פתיחת דיסקט 5.25

אם חיפשתם במה לשתף את הקהילה בנושאים שלאו דווקא קשורים באופן ישיר למשחקים ישנים או ל"מסע אל העבר", זהו הפורום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

יפתח85

פתיחת דיסקט 5.25

שליחה על ידי יפתח85 »

סבא שלי יצר משחק לדוס בשם "סובו ציון" והוא שמור בתוך דיסקטים של 5.25.
איך אני פותח אותם? מישהו יודע אצל מי אפשר לקבל את השירות הזה?
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

Re: פתיחת דיסקט 5.25

שליחה על ידי Octarine »

בעיקרון אתה צריך להשיג כונן של 5.25", ואפשר להשיג כל מיני מתאמים שמאפשרים לחבר אותו למחשב מודרני דרך USB.
לצערי אין יותר מדי אנשים שמתעסקים עם חומרה ישנה. אולי למישהו מהחברים בפורום יש כיוון. או שאתה יכול לחפש בקבוצות של אספני מחשבים בפייסבוק.
לחילופין אני חושב שתוכל לחפש ולקנות כונן ישן באיביי, אם זה משהו שאתה רוצה לנסות בעצמך.

בשלב השני, מכיוון שזה משחק לדוס, אם תצליח לקרוא את המידע כנראה שתוכל פשוט להריץ את המשחק עם דוסבוקס.
nirh
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי nirh »

לי יש 2 כונני 5.25 שמחוברים למחשב 286, כולל מסך ומקלדת. המחשב עולה לשלב ה-boot. לא הצלחתי לעלות DOS. לא ברור לי האם הכוננים תקינים, מוגדרים טוב או שצריך דיסקט דוס תקין.
אני מנצל את הפוסט לעלות זאת. אם יש מישהו שיש לו הצעה לפתרון, אשמח להיעזר בו וכך אוכל לסייע לפתיחת הדיסקט...
עריכה- שמתי לב עכשיו שזה כבר פוסט ישן. סליחה על ההקפצה..
ששי

שליחה על ידי ששי »

היי
אשמח ךעזור אני מחפש כונן 5.25
אני טכנאי מחשבים - עם רקע ואני מחפש קונן 5.25 שאוכל להציל כמה קבצים

אולי נוכל לעזור אחד לשני
sassy 0542203702
סמל אישי של משתמש
איתן
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי איתן »

nirh כתב: ג' ספטמבר 16, 2025 4:06 pm לי יש 2 כונני 5.25 שמחוברים למחשב 286, כולל מסך ומקלדת. המחשב עולה לשלב ה-boot. לא הצלחתי לעלות DOS.
היי ניר,
אני לא יודע כמה רקע טכני יש לך, אז ננסה צעד צעד...
האם יש במחשב הארדדיסק מחובר?
האם יש לך דיסקט עם דוס עליו, או לחילופין דיסקט שאתה יודע שהיה אמור להצליח לעלות גם במחשב שאין בו מערכת הפעלה? (==Bootable)
nirh
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי nirh »

שלום,
תודה על ההצעה לסיוע!
ששי, אנסה להתקשר בהקדם. מקווה שזה יקדם פתרון.
יש לי מעט רקע טכני, אבל לא מספיק כדי לפתור את זה לבד.
במחשב אין ארדדיסק. יש לי ארדיסקים בבית, אבל הם לא מתאימים לתצורת חיבור שיש בו. אנסה לצלם את הכבל ולהוסיף פה בהמשך.
אין לי דיסקט שאני וודאי שיש עליו דוס תקין ושיתאים לכונן. גם לא דיסקט Bootable אחר. יש לי כמה עשרות דיסקטים ישנים מפעם, שאולי תקינים, אבל יש בהם דברים אחרים.
- זה קצת חוזר לבעיה המקורית בצורה מעגלית. יש לי כנראה דיסקט פנוי תקין. אם אוכל להעתיק עליו ממישהו דיסקט דוס תקין אז ייתכן שהמחשב יפעל, יעלה ואז יהיה אפשר להשתמש בכונן שבו כדי להפעיל את הדיסקטים של אחרים.
מצב אידיאלי - אם לששי יש דיסקט דוס שיוכל להפעיל את המחשב שאצלי. :)
יפתח85

שליחה על ידי יפתח85 »

nirh כתב: ג' ספטמבר 16, 2025 4:06 pm לי יש 2 כונני 5.25 שמחוברים למחשב 286, כולל מסך ומקלדת. המחשב עולה לשלב ה-boot. לא הצלחתי לעלות DOS.
אפשר לפרק את הכוננים מהמחשב, ולקרוא אותם עם מכשיר כדוגמת Greaseweazle או KryoFlux.
nirh
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי nirh »

יפתח85 כתב: ו' נובמבר 07, 2025 10:33 am
אפשר לפרק את הכוננים מהמחשב, ולקרוא אותם עם מכשיר כדוגמת Greaseweazle או KryoFlux.
תודה על ההצעה. הסתכלתי, ראיתי שיש אתרים ששולחים את זה לארץ. אמשיך לבדוק את זה. תודה!
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא