התקנת "איתמר מטפס על הקירות" בעברית
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
-
- משתמש רשום
התקנת "איתמר מטפס על הקירות" בעברית
אומנם זה לא משחק שמפורסם באתר, אבל תהיתי אם מישהו נקלע לבעיה דומה ויכול לעזור...
אני מנסה להעתיק משחקים מדיסקים שהיו לי בילדות. משחק אחד כזה הוא "איתמר מטפס על הקירות". אומנם רוב המשחקים הצלחתי להעתיק לקובץ ISO ולהריץ בOracle VirtualBox עם Windows XP בלי בעיה, במשחק הזה נתקלתי בקושי.
דבר ראשון המשחק הזה מכיל קובץ CUE עם כמה טראקים מה שהופך אותו ללא compatible עם ISO. הצלחתי לעשות Mount למשחק ולהפעיל אותו באמצעות DAEMON Tools.
הבעיה היא שבזמן ההתקנה שהוא שואל אותך איזה שפה לבחור יש רק אנגלית... ומתוך המשחק אין אפשרות לשנות את השפה.
אני כן ראיתי בקבצים של המשחק שיש תקיה בשם HEBREW וקבצים עם סיומת H כמו כן סיומת E, מה שאומר לי שהקבצים של העברית נמצאים שם.
מישהו נתקל בבעיה דומה ויודע איך אפשר לפתור את זה? אם מישהו פנוי לעזור אין לי בעיה לשלוח את הקבצים שהורדתי מהCD המקורי, אם כי אני מבין שאסור לי לפרסם קישורים פה אז תצטרכו לשלוח לי בפרטי כנראה.
אני מנסה להעתיק משחקים מדיסקים שהיו לי בילדות. משחק אחד כזה הוא "איתמר מטפס על הקירות". אומנם רוב המשחקים הצלחתי להעתיק לקובץ ISO ולהריץ בOracle VirtualBox עם Windows XP בלי בעיה, במשחק הזה נתקלתי בקושי.
דבר ראשון המשחק הזה מכיל קובץ CUE עם כמה טראקים מה שהופך אותו ללא compatible עם ISO. הצלחתי לעשות Mount למשחק ולהפעיל אותו באמצעות DAEMON Tools.
הבעיה היא שבזמן ההתקנה שהוא שואל אותך איזה שפה לבחור יש רק אנגלית... ומתוך המשחק אין אפשרות לשנות את השפה.
אני כן ראיתי בקבצים של המשחק שיש תקיה בשם HEBREW וקבצים עם סיומת H כמו כן סיומת E, מה שאומר לי שהקבצים של העברית נמצאים שם.
מישהו נתקל בבעיה דומה ויודע איך אפשר לפתור את זה? אם מישהו פנוי לעזור אין לי בעיה לשלוח את הקבצים שהורדתי מהCD המקורי, אם כי אני מבין שאסור לי לפרסם קישורים פה אז תצטרכו לשלוח לי בפרטי כנראה.
Re: התקנת "איתמר מטפס על הקירות" בעברית
אם תשלח לי, אוכל לבדוק את הנושא.
אעיר שאת הגרסאות הישנות של איתמר מטפס על הקירות אפשר להתקין בחבילת windows 3.11 של מסע אל העבר.
אני לא יודע האם הגרסא שלך תעבוד על החבילה או לא.
אני לא יודע האם הגרסא שלך תעבוד על החבילה או לא.
-
- משתמש רשום
@zibib שלחתי לך בפרטי כי אסור לשלוח פה.
אני לא חושב שהבעיה היא 16/32 bit כי שהייתי קטן שיחקתי על Windows XP ועכשיו ניסיתי בקופסא וירטואלית של Windows XP.
גיליתי שיש קובץ בשם SETUP על הדיסק עם התוכן הבא:
[Startup]
LanguagesSelection = English
LanguagesDirectory = english
AppName=איתמר מטייל על הקירות
FreeDiskSpace=139
CD = Timmy1Heb1.0
שלדעתי קשור אבל אני לא בטוח איך לשנות את זה ולבנות את הדיסק כמו שצריך. במיוחד כי זה נראה שהפורמט לא תומך ב-ISO (יש כמה טראקים ב-.cue)
אני לא חושב שהבעיה היא 16/32 bit כי שהייתי קטן שיחקתי על Windows XP ועכשיו ניסיתי בקופסא וירטואלית של Windows XP.
גיליתי שיש קובץ בשם SETUP על הדיסק עם התוכן הבא:
[Startup]
LanguagesSelection = English
LanguagesDirectory = english
AppName=איתמר מטייל על הקירות
FreeDiskSpace=139
CD = Timmy1Heb1.0
שלדעתי קשור אבל אני לא בטוח איך לשנות את זה ולבנות את הדיסק כמו שצריך. במיוחד כי זה נראה שהפורמט לא תומך ב-ISO (יש כמה טראקים ב-.cue)
ברור שלא, המשחק כן רץ לך (וגם 16/32 סיביות כמעט ולא רלוונטים עבור windows xp). יותר סביר שהגדרת את המכונה הוירטואלית שלך לעבוד באנגלית. (בהגדרות של מערכת ההפעלה.)
כנראה אבדוק את זה בהמשך השבוע אם יהיה לי זמן.
-
- משתמש רשום
היי, תודה על העזרה!
הסתכלתי בהגדרות של השפה במערכת ההפעלה. את זה כבר הגדרתי מקודם כי לא הצלחתי לשחק משחקים אחרים בעברית בלי זה: Regional and language options > Advanced > Language for non-Unicode programs > Hebrew
אבל עכשיו גם ניסיתי Regional Options > Standard and formats > Hebrew
והרצתי את ה-SETUP.exe עוד פעם.
עכשיו שאני פותח את Launcher.exe אני רואה כפתורים גם באנגלית וגם בעברית, אבל שניהם מביאים אותי למשחק באנגלית.
הסתכלתי בהגדרות של השפה במערכת ההפעלה. את זה כבר הגדרתי מקודם כי לא הצלחתי לשחק משחקים אחרים בעברית בלי זה: Regional and language options > Advanced > Language for non-Unicode programs > Hebrew
אבל עכשיו גם ניסיתי Regional Options > Standard and formats > Hebrew
והרצתי את ה-SETUP.exe עוד פעם.
עכשיו שאני פותח את Launcher.exe אני רואה כפתורים גם באנגלית וגם בעברית, אבל שניהם מביאים אותי למשחק באנגלית.
האם ניסית להסיר את ההתקנה של המשחק ולהתקין מחדש?
אם אתה מתעקש לגרום לזה לעבוד במכונה הוירטואלית שלך, אני מוכן לבדוק, אבל חבילת windows 3.11 הריצה לי את המשחק מיד בעברית.

האמת שזאת נראית לי גרסא מאוד חדשה של המשחק, וקצת מפתיע אותי שהיא עובדת על windows 3.11, הרצתי בעבר בחבילה גרסא הרבה יותר ישנה של המשחק (עם שינויים גרפיים משמעותיים בתפריטים).
צריכים לשנות את הסוף של dosbox.conf שיראה כך:

האמת שזאת נראית לי גרסא מאוד חדשה של המשחק, וקצת מפתיע אותי שהיא עובדת על windows 3.11, הרצתי בעבר בחבילה גרסא הרבה יותר ישנה של המשחק (עם שינויים גרפיים משמעותיים בתפריטים).
צריכים לשנות את הסוף של dosbox.conf שיראה כך:
קוד: בחירת הכל
[autoexec]
# Lines in this section will be run at startup.
# You can put your MOUNT lines here.
mount c .
imgmount d ItamarWalls.cue -t iso -fs iso
c:
path=%path%;c:\windows
win
-
- משתמש רשום
וואלה לא ציפיתי שזה יעבוד! אם כי אני לא מצליח להוריד את החבילה מהקישור... זה כותב "טוען הורדה..." אבל שום דבר לא קורה. יכול להיות שהלינק שבור?
בהתחלה לא הצלחתי להסיר את המשחק כי לא מצאתי אותו ברשימת התוכנות בControl Panel, אבל עכשיו ניסיתי ידנית למחוק את הקבצים ב-C:\Program Files\COMPEDIA ולהתקין מחדש דרך הדיסק וזה עבד!
תודה על העזרה!
בהתחלה לא הצלחתי להסיר את המשחק כי לא מצאתי אותו ברשימת התוכנות בControl Panel, אבל עכשיו ניסיתי ידנית למחוק את הקבצים ב-C:\Program Files\COMPEDIA ולהתקין מחדש דרך הדיסק וזה עבד!
תודה על העזרה!
שמח לשמוע.
עוד שני עדכונים.
עוד שני עדכונים.
- למי שיש התקנה של המשחק באנגלית והוא מעוניין לשנות את השפה של המשחק בלי להסיר אותו, אפשר לפתוח את הקובץ TIMMY1.INI שנמצא בתיקיית ההתקנה, ולשנות את השורה ל-
StartLanguage=ENGLISH
StartLanguage=hebrew
- ראיתי שיש אפשרות להעלות לארכיון האינטרנט משחקים שיכולים לרוץ על windows 3.11 ולגרום להם לרוץ מהדפדפן.
כשיהיה לי זמן בימים הקרובים, אסדר שם שיוכלו להריץ את המשחק איתמר מטפס על קירות מהאימולטור שבדפדפן.
mercury לא עובד עכשיו, אבל הקישור של החבילה לא יושב עליו, והוא יורד למחשב שלי מצוין.ShaharHarshuv כתב: ↑ד' אפריל 30, 2025 12:46 am אם כי אני לא מצליח להוריד את החבילה מהקישור... זה כותב "טוען הורדה..." אבל שום דבר לא קורה. יכול להיות שהלינק שבור?
מעניין להבין מה הבעיה שהייתה לך גם בשבילך וגם בשביל שידעו איך לטפל בה לציבור הרחב.
איזה דפדפן יש לך?
-
- משתמש רשום
מגניב מאוד! זכור לי שראיתי את DOSBox רץ על הדפדפן, אבל לא ידעתי שאפשר באופן ישיר דרך ה-archives. זאת אכן דרך מאוד טובה לשמר ולשתף את המשחקים אם זה אפשרי... במיוחד עם הדאטא של המשחק יכול להשמר על הדפדפן או משהו.ראיתי שיש אפשרות להעלות לארכיון האינטרנט משחקים שיכולים לרוץ על windows 3.11 ולגרום להם לרוץ מהדפדפן.
כשיהיה לי זמן בימים הקרובים, אסדר שם שיוכלו להריץ את המשחק איתמר מטפס על קירות מהאימולטור שבדפדפן.
אני ב-chrome. שאמרת שיש בעיה עם הדפדן ניסיתי בEdge וזה עבד. אז חשבתי אולי זה בעיה עם extensions, אבל ניסיתי בincognito (שם ה-extensions מתוסבלים אוטומטית) וזה עדיין לא עבד. אולי זה קשור לזה שההורדה בpopup ויש איזשהו באג עם זה? אולי אפשר לשים קישור יותר ישיר או משהו. (לכל הפחות אפשר לכתוב משהו כמו "אם זה לא עובד לכם תנסו ב-Edge או משהו כזה?)מעניין להבין מה הבעיה שהייתה לך גם בשבילך וגם בשביל שידעו איך לטפל בה לציבור הרחב.
איזה דפדפן יש לך?
בכל מקרה, מקווה שזה עוזר.
(אגב יש בעיה בטקסט מידע.txt. כנראה משהו עם ה-Encoding. לא הצליח לגרום לו לפתוח את זה בעברית, נראה שהוא קורא את זה בASCII. (ä÷åáõ äåøã îàúø "îñò àì äòáø" áëúåáú:). ניסיתי גם ידנית לבחור Encoding ב-notepad וזה לא עבד.)
סידרתי הרצה בדפדפן של המשחק (איתמר מטיל על קירות) בארכיון האינטרנט בשתי גרסאות שונות של המשחק.
-
- משתמש רשום
לא מצאתי. איך קראת לזה? (או לחילופין אם תוכל לשלוח לי קישור בפרטי)
"איתמר מטיל על קירות - אונליין" ו-"איתמר מטיל על קירות - אונליין - גרסא ישנה"