הכוונה היא - האם מישהו כאן בנה לו לאחרונה איזה 486 בן-זונה עם דוס 6.22 חדש-דנדש, כדי להפציץ עם Doom ו- Wing Commander? אולי איזה פנטיום-2 טוב עם כרטיס Voodoo? מי כאן מתחבר לפורום מאיזה תואם XT חביב כולל הארד דיסק 40 מגה (לא לשכוח להדליק את הטורבו)?
בתור אחד עם עניין בנושא, שמתי לב שבחו"ל כל הקטע של Retro-computing הולך חזק מאוד (לפחות ממה שאני רואה באינטרנט) - במיוחד בארה"ב, שם גם קל מאוד יחסית למצוא חלקים ויש שוק יחסית ער. בארץ, לא ממש.
שלא תבינו אותי לא נכון - אמולטורים זה יופי, ואני עם DOSBox באש ובמים. אבל בתור אחד שגדל על PC עוד מתקופת ה-CGA (כשעוד קראו לזה "תואם יבמ"), יש משהו בחווייה המקורית שאי אפשר לשחזר על מסך שטוח מודרני שמותח פיקסלים, בלי רעש של כונן שטוחן דיסקטים, בלי צג MHz על הקייס של המחשב וכו' וכיו"ב, כשהכל תלוי ברצונם הטוב וביסודיות של מפתחי האמולטור.
רציני לגמרי - תנו לי איזה XT ישן וטוב, אני אשב ואשחק "Alley Cat" ו"ברוס לי" עד שתישרף לי הרשתית מהקרינה של המסך הירוק הזה.
אז מה, יש כאן בכל-זאת כמה חובבים שמתעסקים בתחום? מישהו ששיפץ את הגרוטאה ששכבה בבוידעם של אמא 15 שנה? או שיודע איפה אפשר לחשוב על לחפש מחשבים / חלקים כאלו בארץ? או שבכלל הסצנה פה ערה ומפותחת, ואני סתם לא הודיעו לי?
בברכות מעומק ה- Alt+3,
דוס-טוייבסקי