אני לא חושב שזה אפשרי, זה בטבע שלי.Og כתב:כן, גם אני מצטרף לחיזוק (בתקווה שזה יגרום לך להפסיק להתנצל כל הזמן).
חידון מסע אל העבר - זיהוי משחקים ישנים לפי רמזים!
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
Re: חידון מסע אל העבר - זיהוי משחקים ישנים לפי רמזים!
מה שלא עושה הטבע, עושה הקבע.yoyole123 כתב:אני לא חושב שזה אפשרי, זה בטבע שלי.
אגב, אתה זוכר שאתה צריך לאשש או להפריך את התשובה של סימן ע"מ שהחידה שלך תסתיים, כן?
כמובן שכל התשובות נכונות.
OG, Hit it!
OG, Hit it!
אוקי-דוקי, לא היה לי שום דבר מוכן וגם שום רעיון, אז החלטתי לתת תמונה ממשחק כלשהו, רק שלא הצלחתי לחשוב על אחד.
בסופו של דבר, הלכתי לקובץ הטקסט שהכנתי לשרשור "המומלצים שלכם" ומצאתי שם משחק שראוי לחידה. אאל"ט, זהו משחק המכות הראשון ששיחקתי בו אי פעם. הסיכוי שמישהו יזהה עומד על 0.01 אחוז לדעתי. העניין הוא, שהתמונה הבאה שאעלה (בסביבות אחה"צ היום) תסגיר את החברה היוצרת ובכך תקל על מציאת המשחק במובי.
ולעניין:

בסופו של דבר, הלכתי לקובץ הטקסט שהכנתי לשרשור "המומלצים שלכם" ומצאתי שם משחק שראוי לחידה. אאל"ט, זהו משחק המכות הראשון ששיחקתי בו אי פעם. הסיכוי שמישהו יזהה עומד על 0.01 אחוז לדעתי. העניין הוא, שהתמונה הבאה שאעלה (בסביבות אחה"צ היום) תסגיר את החברה היוצרת ובכך תקל על מציאת המשחק במובי.
ולעניין:

statistical anomaly
זיהיתי, אבל ע"י חיפוש.
בגוגל? מה בדיוק חיפשת?
או שבמובי ע"י הז'אנר?
או שבמובי ע"י הז'אנר?
Guess what
יותר ניחשתי משחיפשתי.
הערכתי את שנת ההפצה לפי התמונה, וברשימה ב-Moby Games התעלמתי ממשחקים שאני מכיר ובעלי שם לא סביר.
מוצאתי אותו בניסיון השלישי.
הערכתי את שנת ההפצה לפי התמונה, וברשימה ב-Moby Games התעלמתי ממשחקים שאני מכיר ובעלי שם לא סביר.
מוצאתי אותו בניסיון השלישי.
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
וואללה, זה באמת עזר...
ממש פקפקתי בהימור שלי, לא תארתי לעצמי ש-Coktel Vision תוציא משחק מכות... הזכיר לי כמה רקעים מגובלינים 1.
No Exit
(וזה דרך HOTU, אחרי שמובי החליט פתאום לא לטעון לי את המשך הדף ולהסתפק בסרגל החיפוש...)
[עריכה]
זו נראית לי הפעם הראשונה שאני פותר חידה שאין לי שום מושג על המשחק.
מדוע BP כהרגלו נמנע ממתן פתרון? חדתי חידה אחריו.
ממש פקפקתי בהימור שלי, לא תארתי לעצמי ש-Coktel Vision תוציא משחק מכות... הזכיר לי כמה רקעים מגובלינים 1.
No Exit
(וזה דרך HOTU, אחרי שמובי החליט פתאום לא לטעון לי את המשך הדף ולהסתפק בסרגל החיפוש...)
[עריכה]
זו נראית לי הפעם הראשונה שאני פותר חידה שאין לי שום מושג על המשחק.
Hypocriticaly acclaimed
כי BP, בין שאר האמונות המטופשות בהן הוא מחזיק, חושב שזה לא הוגן לפתור חידת ידע ע"י ניחוש ממוזל. בדיוק בגלל הסיבה הנ"ל.Radioactive Grandpa כתב: זו נראית לי הפעם הראשונה שאני פותר חידה שאין לי שום מושג על המשחק.
אם לא ימצא מישהו שיפתור בעזרת ידע וניסיון שצבר בזיעת אצבעותיו, אז יואיל הצבוע לתת תשובה.
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
זו הסיבה שבדרך כלל אינני נמנה מן המגגלים.
אבל לא לגמרי הבנתי - מה שאני עשיתי נכלל בהגדרתך ל"לא הוגן"? כי כמו שאני קלעתי לחברה - אתה קלעת לשנה בה יצא המשחק (אני הייתי מהמר על שנה או שתיים מאוחרות יותר).
ואם כן, הרי עוג אמר בעצמו שאפסי הוא הסיכוי שמישהו יצליח לזהות את המשחק עצמו, כלומר, עיקרון הפתרון בחידה הזו הוא החיפוש.
אבל לא לגמרי הבנתי - מה שאני עשיתי נכלל בהגדרתך ל"לא הוגן"? כי כמו שאני קלעתי לחברה - אתה קלעת לשנה בה יצא המשחק (אני הייתי מהמר על שנה או שתיים מאוחרות יותר).
ואם כן, הרי עוג אמר בעצמו שאפסי הוא הסיכוי שמישהו יצליח לזהות את המשחק עצמו, כלומר, עיקרון הפתרון בחידה הזו הוא החיפוש.
אכן No Exit.
וכן, זו הייתה חידה שאמרוה להיפתר ע"י חיפוש - אבל הקטע המרכזי בחידה היה לזהות לא את שם המשחק, אלא את הסגנון היחודי של קוקטל (שמופיע בעוד תמונות למקרה שזו לא הייתה עוזרת).
כלומר, החידה תוכננה להיות חידת ידע (שיושלם עם טיפה חיפוש) ולא חידת כישורי חיפוש.
בכלל, לא הבנתי איך BP הצליח לאתר את המשחק... אפילו עם ניחוש מוצלח של השנה (משימה לא קלה לכשעצמה) ועם הזאנר, יש מספיק משחקים ברשימה כדי לגרום לכל אדם עסוק לוותר... אבל אז שמתי לב לזה:
אגב, קיוויתי שעוד אנשים יזהו את החברה מלבד R.G (אני זיהיתי לפני שידעתי את שם החברה, ולכן החידה), אז אני תוהה, יש כאלה? כלומר שבאו אחרי R.G אבל בכל זאת זיהו את הדמיון? C-Man?
וכן, זו הייתה חידה שאמרוה להיפתר ע"י חיפוש - אבל הקטע המרכזי בחידה היה לזהות לא את שם המשחק, אלא את הסגנון היחודי של קוקטל (שמופיע בעוד תמונות למקרה שזו לא הייתה עוזרת).
כלומר, החידה תוכננה להיות חידת ידע (שיושלם עם טיפה חיפוש) ולא חידת כישורי חיפוש.
בכלל, לא הבנתי איך BP הצליח לאתר את המשחק... אפילו עם ניחוש מוצלח של השנה (משימה לא קלה לכשעצמה) ועם הזאנר, יש מספיק משחקים ברשימה כדי לגרום לכל אדם עסוק לוותר... אבל אז שמתי לב לזה:
עכשיו זה מובן... הצעד הזה צמצם את הרשימה ב99%BluePrint כתב:התעלמתי ממשחקים שאני מכיר
אגב, קיוויתי שעוד אנשים יזהו את החברה מלבד R.G (אני זיהיתי לפני שידעתי את שם החברה, ולכן החידה), אז אני תוהה, יש כאלה? כלומר שבאו אחרי R.G אבל בכל זאת זיהו את הדמיון? C-Man?
לא הספקתי לחשוב על זה לפני שקראתי את ההודעה של R.G, אבל אני בהחלט רואה את הדמיון..
Hidden Agenda
אם אף אחד לא מזהה אז בוודאי שחיפוש היא הדרך לתשובה, אבל במקרה שבו רגע של פנאי בנקודת זמן שאינה זמינה לכל אחד מביא את הפתרון בהפתעה, ועוד זמן קצר מאד לאחר פרסום החידה, אני רואה בזה שלילת האפשרות ממישהו שבאמת מכיר את המשחק את ההזדמנות לומר "אני מכיר".Radioactive Grandpa כתב:מה שאני עשיתי נכלל בהגדרתך ל"לא הוגן"? כי כמו שאני קלעתי לחברה - אתה קלעת לשנה בה יצא המשחק (אני הייתי מהמר על שנה או שתיים מאוחרות יותר).
כבר אמרתי בעבר שאני משחק בשביל הכיף לא בשביל הניקוד, כדי לבחון את הידע והזיכרון שלי, לא את מיומנות החיפוש, ולכן רואה במציאת פתרון בדרך זו כרמאות, כגניבת הפתרון ממישהו שבאמת יודע.
חוץ מזה, אני כרגע בתהליך הרכבת המחשב מחדש ולא ידעתי אם אוכל לחזור לרשת ולפקח על חידה משלי.
לא שיחקתי מספיק משחקים של Coktel Vision כדי לזהות סגנון כל שהוא, או של כל חברה אחרת. (אולי Westwood)Og כתב:הקטע המרכזי בחידה היה לזהות לא את שם המשחק, אלא את הסגנון היחודי של קוקטל (שמופיע בעוד תמונות למקרה שזו לא הייתה עוזרת).
למעשה חשבתי שהמשחק ישן יותר (הערכת הזמן שלי גרועה מאד) והתכוונתי להמשיך לדפדף אחורה בזמן, אבל לאחר שהגדרתי משחק מכות ב-DOS ובחרתי 1990, הרשימה הצטמצמה ל-18 משחקים. גם לעבור עליהם אחד אחד היה אורך פחות מדקה.Og כתב:בכלל, לא הבנתי איך BP הצליח לאתר את המשחק... אפילו עם ניחוש מוצלח של השנה (משימה לא קלה לכשעצמה) ועם הזאנר, יש מספיק משחקים ברשימה כדי לגרום לכל אדם עסוק לוותר...
אף אחד לא אמר שזה משחק לדוס...
למעשה, לאחר שאמרת את מה שאמרת על הקומדור64, תכננתי לחוד חידה על משחק של הC64. לי לא היה C64 בזמנו (למרות שעכשיו יש) אבל שיחקתי בכמה משחקים אצל בן-דודי. מתוכם, רק אחד זכרתי ועליו תכננתי לחוד ואפילו ביזבזתי כמה שעות טובות על למידת האמולטור, הורדת הרום המתאים (שלא היה רום בכלל, אלא קובץ תמונה של דיסקט) ואז הורדת המשחק המתאים והקלטת המוזיקה.
אבל בסופו של דבר, גיליתי שאני פשוט לא יכול לחוד את החידה. סיפור מאוד ארוך אבל את חלקו הצלחתי לקצר (מאוד) בפסקה שלעיל.
אגב, היה לי מגסון לפני שהיה PC ובנוסף, יש משחקים ישנים לקונסולות שבהם שיחקתי בתקופות חדשות, אז DOS היה רק ניחוש מוצלח, לא יותר (טוב, ניחוש מושכל ומוצלח, אבל גם זה עדיין ניחוש)
למעשה, לאחר שאמרת את מה שאמרת על הקומדור64, תכננתי לחוד חידה על משחק של הC64. לי לא היה C64 בזמנו (למרות שעכשיו יש) אבל שיחקתי בכמה משחקים אצל בן-דודי. מתוכם, רק אחד זכרתי ועליו תכננתי לחוד ואפילו ביזבזתי כמה שעות טובות על למידת האמולטור, הורדת הרום המתאים (שלא היה רום בכלל, אלא קובץ תמונה של דיסקט) ואז הורדת המשחק המתאים והקלטת המוזיקה.
אבל בסופו של דבר, גיליתי שאני פשוט לא יכול לחוד את החידה. סיפור מאוד ארוך אבל את חלקו הצלחתי לקצר (מאוד) בפסקה שלעיל.
אגב, היה לי מגסון לפני שהיה PC ובנוסף, יש משחקים ישנים לקונסולות שבהם שיחקתי בתקופות חדשות, אז DOS היה רק ניחוש מוצלח, לא יותר (טוב, ניחוש מושכל ומוצלח, אבל גם זה עדיין ניחוש)