חידון מסע אל העבר - זהו את המשחק!
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
האמת היא שעניתי לעצמי על השאלה אחרי ששאלתי אותה...Og כתב:בקשר לשאלה השנייה, זה די פשוט...
בקיצור, כל השלבים של מלך האריות מתואמים כרונולוגית למתרחש בסרט, חוץ מהשלב השמיני, שנקרא "Be Prepared".
את השיר "Be Prepared" שר סקאר מיד אחרי שסימבה הקטן מבקר בבית הקברות לפילים (שזה השלב השלישי, והשיר הוא גם מנגינת הרקע שלו). סימבה מעולם לא היה באמת במקום הלוהט הזה של השלב השמיני, שמעוצב באותה אווירה בה שר סקאר את השיר, וכמובן שהוא לא היה בבגרותו אז.
ואכן, אותה מנגינה מנוגנת בשלב (שהיא לא השיר "Be Prepared" אלא מעין מנגינה ריתמית ולא מלודית) מנוגנת גם במסך ה-Continue עם רפיקי המנדיל.
אכן שלב תשע - Simba's Return. (גם מוסיקה ריתמית ולא מלודית עם מקצב תופים כמעט זהה. ההבדל העיקרי הוא ש-8 מלווה עם כלי נשיפה חליליים עמוקים ו-9 מלווה עם קולות נשימה חדים.)Og כתב:שאלת הבונוס? אולי שלב 9?
המוסיקה גם נשמעת בשלבי ה-Bug Hunt, שלבי הבונוס של טימון.
יש אישור, אוף קורס.Og כתב:טוב, אני רק רוצה לוודא ב100% ולקבל את אישורך.
ברחה לך הרי"ש.Radioactive Grandpa כתב:המנדיל
בוא נראה, חידה... בא לי לחוד על Dune2. בזמנו, הייתי ממש מכור למשחק הזה, כן, אני יודע שאני לא לבד, אבל אני מתכוון ממש ממש מכור, בערך שנה אחרי שהמשחק יצא, אכלתי, שתיתי ונשמתי Dune2.
אני חייב לציין שבפעם האחרונה שבדקתי מדריכי אסטרטגיה ברשת לגבי המשחק הזה, אף מדריך לא התקרב אפילו לידע שלי לגבי טקטיקות וסודות במשחק, וזה היה מפתיע בהתחשב בעובדה שזה משחק כזה נפוץ, הוא אפילו מופיע על הלוגו של דוסבוקס FFS...
בכל אופן, לחידה:
אני אתאר לכם תרחיש מהמשחק:
פעם שיחקתי ב Dune2 בשלב אחד לפני האחרון. הייתי עם ה Harkonnen ובקטע די מתקדם בשלב כי כבר היה לי צבא די גדול והלכתי לתקוף את האויב. אבל לפני שהספקתי להגיע רחוק, נפגשתי חזיתית עם Sonic Tank של האויב. הירייה הראשונה שהצבא שלי ירה לעברו הפכה אותו לירוק, אבל לא הספקתי לעשות כלום עם זה כי אז הוא קיבל יריה שנייה מה Devastator שלי שהפכה אותו בחזרה לכחול, וכדי להשלים את המתקפה עליו, לחצתי על הכפתור "Destruct" עם ה Devastator והשמדתי אותו(את ה Sonic tank, ז"א).
השאלה היא: האם התרחיש הנ"ל אפשרי?
*אם כן, איך? (שלבים מהותיים בהכנתו)
*אם לא, אני רוצה את כל הבעיות שקיימות בתרחיש, אפילו אם הן טריוויאליות.
כל תשובה שלא תהיה מלאה מספיק אני אגיב אליה ב"תשובה לא נכונה"
בהצלחה!
[עריכה]
נערך כמה פעמים, אז ודאו שקראתם את הגרסה האחרונה.
- Azurerider
- משתמש רשום

טוב, עבר כמעט יום שלם ואף אחד לא ניסה, אז אני ארים את הכפפה ואנחש.
יש לציין שהפעם הראשונה ששיחקתי במשחק הייתה אחרי שיצא red alert, ככה שלקח לי הרבה זמן להתרגל לממשק, ועצם העובדה שסיימתי אותו היא כבר הישג (לדעתי). בכל אופן, הסיבה שאני מקשקש את כל זה היא להבהיר שאני לא באמת מכיר את המשחק מי יודע מה.
אבל בכל זאת:
קודם כל, אם אתה משחק את הארקונן, אז בכלל לא אמור להיות לך deviator, ואתה לא יכול לשנות את הצבע של רכבי היריב. אבל מכיוון שאני לא מכיר את המשחק טוב מספיק, אני אניח שיש כל מיני טריינירים / מודים / מי יודע מה, שכן יאפשרו מצב כזה. אבל גם אם יש לך deviator, הצבע של הרכבים אמור להפוך לאדום (שהוא הצבע של harkonnen) ולא ירוק (ordos).
אני לא בטוח אם פגיעה בכלי שנפגע ע"י ה-deviator מחזירה אותו לצבע המקורי, אבל נדמה לי שכן, אז אני אניח שהחלק הזה נכון. אבל לא נראה לי שהחלק שבו ה-devastator משמיד את ה- sonic tank יכול להתרחש, כי אם הטנק נפגע מה-deviator זה אומר שהוא עצר במקום. ואם מייד אח"כ הוא נפגע מה-devastator זה אומר שהמרחק ביניהם היה די גדול, וה- sonic tank לא היה נפגע מההשמדה העצמית (מה גם שלא ברור למה לא פשוט לירות עוד פעם ב- sonic tank. לא נראה לי שהוא יכול לספוג יותר מירייה אחת של ה- devastator. אני אפילו לא בטוח שהוא יכול לספוג ירייה אחת כזו).
טוב, זה כל מה שאני יכול לחשוב עליו. Og?
יש לציין שהפעם הראשונה ששיחקתי במשחק הייתה אחרי שיצא red alert, ככה שלקח לי הרבה זמן להתרגל לממשק, ועצם העובדה שסיימתי אותו היא כבר הישג (לדעתי). בכל אופן, הסיבה שאני מקשקש את כל זה היא להבהיר שאני לא באמת מכיר את המשחק מי יודע מה.
אבל בכל זאת:
קודם כל, אם אתה משחק את הארקונן, אז בכלל לא אמור להיות לך deviator, ואתה לא יכול לשנות את הצבע של רכבי היריב. אבל מכיוון שאני לא מכיר את המשחק טוב מספיק, אני אניח שיש כל מיני טריינירים / מודים / מי יודע מה, שכן יאפשרו מצב כזה. אבל גם אם יש לך deviator, הצבע של הרכבים אמור להפוך לאדום (שהוא הצבע של harkonnen) ולא ירוק (ordos).
אני לא בטוח אם פגיעה בכלי שנפגע ע"י ה-deviator מחזירה אותו לצבע המקורי, אבל נדמה לי שכן, אז אני אניח שהחלק הזה נכון. אבל לא נראה לי שהחלק שבו ה-devastator משמיד את ה- sonic tank יכול להתרחש, כי אם הטנק נפגע מה-deviator זה אומר שהוא עצר במקום. ואם מייד אח"כ הוא נפגע מה-devastator זה אומר שהמרחק ביניהם היה די גדול, וה- sonic tank לא היה נפגע מההשמדה העצמית (מה גם שלא ברור למה לא פשוט לירות עוד פעם ב- sonic tank. לא נראה לי שהוא יכול לספוג יותר מירייה אחת של ה- devastator. אני אפילו לא בטוח שהוא יכול לספוג ירייה אחת כזו).
טוב, זה כל מה שאני יכול לחשוב עליו. Og?
למעשה, בלופרינט שלח לי ה"פ עם פתרון, והבטיח לכתוב אותו גם כאן אתמול בערב. כנראה שהוא היה עסוק...Azurerider כתב:טוב, עבר כמעט יום שלם ואף אחד לא ניסה, אז אני ארים את הכפפה ואנחש.
בכל מקרה, כפי שאמרתי בחידה, אני אגיב לכל תשובה שאינה מלאה או נכונה ב: "תשובה לא נכונה".
ולכן, תשובתך אינה נכונה.
הסיבה שאני לא רוצה להגיד בדיוק אילו חלקים בתשובה נכונים ואילו לא, היא מכיוון שזה יצור מצב בעייתי, לדוגמה, אם לך חסר חלק קטנטן בתשובה בכדי להפוך אותה לנכונה ומישהו אחר משלים את החלק הזה, אז למי מגיע הפתרון?
בכל מקרה, לפי השעון שלי, עכשיו זה בדיוק הזמן בו אני מחוייב לתת רמז, אז אני רוצה לתת כמה רמזים קטנים במקום אחד גדול:
קודם כל, למרות שביקשתי מכולם לתת שאלות קלות, השאלה הזו היא כנראה קשה... הסיבה העיקרית היא שבכדי לענות על השאלה במלואה, המשיב חייב להכיר את Dune2 על בוריו, ולא רק "שיחקתי פעם" כי אם לא, השאלה מכשילה.
העניין הוא, שחשבתי שיש הרבה כאלה, אבל מסתבר שטעיתי, אז אם החידה לא תיפתר עד הצהריים (BP, אתה מתכוון להציג פה את הפתרון ששלחת לי ?) אני אתן רמז עבה - אם גם אחרי הרמז החידה לא תיפתר, אני פשוט אחליף אותה למשהו קל יותר (הרבה יותר) מכיוון שאני פשוט רוצה שהשרשור הזה יתפתח.
ובהמשך לרמזים, יש כמה דברים בהודעה שלך, Azurerider, שאני רוצה להגיב להם:
אני מצטער שלא הייתי ברור בקשר לזה מהתחלה, כאשר שאלתי אם זה אפשרי, התכוונתי אם זה אפשרי במשחק המקורי, ללא שום רימויים, טריינרים, מודים, עריכת קבצי המשחק עם עורך או כל דבר אחר. אם התרחיש שתיארתי לא אפשרי במשחק בדיוק כפי שהוא הורד כאן באתר הזה, אז התשובה צריכה להיות לא (ופירוט, כמובן).Azurerider כתב:אבל מכיוון שאני לא מכיר את המשחק טוב מספיק, אני אניח שיש כל מיני טריינירים / מודים / מי יודע מה, שכן יאפשרו מצב כזה.
כאן יש לך טעות מהותית בהבנת הנקרא, אני שאלתי אם זה אפשרי, לא אם זה הגיוני, כלומר, בהנחה שמה שאתה אומר זה נכון, אז בהחלט יכול להיות שהתקדמתי עם ה- Devastator לכיוון הסוניק לפני הפיצוץ.Azurerider כתב:אבל לא נראה לי שהחלק שבו ה-devastator משמיד את ה- sonic tank יכול להתרחש, כי אם הטנק נפגע מה-deviator זה אומר שהוא עצר במקום. ואם מייד אח"כ הוא נפגע מה-devastator זה אומר שהמרחק ביניהם היה די גדול, וה- sonic tank לא היה נפגע מההשמדה העצמית (מה גם שלא ברור למה לא פשוט לירות עוד פעם ב- sonic tank. לא נראה לי שהוא יכול לספוג יותר מירייה אחת של ה- devastator. אני אפילו לא בטוח שהוא יכול לספוג ירייה אחת כזו).
the green Harkonnen sonic tank
Og, אמרתי שאפרסם בערב אם לא יענה מישהו אחר, והנה, ענה מישהו אחר. אז חיכיתי לראות אם צדק והציל את הפתיל מעוד חידה שלי.
אבל אם לא אז התשובה שלי, שכמו כל דבר אחר שמתחלק לשלושה חלקים... מתחלקת לשלושה חלקים:
1. אם אתה משחק את בית Harkonnen צבע הצבא הוא אדום, כך שיריה ראשונה שלך לא יכולה להפוך טנק אויב לירוק. (אולי מקנאה בחימוש הכבד, אבל זו לא אפשרות במשחק)
2. היריה השנייה יכולה להיות בעיה לשונית: האם היא יריה שנייה של ה-Devastator או רק יריה שנייה מהצבא שלך? (שבמקרה מקורה ב-Devastator)
לא שזה משנה כיוון ש"להפוך לירוק" היא פעולה של Deviator אותו אין לצבא Harkonnen האדום, והיריה הראשונה לא שינתה את צבע האויב או לא נבעה מצבא Harkonnen. (משמע: לא היתה יריה ראשונה, כי הטנק הקולי לא יכול היה להפוך לירוק בעקבותיה)
3. Destruct היא הפעולה היחידה שניתנת להסבר הגיוני מבלי לשנות קיצונית את הגדרות המשחק, כיוון שפיצוץ Devastator גורם לנזק היקפי שיכול להשמיד גם יחידות אחרות שהוחלשו מספיק, אם הטנק נמצא בטווח קרוב.
וזו כל התורה. (לפי התנ"ך הכתום)
חשבתי על זה קצת בינתיים, והנה הערה על איך המצב המתואר כן אפשרי: (כמעט)
מקור היחידה Engineer במשחקי Command & Conquer היא באפשרות לא ידועה במיוחד הכלולה ב-Dune 2, והיא: לכידת בניינים.
הרבה שחקנים שמו לב שניתן להורות לחיילים (לא רק מחבלים) ללכת לתוך בניין אויב כדי לגרום לו נזק, אבל לא בטוח שכולם שמו לב שלפעמים, רגע לפני שהבניין מתפוצץ, הוא הופך להיות שלך. אם החייל נכנס בדיוק ברגע הנכון ויש כסף זמין, ניתן מיד להתחיל תיקונים לאותו בניין ולהשתמש בו.
לכן, תאורטית, ע"י השתלטות על House of IX של Ordos, גם Harkonnen יוכלו לבנות Deviator. אבל פעולתו תהיה "הפיכה לאדום", לא לירוק.
אבל אם לא אז התשובה שלי, שכמו כל דבר אחר שמתחלק לשלושה חלקים... מתחלקת לשלושה חלקים:
1. אם אתה משחק את בית Harkonnen צבע הצבא הוא אדום, כך שיריה ראשונה שלך לא יכולה להפוך טנק אויב לירוק. (אולי מקנאה בחימוש הכבד, אבל זו לא אפשרות במשחק)
2. היריה השנייה יכולה להיות בעיה לשונית: האם היא יריה שנייה של ה-Devastator או רק יריה שנייה מהצבא שלך? (שבמקרה מקורה ב-Devastator)
לא שזה משנה כיוון ש"להפוך לירוק" היא פעולה של Deviator אותו אין לצבא Harkonnen האדום, והיריה הראשונה לא שינתה את צבע האויב או לא נבעה מצבא Harkonnen. (משמע: לא היתה יריה ראשונה, כי הטנק הקולי לא יכול היה להפוך לירוק בעקבותיה)
3. Destruct היא הפעולה היחידה שניתנת להסבר הגיוני מבלי לשנות קיצונית את הגדרות המשחק, כיוון שפיצוץ Devastator גורם לנזק היקפי שיכול להשמיד גם יחידות אחרות שהוחלשו מספיק, אם הטנק נמצא בטווח קרוב.
וזו כל התורה. (לפי התנ"ך הכתום)
חשבתי על זה קצת בינתיים, והנה הערה על איך המצב המתואר כן אפשרי: (כמעט)
מקור היחידה Engineer במשחקי Command & Conquer היא באפשרות לא ידועה במיוחד הכלולה ב-Dune 2, והיא: לכידת בניינים.
הרבה שחקנים שמו לב שניתן להורות לחיילים (לא רק מחבלים) ללכת לתוך בניין אויב כדי לגרום לו נזק, אבל לא בטוח שכולם שמו לב שלפעמים, רגע לפני שהבניין מתפוצץ, הוא הופך להיות שלך. אם החייל נכנס בדיוק ברגע הנכון ויש כסף זמין, ניתן מיד להתחיל תיקונים לאותו בניין ולהשתמש בו.
לכן, תאורטית, ע"י השתלטות על House of IX של Ordos, גם Harkonnen יוכלו לבנות Deviator. אבל פעולתו תהיה "הפיכה לאדום", לא לירוק.
Re: the green Harkonnen sonic tank
טוב, גם תשובה זו אינה נכונה ולמרות שאני מת להגיב עליה, אני אתאפק מלעשות זאת עד לצהריים (כלומר, בסביבות השעה 12:00).
מה שכן, אני רוצה להגיב להערה הבאה:
"אז הוא קיבל את היריה השנייה מהצבא שלי, שבאה מה-Devastator שלי".
מה שכן, אני רוצה להגיב להערה הבאה:
באמת שזה יכול להיות לא ברור מהנוסח שלי:BluePrint כתב:2. היריה השנייה יכולה להיות בעיה לשונית: האם היא יריה שנייה של ה-Devastator או רק יריה שנייה מהצבא שלך? (שבמקרה מקורה ב-Devastator)
ולכן אני מתקן את זה ל:עוג כתב: אז הוא קיבל יריה שנייה מה Devastator שלי
"אז הוא קיבל את היריה השנייה מהצבא שלי, שבאה מה-Devastator שלי".
- Azurerider
- משתמש רשום

שום טעות בהבנת הנקרא. לא ציינת שהתקדמת עם ה- devastator אז הנחתי שלא התקדמת איתו ופשוט לחצת מייד על כפתור ה- destruct.Og כתב: כאן יש לך טעות מהותית בהבנת הנקרא, אני שאלתי אם זה אפשרי, לא אם זה הגיוני, כלומר, בהנחה שמה שאתה אומר זה נכון, אז בהחלט יכול להיות שהתקדמתי עם ה- Devastator לכיוון הסוניק לפני הפיצוץ.
בעיקרון, יש לי רעיון איך המצב אפשרי, אבל בגלל שהייתי חייב לקרוא את התשובה של blueprint כדי להגיע אליו, אני לא חושב שזה יהיה כל כך הוגן אם אני אענה עכשיו.
ענקא ני כתב:זה כנראה טנק מכשף
נערך לאחרונה על ידי Azurerider ב ה' דצמבר 27, 2007 1:26 pm, נערך פעם 1 בסך הכל.
I'm green with envy
Og, שיחקת אותה. ואני עם כל הדקדקנות הלשונית, פספסתי.
אז מההתחלה:
משפט המפתח הוא "הייתי עם ה-Harkonnen ובקטע די מתקדם בשלב כי כבר היה לי צבא די גדול הלכתי לתקוף את האויב".
- שימו לב שהתוכן לא מתחייב. Og לא אומר ששיחק את בית Harkonnen, רק שבשלב לפני האחרון הם השתתפו בקרב. (כפי שידוע לכולם, בשלבים האחרונים ב-Dune 2 כל קרב מכיל את שלושת הבתים)
לכן המצב הנתון הוא אפשרי:
Og שיחק את ה-Ordos, וצבאו כלל גם Devastator ש"גנב" מה-Harkonnen. (ע"י פגיעת Deviator)
הטנק הקולי שפגש נפגע מטיל של Deviator (לו יש טווח ארוך כמו למשגר רקטות רגיל) לפני שהגיע לטווח הטנקים.
ל-Devestator יש טווח גדול יותר מלטנק רגיל, לכן יכול היה לירות לפני טנקי המצור, לפגוע בטנק הקולי, להחזיר את נאמנות צוותו ל-Atreides למשוך את האש.
הטנק הקולי החל לירות על ה-Devastator, וכידוע לכולם, פעימות קוליות לא מעוררות את הצוות מהשפעת Deviator. לכן Og שלח את ה-Devastator (הזניח מלכתחילה), המאבד מכוחו במהירות תחת קצב הירי הגבוה של הטנק הקולי, כבשר תותחים להתפוצץ על האויב. (שלא מחזיק מעמד הרבה זמן בעצמו תחת עצמת האש של ה-Devastator)
אם אני צודק או לא זה לא משנה, העיקר שאני מתלהב.
וברוח החידה: Og, אתה תותח. (כפול קנה
אז מההתחלה:
משפט המפתח הוא "הייתי עם ה-Harkonnen ובקטע די מתקדם בשלב כי כבר היה לי צבא די גדול הלכתי לתקוף את האויב".
- שימו לב שהתוכן לא מתחייב. Og לא אומר ששיחק את בית Harkonnen, רק שבשלב לפני האחרון הם השתתפו בקרב. (כפי שידוע לכולם, בשלבים האחרונים ב-Dune 2 כל קרב מכיל את שלושת הבתים)
לכן המצב הנתון הוא אפשרי:
Og שיחק את ה-Ordos, וצבאו כלל גם Devastator ש"גנב" מה-Harkonnen. (ע"י פגיעת Deviator)
הטנק הקולי שפגש נפגע מטיל של Deviator (לו יש טווח ארוך כמו למשגר רקטות רגיל) לפני שהגיע לטווח הטנקים.
ל-Devestator יש טווח גדול יותר מלטנק רגיל, לכן יכול היה לירות לפני טנקי המצור, לפגוע בטנק הקולי, להחזיר את נאמנות צוותו ל-Atreides למשוך את האש.
הטנק הקולי החל לירות על ה-Devastator, וכידוע לכולם, פעימות קוליות לא מעוררות את הצוות מהשפעת Deviator. לכן Og שלח את ה-Devastator (הזניח מלכתחילה), המאבד מכוחו במהירות תחת קצב הירי הגבוה של הטנק הקולי, כבשר תותחים להתפוצץ על האויב. (שלא מחזיק מעמד הרבה זמן בעצמו תחת עצמת האש של ה-Devastator)
אם אני צודק או לא זה לא משנה, העיקר שאני מתלהב.
וברוח החידה: Og, אתה תותח. (כפול קנה
I'm green too, but with shame
חוששני, בלופרינט היקר, שאתה נותן לי יותר מדי קרדיט...
נראה ששוב כשלתי בלשוני, כי כשכתבתי "הייתי עם ה Harkonnen" התכוונתי ששיחקתי עם ההארקונן, לא נגדם...
ובכדי למנוע מצב כזה שוב, אני אדגיש שאין התחכמויות לשוניות בתרחיש שתיארתי, הכל כפי שהוא נראה למראית עין (אני מקווה...).
אני אגיע הבייתה בסביבות הערב המוקדם, והחלטתי שאם לא יהיה פתרון עד אז, אני אוסיף (לא אחליף) חידה או שתיים לזו, והפותר אחת מהן נכונה, יהיה המנצח.
ואגב, בלופרינט ו-Azurerider, כל הכבוד שאתם מנסים. קשה לי להאמין שאתם היחידים שמכירים את המשחק אז קצת מוזר לי שאף אחד מלבדכם לא מנסה...
נראה ששוב כשלתי בלשוני, כי כשכתבתי "הייתי עם ה Harkonnen" התכוונתי ששיחקתי עם ההארקונן, לא נגדם...
ובכדי למנוע מצב כזה שוב, אני אדגיש שאין התחכמויות לשוניות בתרחיש שתיארתי, הכל כפי שהוא נראה למראית עין (אני מקווה...).
אני אגיע הבייתה בסביבות הערב המוקדם, והחלטתי שאם לא יהיה פתרון עד אז, אני אוסיף (לא אחליף) חידה או שתיים לזו, והפותר אחת מהן נכונה, יהיה המנצח.
ואגב, בלופרינט ו-Azurerider, כל הכבוד שאתם מנסים. קשה לי להאמין שאתם היחידים שמכירים את המשחק אז קצת מוזר לי שאף אחד מלבדכם לא מנסה...
למה סאפם?Og כתב:איך הייתי מת למחוק את ההודעה הזו... אבל לצערי, בנוסף לשרשור חידות, השרשור הזה הוא גם שרשור ספאם בלתי-רשמי, אז אם לי מותר להספים, גם לך מותר כאן.א ני כתב:זה כנראה טנק מכשף
הרי זה כנראה טנק מכשף שמכשף את הטנק של היריב והופך אותו לשלך ואם הורגים את הטנק המחשף הטנק חוזר ליריב (או לך אם כשפו אותך)