חידון מסע אל העבר - זיהוי משחקים ישנים לפי רמזים!

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

Re: חידון מסע אל העבר - זיהוי משחקים ישנים לפי רמזים!

שליחה על ידי עידן »

די דומה לתשובה של C-man, אז אלו שדומים אני לא משנה.

3-Ur-Quan

7-זה שניצח

9-דווקא Mmrnmhrn לדעתי

12-Drugge לדעתי

עריכה: אה, עכשיו אני רואה ש-C-Man טעה רק באחד-אז לא משנה, אתן לו לפתור
חידה חמודה בכל מקרה, אני זוכר ששיחקתי במצב Melee המון בתור ילד קטן...
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

C-man כתב:טוב, אני לא יודע ממש במה טעיתי.. אולי ב7 אתה משחק בזה שניצח?
לא, אבל אתה קרוב... קדימה, נסה שוב!
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

שליחה על ידי C-man »

אולי ב9 אתה ב Mmrnmhrn באמת.
חשבתי שהמחשב ברמה הקשה אוטומטית יתקיף עם הALT FIRE של ה Androsynth אם הוא קרוב מספיק, אבל עכשיו כשבדקתי, הוא לא מתנהג כך מול ה Mmrnmhrn.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

לא, זה גם לא זה. אני גם אגלה שעידן צדק רק באחד - כלומר, האחד שבו אתה טעית, מה שמשאיר רק עוד שתי אפשרויות...
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

שליחה על ידי C-man »

מוזר, דווקא בשני אלה פחות חשדתי.

מצד אחד עם הUr Quan המחשב בד"כ מירט ככה את הטילים, אבל גם כשהוא עובר את הכוכב ויורה אל ה earthling זה נראה אנושי יחסית.
בסרטון של הDruuge חשבתי שהמחשב הוא ה-Druuge כי נראה שהוא יורה את היריות כמו שהמחשב יורה - כלומר הוא מחשב איפה האוייב יהיה אם הוא ישמור על הכיוון והמהירות הנוכחית בעוד זמן קצר ומכוון לשם.
בסרטון עם ה Ur Quan הוא גם נע בסוף באופן אופייני למחשב - הוא מזגזג עד שהוא בקו ירי עם ה earthling..

טוב, אני אנחש שזה 12 (בטח בסוף זה יהיה הפוך P:).
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

באמת זה הפוך :) בשלישי אני ה Ur-Quan Kzer-Za, אבל בכל זאת הפתרון הולך אליך - 12 מתוך 13 זה לא רע בכלל.

כשאני רוצה, אני ממש טוב עם הארילו, למשל, בסרטון האחרון, יכולתי לנצח את הצ'נג'סו, אבל אני מחפף כי זה רק בשביל הכייף. אם אני נלחם בשיא הרצינות, כל קרב כשאני עם הארילו אורך הרבה מאוד זמן, אלא אם זה קרב קל, כמו למשל ארילו נגד המייקון - אני בדר"כ הורג את המייקון בלי לירות עליו בכלל, רק עם היריות שלו. אבל לא משנה כמה אתה טוב עם הארילו, לעולם לא תוכל לשחק טוב כמו המחשב, במס' 12, אם זה היה המחשב הוא היה נעלם שוב לפני שהירייה הייתה פוגעת בו, אבל אני? בכלל לא הבנתי מה קורה ומתתי... איך קיבינימט השתגרתי ישר לתוך הירייה שלו? :evil: חוץ מזה, המחשב עם הארילו כמעט תמיד זז בזיגזגים.

במס' 9, שים לב שיש קטע בהתחלה שאני (עם האנרוסינת') לא עושה כלום לשנייה-שתיים, זה אף פעם לא יכול לקרות עם המחשב. בשנייה-שתיים האלה, אני חושב. אמרתי לעצמי שאם אני רוצה לנצח את הMmrnmhrn עם שני אנשי הצוות שנותרו לי (הכוח), זה הולך להיות קרב מאוד ארוך ולא בטוח שאני אצליח... (ולא לשכוח שאני מקליט כל הזמן הזה והמקום בכונן הקשיח כבר עומד לאזול), היות ועם אותה האנדרוסינת' הרגתי משהו כמו 5-6 חלליות לפני הMmrnmhrn, החלטתי שהיא עשתה את שלה ואפשר להקריב אותה, אז סתם השתעשעתי.

ידעתי שהירוט של הטילים של הארת'לינג בילבל אותך, באמת המחשב עושה את זה הרבה, אבל תחשוב על זה, מה עוד יכולתי לעשות? הוא יורה ואני חסר הגנה... יש שתי דרכים שבהן הקזר-זה יכול להביס את הארת'לינג: האחת, לצבור מהירות מהכוכב (נדמה לי שזה נקרא "אפקט הקֶלַע") ע"י נסיון אחד ממש טוב או שני נסיונות עוקבים, ואז אתה יותר מהיר מהטילים שלו ומדי פעם אתה גם יכול לתת לו ירייה כשאתה חולף על פניו. זו שיטה הרבה פחות טובה מהשנייה: פשוט להשיג אותו (אתה יותר מהיר ממנו), לקרוע לו ת'צורה ביריות. כאמור, בשיטה השנייה, עד שאתה מגיע אליו, אתה לא מוגן מהיריות שלו, אז הדבר היחיד שאתה יכול לעשות זה לנסות לירט אותן.
אבל חשבתי שזה שיריתי על האסטרואיד יסגיר מיד... המחשב אף פעם לא יורה על אסטרואידים...

בכל מקרה, יאללה, חוד חידה.
Radioactive Grandpa כתב:מכניס לרשימה
אני אפילו הייתי מקפיץ לראש הרשימה, אבל יש דבר אחד שאתה צריך לקחת בחשבון: (בהנחה שאתה לא משתמש ברימויים וקורא מדריכים (מלבד המדריך למשתמש, כמובן) אלא ניגש לשחק ללא עזרים חיצוניים בככל) זה לא משחק שמסיימים ביום - הקטע של החיפוש בגלקסיה העצומה, ואיסוף המינרלים וצורות החיים הזרות הוא די מפרך, אבל שווה כל רגע, בקיצור, ראה הוזהרת, זה משחק *יחסית* ארוך.
C-man כתב:כדי לההנות מהדיבוב המצויין שנעשה
הדיבוב לא נעשה עבור הUQM, אלא עבור גרסת ה3DO (המכשיר היחיד אליו יצא המשחק מלבד הPC), אאל"ט, חלק מהקולות אפילו מדובבים ע"י יוצרי המשחק פרד פורד ופול רייק השלישי.
אני, אגב, עדיין מעדיף את המקור לPC (שיצא ראשון) ולא את הUQM/3DO. אבל זה רק בגלל שבו שיחקתי בצעירותי.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

Og כתב:בקיצור, ראה הוזהרת, זה משחק *יחסית* ארוך.
טוב לדעת, תיארתי לעצמי. מניח שאקפיץ לא לראש הרשימה, אבל אקדם אותו בנדיבות (ברשימה ההולכת ומתארכת ושאינה מתקדמת).
Og כתב:אני, אגב, עדיין מעדיף את המקור לPC (שיצא ראשון) ולא את הUQM/3DO.
שמח שאמרת את זה, כי רציתי לשאול בהתאם להצעתו של C-man - אני בדרך-כלל מעדיף לשחק במקור ורק אז להתפעל מה"שכלולים". ובאותו הקשר, לא כדאי לשחק בראשון? SC? (את ספלינטר-סל כבר סיימתי...)
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

הקשר העלילתי בין הראשון לשני הוא קלוש ביותר ונמצא כמעט רק בממסמכים של המשחק (מדריך למשתמש וכו'), ה"משחק המלא" ב-1 הוא שונה לגמרי מב-2: אתה בוחר Scenario וניתנת לך גלקסיה עם כמה חלליות או רק עם בסיס או עם שניהם (בהתאם לתרחיש הנבחר) ואתה צריך לזוז עם החלליות ולהלחם באויב פחות או יותר. זה חמוד, הייתי משחק בזה הרבה בצעירותי (לפני שיצא 2), אבל כאמור, שונה לחלוטין מ-2 ולא מומלץ לאחד שיש לו כ"כ הרבה משחקים לנסות.
(אגב, מעוניין בעוד המלצות? את ONI יש לך ברשימה? זה חייב להיות משחקים ישנים?)
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

Og כתב:(אגב, מעוניין בעוד המלצות? את ONI יש לך ברשימה? זה חייב להיות משחקים ישנים?)
אני לעולם לא מתנגד לשמוע דבר. אני רק תוהה אם זה צריך לעניין את כולם או שזה צריך לעבור לאישית.
יש לי רשימה נפרדת (ולא קטנה מהשניה) למשחקים-לא-ישנים (לדעתי כולם מוגדרים "ישנים" בסטנדרטים של כל אדם אחר..). ONI דווקא לא ביניהם, ומהמעט שראיתי אותו לא התלהבתי, אבל אני מסוגל להאמין באפשרות שעשיתי לו עול. יש לי פשוט נטייה חולנית שמאד מקשה עלי להתקדם ברשימות האלו, והיא לסיים שוב ושוב משחקים שאהבתי מאד (אני מפחד להעלות בדעתי כמה פעמים יצא לי לסיים למשל את סדרת PoP של UbiSoft).
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

שליחה על ידי C-man »

Og כתב:באמת זה הפוך :) בשלישי אני ה Ur-Quan Kzer-Za, אבל בכל זאת הפתרון הולך אליך - 12 מתוך 13 זה לא רע בכלל.

כשאני רוצה, אני ממש טוב עם הארילו, למשל, בסרטון האחרון, יכולתי לנצח את הצ'נג'סו, אבל אני מחפף כי זה רק בשביל הכייף. אם אני נלחם בשיא הרצינות, כל קרב כשאני עם הארילו אורך הרבה מאוד זמן, אלא אם זה קרב קל, כמו למשל ארילו נגד המייקון - אני בדר"כ הורג את המייקון בלי לירות עליו בכלל, רק עם היריות שלו. אבל לא משנה כמה אתה טוב עם הארילו, לעולם לא תוכל לשחק טוב כמו המחשב, במס' 12, אם זה היה המחשב הוא היה נעלם שוב לפני שהירייה הייתה פוגעת בו, אבל אני? בכלל לא הבנתי מה קורה ומתתי... איך קיבינימט השתגרתי ישר לתוך הירייה שלו? :evil: חוץ מזה, המחשב עם הארילו כמעט תמיד זז בזיגזגים.
אהה, שכחתי שהמחשב באמת מצויין עם הארילו וכמעט בלתי אפרי לפגוע בו..
אגב, לי קרה כמה פעמים שהשתגרתי לתוך הכוכב P:.
Og כתב:במס' 9, שים לב שיש קטע בהתחלה שאני (עם האנרוסינת') לא עושה כלום לשנייה-שתיים, זה אף פעם לא יכול לקרות עם המחשב. בשנייה-שתיים האלה, אני חושב.

אבל חשבתי שזה שיריתי על האסטרואיד יסגיר מיד... המחשב אף פעם לא יורה על אסטרואידים...
לא חשבתי על אלה..
Og כתב:
C-man כתב:כדי לההנות מהדיבוב המצויין שנעשה
הדיבוב לא נעשה עבור הUQM, אלא עבור גרסת ה3DO (המכשיר היחיד אליו יצא המשחק מלבד הPC), אאל"ט, חלק מהקולות אפילו מדובבים ע"י יוצרי המשחק פרד פורד ופול רייק השלישי.
אני, אגב, עדיין מעדיף את המקור לPC (שיצא ראשון) ולא את הUQM/3DO. אבל זה רק בגלל שבו שיחקתי בצעירותי.
אהה, חשבתי שהדיבוב נעשה ע"י המעריצים..
לדעתי הבדיחות הרבה יותר מצחיקות עם הדיבוב, ואני אישית לא אוהב לקרוא יותר מדי טקסטים (בלי דיבוב).

אגב, אני משחק כרגע ב Guitar Hero III, רק שתדעו שזה אחד המשחקים הממכרים והכיפיים ביותר שנוצרו.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

C-man כתב:אגב, לי קרה כמה פעמים שהשתגרתי לתוך הכוכב P:.
לי קרה כמה פעמים שהמחשב השתגר לתוך הכוכב :)
C-man כתב:לדעתי הבדיחות הרבה יותר מצחיקות עם הדיבוב, ואני אישית לא אוהב לקרוא יותר מדי טקסטים (בלי דיבוב).
אני פחות אוהב את הדיבוב - שוב, רק בגלל ששיחקתי ראשית בלי דיבוב וקראתי ככה כמעט כל טקסט אפשרי במשחק (לא חיפשתי קיצורי דרך, קראתי כל דבר, כולל כל המידע שמציע הMELNORME למכירה) אז בדמיון שלי היו קולות אחרים...

בכל מקרה, מה עם החידה?

[עריכה]
אה, כן, R.G, בקשר לONI, כן זה משחק שווה ביותר, אבל הוא מומלץ רק לחובבי אתגרים קיצוניים (בגלל זה שאלתי אם הוא ברשימה שלך - כדי להזהיר אותך) - זה אחד המשחקים הקשים ביותר שראיתי אי פעם, אם לא הקשה ביותר. הביקורות של המשחק מתחלקים לשני מחנות - אלה שסיימו את המשחק ואהבים אותו, ואלה שלא הצליחו וששונאים את המשחק מוות על כל התסכולים שקיבלו מן הנסיונות האינסופיים...
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

אם כבר גלשנו לשם-אולי בואו נפתח נושא עם המשחקים המומלצים של כל אחד? לאו דווקא המשחקים הטובים ביותר שיצאו, אלא משחקים שפשוט "אסור להחמיץ"? אני מוכן להתחיל(רק בתקווה שגורדי לא יהרוג אותי אם יהיו שם כמה משחקים שהם קצת פחות ישנים)
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

אני בעצמי לא הכי מת על הרעיון של דיון במשחקים-לא-ישנים על האדמה הזאת. ד'יס הולי לנד.
אלא אם מגדירים מראש שזה אוף-טופיק. והכי חשוב:
C-man כתב:אגב, אני משחק כרגע ב Guitar Hero III, רק שתדעו שזה אחד המשחקים הממכרים והכיפיים ביותר שנוצרו.
תמוגרנה כל הקונסולות באשר הן! מוות לקונסולות! ויוה לה-PC!
(זה... "משחק" בכלל? זה לא...? לא יודע...)
Og כתב:אה, כן, R.G, בקשר לONI, כן ......
Thanks. I'll keep that in mind.
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

שליחה על ידי C-man »

Og כתב:בכל מקרה, מה עם החידה?
אל דאגה, הנה:
http://masariddles.googlepages.com/11.mp3" target="_blank
Radioactive Grandpa כתב:והכי חשוב:
C-man כתב:אגב, אני משחק כרגע ב Guitar Hero III, רק שתדעו שזה אחד המשחקים הממכרים והכיפיים ביותר שנוצרו.
תמוגרנה כל הקונסולות באשר הן! מוות לקונסולות! ויוה לה-PC!
(זה... "משחק" בכלל? זה לא...? לא יודע...)
חס וחלילה, אני משחק בגרסת המחשב עם מקלדת סנדרטית :).
עידן כתב:אם כבר גלשנו לשם-אולי בואו נפתח נושא עם המשחקים המומלצים של כל אחד? לאו דווקא המשחקים הטובים ביותר שיצאו, אלא משחקים שפשוט "אסור להחמיץ"? אני מוכן להתחיל(רק בתקווה שגורדי לא יהרוג אותי אם יהיו שם כמה משחקים שהם קצת פחות ישנים)
אני לא אתנגד.
עוד כמה שרשורי אוף-טופיק ויש כבר יש עילה לפתיחת פורום :).
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

אני חייב לציין שגם אני לא מת על כל הרעיון של שרשורי אוף טופיק, זה מזכיר לי יותר מדי.... לא חשוב...
בכל מקרה, אם מישהו אחר יפתח דיון וגורדי לא יתנגד בפומבי (אולי כדאי לשאול אותו בפרטי לפני הפתיחה בכלל?) אז נראה לי שגם אני אשתתף בו...
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא