הפן הטכני קל איתי

אם חיפשתם במה לשתף את הקהילה בנושאים שלאו דווקא קשורים באופן ישיר למשחקים ישנים או ל"מסע אל העבר", זהו הפורום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

Og
מנהל
מנהל

Re: הפן הטכני קל איתי

שליחה על ידי Og »

פליאקוב ז"ל אמר ש"צריך להתקדם בחיים" ואכן כיוון שהזכרון שלי מתדרדר במה שנראה כקצב מעריכי ביחס לנורמה אני צריך להתחיל להעביר חלק מהדברים שהייתי נוהג לשמור בראש לנייר (או לכונן קשיח). לכן החלטתי בהודעה הזו לכתוב את ה- 2do list שלי בכל הנוגע לאתר.
מדי פעם אני אעדכן את הרשימה ואוסיף מטלות (הרשימה תתחיל כחלקית ותגדל כשיהיה לי זמן לערוך אותה) או אשנה את סדר העדיפות.

My to-do list:
0. לשחוט הדרקון.
1. להעלות את המשחקים עם כיווץ האודיו החדש. (בוצע)
2. להסיר קישורים מתים להורדות למשחקים שלי בשת"ק. (בוצע)
3. לסיים עם הודעת ההורדה של HoMM1. (בוצע)
5/4. לבדוק אופצייה לפריצת הגרסה העברית של המשחקים The Adventures of Sting ו- Theme Park World, שניהם מוגנים בהגנות מסחריות ושניהם היו בנוסטלגיה טרם המוות. (לונה פארק עולמי הועלה, סטינג נדחה להגעת רכיב חומרה למחשב ש(אולי) יעזור לי לטפל בו)
6. להתחיל לכתוב את המאסטר. (נדחה כי אין לי כח :? )
7. לבדוק את המשחקים של אפי ואינדיגו. (כל המשחקים מלבד השלישי הועלו)
8. לבדוק באופן שטחי את פריצת המשחק עוגי.
9. לערוך את הודעות ההורדה של המשחקים עם כיווץ האודיו החדש כך שייצגו את השינויים החדשים (מידע על דחיסת הקול, עדכון הוראות הפעלה בנוגע לmakecd.bat u וכו')
10. לסיים לטפל בדחיסת הקול של נינה הזחלולית.
11. לסיים לטפל בריפ של HoMM1.
12. להכין רשימה של משחקים מפינת השת"ק שמועמדים לדחיסת אודיו.
13. לבדוק אופצייה לפריצת הגרסה העברית של המשחק The Adventures of Sting.

מטלות שעדיין אין להן סדר ספציפי:
לטפל בכוכב כחול
לטפל בDUNE2000
לנסות לפרוץ את גלגל המזל
לנסות "לפרוץ" את שלושת משחקי ורד הגליל (להפריד מוץ מבר)
להעלות לשת"ק את Hunter Hunted
להעלות לשת"ק את MOO2

משחקים שאני (מאד) רוצה לסקר:
אולטימה אנדרוורלד
MOM
MOO
MOO2
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

אוקיי אני אמשיך, אבל אתה בטוח שלא היה דיון בנושא הזה קודם? סתם ככה זה הוחלט מהאוויר?
גורדי2

שליחה על ידי גורדי2 »

זה נראה לי מתבקש, הרי אני לא רוצה למצוא אותנו עוברים על כל המשחקים שוב בעוד כמה חודשים, לראות מי נפל הפעם. נראה לי שעדיף לגבות את כולם במכה אחת למקום שאין לו מדיניות של "תפוגה", לא?
כמובן, אם אתה חושב שיש מקום לדיון בנושא, או אם יש לך חששות או השגות, אתה יותר ממוזמן להעלותם :-)
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

חששות או השגות תמיד יש, זמן או כח לדיון - לא :blackeye: .
Og כתב:
גורדי2 כתב:בנוסף, מסתבר שחסרות לי כמה סריקות:

מגפי החתול שפיץ - חסר הכל
קפטן הוק - חסרה סריקה של תקליטור
לאומית 99 - חסרות עטיפות
הבלגן של קרלו - חסרה עטיפה
איפה גר חברי פחד - חסרה סריקה של התקליטור
בת הטוחן - חסר הכל

נראה שהחוסרים התווספו לאחר שכבר גיביתי את ההודעות ("מתחת לרגליים"). אם למישהו יש גיבוי זה יהיה מעולה.
יש לי גיבויים רק לתמונות שאני העליתי. אני אטפל בזה.
אם אני מבין נכון, אני לא יכול להעלות את התמונות לאלבומים שאתה יצרת, אז להעלות כקובץ מכווץ ואתה תעלה אותן לאלבומים המתאימים?
גורדי2

שליחה על ידי גורדי2 »

כן, בבקשה :-)
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

הנה:
http://f2h.nana10.co.il/dxl9q7dkqxiv" target="_blank
העטיפה הקדמית של בת הטוחן שקלה יותר מ2 מגה משום מה, אני לא יודע אם זה היה ככה מקודם או שאיבדתי את התמונה שהעליתי, בכל מקרה, דחסתי אותה שוב מהBMP לגודל יותר שפוי.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

יש מעט דברים שאני שונא בעולם הזה כמו עבודה סיזיפית :homework:

בכל מקרה סיימתי, מלבד המשחקים שהיו להם סריקות חסרות (גם אם חלק מהסריקות כן היו) - אלה עליך.
גורדי2

שליחה על ידי גורדי2 »

אני בהחלט יכול להזדהות :-)

תודה רבה! סיימתי עם הסריקות שעלי.

RG, התמונות החסרות שמגובות אצלי נמצאות כאן:
http://www.f2h.co.il/mi20ynirch8" target="_blank

הן עליך ;-)
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

גורדי2 כתב:סיימתי עם הסריקות שעלי
לא כ"כ מהר...

כשראיתי את הרשימה של הסריקות החסרות זכרתי במעומם שכולן שלי מלבד מגפי החתול שפיץ, אבל לאט לאט התגנב לו ספק שגבר עם הזמן ועכשיו כשבדקתי ראיתי את זה:
C-man כתב: תודה לעוג שהביא את התמונות של העזרים, הכין קובץ PDF של החוברת, והביא כמה פרטים שהיו חסרים.
"7 שנה, לך תזכור..."
אז הנה הסריקות של שפיץ:
http://www.upf.co.il/file/420201788.html" target="_blank
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

Og כתב:שמור להודעה עתידית.
:scratch:
גורדי2 כתב:RG, התמונות החסרות שמגובות אצלי נמצאות כאן:
http://www.f2h.co.il/mi20ynirch8" target="_blank

הן עליך ;-)
Done.
מה לגבי King's Quest 5? אין לך?
Og כתב:חששות או השגות תמיד יש, זמן או כח לדיון - לא :blackeye: .
אל הספק - ומעבר לו!

ועכשיו שעיקר העניין הזה מאחורינו בשעה טובה, עוד שתי נקודות:
1. קישורים ל-MegaUpload ול-P2M, חלקם עדיין נמצאים בהודעות. אני מציע להסיר אותם לחלוטין וכל אזכור להם בהודעה המקורית, ואני מבקש את הסכמתכם לעשות את זה בהודעות כאלה שאני נתקל בהן. יש התנגדויות?
2.
Gordi כתב:בנוסף, עוג, לא העלתי את הגיבויים של הסריקות שברשותי, כי חשבתי שאם כבר מעלים אותן מחדש אולי תרצה להוסיף חותמת מים.
Og כתב:אין צורך, תודה.
אם קצת התמתנּו בעניין הזה או שנינו גישה, אולי שווה לשקול להעלות מחדש תמונות שנפגמו, "מוסחרו" והתכערו מאוד בתהליך הזה, כמו כאן. (אני אישית אמנם מתנגד לכל חדירה לתמונה, אבל אני מוכן לעזור בגיבוש ועיצוב חלופות נעימות יותר.)
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

Radioactive Grandpa כתב:
Og כתב:שמור להודעה עתידית.
:scratch:
LOL
בקרוב אני אערוך את ההודעה הזו ואכתוב שם משהו שהוא מעין תזכורת בשבילי, אני לא יודע אם זה כ"כ יעניין אותך אבל בכל מקרה אני אכתוב גם הודעה נוספת בעניין בשרשור הזה לכשאערוך את ההודעה.

Radioactive Grandpa כתב:קישורים ל-MegaUpload ול-P2M, חלקם עדיין נמצאים בהודעות. אני מציע להסיר אותם לחלוטין וכל אזכור להם בהודעה המקורית, ואני מבקש את הסכמתכם לעשות את זה בהודעות כאלה שאני נתקל בהן. יש התנגדויות?
במקרה הספציפי הזה הייתי מעדיף לשנות את ההודעות שלי בעצמי.
אבל אנחנו מחכים לאישור מהגורמים הבכירים קודם, כן?

Radioactive Grandpa כתב:אם קצת התמתנּו בעניין הזה או שנינו גישה, אולי שווה לשקול להעלות מחדש תמונות שנפגמו, "מוסחרו" והתכערו מאוד בתהליך הזה, כמו כאן. (אני אישית אמנם מתנגד לכל חדירה לתמונה, אבל אני מוכן לעזור בגיבוש ועיצוב חלופות נעימות יותר.)
לא התמתנּו בכלל, אם כבר משהו זה הקצנּו. פשוט הקבצים הללו היו זמינים כ"כ הרבה זמן ללא חותמת מים שזה לא ממש משנה אם עכשיו אשים אחת (וגם לכאב ראש של לעשות את התהליך הזה לכמה עשרות/מאות קבצים היה חלק לא מבוטל בהחלטה הזו...).
יום אחד אולי תמצא זמן ותסביר לי למה זה כ"כ מפריע לך...
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

Og כתב:יום אחד אולי תמצא זמן ותסביר לי למה זה כ"כ מפריע לך...
ידידי הותיק והיקר... מתי אי פעם אמרתי שאין לי זמן כדי להסביר את עמדתי? אדרבא, כשאני מזהה עניין כן ואין לי מניעה אחרת תמיד אשתדל למצוא זמן לזה. וגם בנושא הזה (לא שיש הרבה להסביר) אני אשמח להגיב אחרי שתשלים את מה שהפסקת והותחל שם (הערה 6).
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

יופי, תודה לכולם על המאמץ המשותף!
Og כתב:אז הנה הסריקות של שפיץ
זה רק אני או שהקובץ מכיל את הסריקות המקוריות שהעלת?
Radioactive Grandpa כתב:מה לגבי King's Quest 5? אין לך?
אין, ואם תשאל אותי, צריך להפטר מהעטיפה השניה.
Radioactive Grandpa כתב:אני מציע להסיר אותם לחלוטין וכל אזכור להם בהודעה המקורית, ואני מבקש את הסכמתכם לעשות את זה בהודעות כאלה שאני נתקל בהן. יש התנגדויות?
לי אין התנגדויות. למעשה, אני תומך נלהב.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

Gordi כתב:אין, ואם תשאל אותי, צריך להפטר מהעטיפה השניה.
:>
אתה מכיר אותי, ברב המקרים אני יכול רק להזדהות עם גישה כזו אם לא להוביל אותה... אבל כאן התמונה באיכות סבירה, וזה מוסיף אינפורמציה. ולזכותה, אין לה חותמת מים אסטרונומית במרכזה. :P
מה הבעיה בעיניך?
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

Radioactive Grandpa כתב:
Og כתב:יום אחד אולי תמצא זמן ותסביר לי למה זה כ"כ מפריע לך...
ידידי הותיק והיקר... מתי אי פעם אמרתי שאין לי זמן כדי להסביר את עמדתי? אדרבא, כשאני מזהה עניין כן ואין לי מניעה אחרת תמיד אשתדל למצוא זמן לזה. וגם בנושא הזה (לא שיש הרבה להסביר) אני אשמח להגיב אחרי שתשלים את מה שהפסקת והותחל שם (הערה 6).
הפסקתי? אני? חס ושלום. אמנם עניתי בקצרה אבל עניתי. אם היית מבקש שאפרט בהרחבה [אוקיי, פה היה אמור להיות המשפט "אז הייתי מפרט" אבל בתכלס', מאיפה אני יודע מה הייתי עונה...]. בכל אופן:
Radioactive Grandpa כתב:זה אמנם לא שיקול שלי, אבל חתימת המים על התמונות הסרוקות גסה מאוד בעיני. אם זה לצורך זיהוי - ניתן להסתפק בצורה צנועה בהרבה. אם זה לצורך הפרסום, אפשר לשים משהו אפילו צבעוני וקטן בתחתיתה. אם זה לצורך מניעת העתקות ללא קרדיט... נו, welcome to the Internet. התעקשות יתר על בלעדיות פוגעת באיכות (אני בכלל שונא כשהקרדיט בא על חשבון שלמות המקור).
זו רק דעתי בכל אופן.
כל השאלות נכונות אבל ג' בעיקר. הבן, אם הייתי רוצה שבמובי או בכל אתר אחר תהיינה הסריקות שלי, הייתי תורם אותן לשם בעצמי. אני מתאמץ וטורח רק כדי שבאתר הזה יהיה תוכן בלעדי וכשמישהו אחר לוקח קרדיט על העבודה שלי, זה מעצבן.
אבל השאלה העיקרית היא, למה חותמת המים מפריעה? כלומר, למה זה כ"כ חשוב לשמור על "שלמות המקור"? איזה שימוש יכול בנאדם לעשות בתמונה כך שהכיתוב השקוף למחצה יפריע לו? אם זה רק כדי לזהות משחק או להיזכר ברגע נוסטלגי, אתה באמת חושב שחותמת המים תמנע אחד מאלה?
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא