יש כאן גם חובבי מחשבי PC ישנים / חומרה?

אם חיפשתם במה לשתף את הקהילה בנושאים שלאו דווקא קשורים באופן ישיר למשחקים ישנים או ל"מסע אל העבר", זהו הפורום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
DOS-toyevsky
משתמש רשום
משתמש רשום

יש כאן גם חובבי מחשבי PC ישנים / חומרה?

שליחה על ידי DOS-toyevsky »

מי כאן מתעניין בחזרה אל העבר גם מבחינת המחשבים עצמם?

הכוונה היא - האם מישהו כאן בנה לו לאחרונה איזה 486 בן-זונה עם דוס 6.22 חדש-דנדש, כדי להפציץ עם Doom ו- Wing Commander? אולי איזה פנטיום-2 טוב עם כרטיס Voodoo? מי כאן מתחבר לפורום מאיזה תואם XT חביב כולל הארד דיסק 40 מגה (לא לשכוח להדליק את הטורבו)?

בתור אחד עם עניין בנושא, שמתי לב שבחו"ל כל הקטע של Retro-computing הולך חזק מאוד (לפחות ממה שאני רואה באינטרנט) - במיוחד בארה"ב, שם גם קל מאוד יחסית למצוא חלקים ויש שוק יחסית ער. בארץ, לא ממש.
שלא תבינו אותי לא נכון - אמולטורים זה יופי, ואני עם DOSBox באש ובמים. אבל בתור אחד שגדל על PC עוד מתקופת ה-CGA (כשעוד קראו לזה "תואם יבמ"), יש משהו בחווייה המקורית שאי אפשר לשחזר על מסך שטוח מודרני שמותח פיקסלים, בלי רעש של כונן שטוחן דיסקטים, בלי צג MHz על הקייס של המחשב וכו' וכיו"ב, כשהכל תלוי ברצונם הטוב וביסודיות של מפתחי האמולטור.
רציני לגמרי - תנו לי איזה XT ישן וטוב, אני אשב ואשחק "Alley Cat" ו"ברוס לי" עד שתישרף לי הרשתית מהקרינה של המסך הירוק הזה. :blackeye:

אז מה, יש כאן בכל-זאת כמה חובבים שמתעסקים בתחום? מישהו ששיפץ את הגרוטאה ששכבה בבוידעם של אמא 15 שנה? או שיודע איפה אפשר לחשוב על לחפש מחשבים / חלקים כאלו בארץ? או שבכלל הסצנה פה ערה ומפותחת, ואני סתם לא הודיעו לי?

בברכות מעומק ה- Alt+3,
דוס-טוייבסקי
Og
מנהל
מנהל

Re: יש כאן גם חובבי מחשבי PC ישנים / חומרה?

שליחה על ידי Og »

שלום Fyodor. התשובה הקצרה לכל שאלותיך היא "אני". וקצת יותר בהרחבה:
כבר כמה שנים אני לא מתעסק בחומרה ישנה, הפעם האחרונה הייתה לפני שנתיים בערך כשהרכבתי 286 עם כרטיס תואם CGA ומסך מונוכרומטי ירוק. גם אני מאמין שדוסבוקס הוא הפלא השמיני של העולם וברוב המקרים אני מסתפק במה שהוא נותן אבל בחלק מהמקרים (במיוחד במשחקים משנות השמונים) יש הבדל די גדול בין המקור לאמולציה, קח לדוגמה את Jungle Hunt, שיחקתי בו כמה פעמים בדוסבוקס ולא הגעתי רחוק מדי, לעומת זאת בישיבה הראשונה עם ה286 שהזכרתי, גמרתי אותו, כמעט בנסיון הראשון. המהירות וההרגשה נראים אותו הדבר אבל איכשהו במקור היה לי הרבה יותר קל, לא יודע למה, אולי זה המסך המונוכרומטי שגרם לי להרגיש כמו אז בשנות השמונים. לך תסביר לאמריקאים ולאירופאים שמסכי צבע היו נדירים פה בתקופות הCGA (מלבד בשכונות של עשירים), לכן אין בדוסבוקס את האפשרות למסך מונוכרומטי (כן, אני מכיר את הSHADER של GULIKOZA, זה לא נראה בכלל דומה). המטרה שלי, כשהרכבתי את המחשב הנ"ל הייתה להעלות סרטון שמראה אותי משחק במשחקים עם המסך הירוק הזרחני ליוטוב, כי בזמנו לא היה אפילו סרטון אחד שמראה דבר כזה וסביר להניח שעדיין אין.
לצערי, החיים לוקחים קדימות ולכן נאלצתי להחזיר את המחשב לבויידעם ולדחות את הפרוייקט לעת בה יהיה לי יותר זמן פנוי.
ה"בויידעם" שלי הוא בעצם כמה מחסנים שכל אחד מהם מכיל כמה מאות מחשבים ישנים, חומרה וקונסולות שונות (גם מחשבים שאינם "תואם IBM", כמו האמיגה).

כן, בארץ אין שוק לדברים האלה ואתה צודק כשאתה אומר שבחו"ל זה הולך חזק ובשנים האחרונות תופס תאוצה אדירה.

כשהיה לי עוד זמן, הייתי מוצא מחשבים ישנים בזבל. דא עקא, יש למחשבים הישנים מחלה קשה מאד - סוללת ניקל-מטאל שתמיד נוזלת והורסת מגעים על לוח האם, זו עבודת נמלים לשפץ לוח כזה ואין ערובה שהוא יעבוד אח"כ. ככל שהשנים מתקדמות ככה הסוללות נוזלות יותר והלוחות הופכים פגומים יותר.
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא