חידון מסע אל העבר - זהו את המשחק!

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
BluePrint
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

...it's like, you know

שליחה על ידי BluePrint »

Og, היא לא מתאימה לאווירת המשחק.
ב-1984 אמנם רוב השחקנים היו בגילנו או לא צעירים בהרבה (בגלל מורכבות מערכת ההפעלה), אבל תכנים מסוג זה הופיעו רק בשנות ה-90'.

איתן, שמת לרמקולים יותר מדי ווליום והם נרדמו.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

איתן כתב:
Og כתב:
BluePrint כתב:חוץ מהכתוב בשורת הפקודה?
מה לא בסדר בה?
;-)
אני לא בטוח במה בדיוק אתה מתכוון בקריצה הזו, אבל אני חושב שהתשובה היא: לא, תודה.

בלופרינט:
אני מתנצל מראש אבל בעניין הזה אני חייב להיות קפדן, אני צריך שתכתוב בדיוק איפה הבעיה בתמונה, כלומר, מה יש בתמונה שלא יכול להיות במשחק האמיתי (המשחק הוא KQ1, אגב, לאיתן וכל מי שלא יודע).
סמל אישי של משתמש
BluePrint
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

no worries

שליחה על ידי BluePrint »

גם אני לא שיחקתי בפועל ב-King's Quest, רק צפיתי באחי הגדול. ואני לא מתכוון להקשות, אבל מהמעט שידוע לי הכתוב בשורת הפקודה הניתנת איננה הוראה חוקית במשחק. או בציבור.
הנקודה אליה אני חותר היא שהכתוב בתמונה איננה בעיה, אלא רק חוסר קשר למשחק. (פרט לגזר)
KQ הישן פועל בעזרת ממשק פקודות בכתב - כפי שנראה בתמונה - בו ניתן לכתוב כל דבר שבעולם, גם ללא קשר ישיר, עקיף או מקרי למשחק. אני יכול בקלות לצלם תמונה בה כתוב "1!!!!!BluePrint rulz", וזה לא יהיה מה שלא בסדר בתמונה.

אני מוכן להמר בניחוש מלומד שעצם הופעת כיתוב בשורת הפקודה הוא מצב בלתי אפשרי, כיוון שכרגע מוצגת הודעה של המשחק, אבל אם זו התשובה זו שאלה ממזרית במיוחד. (עם כל המשמעויות שתמצא באמירה זו)
Og
מנהל
מנהל

Re: no worries

שליחה על ידי Og »

BluePrint כתב:אני מוכן להמר בניחוש מלומד שעצם הופעת כיתוב בשורת הפקודה הוא מצב בלתי אפשרי, כיוון שכרגע מוצגת הודעה של המשחק, אבל אם זו התשובה זו שאלה ממזרית במיוחד. (עם כל המשמעויות שתמצא באמירה זו)
ניחוש מוצלח! (לך תמלא לוטו...) :)

ושוב, הבמה שלך
(אם רק אפשר לבקש שהפעם תעשה משהו יותר קל? באמת שהייתי רוצה לראות קצת פנים חדשות בשרשור הזה :/)
סמל אישי של משתמש
BluePrint
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

this is getting out of hand

שליחה על ידי BluePrint »

אם רק בלוטו היו זוכים לפי זיהוי משחקי מחשב ישנים...
אאלץ להסתפק בלזכות בלוטו במשחק מחשב.

וזו החידה הבאה: מי לא זכה אבל בכל זאת קיבל מליון דולר מהלוטו?
(חידה מכשילה הפעם, אז אני מצפה שתיפתר עד הערב : )

למחרת: אני רואה שכבר ערב שני ועדיין אין מנחשים, אז אדקדק יותר בשאלה.
אני רוצה לדעת, בנוסף למי קיבל מליון דולר מהלוטו, גם מתי זה קרה.
(כן, זה הופך את החידה לקלה יותר. ע"ע: חוק קבלת תשובה כנכונה)
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

למה יש לי הרגשה שהחידה הזו תארך יותר זמן מהחידה הקודמת שלך... :roll:
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

שליחה על ידי C-man »

אולי כדאי לחזור למתכונת של הרבה חידות בבת אחת כך שלכל אחד תיהיה אפשרות לזהות כמה משחקים שהוא מכיר?
כי כמו שזה נראה עכשיו לא הרבה משתתפים בשרשור (גם יכול להיות שזה בגלל סיום השביתה).

בכל מקרה אני די בטוח שאני לא מכיר את המשחק, וגם אם כן אז אני לא זוכר מספיק ממנו..
סמל אישי של משתמש
astralc
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי astralc »

לארי
סמל אישי של משתמש
BluePrint
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

!astralc to the rescue

שליחה על ידי BluePrint »

astralc, אם לא אכפת לך לפרט יותר... בהתאם לשאלה.

Og, אני באמת לא יודע מה גורם לך להרגיש כך. במיוחד אתה שפתרת חידות בעזרת גוגל כשאני בכלל לא הבנתי איך אפשר לעשות זאת.
את החידה הזו חיברתי בחמש דקות, וזה כולל את הזמן שלקח לי למצוא משחק ישן בו יש כרטיס לוטו. חשבתי שאם אני יכול להמציא חידה על משחק שאני לא מכיר בכזאת קלות, מי שכן מכיר בטח יוכל לפתור אותה באותה מהירות, או להשתמש באותם כלים שהשתמשתי לחיבורה.

יכול להיות שחידות על מספר משחקים ביחד יהיו פתוחות יותר לקהל, ויש לי גם רעיון לאחת כזו שאני חושב תהיה קלה למדי, אבל בינתיים כל חידה שלי היא שליפה של רגע כי אני עדיין עובד על חידה "גדולה" עם המון פרטים.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

Leisure Suit Larry 2.

לארי קיבל שם שטר של מיליון דולר מתוכנית לוטו
Og
מנהל
מנהל

Re: !astralc to the rescue

שליחה על ידי Og »

BluePrint כתב:Og, אני באמת לא יודע מה גורם לך להרגיש כך
ובכן, זה קשה להסביר תחושת בטן... :?
BluePrint כתב:במיוחד אתה שפתרת חידות בעזרת גוגל כשאני בכלל לא הבנתי איך אפשר לעשות זאת.
פתרתי רק חידה אחת בעזרת גוגל (אם מדובר בפתרון רשמי), את החידה על Big Red Racing פתרתי עם מוביגיימז: פשוט רשמתי בחיפוש "racing" ונחש איזה משחק הופיע ראשון?
C-man כתב:אולי כדאי לחזור למתכונת של הרבה חידות בבת אחת כך שלכל אחד תיהיה אפשרות לזהות כמה משחקים שהוא מכיר?
BluePrint כתב:יכול להיות שחידות על מספר משחקים ביחד יהיו פתוחות יותר לקהל, ויש לי גם רעיון לאחת כזו שאני חושב תהיה קלה למדי, אבל בינתיים כל חידה שלי היא שליפה של רגע כי אני עדיין עובד על חידה "גדולה" עם המון פרטים.
יש כמה בעיות בעקרון הזה שגורמות לו להיות לא ישים, או לפחות מאוד מסובך מבחינת החוקים... אבל אני מבטיח לחשוב על דרך לעשות את זה (ואם בכלל לעשות את זה) בעתיד.
סמל אישי של משתמש
BluePrint
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

rescuing the rescuer

שליחה על ידי BluePrint »

ועידן עוקף ברגע האחרון וגונב את הניצחון!
כן, זה מיודענו לארי לאפר המחפש אהבה ש"עבד" על הפקידה באולפני קרוד, וקיבל מליון דולר מבלי למלא את כרטיס הלוטו שקנה.

Og, מספר משחקים בחידה אחת יכול לעבוד בקלות: אם אין מישהו שפותר יותר מכולם, את החידה הבאה יחוד מי שיש לו חידה מוכנה. (יש מי שלא רוצה לחוד)
ו\או, לקבוע שחידה כזו חייבת לכלול מספר אי זוגי של משחקים, ולא פחות מחמישה. כך שהסיכוי קטן שיהיה מזהה אחד לכל משחק, והמספר האי-זוגי ימנע מצב של שוויון.
Og
מנהל
מנהל

Re: rescuing the rescuer

שליחה על ידי Og »

BluePrint כתב:ועידן עוקף ברגע האחרון וגונב את הניצחון!
וזה מצב קצת בעייתי... כי אם הוא בצבא ואין לו גישה שם לאינטרנט אז הוא לא יכול לתת רמז או לאשש פתרון בזמן המתבקש בחוקים... ההמלצה שלי היא לתת חידה ממש ממש קלה, כזו שתיפתר עוד היום...
BluePrint כתב:יחוד מי שיש לו חידה מוכנה
ואם יש יותר מאחד, או שאין בכלל? ובכלל, הכלל הזה הוא ממש לא ספורטיבי...
BluePrint כתב:ו\או, לקבוע שחידה כזו חייבת לכלול מספר אי זוגי של משחקים, ולא פחות מחמישה.
אבל זה מסרבל מאוד את כתיבת החידות וסביר להניח שירפה את ידיהם של הרבה אורחים ו/או משתמשים קבועים...

ובכלל, זו לא הבעיה היחידה, יש עוד...
סמל אישי של משתמש
BluePrint
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

everyday troubles

שליחה על ידי BluePrint »

אני רק מציע הצעות, להחליט ולקבוע חוקים זה התפקיד שלך, Og.
כיוון שאנחנו לא סופרים ניקוד ונמצאים כאן בשביל הכיף, "ספורטיבי" לא צריך להיות שיקול כל עוד כולם מרוצים. אני, לדוגמא, מוכן לוותר על תורי לחוד.
ואפשר גם להעביר את ספירת המנצחים לאוסף החידות הבא: אם יש מספר מנחשים וכל אחד רוצה לחוד, ניתן לרכז את החידות של כולם לחידון רב משחקים נוסף, ובו לחפש מנצח ברור.

או... לספור ניקוד כמו ב'עמוד התליה' שלך: לקבוע ערך לכל חידה מהאוסף ולקבוע מנצח לפי קושי הפתרונות.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

אתה צודק Og, יש לי רק את היום ואת מחר. אבל אתן חידה קלה, וכזאת "קלאסית" יותר. אם זה לא ייפתר עוד היום, אתן רמזים מחר.

והחידה היא:

באיזה משחק טקסט, שיצא במקור למחשב ה-Apple II, משחקים סוחר במזרח הרחוק, שבנוסף צריך להתמודד בדרך גם עם פיראטים, מלווים בריבית וצרות אחרות?
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא