בעיה ב-Dosbox: לחיצה על Alt ימני מתורגמת כ-Alt + Ctrl (נפתר)

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

דור123
משתמש רשום
משתמש רשום

בעיה ב-Dosbox: לחיצה על Alt ימני מתורגמת כ-Alt + Ctrl (נפתר)

שליחה על ידי דור123 »

שלום לכולם:
יש לי בעייה עם דוסבוקס: כאשר אני לוחץ על מקש Alt ימני, דוסבוקס מתרגם אותה ללחיצה על Alt + Ctrl. זה מורגש במיוחד ב-Commander Keen 1-3 ששם לחיצה על Alt ימני גורמת לקין לירות במקום להפעיל את הפוגו וב-Commander Keen 4-6 ששם לחיצה על Alt, גורמת לקין לבצע את מה שקורה כאשר לוחצים על צירוף המקשים הנ"ל.
איך פותרים את הבעייה? (הבעייה מתרחשת רק במחשב של אימא, במחשב של אבי ושלי, הבעייה לא מתרחשת ובכולם מותקן חלונות 7 SP1).
נערך לאחרונה על ידי דור123 ב א' יוני 02, 2013 12:41 pm, נערך פעם 1 בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
Ingsoc
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

Re: בעיה ב-Dosbox: לחיצה על Alt ימני מתורגמת כ-Alt + Ctrl

שליחה על ידי Ingsoc »

בדקת את הקונפיגורציה של המקשים במשחק?
דור123
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי דור123 »

Radioactive Grandpa כתב:ראה כאן:
viewtopic.php?f=2&t=21234" target="_blank
בדיון הנ"ל, אני לא ראוה שהוא הגיע לפיתרון כלשהו.
Ingsoc כתב:בדקת את הקונפיגורציה של המקשים במשחק?
אינני יודע איך בודקים ומשנים את קונפיגורציית המקשים בדוסבוקס. הבעייה היא כאמור לא במשחק עצמו.

אני אפילו ניסיתי להסיר את דוסבוקס מהמחשב של אימא שלי (מבלי להסיר את D-Fend Reloaded), להוריד מחדש את קובץ ההתקנה ולהתקין מחדש, וזה לא עזר.
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

דור123 כתב:אינני יודע איך בודקים ומשנים את קונפיגורציית המקשים בדוסבוקס. הבעייה היא כאמור לא במשחק עצמו.
ctrl+F1
דור123
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי דור123 »

תודה. אני אנסה את זה בפעם הבאה שאהיה אצל אימא שלי ביום ראשון הבא.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

דור123 כתב:בדיון הנ"ל, אני לא ראוה שהוא הגיע לפיתרון כלשהו.
אם עברת עליו ברצינות היית אמור לראות שני דברים:
1. זה לא שהוא 'לא הגיע לפתרון' - פשוט הפתרון שהוצע כלל התעסקות ברג'יסטרי (אני רואה שהלינק שקישרתי אליו כבר לא עובד), אפשרות שאחינו העדיף להימנע ממנה ולכן לא קיבלנו פידבק "עבד" (או "לא עבד").
2. התעסקות ב-Key Mapper (Ctrl+F1) כנראה לא תעזור לך (ובטח שלא להסיר את דוסבוקס, כי העניין קשור במקלדת שלך ולא בו).
דור123
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי דור123 »

טוב, מאחר ואני לא הייתי אצל אימא הרבה זמן (לפני שבועיים), והדיון בגלל זה לא פעיל, אני אנסה להסביר את הבעייה באמצעות קונפיגורציית המקשים של דוסבוקס במחשב שלי:

תמונה

הבעייה בדוסבוקס שבמחשב של אימא שלי, היא שבהגדרות של מקש Alt הימני ב-Key Mapper, ה-Bind (מסומן במסגרת ירוקה), מוגדר על Key right ctrl במקום על Key right alt כמו שבתמונה הנ"ל, וה-Event נשאר על key_ralt (התוצאה היא ש-Right Alt = Alt + Ctrl), ואין אפשרות לשנות את זה. כל איימת שאני מוחק ב-Key mapper את הקונפיגורצייה של מקש Alt הימני, לוחץ על Add ולוחץ על ה-Alt הימני, ה-Event מוגדר על key_ralt אך ה-bind מוגדר מחדש כ-Key right ctrl במקום Key right alt.
מה גורם לכך?
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

אכן. זה צפוי וזו הסיבה שאמרתי שלדעתי התעסקות ב-Key mapper לא תעזור. גם לעקוף את זה באופן המתבקש - להוסיף ל-Event של ה-Left Alt את ה-Bind של Right Alt - לא יעזור, כי הקשת המקש עצמו לא מובנת ל-Key Mapper של דוסבוקס כ-Right Alt אלא כ-Left Ctrl.
מה גורם לכך? אני משער שזה קשור להגדרת ה-Event של Right-Alt עצמו מחוץ לדוסבוקס. כלומר, משהו בדרייבר של המקלדת או ברג'יסטרי.

שוב לחזור על דבריי ולומר שכדאי לחפש פתרונות שקשורים לרג'יסטרי (אני גם יכול לעזור לך לחפש בגוגל) או שאפסיק לטרוח?
דור123
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי דור123 »

אכן נראה שהבעייה איננה קשורה למקלדת (למרות שהדרייבר שלה הוא גנרי של מיקרוסופט) היא מזוהה כ-HID Keyboard Device ב-Aida64, ואין לה דרייבר מיוחד, כך שהבעייה יכולה להיות קשורה לרג'יסטרי.
אני אבל לא יודע מה אני אמור לשנות ברג'יסטרי.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

אתה יכול לנסות את זה:
http://stackoverflow.com/questions/2296 ... to-alt-key" target="_blank

(על אחריותך בלבד, ושוב, כדאי להעיף מבט כאן לפני כן.)
דור123
משתמש רשום
משתמש רשום

Re: בעיה ב-Dosbox: לחיצה על Alt ימני מתורגמת כ-Alt + Ctrl (נ

שליחה על ידי דור123 »

http://stackoverflow.com/questions/2296 ... to-alt-key" target="_blank (התשובה עם התוכנה SharpKeys).

פתר את הבעייה עם ה-Alt הימני, אבל מקש Ctrl השמאלי החל במקומו לתפקד כמו Alt + Ctrl.
אז מחקתי ב-Key mapper את ה-Key left ctrl שב-Bind. לחצתי על Add ולחצתי על מקש Alt הימני, והופיע Key left alt ב-Bind, שמרתי והבעייה נפתרה סופית.
יש לציין שצריך לעשות זאת לכל פרופיל בנפרד. עשיתי את זה עכשיו בקין 1. אצתרך לחזור על זה גם בקין 4.

עוד משהוא: בהפעלה ישירה של דוסבוקס (בלי D-fend Reloaded), ה-Bind של מקש ה-Alt הימני, מוגדר כ-Key right alt כפי שהיה צריך להיות מלתכילה. מוזר?
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

Re: בעיה ב-Dosbox: לחיצה על Alt ימני מתורגמת כ-Alt + Ctrl (נ

דור123 כתב:בהפעלה ישירה של דוסבוקס (בלי D-fend Reloaded), ה-Bind של מקש ה-Alt הימני, מוגדר כ-Key right alt כפי שהיה צריך להיות מלתכילה. מוזר?
לא חושב. זהו כמובן מצב ברירת המחדל בדוסבוקס (שזה לא משנה לפני השינוי ברג'יסטרי, כי כאמור, Right Alt לא מובן כ-Right Alt בתוך דוסבוקס, בין אם במהלך משחק או ב-Key Mapper, אז זה לא משנה לאיזה Event הוא משוייך כ-Bind). אני מניח ששחקת עם ה-Key Mapper ושמרת ולא זכרת את זה. ה-Bind השונה לא היה שם מלכתחילה.
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא