מישהו כאן מתעסק באימולטורים של Dreamcast?
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
מישהו כאן מתעסק באימולטורים של Dreamcast?
אהלן אנשים, בזמן האחרון אני מנסה להשתמש בכל מיני אימולטורים של DC, ואני עוד לא ממש מצאתי אחד שפועל טוב.
אם יש מישהו כאן שהתעסק בזה ומוכן לתרום קצת ידע, זה יהיה נחמד.
אלה האימולטורים שניסיתי (אני משחק בג'ויסטיק של PS2 מחובר למחשב):
Makaron גרסא T12: בעקרון הוא מושלם, תומך בג'ויסטיק והכל, אבל יש לו שתי בעיות, אחת מהן היא שאם אני מכוון את הסאונד בצורה כזאת שאפשר להבין את המוזיקה ברקע אז המשחק לפעמים מאט בצורה מוזרה, והשנייה היא שלפעמים יש באגים בגרפיקה. אבל סה"כ זה האימולטור הכי טוב שראיתי (חוץ מזה שקשה מאוד לכוון אותו למשתמש מתחיל, הכל נמצא בקבצי INI, האימולטור עצמו כמעט ריק מהגדרות).
nullDC גרסא 1.0.3 - אימולטור מעולה, אין בו בעיה אחת, חוץ מהתמיכה העלובה בג'ויסטיק. בעקרון אין תמיכה כזו למעט שימוש בXpadder או JoyToKey וכו', אבל אפילו כשמשתמשים במקלדת כמו שהאימולטור התכוון דמויות הולכות עקום כי אין תמיכה בצירי X ו-Y של הAnalog stick בשלט המקורי...יש משחקים שבלתי אפשרי לשחק ככה, שדמויות הולכות עקום.
Chankast גרסא 0.25 Alpha - פועל ממש לאט כי אין תמיכה בDual Core (הגרסא האחרונה של האימולטור יצא בערך ב2004-2005), אבל אם הייתה תמיכה והוא היה עובד מהר אצלי זו כנראה הייתה הברירה הכי טובה.
DEmul גרסא 0.5.5 - פועל בערך על 80-90% והסאונד גרוע (חוזר על עצמו). אולי יש כאן במקרה מישהו שמכיר אותו יותר ממני ויודע להתעסק בהגדרות כדי לסדר את זה, אבל אני לא מאמין.
בכל מקרה, אם יש כאן מישהו שאי פעם שיחק בDC דרך אימולטור, או שיודע לשפוט לפי מה שהסברתי, אין לי מושג כבר באיזה מהם להשתמש, יהיה נחמד לקבל עזרה. אגב, שכחתי לציין שעד כמה שאני יודע הגרסא האחרונה של Makaron יצא ביולי 2009 והגרסא האחרונה של DEmul יצא באוקטובר 2009, השאר יצאו ב2008 ומטה וכנראה לא יחזרו.
אם יש מישהו כאן שהתעסק בזה ומוכן לתרום קצת ידע, זה יהיה נחמד.
אלה האימולטורים שניסיתי (אני משחק בג'ויסטיק של PS2 מחובר למחשב):
Makaron גרסא T12: בעקרון הוא מושלם, תומך בג'ויסטיק והכל, אבל יש לו שתי בעיות, אחת מהן היא שאם אני מכוון את הסאונד בצורה כזאת שאפשר להבין את המוזיקה ברקע אז המשחק לפעמים מאט בצורה מוזרה, והשנייה היא שלפעמים יש באגים בגרפיקה. אבל סה"כ זה האימולטור הכי טוב שראיתי (חוץ מזה שקשה מאוד לכוון אותו למשתמש מתחיל, הכל נמצא בקבצי INI, האימולטור עצמו כמעט ריק מהגדרות).
nullDC גרסא 1.0.3 - אימולטור מעולה, אין בו בעיה אחת, חוץ מהתמיכה העלובה בג'ויסטיק. בעקרון אין תמיכה כזו למעט שימוש בXpadder או JoyToKey וכו', אבל אפילו כשמשתמשים במקלדת כמו שהאימולטור התכוון דמויות הולכות עקום כי אין תמיכה בצירי X ו-Y של הAnalog stick בשלט המקורי...יש משחקים שבלתי אפשרי לשחק ככה, שדמויות הולכות עקום.
Chankast גרסא 0.25 Alpha - פועל ממש לאט כי אין תמיכה בDual Core (הגרסא האחרונה של האימולטור יצא בערך ב2004-2005), אבל אם הייתה תמיכה והוא היה עובד מהר אצלי זו כנראה הייתה הברירה הכי טובה.
DEmul גרסא 0.5.5 - פועל בערך על 80-90% והסאונד גרוע (חוזר על עצמו). אולי יש כאן במקרה מישהו שמכיר אותו יותר ממני ויודע להתעסק בהגדרות כדי לסדר את זה, אבל אני לא מאמין.
בכל מקרה, אם יש כאן מישהו שאי פעם שיחק בDC דרך אימולטור, או שיודע לשפוט לפי מה שהסברתי, אין לי מושג כבר באיזה מהם להשתמש, יהיה נחמד לקבל עזרה. אגב, שכחתי לציין שעד כמה שאני יודע הגרסא האחרונה של Makaron יצא ביולי 2009 והגרסא האחרונה של DEmul יצא באוקטובר 2009, השאר יצאו ב2008 ומטה וכנראה לא יחזרו.
Re: מישהו כאן מתעסק באימולטורים של Dreamcast?
שורה תחתונה-לא הבנתי מה אתה רוצה? שנגיד לך באיזה אמולטור הכי טוב להשתמש?
אם יש אמולטור שמריץ טוב משחק מסויים אז תשתמש בו, ומקסימום תחליף ביניהם. בניגוד לקונסולות ישנות יחסית, למשל ה-SNES, שבשבילן אמולטור בודד יכול לעשות את העבודה-כאן זה כנראה לא המצב-לצורך העניין, לאחרונה אני משחק באמולטור Dolphin ל-Gamecube ול-WII, ויש לו המון גרסאות, יוצאות חדשות כל יום-אני מחליף בין כמה גרסאות, כי חלקן מריצות יותר טוב משחק מסויים ולהיפך, וכמו כן צריך לשנות את המקשים בהתאם לחלק מהמשחקים.
ממה שאתה רשמת נראה שחשוב לך התמיכה בג'ויסטיק, אולי כדאי שתשאל בפורום הרלוונטי לאותו אמולטור.
אני אישית השתמשתי באמולטור של DC לפני שנים, ואז היה רק את Chankast שהיה לא רע, יחסית לאותו פרק זמן. אני מניח שהיום יש יותר טובים.
אם יש אמולטור שמריץ טוב משחק מסויים אז תשתמש בו, ומקסימום תחליף ביניהם. בניגוד לקונסולות ישנות יחסית, למשל ה-SNES, שבשבילן אמולטור בודד יכול לעשות את העבודה-כאן זה כנראה לא המצב-לצורך העניין, לאחרונה אני משחק באמולטור Dolphin ל-Gamecube ול-WII, ויש לו המון גרסאות, יוצאות חדשות כל יום-אני מחליף בין כמה גרסאות, כי חלקן מריצות יותר טוב משחק מסויים ולהיפך, וכמו כן צריך לשנות את המקשים בהתאם לחלק מהמשחקים.
ממה שאתה רשמת נראה שחשוב לך התמיכה בג'ויסטיק, אולי כדאי שתשאל בפורום הרלוונטי לאותו אמולטור.
אני אישית השתמשתי באמולטור של DC לפני שנים, ואז היה רק את Chankast שהיה לא רע, יחסית לאותו פרק זמן. אני מניח שהיום יש יותר טובים.
עידן כתב:שורה תחתונה-לא הבנתי מה אתה רוצה? שנגיד לך באיזה אמולטור הכי טוב להשתמש?
כן XDאין לי מושג כבר באיזה מהם להשתמש, יהיה נחמד לקבל עזרה.
שאלתי בפורום של NullDC, מסתבר שהגרסא הישנה יותר תומכת בג'ויסטיק. בכל מקרה, אני מתחיל להבין מה קורה עם ההגדרות של Makaron, ככה שאני חושב שאני יישאר איתו ונראה מה יהיה.אם יש אמולטור שמריץ טוב משחק מסויים אז תשתמש בו, ומקסימום תחליף ביניהם. בניגוד לקונסולות ישנות יחסית, למשל ה-SNES, שבשבילן אמולטור בודד יכול לעשות את העבודה-כאן זה כנראה לא המצב-לצורך העניין, לאחרונה אני משחק באמולטור Dolphin ל-Gamecube ול-WII, ויש לו המון גרסאות, יוצאות חדשות כל יום-אני מחליף בין כמה גרסאות, כי חלקן מריצות יותר טוב משחק מסויים ולהיפך, וכמו כן צריך לשנות את המקשים בהתאם לחלק מהמשחקים.
בעקרון המשחק העיקרי שאני משחק בו זה Sonic Adventure 2, ובגלל מה שאמרת על Dolphin זה מוביל אותי לשאלה (יש לSA2 פורט לGC) - יש לך מושג איזה SVN של Dolphin הכי מתאים לSA2 Battle?
אנחנו כבר קצת חורגים בתכל'ס כי אנחנו מדברים פה על קונסולות חדשות, אולי כדאי להעביר לדיבור חופשי...אבל לדולפין רק שתדע יש באמת אחלה של פורום, ובכל מקרה עפ"י בדיקה שעשיתי שם על SA 2 Battle נרשם:
The game is fully supported and playable, it runs at full speed with no problems.
http://forums.dolphin-emu.com/thread-35 ... +adventure" target="_blank
אז פשוט תשתמש ב-SVN האחרון(שתוכל למצוא ב-http://www.dolphin-emulator.com)
אם לא עובד לך מושלם, תשחק עם ההגדרות של האמולטור(תחליף פלאגין של וידאו וכד'. גם על זה אתה יכול למצוא הרבה עזרה בפורומים שם). אני לא מאמין שיהיה צורך בגרסה ישנה יותר במקרה הזה.
לצורך העניין אני משחק ב-Trauma Center: New Blood, משחק שהוא ל-Wii, ודווקא בגרסאות החדשות יותר יש לי איתו כמה באגים. חיפשתי קצת, ומצאתי ש-4976(וגם כל מה שבסביבה אני מניח) מצוין בשבילו, עובד לי בלי בעיות(עכשיו זו כבר בטח גרסה ענתיקה, לא? לא התעסקתי בזה איזה חודש ויוצאות המון גרסאות).
The game is fully supported and playable, it runs at full speed with no problems.
אם לא עובד לך מושלם, תשחק עם ההגדרות של האמולטור(תחליף פלאגין של וידאו וכד'. גם על זה אתה יכול למצוא הרבה עזרה בפורומים שם). אני לא מאמין שיהיה צורך בגרסה ישנה יותר במקרה הזה.
לצורך העניין אני משחק ב-Trauma Center: New Blood, משחק שהוא ל-Wii, ודווקא בגרסאות החדשות יותר יש לי איתו כמה באגים. חיפשתי קצת, ומצאתי ש-4976(וגם כל מה שבסביבה אני מניח) מצוין בשבילו, עובד לי בלי בעיות(עכשיו זו כבר בטח גרסה ענתיקה, לא? לא התעסקתי בזה איזה חודש ויוצאות המון גרסאות).
הגרסא הכי חדשה באתר השני שנתת היא 5329 כרגע, אני מכיר את האתר הזה, פשוט חשבתי שאולי תדע אם יש SVN שעובד ספציפית יותר טוב או שכמו שאמור להיות - כמה שהSVN יותר גבוה יותר טוב.עידן כתב:אנחנו כבר קצת חורגים בתכל'ס כי אנחנו מדברים פה על קונסולות חדשות, אולי כדאי להעביר לדיבור חופשי...אבל לדולפין רק שתדע יש באמת אחלה של פורום, ובכל מקרה עפ"י בדיקה שעשיתי שם על SA 2 Battle נרשם:
בעקרון אני יודע לשחק עם ההגדרות ולהגיע (כנראה) למקסימום מהאימולטור, הבעיה היא שהמעבד שלי חלש, מאוד, בשביל משחקים חדשים (C2D 1.4GHz). אני מריץ משחקי GC על גג 60-70%, ומשחקי WII בקושי רצים אצלי על 40%. לאח שלי יש אותו מחשב +- עם מעבד הרבה יותר טוב משלי (C2D 2.6GHz), כנראה שבינתיים אני אנצל את זה XD
בכל מקרה, DC רץ אצלי על 100% למעט כמה הגדרות בMakaron שאני עוד צריך ללמוד להשתמש בהן, GC וWII נשאיר לעתיד.
תודה על העזרה...
אגב, בקשר למיקום של הנושא והגלישה לקונסולות חדשות, חשבתי שרומולטור זה "כל מה ששייך לאמולטורים", בכל מקרה למדתי לפעם הבאה.
רק כמה דברים קטנים: ממה שקראתי שם, Sonic Adventure רץ היטב גם על מחשבים חלשים, אז שווה לנסות לדעתי.
ובנוגע לפורום-באמת כל מה שקשור לאמולציה, אבל בכל זאת אנחנו מדברים פה על "מסע אל העבר"...
ובנוגע לפורום-באמת כל מה שקשור לאמולציה, אבל בכל זאת אנחנו מדברים פה על "מסע אל העבר"...
- Radioactive Grandpa
- מנהל
- איש קשר:
זה מה שהציק לי עוד מתחילת השרשור. ומכוון שזה לא סתם קונסולות חדשות אלא אמולטורים לקונסולות חדשות, אני גם לא בטוח שבפורום הדיבור החופשי יש לזה מקום.עידן כתב:אנחנו כבר קצת חורגים בתכל'ס כי אנחנו מדברים פה על קונסולות חדשות, אולי כדאי להעביר לדיבור חופשי...
טכנית DC, למרות היותה מהדור השישי, יצאה ב98...ובסדר, בעקרון קבלתי את התשובה שאני צריך, אפשר לנעול/למחוק אם זה מפריע XDRadioactive Grandpa כתב:זה מה שהציק לי עוד מתחילת השרשור. ומכוון שזה לא סתם קונסולות חדשות אלא אמולטורים לקונסולות חדשות, אני גם לא בטוח שבפורום הדיבור החופשי יש לזה מקום.עידן כתב:אנחנו כבר קצת חורגים בתכל'ס כי אנחנו מדברים פה על קונסולות חדשות, אולי כדאי להעביר לדיבור חופשי...
אוקיי, זו דווקא נקודה לא נכונה, או שלא הבנתי מה שאתה אומר. אמולטורים הם חוקיים. מה שלא חוקי זה הרומים(ולא דיברנו על רומים לקונסולות חדשות, ולא קישרנו אליהם, וגם לא נעשה זאת).Radioactive Grandpa כתב:זה מה שהציק לי עוד מתחילת השרשור. ומכוון שזה לא סתם קונסולות חדשות אלא אמולטורים לקונסולות חדשות, אני גם לא בטוח שבפורום הדיבור החופשי יש לזה מקום.עידן כתב:אנחנו כבר קצת חורגים בתכל'ס כי אנחנו מדברים פה על קונסולות חדשות, אולי כדאי להעביר לדיבור חופשי...
לצורך העניין, הורדת משחק בן 15 שנה שעדיין יש עליו זכויות הרבה פחות חוקית.
יש חוק בארה"ב שכל עוד יש לך את המשחק המקורי וה-Bios המקוריים-זה חוקי לחלוטין להשתמש באמולציה.
הדבר היחידי שהפריע לי בשרשור זה שאנחנו מדברים על קונסולות חדשות רק בגלל שזה לא התאים כל כך, וגם רק בקטנה...
- Radioactive Grandpa
- מנהל
- איש קשר:
רק להבהיר שניה את העניינים - לי אישית זה לא מפריע (הרי אין לי ספק שבהקשרו של ה-Wii שהוזכר פה דובר רק על משחקים ברשיון חופשי או שנרכשו כדין כמובן). אם לגורדי אין התנגדות לי בטח שלא תהיה. אם תהיה לו, אני אוכל להבין אותו...