לאונליין לכתוב בנפרד.
1.5: ליצור ערך אחד חדש שמאגד את כל ההערות הקטנות שמיוחדות לגרסת האונליין של משחק ספציפי. ההערות תכתבנה בתור רשומות של רשימת תבליטים, והערך כולו יסומן בצורה מיוחדת.
בדף המשחק עצמו, הערך יזוהה בתור "ערך ההערות של משחק האונליין", וכל רשומה תסוגנן בצורה מובלטת ולא כחלק מרשימת תבליטים.
משהו זריז להמחשה:
הערה א' ..........
---------------------
הערה ב' ..........
יצא מובן? מה אתה אומר?
שוב, סליחה על התגובה המצומצמת ועל חוסר התגובה לשאר העניינים שעלו. אני באמת באמת מצטער שאני לא מספיק לעמוד בקצב, מדובר בסיבות שלא (לחלוטין) תלויות בי.
בדף המשחק עצמו, הערך יזוהה בתור "ערך ההערות של משחק האונליין", וכל רשומה תסוגנן בצורה מובלטת ולא כחלק מרשימת תבליטים.
משהו זריז להמחשה:
- הערה א' ..........
- הערה ב' ..........
הערה א' ..........
---------------------
הערה ב' ..........
יצא מובן? מה אתה אומר?
שוב, סליחה על התגובה המצומצמת ועל חוסר התגובה לשאר העניינים שעלו. אני באמת באמת מצטער שאני לא מספיק לעמוד בקצב, מדובר בסיבות שלא (לחלוטין) תלויות בי.
אם הבנתי אותך נכון, אז כן, זה מצוין.