הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!
ברוכים הבאים למיזם הכתיבה השיתופית של קהילת מסע אל העבר
המיזם מתנהל בויקי מסע אל העבר ופתוח לכל מי שיבקש לקחת בו חלק.
המיזם נועד לאפשר בנוחות וקלות לכל חברי הקהילה לכתוב או לשפר סיקורים של משחקים באתר. אפשר לכתוב סיקורים בתהליך שיתופי מלא ומתמשך, בו בסופו של דבר כל קהילת מסע אל העבר נחשבת למחברת הסיקור, או לכתוב סיקורים שלמים על ידי מחבר יחיד בפלטפורמה שבה שאר הקהילה יכולה להעיר ולערוך תיקונים בטקסט.
לפרטים נוספים ורשימת הסיקורים המשתתפים במיזם, קראו את דף המיזם.
שרשור זה מיועד למקרים הבאים:
בקשת הוספה של סיקור קיים או משחק כלשהו למיזם הכתיבה השיתופית.
בקשת העברה של סיקור במיזם הכתיבה השיתופית לכתיבה פרטית, או במסגרת ביקורת עמיתים בויקי מסע אל העבר או מחוצה לה.
בקשת עזרה טכנית כללית הנוגעת להתנהלות והכתיבה במיזם.
בקשת תשומת לב מחברי הקהילה לשינוי שהתבצע במיזם (עריכת סיקור או התייחסות בדף שיחה של סיקור כלשהו).
לפרטים על הרקע למיזם, והשתתפות בדיונים על המדיניות וכדומה, פנו לשרשור הזה.
מזל טוב וחניכה זריזה : אני מציע להוסיף את הסיקור של מיקרו מאשינס לרשימה.
וכן, נו, גם את אפיק פינבול (שמשום מה דוקא מכל הפינבולים זכה לשם העברי "פינבול" בלבד )
מי יתן וירבו סיקורים טובים בישראל!
אחלה, הוספתי. טוב שבאת סופסוף, אי אפשר היה לחנוך דבר כזה בלעדיך.
נחמד שרשימת הסיקורים לביקורת עמיתים מתמלאת גם בינתיים. אז מה להוסיף על שמך, את Rise of the Triad או את Extreme Pinball?
מזל טוב!
הוספתי כמה שמות לרשימת הסיקורים למשחקים שאינם נמצאים באתר ויש עניין לפתוח אותם לכתיבה שיתופית. מדובר במשחקים שאני מתכוון להוסיף לאתר בעתיד הקרוב, ואם מישהו לא יביע בהם עניין, אני אסקר אותם אחד-אחד (לא לפני שאסיר אותם מהרשימה).
אתה מתכוון להשאיר לך מחוץ לויקי, או לעשות את זה בויקי עם ביקורת עמיתים?
אם כבר עוררת את המתים, מה באמת עם מיקרו מאשינס? חשבתי שהיינו על הגל, דווקא יצאתי די מרוצה מפסקת ההקדמה שהכנתי לך.
אני הורדתי את המשחק לפני כמה חודשים, ופשוט התאהבתי. לירות בשדים חסרי אונים, להשתמש בסוגים שונים של נשקים, או סתם למצוא אזור סודי, היה מאוד מלהיב.
אני סיימתי את המשחק, וזה פשוט הרגיש מדהים!!! אני באמת רציתי עוד מזה, אז אני משחק כעת על רמת הקושי הגבוהה ביותר.
הייתי רוצה להראות את המשחק לכל החברים שלי, אבל ביננו, הם משחקים כל היום פורטנייט! אני לא אומר שהמשחק רע, הוא פשוט משהו שפחות התחברתי אליו.
אני באמת חושב שמשחקי הפעולה - מגוף - ראשון הישנים הרבה יותר טובים ממה שיש היום, אז הייתי רוצה לבקר את המשחקים הבאים:
-DOOM 1993- שכבר שיחקתי
-DUKE NUKEM 3D שעוד לא ניסיתי
-QUAKE שעליו שמעתי דברים ממש טובים
אני אשמח לדעת איפה כדאי לפרסם את הסיקורים שאני ארצה להכין, פה או שאולי גם בערוץ היו טיוב שלי?
או היי מארק,
באתר כבר יש סיקורים על Doom, Duke3D וגם על Quake.
אם אתה רוצה לתרום לאתר, אתה מוזמן לחפש משחק שעדיין לא מסוקר ולכתוב עליו (אולי על Dark Forces?). כמובן שאתה יכול בלי קשר להעלות סיקורים לערוץ שלך, זה תלוי רק בך.
אני אגב לא כזה בטוח שהמשחקים של פעם היו הרבה יותר טובים. נכון שממציאי הז'אנר כמו ג'ון רומרו וחבריו עשו דברים מאוד יצירתיים לזמנם, הרבה פעמים כי זה פשוט היה בפעם הראשונה. אבל יש מספיק FPS מוצלחים גם בימינו, שלא מכוונים לשוק המרובה שחקנים, כמו Doom 2016 או המשכי וולפנשיין האחרונים. אני לאחרונה גם מאוד נהנה מסדרת Dishonored.
שלא לדבר על זה שבתקופה הפופלרית של דום יצאו המון המון חיקויים שהיו גרועים מאוד, רק שעם הזמן הגרועים נשכחו ורק המשחקים הטובים והמקוריים באמת נכנסו להיסטוריה.
טוב, ככל הנראה הייתי צריך לצפות לזה, היות והמשחקים האלה מאוד פופולריים. לגבי DARK FORCES אשמח לכתוב עליו סיקור. אני מעולם לא שמעתי על המשחק, אבל אני אשמור על ראש פתוח. כשכתבתי שה- FPS פעם היה יותר טוב, התכוונתי שיותר כיף לי לראות מאיפה הכל התחיל. למרות שכשאני משווה את DOOM המקורי ל- DOOM 2016, אני רואה שבמשחק החדש יש יותר תוכן עלילתי מאשר בישן. אני בכל זאת אוהב את המשחקים הישנים יותר. אני מניח שזה עניין של טעם אישי...
אכן, לצערנו חלק משרתי האיכסון של האתר קרסו לפני כמה זמן ולא כל החומר שהיה עליהם שוחזר. אחד מהדברים שאבד היה הויקי (אבל גם ככה לא הייתה בו הרבה פעילות מאז שסבא פרש).