טוב, מכיוון שאני יודע שאינטליגנציה לא חסרה לך, הרשיתי לעצמי להניח שאתה יודע היטב שלענות לשאלות ששאלתי אותך לאחר מכן בתשובה: "כן, לא, וכן", מן הסתם לא מביאות את השואל על סיפוקו ואין שום צורך לחכות שגם ישאלו אותך "למה". לכן הנחתי שאתה כרגיל לא באמת רוצה להיכנס לזה (גם הנחתי, אבל כאן השארתי מקום גדול יותר לספק, שאתה יכול לתאר לעצמך שמענה כזה הוא לא רק בלתי-אינפורמטיבי, אלא גם פוגע. לא כיף להמשיך לשאול כשהצד השני משדר לך שאין לו זמן/כוח/עניין ממשי להסביר לך את העמדה שלו, או אשכרה מרשה לעצמו לחשוב שאתה מוכן להסתפק ב"כן לא שחור לבן". בכל מקרה, לא היה לי עניין לתבוע פה את עלבוני , סתם לתשומת הלב).Og כתב:הפסקתי? אני? חס ושלום. אמנם עניתי בקצרה אבל עניתי. אם היית מבקש שאפרט בהרחבה .....
אוקי, אני חושב שיש לנו איזה פער עמוק יותר באופן שבו אנחנו תופשים ידע, ומשם נובעים רב הדברים. הבן, אני שייך לכת מטורללת של סבים רדיואקטיביים. ואנחנו בכת ההזויה הזו מאמינים שידע רוצה להיות חופשי (במיוחד ידע/מידע הנוגע למוצרי תרבות, כי ידע כזה הוא בעל פוטנציאל גדול להיות מכונן שיח). ומתוך האמונה הזו אנחנו בכת פועלים עבור הפצת הידע (כמות) וזיקוק הידע (איכות), כאשר בעידן מוצף המידע, הנוכחי שבו אנו חיים - זיקוק חשוב יותר. זו למשל הסיבה למבוכה, שלמרות שהסבים הרדיואקטיביים מתנגדים לגניבה, ובכלל זה גם במה שמכונה "קניין רוחני", העמדה שלהם לגבי פיראטיות בעייתית - הם די אוהדים אותה.
אולי ההקדמה הזו יכולה להסביר קצת את החשיבות בעיני של "שלמות המקור". כל עוד כולנו עוסקים פה בשימור והפצת ידע לכלל ובהתנדבות, "לשם שמיים" ולא מתפרנסים מזה, "תוכן בלעדי" הוא בעיני מושג מיותר; שלב ראשוני שסופו לא להיות. עד שזה קורה, תפקידו של ה"בלעדי" הוא להוות תו תקן של איכות, לחזק עוד את מדד האיכות והחשיבות של המקור המפיץ. לשם גם מצטמצם בעיני המושג "קרדיט". גם זה, תפקידו שולי ביותר: תו תקן של איכות ותו לא. טוב, הוא גם מעין הכרת תודה, אבל הסבים הרדיואקטיביים כבר לא ילדים - הכרת תודה זה חשוב מאוד, אבל חשוב יותר שהידע הזה מופץ. בשביל זה אנחנו כאן.
אני למשל ממש, אבל ממש לא מבין, איזה טעם יש לסרוק תמונה ברזולוציה גבוהה של יותר מאלף-על-אלף פיקסלים (כל עוד אין בה טקסט קטן שאינו קריא ברזולוציות נמוכות), אבל עם חותמת מים ענקית. בשביל מה הרזולוציה הזאת? הסריקה האיכותית-לכאורה? ובשביל מה לשמור ב-png תמונות מסך? אם להשתמש בשאלות שלך - כדי לזהות משחק או להיזכר ברגע נוסטלגי, 300x300 יעשו את העבודה לא פחות טוב. אז מה, בשביל שלא יהיו שום ספקות שאתה בעצמך במו ידיך סרקת את זה? כגולש אקראי, מה בכלל אכפת לי? (מעבר לעקרון תו התקן כאמור, שהוא לא רלוונטי מאחר והוא גם ככה הופר במקרה הזה.)
אני לא מאמין ששכנעתי אותך להצטרף לכת שלי, אבל אני מקווה שלפחות הצלחתי להפוך את העמדה שלי מובנת יותר. סליחה שיצא ארוך. מקווה שלא שעממתי אותך.