הצבא לוקח אותי... לאן?

אם חיפשתם במה לשתף את הקהילה בנושאים שלאו דווקא קשורים באופן ישיר למשחקים ישנים או ל"מסע אל העבר", זהו הפורום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

יואש הנואש

הצבא לוקח אותי... לאן?

שליחה על ידי יואש הנואש »

שלום לכולם,
למען האמת, האשכול הזה יראה לחלקכם הגדול מצחיק. אולם כולכם בוגרים ומלאי ניסיון ואני מניח שרובכם הגדול סיים צבא.
רציתי להתייעץ אתכם ולשאול היכן כדי לי לשרת? ביחידה קרבית, ביחידת המודיעין או כג'ובניק?
מצד אחד אני לא רוצה "לעשות יומית" ולחזור כל היום הביתה, זה נראה לי שירות מאוד משעמם. אני מאוד רוצה להיות ביחידה קרבית אולם כולם מזהירים אותי ש"לא כדאי להגיע לשמה כי אין איך לחזור". אני במיונים למודיעין וגם לשמה לא ממש בא לי להתקבל, אולי בגלל שאני עדיין בראש של "קרבי". אשמח לדעת מה דעתכם ולשאול, היכן אתם הייתם בצבא?
תודה, יואש.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

Re: הצבא לוקח אותי... לאן?

שליחה על ידי עידן »

אני מניח שיש פורומים יותר מתאימים מאשר לשאול כאן...דווקא אני חושב שיש לך פה כמות נכבדה של חבר'ה ששירתו/משרתים במודיעין.

בכל מקרה, אני הייתי מציע להתייעץ במקרה כזה עם אנשים קרובים אליך, ולא עם אנשים שאתה לא מכיר...קשה לייעץ כשלא מכירים את האדם מולו עומדים.
סמל אישי של משתמש
Azurerider
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Azurerider »

שלום יואש.

לא זכור לי שמישהו אי פעם שאל שאלה כזו כאן ולכן אני לא יודע כמה היענות תהיה לשאלה שלך. חוץ מזה, יש כאן אמנם אנשים שכבר סיימו את שירותם הצבאי אבל, בסך הכל אין כאן יותר מדי משתמשים פעילים (מי הסתכל עלי?).
לכן, בלי קשר למה שיילך כאן, אני מציע לך לשאול בפורום של תפוז. אני לא יודע מה הולך שם היום אבל בזמני הייתה שם קהילה פעילה מאוד.

חוץ מזה, בסופו של דבר זה די תלוי בך. אתה מכיר את עצמך הכי טוב ויכול לתת לעצמך את התשובה הכי טובה. כל שירות יכול להיות מעניין, גם יומיות, אם אתה בתפקיד טוב ועם אנשים טובים. לגבי יחידה קרבית - אם אתה רוצה להיות שם, למה שתרצה לחזור? ברור שאולי יהיה קשה. אבל לכולם שם קשה ולכולם יש ספקות.

שיהיה בהצלחה!
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

האשכול מצחיק בעיקר כי... WTF? אמנם זה פורום אוף טופיק, אבל זה כבר ממש רחוק (והרי גם ככה האוף טופיק שלנו כאן הוא כמעט אף פעם לא באמת אוף טופיק)... זה לא היה מפתיע אילו היית חבר מוכר כאן, אבל בתור אורח-פורח בחרת לשאול דווקא כאן? :scratch:

עצתי לך, יואש המיואש: הצבא הוא גוף לוחם ויותר מכל הוא צריך כוח לוחם. אבל הוא גם צריך אנשים עם כישורים מתאימים לגופים כמו מודיעין. אם אתה במיונים למסלול במודיעין "באופן טבעי" (לא שיחקת עם הפרופיל בשביל זה) - אל תפספס את זה. אתה גם עשוי להוות תרומה משמעותית, וזה גם עשוי לתרום לך מאוד. בכל מצב אחר, כל עוד אכפת לך ואתה מסוגל, לך לקרבי. מה זה "לא כדאי להגיע לשמה כי אין איך לחזור"? הצבא (ברוב המקומות) זה לא פיקניק, ובטח שלא שירות קרבי. זו לא תכנית כבקשתך, אתה מתגייס בשביל להיות תועלת למדינה. צא מנקודת ההנחה שרוב הסיכויים הם שאתה הולך לתת הרבה יותר ממה שתקבל, ואל תשכח למה אתה נותן מלכתחילה. כל עוד לא תרגיש שחייבים לך, ותזכור שלחרא שאתה עובר יש תכלית - יהיה לך קל יותר לעבור את זה (במיוחד אם תנסה להגיע ליחידה מובחרת, שם המוטיבציה של הסובבים אותך מאוד תומכת).
בהצלחה!
יואש הנואש

שליחה על ידי יואש הנואש »

שלום לכולם,
אני אכן חבר ותיק כאן (נרשמתי ב2004 אם אינני טועה). העדפתי לפרסם את ההודעה הזו כאן מכיוון שמעניין אותי לראות היכן שירתו חברי הפורום השונים שאני נוהג לקרוא את הודעותיהם מידי חודש. העדפתי לעשות זו באנונימיות ולכן התחברתי כאורח.
אודה מאוד לכל מי שמוכן לשתף היכן הוא התגייס.
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

שליחה על ידי C-man »

לדעתי אם אתה בראש של קרבי - לך לקרבי.
כמו ש RG אמר, כדאי שתשאף להגיע ליחידות מיוחדות / מובחרות / סיירות, שם הסיכוי הרבה יותר גבוה שתשרת עם אנשים נוספים בראש שלך שבאו לשרת בקרבי מבחירה, ולא תיפול על קבוצה של אנשים מתוסכלים ושבוזים, שבאופן טבעי גם יגרמו לך להכנס לאותו הלך רוח (לא שזה ככה בכל מקום, אבל זה יותר נפוץ בגדודים).

אם ההתלבטות שלך הייתה בין ג'וב כלשהו, לשירות במודיעין, הייתי אומר לך לשאוף לשרת במודיעין, שם כנראה תעבור שירות יותר מעניין ומספק.
אני אישית משרת במודיעין, ואני יכול לומר לך שלא הייתי יכול להיות יותר מרוצה מהמסלול שעברתי, ומהתפקיד שהגעתי אליו.
Radioactive Grandpa כתב:אם אתה במיונים למסלול במודיעין "באופן טבעי" (לא שיחקת עם הפרופיל בשביל זה)
למיונים למודיעין אין שום קשר לפרופיל.
אתה מתבלבל עם מסלולים כמו ממר"ם, שהם מוגדרים בעדיפות נמוכה משירות קרבי, ולכן לא מתקבלים לשם מלש"בים עם פרופיל גבוה (אלא אם הם בנים יחידים וכד').
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

מעבר לכך, לפחות בתקופה שלי, מיונים במודיעין "דוחים" מיונים אחרים בצבא, למעט חיל אוויר. כלומר, למודיעין יש עדיפות לקחת אותך אם אתה מתמיין אליהם על פני החילות האחרים(שוב, למעט חיל אוויר, לו יש יתרון על פני הכל).
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא