(אסור לאכול את הגזר, בתמונה : ג'אז הארנב)
כמובן ההודעה מופנת למי שצם, לא כולם צמים, בלה בלה בלה, מה שכן, חג שמח לכולם ועל זה אין מחלוקת, חיוך חברים
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

דווקא כן, עד כמה שאני יודע (לפי דבריו של הרב) יום כיפור הוא יום שמח (בשונה מט' באב שצמים מסיבות אבל) שבו אנו מתנתקים מכל הנאות הגוף ומתחברים לנשמה שלנו. בגלל זה לובשים לבן כדי להדמות למלאכים, להראות חגיגיים. מצווה להתגלח לפני ולבוא חגיגיים, לשיר, לצחוק וכ'ו.Ingsoc כתב:אני לא חושב שאתה יכול לאחל "חג שמח" ביום כיפור![]()
בכל מקרה צום קל למי שצם.

Radioactive Grandpa כתב:![]()
גמר חתימה טובה למחתימים,
וצום מועיל לצמים.

לא יודע אם זו מצווה לצחוק,אבל יום כיפור הוא אכן יום טוב.idos055 כתב:מצווה להתגלח לפני ולבוא חגיגיים, לשיר, לצחוק וכ'ו.
הייתי ממליץ לא לאכול סעודה מפוצצת כסעודה מפסקת, אח'כ סתם תסתובב בהרגשה כבדה ואם אתה צם בכל מקרה תהיה רעב מחר, לא משנה כמה תאכל. עדיף לאכול במידה ולשתות הרבה מים.idos055 כתב:בנוסף אני לא מוצא רע, היום מתפנקים בסעודה מפסקת מפוצצת ומחר רוב האנשים נפגשים כל המשפחה לאכול את הארוחה שאחרי הצום, וואלה מבחינתי זה מועד להשמנה עם כל הפיטומים שבאים לפני ואחרי הצום
עצות מעולות! תודה רבה. למען האמת, אין לי קושי בצומות כבר זמן רב אז אם אפשר לנצל את התחרות בין סבתא לאמא על התואר "המבשלת הכי טובה", אז למה לא אחרי הכלOctarine כתב:לא יודע אם זו מצווה לצחוק,אבל יום כיפור הוא אכן יום טוב.idos055 כתב:מצווה להתגלח לפני ולבוא חגיגיים, לשיר, לצחוק וכ'ו.
כן, נתייג את זה תחת "מצווה להיות בשמחה".
הייתי ממליץ לא לאכול סעודה מפוצצת כסעודה מפסקת, אח'כ סתם תסתובב בהרגשה כבדה ואם אתה צם בכל מקרה תהיה רעב מחר, לא משנה כמה תאכל. עדיף לאכול במידה ולשתות הרבה מים.idos055 כתב:בנוסף אני לא מוצא רע, היום מתפנקים בסעודה מפסקת מפוצצת ומחר רוב האנשים נפגשים כל המשפחה לאכול את הארוחה שאחרי הצום, וואלה מבחינתי זה מועד להשמנה עם כל הפיטומים שבאים לפני ואחרי הצום