למי למי יש יותר כבוד, או יחס נאות לשואלים אקראיים

אם חיפשתם במה לשתף את הקהילה בנושאים שלאו דווקא קשורים באופן ישיר למשחקים ישנים או ל"מסע אל העבר", זהו הפורום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

למי למי יש יותר כבוד, או יחס נאות לשואלים אקראיים

שליחה על ידי Octarine »

(בהמשך לבקשה של עוג כאן)

אני משתדל להיות נחמד להיות נחמד לאנשים שאני לא מכיר, ב"חיים האמיתיים" וגם כאן. אבל לפעמים נראה שאנשים לא עושים מאמץ מינימלי לחשוב לפי שהם פולטים כל מה שעבר להם בראש אל דפי הפורום. וזה מעצבן אותי.
אז מעכשיו, כל פעם שאענה למישהו בטון הנראה סרקסטי / ציני / אירוני / השלם את החסר והוא יעלב, אפנה אותו למאמר הבא:

כיצד לשאול שאלות בדרך הנבונה והנכונה

צריך להודות שבפעם הראשונה שהפנו אותי לקרוא אותו חשבתי שהניסוח מתנשא שלא לצורך. אבל ברגעים שעברתי מהצד השואל לצד העונה הבנתי מאיפה זה מגיע (גם אם לא תמיד מוצדק). יש בו הרבה עצות טובות וככל שיותר אנשים יאמצו אותן העולם יהפוך למקום טיפה טוב יותר.

ועוד דבר: אני אמנם לא מומחה לעברית ולא חף מטעויות בעצמי (למרות שאני מכיר יחסית הרבה בלשנים) אבל שגיאות כתיב, דקדוק, חוסר בסימני פיסוק וחוסר עריכה שבאים מלכתחילה מביאים לי את הסעיף. מי שכותב הודעה כזו ולא משקיע בי את הכבוד המינימלי לעבור על התצוגה המקדימה ולוודא שהכל ברור שלא יצפה לקבל ממני תשובה אחרת מעבר ל"אתה טיפש".

להתייחסותכם, בברכה.

[עריכה]מכיוון שהקישור המקורי לא זמין, ערכתי את הקישור שיפנה לארכיון האינטרנט[/עריכה]
נערך לאחרונה על ידי Octarine ב ב' ינואר 05, 2015 3:19 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
Yoyole
משתמש רשום
משתמש רשום

Re: למי למי יש יותר כבוד, או יחס נאות לשואלים אקראיים

שליחה על ידי Yoyole »

מסכים עם הכל, חוץ מדבר אחד:
Octarine כתב:ועוד דבר: אני אמנם לא מומחה לעברית ולא חף מטעויות בעצמי (למרות שאני מכיר יחסית הרבה בלשנים) אבל שגיאות כתיב, דקדוק, חוסר בסימני פיסוק וחוסר עריכה שבאים מלכתחילה מביאים לי את הסעיף. מי שכותב הודעה כזו ולא משקיע בי את הכבוד המינימלי לעבור על התצוגה המקדימה ולוודא שהכל ברור שלא יצפה לקבל ממני תשובה אחרת מעבר ל"אתה טיפש".
אתה יודע שיש אנשים שזאת בעיה רצינית אצלם. יש אנשים ששגיאות כתיב היא בעיה גדולה אצלם, ואני בטוח שזה לא פשוט בכלל עבורם. גם אם הם יבדקו מאה פעמים את הנוסח שלהם, הם ככל הנראה לא יבחינו בשגיאות כתיב או דקדוק. חוץ מזה, חלק לא מבוטל של האורחים כאן הם פשוט מאוד צעירים, ומה לעשות, דברים כאלה באים עם הגיל. אתה בטח לא מצפה שהם ילכו למילון על כל מילה שהם לא בטוחים לגביה.
סמל אישי של משתמש
Azurerider
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Azurerider »

Octarine, זו יכולה להיות עוד בדיחה על חשבון מי שמעצבן אותך. אבל לא נראה לי שמי שלא עושה "מאמץ מינימלי לחשוב" יקרא הוראות באורך כזה. או אפילו יחפש את ההוראות הרלוונטיות עבורו בתוכן. או יקרא את ההוראות הרלוונטיות עבורו בתוכן גם בהנחה שיחפש וימצא אותן. או יבין מה שאתה מנסה לומר לו.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

Azurerider כתב:Octarine, זו יכולה להיות עוד בדיחה על חשבון מי שמעצבן אותך. אבל לא נראה לי שמי שלא עושה "מאמץ מינימלי לחשוב" יקרא הוראות באורך כזה. או אפילו יחפש את ההוראות הרלוונטיות עבורו בתוכן. או יקרא את ההוראות הרלוונטיות עבורו בתוכן גם בהנחה שיחפש וימצא אותן. או יבין מה שאתה מנסה לומר לו.
תראה מה עשית Octarine...
Azurerider רושם פה בממוצע של אולי פעם-פעמיים בחודש, וגרמת לו "לבזבז" תגובה עליך! Shame on you!
סמל אישי של משתמש
Azurerider
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Azurerider »

עידן כתב: תראה מה עשית Octarine...
Azurerider רושם פה בממוצע של אולי פעם-פעמיים בחודש, וגרמת לו "לבזבז" תגובה עליך! Shame on you!
אל תדאג עידן. אני עובד על בסיס עניין, לא מכסה [:

אגב, אם להסתייג קצת מההודעה הקודמת שלי, כנראה שזה כן יעזור לכמה אנשים. אחרי הכל, Octarine כותב שהוא למד מההוראות האלה וגם אני לקחתי כמה טיפים. אבל אני חושב שרוב השואלים, כמו למשל מי ששאל כאן, לא יפיקו הרבה מהפניה לדף ההוא.
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

Yoyole כתב:אתה יודע שיש אנשים שזאת בעיה רצינית אצלם. יש אנשים ששגיאות כתיב היא בעיה גדולה אצלם, ואני בטוח שזה לא פשוט בכלל עבורם. גם אם הם יבדקו מאה פעמים את הנוסח שלהם, הם ככל הנראה לא יבחינו בשגיאות כתיב או דקדוק. חוץ מזה, חלק לא מבוטל של האורחים כאן הם פשוט מאוד צעירים, ומה לעשות, דברים כאלה באים עם הגיל. אתה בטח לא מצפה שהם ילכו למילון על כל מילה שהם לא בטוחים לגביה.
אני לא יודע מה אחוז הדיסלקטים באוכלוסיה. הנסיון האישי שלי אמנם לא מוכיח כלום, אבל בכל חיי הבוגרים הכרתי בסה'כ שנים כאלה.
ובכל זאת אפשר לראות הבדל בין מי שמשקיע קצת מאמץ שיבינו אותו ובכל זאת טועה פה ושם (גם לי זה קורה) לבין מי שפשוט לא אכפת לו.

[כאן באו במקור כמה משפטים על איכות הנוער של היום. אבל זה גורם לי להשמע כמו זקן נרגן, אז ויתרתי]
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא