Death Rally is back!

אם חיפשתם במה לשתף את הקהילה בנושאים שלאו דווקא קשורים באופן ישיר למשחקים ישנים או ל"מסע אל העבר", זהו הפורום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

Death Rally is back!

שליחה על ידי עידן »

אולי זה לא שווה נושא בפני עצמו, אבל זה היה אחד המשחקים שיותר אהבתי בתור ילד(לא רק מירוצים, אלא בכלל), אז תיאלצו לסלוח לי...הגרסה החדשה יוצאת מחר! ולא ידעתי מזה בכלל...

המשחק יעלה 10 דולר, יפעל ב-Steam:

http://www.youtube.com/watch?v=eDSUWCdKyXQ" target="_blank
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

Re: Death Rally is back!

שליחה על ידי עידן »

אחרי ששיחקתי כמה שעות במשחק החדש אני חושב שאני יכול להביע עליו דעה.

במילה אחת: אכזבה. בקצת יותר מילים: המשחק לא רע, אך לא עומד בציפיות ביחס למקור.

היתרון הגדול של המשחק החדש על פני הקודם הוא הגרפיקה-לא מדהימה, אבל בהחלט טובה. מן הסתם היא מהווה שיפור על פני המשחק הראשון מ-1996, ככה שזו השוואה די קלה.

השליטה במשחק החדש היא גם בסדר גמור לדעתי, למרות שקראתי אנשים שאמרו שהם לא אוהבים אותה. אני משחק בו עם הגיים-פאד שלי ואין איתה בעיה.

לצערי, פה פחות או יותר מסתכמים היתרונות של המשחק החדש על פני הראשון. נראה שעל כל צעד שהם הלכו קדימה, הם הלכו צעד וחצי(אם לא שני צעדים) אחורה:

-מצב החיים של המכונית שלך מופיע בכתב לבן מכוער על המסך למעלה. לגבי מדי החיים של המתחרים האחרים-רואים אותם רק כשהם לידך. מעבר לכך, אחרי שמורידים למכונית יריבה את כל מד החיים, היא עדיין לא נהרסת-מד החיים "מהבהב", וצריך להמשיך לירות, בד"כ לא מעט, עד שהיא נהרסת.
בשביל מה כל זה טוב-אין לי מושג. במשחק הישן זה היה מוצג בצורה טובה בהרבה. יש גם חשיבות לידיעה מה מצב החיים של כל המכוניות האחרות כל הזמן, לדעתי, כי אז אפשר פשוט להתמקד בלהרוס אותם ולא לסיים את המירוץ, אם המצב שלך במירוץ לא טוב(הייתי עושה זאת במשחק הישן). מינוס רציני מאוד למשחק החדש.

-כשיש למכונית שלך רק נשק אחד(מכונת ירייה פשוטה), מצב שקורה או בתחילת המשחק שעדיין אין לך נשק משני, או ב"אתגרים" למיניהם-הכל טוב ויפה. כלומר, אני לוחץ על מקש הירייה-זה יורה בנשק. הגיוני, נכון?
הבעיה מתחילה כשיש לך נשק משני-במצב כזה, מקש הירייה יורה מהנשק המשני, לו יש תחמושת מוגבלת בלבד. מה לגבי הנשק הראשי, אתם שואלים? ובכן, המשחק מחליט מתי לירות בו. מה לכל הרוחות?! למה?! בלי לדבר על כך שיש תחמושת אינסופית לנשק הזה, ובתיאוריה אין סיבה לא לירות בו כל הזמן(אגב, זה בניגוד למשחק הקלאסי, בו הייתה תחמושת סופית גם לנשק הכי פשוט), המחשב פשוט לא מספיק טוב בקבלת החלטה מתי צריך לירות בו-אם אני רוצה לפוצץ קופסאות על המסלול(שמכילות Power-ups), אני צריך לקוות שהמחשב יחליט שמתחשק לו לירות בהן בעצמו, כי אני לא יכול. והוא לא עושה את זה בצורה טובה, במקרה שתהיתם. מינוס עצבני למשחק החדש, לא ברור לי מה הם חשבו לעצמם לכל הרוחות.

-המסלולים עצמם. יש מעט מהם(כמו במשחק הקלאסי, אז פה זה לא ממש חיסרון), אבל הם מגוונים בצורה סבירה יחסית, אז זה עוד בסדר. הבעיה היא אחרת-הם קצרים. בטירוף. אם מסלול לוקח לי דקה וחצי, כנראה שאני ממש גרוע. בד"כ הם לוקחים פחות מדקה. לא שהמסלולים במשחק הראשון היו ארוכים, אבל לפחות הם לקחו איזה 2 דקות. שלא לדבר על challenge מסוים, שמופיע מידי פעם, בו המירוץ מסתיים אחרי סיבוב אחד, מה שלוקח בד"כ איזה 20 שניות. זה בהחלט טוב למי שקצר בזמן-אם יש לכם רק 15 שניות לבזבז, ולא דקה שזה המון זמן לכל הדעות-זה מצוין(זה סרקזם, על מנת להסיר כל ספק). מינוס נוסף למשחק החדש.

-ההתקדמות במשחק. תשכחו מהליגה המגניבה של המשחק הראשון. לא מתקדמים מקומות בליגה. יש פשוט מד התקדמות לינארי וארוך במהלכו אתם עולים "בדרגות" שאני בספק שלמישהו אכפת מהן. מה לגבי מתחרים מיוחדים? ובכן, הם קיימים, אבל יש רק אחד כזה בכל מירוץ(או לפחות ככה לדעתי היה לי עד כה), ובלי ליגה שתגיד לכם מה המיקום של אותו מתחרה, והאם אתם עוקפים אותו או לא-למי אכפת? כל שאר המתחרים אלמונים ומהם באמת לאף אחד לא אכפת.

-מכונית, נשקים ושאר ירקות-בדומה לסעיף הקודם-התקדמות לינארית. לא קונים צמיגים, מנוע וכו' חדשים למכונית. פשוט משקיעים כסף עד שאותו פריט משתדרג. משעמם. אבל זו לא הבעיה הרצינית באמת. הבעייה הרצינית היא שאי אפשר לחסוך כסף ממירוץ למירוץ-בסוף כל מירוץ, חייבים להשקיע את כל הכסף שקיבלתם מאותו המירוץ בפריט מסויים מהמכונית הנוכחית איתה סיימתם את המירוץ, או לשפר את הנשק הנוכחי שלכם מאותו המירוץ שהרגע סיימתם. ומה אם אני רוצה לשפר נשק/מכונית אחרת? אולי אני בכלל רוצה לחסוך לעתיד? באסה, אי אפשר. גם במקרה הזה, אין לי ממש מושג מה הם חשבו לעצמם.

למרבה הצער זה לא הכל-כדי להשיג מכונית/נשק חדש, צריך לאסוף חלקים במסלול, במקום קניית מכונית חדשה בכסף. זה לא ממש חיסרון/יתרון-זו פשוט שיטה שונה. אני אישית לא חושב שהיא טובה, הייתי מעדיף להחליט בעצמי במה להשקיע.

-Deathmatch. סוג מירוץ חדש שמופיע מפעם לפעם. בגדול, אתם מתחרים מול עוד מתחרה "אמיתי"(כלומר, יש לו "פרצוף", בניגוד למתחרים אלמוניים בלי פרצוף), וצריכים לחסל אחד את השני ועוד מכוניות "אלמוניות" בשביל ניקוד. מה הבעיה? זה משעמם. ממש. ה-AI על הפנים שם, כל מה שהמכוניות היריבות עושות זה לנסוע במעגלים בלי הפסקה, מה שבעיקר עושה לי סחרחורת. זה פשוט לא מעניין, ודווקא הסוג מירוץ הזה ארוך. אם מסלולים רגילים הם באורך של דקה בקושי, שלפחות היא מהנה, במקרה הזה מדובר בכמה דקות טובות של שעמום רציף. אה, וגם זה לא שבסוף מקבלים איזה תגמול מיוחד ממש או משהו. הפסקתי לקחת את הסוג "מירוץ" הזה כשהוא מופיע.

אני יכול להמשיך עוד עם ההשוואות, אבל כבר רשמתי המון(ואני גם ככה בספק אם יותר מידי מכם יקראו את כל מה שרשמתי עד עכשיו)-רק אסכם ואגיד שבשורה התחתונה המשחק כן מהנה, לפחות אם משחקים בו בפרקי זמן קצרים, אך הוא פשוט לא מהווה שדרוג למשחק הקלאסי, שלדעתי עדיין טוב ממנו. למעט עניין המולטיפלייר, שאני מניח שבחדש העסק הזה טוב יותר. לא ניסיתי, אז על זה אני לא יכול להביע דיעה.

עריכה: אה, וכמובן, איך שכחתי-הבאגים. אי אפשר בלעדיהם. אחרי פרק זמן מסוים של משחק, המשחק נעשה אצלי איטי בטירוף, ברמה שאני בקושי יכול לזוז בתפריט. ניסיתי לפתור את זה על ידי הורדת רמת הגרפיקה ל-Low(שיחקתי במקור ב-Medium), וזה לא פתר את הבעיה. מה כן פתר אותה(למעט להפעיל את המשחק מחדש)? להעלות את רמת הגרפיקה ל-High. זה דווקא שעשע אותי בהתחלה. זה הפסיק לשעשע אחרי שנוכחתי שהבאג הזה חוזר כל כמה מירוצים. לשנות את רמת הגרפיקה ולהחזיר פותר אותו, אבל נו באמת...(המחשב שלי לא כזה חזק, אבל בוודאות אין לו בעיה להתמודד עם משחק כזה, ככה שאני לא חושב שהבעיה אצלי)
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

עידן כתב:(ואני גם ככה בספק אם יותר מידי מכם יקראו את כל מה שרשמתי עד עכשיו)
youunderestimatemypower.jpg
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

Octarine כתב:
youunderestimatemypower.jpg
אני מעריך את הכוח שלך דווקא :)
סמל אישי של משתמש
dj_anubis
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי dj_anubis »

אני לא קראתי את כל מה שכתבת :wink:
בכל מקרה אני אף פעם לא התחברתי למרוץ שרואים מלמעלה...ממה שראיתי ביוטיוב המשחק ממש מהיר וממש קשה לשלוט בצורה טובה על המכונית...
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

dj_anubis כתב:אני לא קראתי את כל מה שכתבת :wink:
בכל מקרה אני אף פעם לא התחברתי למרוץ שרואים מלמעלה...ממה שראיתי ביוטיוב המשחק ממש מהיר וממש קשה לשלוט בצורה טובה על המכונית...
אה? איך אפשר לראות כזה דבר ביוטיוב בלי לנסות בעצמך? הוא ממש לא מהיר, רחוק מזה(למעט העובדה, שציינתי, שהמירוצים נגמרים ממש מהר). משחקי מירוץ מהירים זה F-Zero, Wipeout, אפילו Burnout.
Death Rally רחוק מהם בכמה דרגות טובות(מבחינת מהירות). המקורי בכלל...משחק מירוצים "איטי" אפילו, אם תשאל אותי.

בכל מקרה, Death Rally המקורי הוא קלאסיקה והוא משחק מעולה גם כיום.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

אני קראתי כמובן (נאה דורש, נאה מקיים). לא שזה אמר לי הרבה. אני לא מכיר את המשחק הקלאסי. התחלתי בקריאת הסיקור שלו קודם.
בכל מקרה אני שמח לראות ממך הודעה כזו. :)
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

Radioactive Grandpa כתב:
אני קראתי כמובן (נאה דורש, נאה מקיים). לא שזה אמר לי הרבה. אני לא מכיר את המשחק הקלאסי. התחלתי בקריאת הסיקור שלו קודם.
בכל מקרה אני שמח לראות ממך הודעה כזו. :)
כמובן שההודעה מיועדת למי שמכיר את המשחק הקלאסי, זו הייתה השוואה ביניהם, ולא סיקור של המשחק בפני עצמו. אין לי "דרישה" ממי שלא מכיר את המשחק הקלאסי שיקרא, זה בסדר :)

אבל תודה! אתה מחמיא לי :)
סמל אישי של משתמש
brother34
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי brother34 »

קראתי את הכל (בחלקים, אבל בסוף סיימתי), ומאוד התרשמתי מרמת הסיקור\השוואה. רואים שאהבת את המשחק בתור ילד :)
בעיקר קראתי כי לצערי אני לא מכיר את Death Rally, ורציתי להבין איך המשחק לעומת Death Track (הישן, מ89') וHi-Octane, שאת שניהם אני מכיר ואהבתי מאוד.
ורק אחר כך, מההודעה של אנוביס, פתאום קלטתי שמדובר במירוץ בסגנון Micro-Machines, ובסגנון הזה אני באמת מרגיש כמוהו - לא התחברתי לזה אף פעם.
אז לא נראה לי שאשחק בזה בקרוב (לא בחידוש ולא במקורי), אבל לפחות עכשיו אני יודע יותר.
עידן כתב:...לגבי מדי החיים של המתחרים האחרים-רואים אותם רק כשהם לידך...יש גם חשיבות לידיעה מה מצב החיים של כל המכוניות האחרות כל הזמן, לדעתי, כי אז אפשר פשוט להתמקד בלהרוס אותם ולא לסיים את המירוץ, אם המצב שלך במירוץ לא טוב(הייתי עושה זאת במשחק הישן). מינוס רציני מאוד למשחק החדש.
אם תשאל אותי, נראה לי שזו בדיוק הסיבה שהם ביטלו את זה. זו מין רמאות שעוזרת לך לנצח, אבל לא ממש בספורטיביות. (אני יודע שזה נשמע מגוחך בהקשר של משחקי מירוץ-כסאח,
אבל אני מקוה שהובנה כוונתי בכל זאת.) דרך אגב, ככה זה בHiOctane, עד כמה שזכור לי.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

ב-Death Rally לחסל את כל המתחרים זה משהו מומלץ. אתה חושב שהם ביטלו את מדי החיים של האחרים כדי שלא אוכל לדעת בקלות מתי לבצע את הטקטיקה שהצעתי? טוב,בכל מקרה, מאחר שהמסלולים כל כך קצרים, הסיכוי להשתמש בטקטיקה הזו במשחק החדש הוא כמעט אפסי לדעתי.

לא הבנתי את הקשר ל-Micro Machines, למעט זווית הצפייה, וששניהם, בגדול, משחקי מירוץ. לא קצת טיפשי? זה כמו להגיד ש-Tomb Raider זה כמו Gears Of War, כי אחרי הכל, שניהם משחקי אקשן מגוף שלישי.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

עידן כתב:אתה חושב שהם ביטלו את מדי החיים של האחרים כדי שלא אוכל לדעת בקלות מתי לבצע את הטקטיקה שהצעתי?
מהתיאור שלך אכן נשמע שזה נעשה כדי למקד את השחקן במרוץ עצמו כמרוץ.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

Radioactive Grandpa כתב:
עידן כתב:אתה חושב שהם ביטלו את מדי החיים של האחרים כדי שלא אוכל לדעת בקלות מתי לבצע את הטקטיקה שהצעתי?
מהתיאור שלך אכן נשמע שזה נעשה כדי למקד את השחקן במרוץ עצמו כמרוץ.
זה מפספס את כל המטרה של Death Rally, לא כל כך מבין את ההיגיון בזה. כמו שרשמתי-זה משחק שמומלץ בו לחסל כמה שיותר מתחרים עד סוף המירוץ, ואם אפשר לחסל את כולם-מה טוב. זה אמור לתת(אני חושב שגם במשחק החדש, הצלחתי לחסל את כולם פעם אחת בלבד עד כה) בונוס משמעותי.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

אגב, אני ממש מופתע שכל כך רבים מכם לא שיחקו במשחק המקורי...אני באמת לא מגזים בכך שאני חושב שהוא אחד(אם לא ה-) ממשחקי המירוץ/לחימה הכי כיפיים שנוצרו אי פעם(אני לא מעתיק מהסיקור של מולטיפלייר, שבהחלט עושה למשחק צדק-מולטיפלייר, איפה אתה כשצריכים אותך?), ולמרות הידע שאני אולי מפגין לגביו, אני ממש לא חובב גדול של ז'אנר משחקי המירוצים, אם כי יצא לי לשחק בלא מעט משחקי מירוץ מכל המינים.
סמל אישי של משתמש
brother34
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי brother34 »

בהחלט התכוונתי שזה דומה רק מבחינת זווית הצפייה, ושזה משהו שקשה לי להתחבר אליו, ולכן לא מגרה אותי לשחק בו (למרבה הפלא זה גם מה שדחה אותי בטומב ריידר :lol: )
למרות שיכול להיות שמבחינת כל זווית אחרת הוא דומה למשחקי מירוץ\לחימה אחרים.
אני יוצא לפעמים קצת טפשי בהתנסחויות, אני מאשים את המקלדת.
לא התכוונתי להעליב לך את הראלי...מיקרו-מאשינס הוא משחק מוצלח, כך אומרים.
עידן כתב: אגב, אני ממש מופתע שכל כך רבים מכם לא שיחקו במשחק המקורי...
בינתיים רק שלושה. :)
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

גם Micro Machines אחלה משחק. וכאמור, הקשר בינו לבין Death Rally קלוש.

3 אנשים זה הרבה מאוד כשמדובר בפורום של משחקים ישנים. יש מצב אגב שמדובר ב-4, כי לא הבנתי אם אוקטרין שיחק. ואם אף אחד אחר לא מגיב, יש סיכוי לא רע שגם אף אחד אחר לא שיחק :)
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא