אז פתאום התפנה לי ערב, שלא באשמתי, והיה לי זמן והזדמנות.
כמו שהבטחתי, כמה מילים. כחמ, כחמ :
האמת, לא התחברתי. התוכנה עצמה, כמו שאמרת, ידידותית מאוד. הכל עם תמונות יפות, אפילו מסודר בקבוצות - קווסטים, מירוצים וכו'.
כמה שורות הסבר על המקשים, ואפילו לא לקח זמן להעלות את המשחקים - לפחות אלה שאני בדקתי.
המשחקים ששחקתי (לא הרבה זמן בכל אחד, אני מודה) היו כל מיני : אי הקופים 2, Crazy cars 3, Lotus 3 ,Body Blows, Flashback, Another World
ועוד כמה. בחלק היו בעיות, חלקן זניחות (חלק ממסך התוצאות בCrazy Cars לא הוצג, למשל) וחלקן מהותיות (את Doom לא הצלחתי להפעיל בכלל).
לא ניסיתי לפתור אף בעיה, כי לא רציתי לשחק במשחק מסוים, כרגע, רק לראות איך זה מרגיש.
ופה היתה הבעיה. זה לא הרגיש לי כמו שצריך. קודם כל, רוב המשחקים הציגו את המשחק קצת עקום - או עם פס שחור רחב למטה, או שהכל היה ימינה מהמרכז (בלי פוליטיקה!).
והמקשים, אוי המקשים. איך אני אמור לצאת מFlashback כשאין בכלל אופציה Quit במסך האפשרויות? ולמה F1 זה המקש שפותח את מלאי החפצים שלך?
ואיך, למען השם, מדלגים על הפתיחה של Another World? מה זה הדברים האלה?

טוב, אני יודע שזה נשמע שאני מגזים, (אני באמת מגזים), ובטח חלק גדול מהבעיות ניתנות לפתירה בקלות דרך קונפיגורציה וכאלה,
אבל אחרי הכל, רציתי להרגיש משהו טוב, לזרום עם משחקים שיֵרָאוּ לי טוב יותר מאיך שאני זוכר אותם על המחשב, ולקבל חווית משחק.
מה שקרה זה, שלפחות בחלק גדול מהם, רק הקשתי על כל המקלדת כדי לנסות למצוא את ידי ורגלי, ובתכל'ס, היום, הם גם לא נראו טוב יותר בצורה משמעותית.
(Crazy Cars לדעתי אפילו לא שונה במילימטר מגירסת הPC).
סה"כ גיליתי, כנראה, שהסיבה העיקרית שאני משחק במשחקים ישנים היא הנוסטלגיה, וזו, לפחות אצלי, שורשיה עמוקים עמוקים באדמת המחשב.
PC, אני חוזר אליך!
(אני לא אומר שלעולם לא אנסה יותר אמולטורים, רק שכרגע אני לא אחשוב שאני מפסיד משהו. סליחה מכל מעריצי הקונסולות למיניהם)
(so long, suckers!)