תגובת חברת קומפדיה
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
תגובת חברת קומפדיה
רציתי להביא לפניכם התכתבות שלי ושל חברת קומפדיה בנושא המשחקים שלהם ותגידו לי מה דעתכם
אני: בגלל שראיתי שהקידומת שלכם היא ישראלית אני מניח שיש שם משהו שקורא את זה.
אני יוטיובר עם ערוץ שקוראים לו מסע נוסטלגי ורובו עוסק במשחקים שפיתחם בשנות ה2000
ויש לומר שיש קהל גדול שמאד אהב את המשחקים שלכם ויש לי מספר שאלות
1.באיזה מנוע משחק השתמשתם בשביל גוליה וילדי הפרחים והרפתקה בפריז וגם גורדי בהרפתקה מהסרטים
2. יש לי ולעוד מספר חברים רעיון לפיתוח משחק המשך לסדרת גוליה נטו מאהבת המשחק ולכן חשוב לנו לדעת באיזו תוכנה הוא פותח והאם תאפשרו לנו להשמש בטייטל
3. האם יש סיכוי שתפרסמו בצורה מסודרת להורדה למען שימור המשחקים
בברכה מסע נוסטלגי !
שלום וברכה!
שמי אילן ואני אחד המייסדים והבעלים של קומפדיה.
תודה על המסע הנוסטלגי בזמן עם המשחקים שלנו!
המשחקים אכן פותחו לפני זמן רב. אני לא בטוח באיזה מנוע. בתקופה ההיא השתמשנו בחלק מהמשחקים במנוע שלנו בפיתוח מקורי מבוסס שפת PASCAL, או באדובי דיירקטור.
לגבי ג'וליה - המותג לא היה שייך לנו אלא לקבוצה של נשים (אז בחורות) שאיתן פיתחנו את המוצר. הם היו גם מאחוריי המחקר והכתיבה של כל מה שקשור בתקופות ההיסטוריות שהמשחקים מכסים. אפילו הדמות של ג'וליה מבוססת על אחת מהבחורות האלה והציירים שלנו ממש ציירו את הדמות לפי המראה שלה! בקיצור, הן בעלות הזכויות על המותג והדמות, ואני בכנות מתקשה לזכור את שמותיהן, אם זה חשוב אני יכול לנסות לברר.
לגבי המשחקים שלנו, הם אינם מותאמים למחשבים חדשים ולא עובדים עליהם לכן אין גם טעם להוריד אותם.
תודה רבה על ההתעניינות!
אילן
קומפדיה
אני: בגלל שראיתי שהקידומת שלכם היא ישראלית אני מניח שיש שם משהו שקורא את זה.
אני יוטיובר עם ערוץ שקוראים לו מסע נוסטלגי ורובו עוסק במשחקים שפיתחם בשנות ה2000
ויש לומר שיש קהל גדול שמאד אהב את המשחקים שלכם ויש לי מספר שאלות
1.באיזה מנוע משחק השתמשתם בשביל גוליה וילדי הפרחים והרפתקה בפריז וגם גורדי בהרפתקה מהסרטים
2. יש לי ולעוד מספר חברים רעיון לפיתוח משחק המשך לסדרת גוליה נטו מאהבת המשחק ולכן חשוב לנו לדעת באיזו תוכנה הוא פותח והאם תאפשרו לנו להשמש בטייטל
3. האם יש סיכוי שתפרסמו בצורה מסודרת להורדה למען שימור המשחקים
בברכה מסע נוסטלגי !
שלום וברכה!
שמי אילן ואני אחד המייסדים והבעלים של קומפדיה.
תודה על המסע הנוסטלגי בזמן עם המשחקים שלנו!
המשחקים אכן פותחו לפני זמן רב. אני לא בטוח באיזה מנוע. בתקופה ההיא השתמשנו בחלק מהמשחקים במנוע שלנו בפיתוח מקורי מבוסס שפת PASCAL, או באדובי דיירקטור.
לגבי ג'וליה - המותג לא היה שייך לנו אלא לקבוצה של נשים (אז בחורות) שאיתן פיתחנו את המוצר. הם היו גם מאחוריי המחקר והכתיבה של כל מה שקשור בתקופות ההיסטוריות שהמשחקים מכסים. אפילו הדמות של ג'וליה מבוססת על אחת מהבחורות האלה והציירים שלנו ממש ציירו את הדמות לפי המראה שלה! בקיצור, הן בעלות הזכויות על המותג והדמות, ואני בכנות מתקשה לזכור את שמותיהן, אם זה חשוב אני יכול לנסות לברר.
לגבי המשחקים שלנו, הם אינם מותאמים למחשבים חדשים ולא עובדים עליהם לכן אין גם טעם להוריד אותם.
תודה רבה על ההתעניינות!
אילן
קומפדיה
Re: תגובת חברת קומפדיה
תגובות כאלו בסגנון "זה משחק ישן שכבר לא עובד ואין טעם לעשות איתו כלום" מאוד מעצבנות אותי. זה זלזול מוחלט גם בשחקנים שאהבו את המשחק וגם במעצבים והמפתחים שכל העבודה שלהם נזרקת לפח.
לצערי זה החוק ובעלי זכויות היוצרים יכולים לעשות מה שבא להם
לצערי זה החוק ובעלי זכויות היוצרים יכולים לעשות מה שבא להם
טוב שהוא הוסיף שהנשים שהוא עבד איתן היו אז בחורות. פרט חשוב.
- המלך גוליאן
- משתמש רשום
- איש קשר:
היי זה מסע נוסטלגי !
אני עדיין מדבר איתו ואני מתכנן לבקש ממנו אישור לפרסם את המשחקים להורדה
למרות שמדבריו נראה שלא אכפת לו ברגע שיהיה לי אישור אני ישלח לכם עותק ותוכלו לפרסם פה באתר סוף סוף
אני עדיין מדבר איתו ואני מתכנן לבקש ממנו אישור לפרסם את המשחקים להורדה
למרות שמדבריו נראה שלא אכפת לו ברגע שיהיה לי אישור אני ישלח לכם עותק ותוכלו לפרסם פה באתר סוף סוף
- המלך גוליאן
- משתמש רשום
- איש קשר:
היי חברים עברה יותר משנה ויש לי חדשות נפלאות
ראשית אני יפנה אתכם לבחור בשם אלעד שעשה פודקאסט ובו הוא ראיין את מנכ"ל קומפדיה https://www.youtube.com/@sipureyretro/featured שווה ללכת לשמוע
אבל מה שהכי חשוב זה מה שהוא כתב לי ואני מצטט:
תראה דיברתי איתו off the record על ההנגשה של המשחקים הישנים למחשבים חדשים. ממה שהבנתי זה משהו שהם לא יתנגו אליו, רק לא רוצים להשקיע בזה בעצמם. כלומר אם מישהו טכני שיודע לעשות את העבודה הזאת יצור איתם קשר, אני מאמין שהם יתנו לו גישה לקוד ולכל מה שצריך
זה אומר שאפשר לפנות לקומפדיה ולבקש מהם אישור לפרסם את המשחקים וגם לבקש מהם גישה פתוחה לקוד הפיתוח
אז מה דעתכם ?
ראשית אני יפנה אתכם לבחור בשם אלעד שעשה פודקאסט ובו הוא ראיין את מנכ"ל קומפדיה https://www.youtube.com/@sipureyretro/featured שווה ללכת לשמוע
אבל מה שהכי חשוב זה מה שהוא כתב לי ואני מצטט:
תראה דיברתי איתו off the record על ההנגשה של המשחקים הישנים למחשבים חדשים. ממה שהבנתי זה משהו שהם לא יתנגו אליו, רק לא רוצים להשקיע בזה בעצמם. כלומר אם מישהו טכני שיודע לעשות את העבודה הזאת יצור איתם קשר, אני מאמין שהם יתנו לו גישה לקוד ולכל מה שצריך
זה אומר שאפשר לפנות לקומפדיה ולבקש מהם אישור לפרסם את המשחקים וגם לבקש מהם גישה פתוחה לקוד הפיתוח
אז מה דעתכם ?
עבודה יפה מאוד.
מעניין מאוד.
אשמח מאוד להסתכל על זה וגם לבצע את חלק מההתאמות (במגבלות הזמן שלי).
יש דרך אגב הבדל קטן בין לשכנע אותם לתת לקבוצה של אנשים גישה לקוד לבין לשכנע אותם להעלות את הקוד למקום ציבורי כמו github.
מעניין מאוד.
אשמח מאוד להסתכל על זה וגם לבצע את חלק מההתאמות (במגבלות הזמן שלי).
יש דרך אגב הבדל קטן בין לשכנע אותם לתת לקבוצה של אנשים גישה לקוד לבין לשכנע אותם להעלות את הקוד למקום ציבורי כמו github.
שווה להעיר שבאופן כללי, בנוגע להתאמות, איך שאני רואה את הדברים (יכול להיות שאני לא מכיר הרבה דברים), קיימים משחקי גורדי לדוס, שבלי לשכתב חלק מהקוד שלהם (דבר שאני יכול לעשות, הם לא אמורים להיות יותר מידי מסובכים.) הדרך העיקרית להריץ אותם על מערכות הפעלה 64 סיביות, היא להשתמש בדוסבוקס. כאלה משחקים אפשר להעלות ל-gog כמעט ללא שינוי יחד עם dosbox. (ככה ubisoft העלו לשם את ריימן).
משחקים קצת יותר מודרניים (סוף שנות ה-90, תחילת שנות ה-2000) מסתמכים על winapi של windows ונועדו למערכות הפעלה של 16 סיביות, אי אפשר להעלות אותם איך שהם עם dosbox ל-gog (עקרונית אפשר עם מעלים חלק מ-windows 3, אבל אני חושב שזה לא מקובל), אבל מכיוון שאני משער שהם מבוססי winapi, (ואני משער שהם לא מבוססי dos interrupts), יהיה אפשר לבצע את ההתאמות למערכות 64 סיביות יחסית בקלות. (עדיין נדרשת עבודה, ולא ברור כמה לפני שמנסים, אבל אני אופטימי.)
ולחלק מהמשחקים שלהם (אפילו לאיתמר מציל את הים), יש גרסאות של 32 סיביות, שרצות פחות או יותר בלי התאמות על כל המערכות המודרניות. בכאלה משחקים, אולי יהיו פה ושם באגים קטנים שצריכים לסדר, אבל הם כבר רצים איך שהם.
באופן כללי, יכול להיות נחמד לשאול אותם על שיווק דרך gog, מכיוון שאז אפשר לפנות לכל העולם, ומכיוון שאז יהיה קצת יותר נוח לשווק את משחקי הדוס כתור יחד עם dosbox.
משחקים קצת יותר מודרניים (סוף שנות ה-90, תחילת שנות ה-2000) מסתמכים על winapi של windows ונועדו למערכות הפעלה של 16 סיביות, אי אפשר להעלות אותם איך שהם עם dosbox ל-gog (עקרונית אפשר עם מעלים חלק מ-windows 3, אבל אני חושב שזה לא מקובל), אבל מכיוון שאני משער שהם מבוססי winapi, (ואני משער שהם לא מבוססי dos interrupts), יהיה אפשר לבצע את ההתאמות למערכות 64 סיביות יחסית בקלות. (עדיין נדרשת עבודה, ולא ברור כמה לפני שמנסים, אבל אני אופטימי.)
ולחלק מהמשחקים שלהם (אפילו לאיתמר מציל את הים), יש גרסאות של 32 סיביות, שרצות פחות או יותר בלי התאמות על כל המערכות המודרניות. בכאלה משחקים, אולי יהיו פה ושם באגים קטנים שצריכים לסדר, אבל הם כבר רצים איך שהם.
באופן כללי, יכול להיות נחמד לשאול אותם על שיווק דרך gog, מכיוון שאז אפשר לפנות לכל העולם, ומכיוון שאז יהיה קצת יותר נוח לשווק את משחקי הדוס כתור יחד עם dosbox.
- המלך גוליאן
- משתמש רשום
- איש קשר:
עידכון: דברתי עם אחת מבעלי חברת JADE המפתחת של גוליה קוראים לה הראלה בן שחר, ראשית כל הדמות של ג'וליה מבוססת עליה. ושאלתי אותה אם היא תסכים לוותר על הזכויות של המשחק כדי שנוכל להפיץ אותו ברשת. הבנתי שמבחינתה אין בעיה אבל צריך לדבר על זה עם המפתחת הראשית שהיא מיכל בן ארי והיא גם כנראה מחזיקה בזכויות לדעתי ממש שווה לראיין אותה לאיזה פודקאסט ואולי גם להוציא ממנה אישור להפיץ את המשחק בחינם
-
- משתמש רשום
בזמנו יצרתי יופי של מארז עבור המשחקים של פיתה רון
אני בהחלט מוכן לנסות להנגיש גם את משחקי קומפדיה
שיביאו רק קישור לisoים ואם אפשר גם לקוד המדור וניקח את זה משם
אני בהחלט מוכן לנסות להנגיש גם את משחקי קומפדיה
שיביאו רק קישור לisoים ואם אפשר גם לקוד המדור וניקח את זה משם
האם יש המשך להשתלשלות ההודעות כאן?
האם יש תשובה - אם תהיה גישה למשחקי קומפדיה הישנים.
האם יש תשובה - אם תהיה גישה למשחקי קומפדיה הישנים.
מקפיץ, מישהו הצליח להשיג אישור להפצה של ג'ולה ו\או משחקי קומפדיה? מההתכתבויות פה נשמע שהסיכוי סביר מאוד, זה יהיה נהדר לשימור