קווסט מומלץ

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
brother34
משתמש רשום
משתמש רשום

קווסט מומלץ

שליחה על ידי brother34 »

שיהיה פה סדר.

אבקש את המלצת הגולשים לקווסט (ישן, לפי הגדרות הפורום) איכותי מעניין, עדיף בצד המצחיק של הסקאלה מאשר בצד המפחיד אבל לא חייב,
ועדיף לא אחד כזה שצריך לכתוב את הפקודות.
כדי לצמצם את העבודה אפרט, ברשותכם, את אלה שכבר שיחקתי בהם : (בעברית כי אין לי כח...)
כל דבר (כמעט בטוח) לוקאס ארטס\פילם.
מסע המלך 4 5 6 7.
סיימון 1 2.
מסע המשטרה ( :) ) 1 2 3.
לארי 3 5 6.
מסע בחלל 3.
וילי במיש.
קירנדיה 1.

שאלה לאוקטרין : למה אתה ממליץ לשחק במקורי ולא בחידוש?

עוד אחת קצת קשורה : זה יכול להיות שאין באתר קטגוריית "קווסט", או שפיספסתי, כרגיל?
כי אם אין, נראה לי כדאי לעשות (קצת יותר מ"לומדות חשמל", עם כל הכבוד) משהו שייחד את הקווסטים מ"הרפתקה" ששם הם צריכים לדור יחד עם Doofus וAirball.
בחייכם...
סמל אישי של משתמש
Ingsoc
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

Re: קווסט מומלץ

שליחה על ידי Ingsoc »

בצד היותר הומוריסטי הייתי ממליץ על:

יומו של הטנטקל
סדרת הגובלינים (השלישי הוא האהוב עלי ביותר)
וודרף והשניבל של אזימוט
עולם הדיסק 2
סדרת אי הקופים (שוב לדעתי המשחק השלישי הוא הטוב ביותר)

חוץ מזה הייתי ממליץ על:

האורגים
סניטריום
Realms of the Haunting (שילוב בין קווסט ל-FPS)
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

מה עם Beneath A Steel Sky? לא שיחקת? אחד הקווסטים הקלאסיים הטובים לדעתי.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

Ingsoc,
brother34 כתב:...אלה שכבר שיחקתי בהם : ...
כל דבר (כמעט בטוח) לוקאס ארטס\פילם.
ומכיוון שאלו לא רלוונטיים, אני מצטרף להמלצות של Coktel Vision (גובלינים ו-וודראף). אולי מכיוון שהם כנראה היחידים מהז'אנר שאני מכיר יתרה על הרשימה שלך... (טוב, וגם מפני שאני מחבב אותם אישית, גם במיוחד את השלישי ואת וודראף.)
brother34 כתב:עוד אחת קצת קשורה : זה יכול להיות שאין באתר קטגוריית "קווסט", או שפיספסתי, כרגיל?
שאלה טובה. יש צורך כללי לערוך רפורמה בפרטי המשחקים באתר, וכחלק מזה היתה כוונה גם לערוך את הקטגוריות הראשיות מחדש לחלוקה טובה ואינפורמטיבית יותר (אממה, כידוע, לחזונות קצב חלזונות. מחסור חמור בכוח אדם וכנראה בעיקר בשיבוטים של גורדי). אני מניח שזו הסיבה לכך, ש"הרפתקה" לא מתוכנן להישאר. אבל זה באמת רעיון טוב מאוד, לעשות "קווסט" כקטגוריית משנה, כפתרון זמני (או לא זמני?). והאמת, מסתבר שב"הרפתקה" יש רק שישה עמודים. כקטגוריה שאמורה להכיל את השאר, זה גם לא רע.
סמל אישי של משתמש
אופיר
מנהל
מנהל

שליחה על ידי אופיר »

אם כבר שיחקת ב"מסע בחלל 3", למה לא בפרק ה-5 ?
סמל אישי של משתמש
brother34
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי brother34 »

זריזות של יום ראשון... תודה לממליצים.
Ingsoc כתב: יומו של הטנטקל
סדרת אי הקופים (שוב לדעתי המשחק השלישי הוא הטוב ביותר)
האורגים
אולי ניסית את מזלך, אבל בהחלט הם, כמו שאמר RG, כבר מאחוריי.

סניטריום נשמע מעניין, וגם הזכרת לי ששיחקתי בעולם הדיסק הראשון, אז תודה.
עידן כתב:מה עם Beneath A Steel Sky? לא שיחקת? אחד הקווסטים הקלאסיים הטובים לדעתי.
שיחקתי ממש מעט והתייאשתי, אז עכשיו כנראה אשקיע בו יותר.
Radioactive Grandpa כתב: אני מצטרף להמלצות של Cocktel Vision (גובלינים ו-וודראף). אולי מכיוון שהם כנראה היחידים מהז'אנר שאני מכיר יתרה על הרשימה שלך... (טוב, וגם מפני שאני מחבב אותם אישית, גם במיוחד את השלישי ואת וודראף.)
אבל זה באמת רעיון טוב מאוד, לעשות "קווסט" כקטגוריית משנה, כפתרון זמני (או לא זמני?). והאמת, מסתבר שב"הרפתקה" יש רק שישה עמודים. כקטגוריה שאמורה להכיל את השאר, זה גם לא רע.
רשמתי גם את וודראף ברשימה, כשהוא מקבל שני כוכבים. ואת הגובלינים אני מכיר, אבל אני לא מחשיב אותו כקווסט. אני לא חושב שאני יודע יותר ממכם, או פרשן טוב יותר של ז'אנרים,
אבל כך זה אצלי בראש. (זו אחת מהסיבות שלא התנדבתי לעשות רשימה של הקווסטים ולזרז את הרעיון שלי).
אופיר כתב:אם כבר שיחקת ב"מסע בחלל 3", למה לא בפרק ה-5 ?
תיקון : שיחקתי במסע בחלל 5, ולא 3. ולא שיחקתי באחרים, ואל תהרוג אותי רוג'ר, כי בעצם לא כל כך נהנתי מ5.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

brother34 כתב:ואת הגובלינים אני מכיר, אבל אני לא מחשיב אותו כקווסט. אני לא חושב שאני יודע יותר ממכם, או פרשן טוב יותר של ז'אנרים,
אבל כך זה אצלי בראש.
לא לא, אל תפחית מעצמך. וודראף כן עונה מבחינתך על ההגדרה? למה גובלינים לא? החלוקה לשלבים, זה העניין? תחת איזו כותרת היית שם אותם?

שני כוכבים = שתי המלצות?
סמל אישי של משתמש
brother34
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי brother34 »

בכלל לא שמתי לב שוודראף הוא באותו סגנון, חשבתי שזו רק אותה חברה. אחרי שאשחק בו (בקרוב בתקווה, אחרי הכל - הוא בראש הרשימה עם שתי המלצות :wink: )
אוכל להעיז להביע דעה עליו.
לא ממש גיבשתי את הסיבות אף פעם (אחרי הכל, אני לא חייב לעצמי הסברים בדרך כלל), אבל בגדול :
החלוקה כדבריך, הקשר החלש בין הגיבורים לדמויות אחרות במשחק, ובעיקר מין תחושת "פאזליות" שעולה מהם. (לא ממש מוגדר, אבל זה מה יש).
תמיד הנחתי אותו על אותו מדף עם Lost Vikings ו-Ancient Empires.
הייתי משאיר אותו בהרפתקה בהעדר קטגוריה טובה יותר כרגע. אבל אולי אחרי שאקרא את הסיקורים שלך ואשחק בהם שוב, אחרי שנים רבות, תשתנה דעתי.
סמל אישי של משתמש
Ingsoc
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

שליחה על ידי Ingsoc »

כן, הרבה אנשים לא מחשיבים את הגובלינים כקווסטים אמיתיים בגלל העלילה הדלה והדגש החזק על פאזלים. וודרף בהחלט באותו סגנון מבחינת ההומור והפאזלים אבל העלילה שלו הרבה יותר מלאה והוא לא מעוצב כשלבים אלא יותר כקווסט רגיל (קרא את הסקירה שלי באתר).

אם עלילה היא מה שבעיקר מעניין אותך הייתי ממליץ בחום על The Longest Journey, משחק מז'אנר הפנטזיה עם עלילה מעולה.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

brother34 כתב:אבל אולי אחרי שאקרא את הסיקורים שלך ואשחק בהם שוב, אחרי שנים רבות, תשתנה דעתי.
ובכל אופן, לך תדע איך הייתי כותב אותם היום... (במיוחד אחרי השרשור הזה. תמונה)
ודאי הייתי כותב אחרת (מזל שלא כתבתי את זה היום. עוג בטח לא היה מחמיא לזה כל-כך...). בכל זאת כתבתי שם כמה דברים חסרי אחריות...
אבל בחיים לא הייתי שם אותם באותו מדף עם The Lost Vikings ו-Ancient Empires. עם כל הרכיבים הקלים של "זמן אמת" שיש בסדרה, זה עדיין רחוק בעיני שנות אור מהדינמיות הרציפה של פלטפורמרים, ולא משנה כמה פאזלים הם מכילים.

וודראף מספיק בסגנון בשביל שלא מעט אנשים יקראו לו "גובלינים 4" (כמובן, כעשור וחצי לפני שהבזיון הנקרא "גובלינים 4" שוחרר באמת). קרא באמת את הסיקור של Ingsoc, הוא מאוד אינפורמטיבי בנקודה הזו (ואחלה סיקור בכלל).
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

brother34 כתב: שאלה לאוקטרין : למה אתה ממליץ לשחק במקורי ולא בחידוש?
כי בחידוש יש את כל מה שיש במשחק המקורי, אבל עם גרפיקה מכוערת, מערכת קרב איטית ומעצבנת ומערכת דיאלוגים מצומצמת. הוא אולי טיפה יותר נוח מבחינת הממשק אבל מרגישים שזה מוצר שנעשה בשביל כסף.
בדיוק ההפך מהחידוש של Trail By Fire, שלקח את כל הטוב שבמקור ובנה עליו כדי ליצור משחק חדש עם ערך מוסף.

עוד כמה המלצות שלי:
סדרת טקס מרפי - Under a Killing Moon הכי מצחיק. The Pandora Directive הכי מוצלח בסדרה אבל טיפה יותר רציני. Overseer אמור להיות גם מוצלח אבל לא התקדמתי בו יותר מדי. על השניים הראשונים אפשר לוותר.
סדרת גבריאל נייט + Gray Matter (קצת פחות מוצלח מ-GK)
פרדי פארקאס (או הטוב הרע והרוקח כמו שהוא נקרא בעברית). אוי, זה מזכיר לי שהבטחתי להעלות עותק לאתר וגם יש לי סיקור חצי מוכן עליו... אל תספרו לגורדי
Gemini Rue - אחד מקווסטי המד'ב הטובים שאני מכיר.
סדרת Broken Sword - אישית גמרתי רק את הראשון, הוא משעשע. אומרים שגם האחרים טובים. (בקרוב יצא משחק חדש בסדרה, בעזרת קיקסטארטר)
אם נשאר זמן - Culpa Innta ו-Resonance שיצא לא מזמן (שניהם מביאים רעיונות מעניינים אבל ביצוע פושר משהו לטעמי)

סלח לי שאני לא מפרט אבל יש על כולם דיונים ארוכים בפורום הקווסט העברי.
את רובם הגדול אפשר לקנות דרך GOG, ואם אין לך כסף, דבר איתי ונארגן לך משהו.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

Gemini Rue בהחלט אחד הטובים, אם כבר הזכרתי את BASS-אבל הוא ביקש קווסטים קלאסיים, אז...
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

Gemini Rue יכול להחשב קלאסי של כבוד. סתם חוסר מזל שהוא לא יצא ב-1994.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

Octarine כתב:Gemini Rue יכול להחשב קלאסי של כבוד. סתם חוסר מזל שהוא לא יצא ב-1994.
אותי אתה לא צריך לשכנע,

אבל אם הבנתי נכון, אח 34 לא רצה גם לשחק ב-to the moon כי הוא לא קלאסי, למרות שגם במקרה שלו, אין משהו מיוחד שהיה יכול למנוע ממנו לצאת ב-1995.
סמל אישי של משתמש
אופיר
מנהל
מנהל

שליחה על ידי אופיר »

אופיר כתב:אם כבר שיחקת ב"מסע בחלל 3", למה לא בפרק ה-5 ?
תיקון : שיחקתי במסע בחלל 5, ולא 3. ולא שיחקתי באחרים, ואל תהרוג אותי רוג'ר, כי בעצם לא כל כך נהנתי מ5.[/quote]

אז שחק ב-3, כמובן.
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא