עזרה| שינוי הרזולוציה של דוסבוקס.

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

lior111
משתמש רשום
משתמש רשום

עזרה| שינוי הרזולוציה של דוסבוקס.

שליחה על ידי lior111 »

תמונה

אני מאוד רוצה להגדיל את המסך של הדוסבוקס כי הוא קטן מדי, וכשאני עושה alt+enter אז המסך גודל יותר מדי וזה לא
מה שאני רוצה.

אני רוצה שהמסך והאיקס וכל האפשרויות יהיו נגישים ואני אראה אותם.

שהמסך של הדוסבוקס יכסה את כל המסך של שולחן העבודה, שיצליחו לראות רק את ההתחל ושורת המשימות.

אמרו לי לשנות משהו ב-options של ה-dosbox. נכנסתי לoptions בגירסה 0.74.

שיניתי ב-fullresulotion ל-1024x768 (שזה הרזולוציה של המסך שלי) ולא קרה פשוט שום דבר, הכל נשאר רגיל.

אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בזה.

אני פשוט רוצה שהמסך יגדל וירחיב את כל המסך, כלומר שאני אוכל לראות את ההתחל והכל, אבל שהמסך של הדוסבוקס יכסה את כל המסך.

כמו אם הייתי מצליח לעשות "שנה גודל" אבל לא לגרום למסך להיות רק במשחק עצמו, בלי לראות את ההתחל.
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

Re: עזרה| שינוי הרזולוציה של דוסבוקס.

שליחה על ידי Octarine »

ממה שאני רואה בהערות בקובץ conf אתה צריך לשנות את windowresolution, ובנוסף את output לאופציה שתומכת ב-hardware scaling.

ניסית לחפש בויקי של דוסבוקס? נראה שככה תמצא את התשובה בקלות ובמהירות.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

אני לא חושב שאפשר לעשות בדיוק את מה שאתה מבקש ללא שימוש בתכנות חיצוניות / גרסאות CVS (מזל... זה גם כואב בעיניים, וגם כנראה יעמיס משמעותית על פעולת האמולציה). אולי עוג יודע אחרת. ואולי כמו ש-Octarine אמר, תשובה תימצא בקריאה מדוקדקת של ה-ReadMe או הויקי.
לעשות משהו קרוב למה שאתה מבקש הוא להרחיב את ה-scaler ל-x3 מ-x2. זה כמעט יכסה את רזולוציית המסך שלך (וזה גם לא אמור לפגוע במהירות).
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

מבדיקה מהירה שעשיתי עכשיו, ההצעה שלי אכן עובדת.
אבל אני לא באמת מבין את ההבדל בין הסוגים השונים של ה-output, בשביל זה אני ממליץ לך לחפש בויקי.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

כן? בבדיקה שלי היא לא עבדה. אילו ערכים הכנסת?
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

קוד: בחירת הכל

windowresolution=1024x768
output=opengl
lior111
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי lior111 »

Octarine כתב:

קוד: בחירת הכל

windowresolution=1024x768
output=opengl
עשיתי את זה וזה באמת מגדיל את המסך מה שאמרת. אבל הבעיה היא שזה די פוגע באיכות הרזולוציה של הדוסבוקס ושל המשחק, רואים פחות ברור ממה שרואים במסך קטן.

וזה טיפ טיפה מאיט את המשחק ממה שהוא במסך קטן.
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

הפגיעה באיכות היא ברורה, משחק שתוכנן לרוץ ברזולציה 320x200 יראה רע כשתגדיל אותו פי 4. שינוי רזולוציה זה לא קסם (אולי רק ב-CSI).
בקשר להאטה, אני מניח שזה בגלל כוח מעבד נוסף שנדרש בשביל לדמות את openGL, אבל כאמור אני לא באמת מבין בזה יותר מדי.
lior111
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי lior111 »

Octarine כתב:הפגיעה באיכות היא ברורה, משחק שתוכנן לרוץ ברזולציה 320x200 יראה רע כשתגדיל אותו פי 4. שינוי רזולוציה זה לא קסם (אולי רק ב-CSI).
בקשר להאטה, אני מניח שזה בגלל כוח מעבד נוסף שנדרש בשביל לדמות את openGL, אבל כאמור אני לא באמת מבין בזה יותר מדי.
חבל שלא ניתן להגדיל את המסך באופן רגיל בדוסבוקס, ככה הבעיה שלי הייתה פה נפתרת ברגע אחד.

אבל אני בטוח שיש דרך לעשות את זה דרך שינוי ההגדרות שמה מבלי לפגוע באיכות התצוגה של הדוסבוקס. זה מה שאני מנסה בדיוק לדעת.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

Radioactive Grandpa כתב:אולי עוג יודע אחרת
לא ממש, כל מה שאמרת הוא מדוייק - אי אפשר לעשות את מה שליאור מבקש. אפשר להגיע קרוב לחלון מלא בחלק מהמשחקים ע"י רזולוציה שונה, משהו כמו 1000X700.
הגרסה של Gulikoza בשילוב עם DIRECT3D מותחת קצת יותר טוב, אבל גם לה יש מגבלות.
lior111 כתב:אבל הבעיה היא שזה די פוגע באיכות הרזולוציה של הדוסבוקס ושל המשחק
כל עוד הרזולוציה היא כפולה של המקור ובהנחה שערך הASPECT מכוון כראוי, איכות התמונה אמורה להיות זהה למקור. יכול להיות שהגדרות כרטיס המסך שלך גורמות לתמונה להיראות לא כפי שהייתה במקור. נסה openglnb במקום opengl, זה אמור לעזור.
lior111
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי lior111 »

Og כתב:
Radioactive Grandpa כתב:אולי עוג יודע אחרת
לא ממש, כל מה שאמרת הוא מדוייק - אי אפשר לעשות את מה שליאור מבקש. אפשר להגיע קרוב לחלון מלא בחלק מהמשחקים ע"י רזולוציה שונה, משהו כמו 1000X700.
הגרסה של Gulikoza בשילוב עם DIRECT3D מותחת קצת יותר טוב, אבל גם לה יש מגבלות.
lior111 כתב:אבל הבעיה היא שזה די פוגע באיכות הרזולוציה של הדוסבוקס ושל המשחק
כל עוד הרזולוציה היא כפולה של המקור ובהנחה שערך הASPECT מכוון כראוי, איכות התמונה אמורה להיות זהה למקור. יכול להיות שהגדרות כרטיס המסך שלך גורמות לתמונה להיראות לא כפי שהייתה במקור. נסה openglnb במקום opengl, זה אמור לעזור.

ניסיתי גם opengl וגם openglnb, זה עדיין לא עוזר.

משום מה ה-opengl וה-openglnb מאיטים לי קצת את המשחק. הכי טוב שהצלחתי להגיע מבלי שהמשחק יהיה יותר איטי זה לעשות output=ddraw או output=overlay, ו-windowresolution=1024x768 (שזו הרזולוציה של המסך שלי)

אבל עדיין התצוגה לא ממש טובה והיא הרבה יותר איכותית כשהמסך קטן..אני לא מבין למה חברת DOSBOX לא עשו שיהיה ניתן להגדיל את המסך עם כפתור הריבוע ליד האיקס..אם יש דרך לשנות משהו בהגדרות ובכך תיפתח לי האפשרות להגדיל את המסך כמו שמגדילים כל מסך של חלון, אז זה יהיה מצויין. אבל האפשרות של הגדלת המסך באופן רגיל חסומה.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

היוצרים של דוסבוקס אינם חברה והם עובדים בחינם. חלון ממוקסם אינו קל לתכנת כפי שהוא נשמע כשמדובר במשחקים ישנים. קבל את זה שזה בלתי אפשרי וזהו.

בקשר לחלון גדול (אבל לא מקסימלי) בלי איבוד פיקסלים - כפי שאמרתי, אם אתה רוצה תצוגה זהה למקור, אתה צריך רזולוציה שהיא כפולה של המקור. במקרה של ELECTROMAN הצעד הבא אחרי 640X400 הוא 1280X800. כמובן שבשביל לראות את שולחן העבודה הוא צריך להיות גדול יותר - 1280X1024 צריך להיות בסדר.

לעומת זאת, אולי אחד הSCALERS יניחו את עיניך יותר.

בקשר להאטה - המשחק לא אמור להיות מושפע משינוי הOUTPUT כלל, אלא אם המחשב שלך חלש מדי להריץ אותו, מה שלא הגיוני בכלל. אתה יכול לנסות להגביר את הCYCLES למרות שאני חוזר ואומר שוב שזה לא אמור לשנות.
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא