הפן הטכני קל איתי
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
הפן הטכני קל איתי
בשרשור זה ניתן לדבר על נושאים טכניים שקשורים לאתר אבל שלא מתאימים לשרשורים טכניים אחרים (הניטפוקיה, פינת ההצעות, וכו').
שאלות על איך לכווץ בצורה הטובה ביותר, תהיות לגבי גרסאות של משחקים הנמצאים באתר, עצות על איך ללכוד תמונות ממשחקים ישנים וכד'.
המטרה של השרשור היא לדבר רק על הנושאים הטכניים שקשורים למשחקים שבאתר או למשחקים שעתידים לעלות לאתר ולא על שאלות טכניות לגבי משחקים של המשתמש. לדוגמה, אם משתמש רוצה לדווח על טעות בסיקור, זה לא המקום לעשות כך (לשם זה יש את הניטפוקיה), אבל אם, לעומת זאת, הוא רוצה לכתוב סיקור בעצמו ורוצה לדעת מה האורך המומלץ או אם אפשר לשים תמונה או קישור בתוך הסיקור ואיך, אזי זה המקום.
שאלות על איך לכווץ בצורה הטובה ביותר, תהיות לגבי גרסאות של משחקים הנמצאים באתר, עצות על איך ללכוד תמונות ממשחקים ישנים וכד'.
המטרה של השרשור היא לדבר רק על הנושאים הטכניים שקשורים למשחקים שבאתר או למשחקים שעתידים לעלות לאתר ולא על שאלות טכניות לגבי משחקים של המשתמש. לדוגמה, אם משתמש רוצה לדווח על טעות בסיקור, זה לא המקום לעשות כך (לשם זה יש את הניטפוקיה), אבל אם, לעומת זאת, הוא רוצה לכתוב סיקור בעצמו ורוצה לדעת מה האורך המומלץ או אם אפשר לשים תמונה או קישור בתוך הסיקור ואיך, אזי זה המקום.
Re: הפן הטכני קל איתי
גורדי, אולי תרצה להחליף את הגרסה של HoMM2 שבאתר בזו.
השינויים:
-הגרסה עודכנה מ1.0 ל- 1.3, גם הדוס וגם החלונות, שתי הפריצות שלי.
-קובץ הרג'יסטרי לגרסת החלונות עודכן כך שיעבוד גם על מערכות הפעלה על בסיס 64 סיביות.
אם מישהו מעוניין ברשימת השינויים מגרסה 1.0 ל-1.3 אפשר למצוא אותה כאן:
בנוסף, החלטתי לא לשנות את רוב הסיקור של הריפ באתר ורק להחליף את הקטע הזה:
עכשיו נשאר לי רק לעדכן את הערכים בשאילתא.
השינויים:
-הגרסה עודכנה מ1.0 ל- 1.3, גם הדוס וגם החלונות, שתי הפריצות שלי.
-קובץ הרג'יסטרי לגרסת החלונות עודכן כך שיעבוד גם על מערכות הפעלה על בסיס 64 סיביות.
אם מישהו מעוניין ברשימת השינויים מגרסה 1.0 ל-1.3 אפשר למצוא אותה כאן:
- הצג/הסתר תוכן
בנוסף, החלטתי לא לשנות את רוב הסיקור של הריפ באתר ורק להחליף את הקטע הזה:
בקטע הזה:הערה טכנית: אם אתם מתקשים להפעיל את המשחק, אנא בדקו את הקישור "טיפים".
אם זה בסדר בעיניך, אני אודה לך אם תבצע את השינוי.
עכשיו נשאר לי רק לעדכן את הערכים בשאילתא.
ברוך הבא לתחילת שנות התשעים ?Radioactive Grandpa כתב:וזה מזכיר לי (וסליחה על האוף טופיק. כתבתי בהודעה נפרדת כדי שיהיה אפשר לפצל, פשוט אין לי רעיון לאן ולא בא לי לפתוח על זה נושא), שנסיתי קצת את Serf City, ועוד לא ראיתי משחק שהוא כל-כך בלתי אפשרי להבנה אם אין לך את חוברת ההוראות. אין שם שום דבר מילולי. לא בתיאור המבנים, המקצועות, הסטטיסטיקות. יש שם אפילו שלבי tutorial, רחמנא ליצלן, שאין שם רבע הסבר מילולי שמלווה אותך בהם. לא במהלכם, ולא מציינים את המטרה, איך לסיים את השלב. והכל מופיע, מסתבר, בחוברת ההוראות. אפילו הפקודות לשלבים.
בהתחלה חשבתי שצריך להיות לכמה נקודות מפתח חשובות ועלומות מבחינת האופן שבו המשחק מציג אותן, ערכים בשאילתא, אבל כל המשחק הזה הוא מחדל מתמשך. משחק שחוברת ההוראות היא חלק אינטגרלי מהקיום שלו. אז חשבתי שאנחנו מוכרחים לציין אותה ולהציע אותה להורדה (אם לא לנסח איזה מדריך מקוצר שיפצה על היעדרה).
באמת מוזר לי שאתה מתפלא, זה היה די נפוץ באותן תקופות שמשחקי אסטרטגיה או סימולציה מסובכים הכילו הוראות רק במדריך למשתמש.
לעבדך הנאמן לא היה שום חוברת הוראות, חבר או אח שיסביר לו את המשחק, אפילו רמת אנגלית לא משהו הייתה אז, רק הרבה הרבה זמן ונחישות.
הנחת הבסיס היא שיורידו את המשחק רק אנשים ששיחקו בו בעבר, זה די נדיר למצוא יוצאי דופן (ולא חשבתי שקיים עד עכשיו...).
באמת מסקרן אותי למה בחרת לנסות את המשחק הזה? ולמה לא ביקשת איזה טיפ או שניים מעוג? אני תמיד שמח לכוון אנשים שמתחילים במשחק/ים שאני מכיר טוב ואני מקווה שאם מתישהו תבצע את השאיפה שלך:
תבקש ממני הכוונה לגבי עם איזה משחק בסדרה להתחיל וכמה טיפים על איך לעשות את זה קצר וקולע.Radioactive Grandpa כתב: כשאני רואה דברים כאלה אני מצטער שאני לא מכיר את המקור. אולי הגיע הזמן שאני אשנה את זה.
בכל מקרה, נכון לעכשיו המדיניות של האתר היא לא להעלות חוברות הדרכה שאינן בעברית ואני בהחלט תומך במדיניות זאת. אני לא חושב שצריכה להיות בעיה לקשר מהסיקור או מהשאילתא לעמוד ב-replacementdocs או באחד מהמקומות הרבים שבהם אפשר למצוא את החוברת (או אפילו להעלות למחסן ולקשר מהסיקור), אבל זה כבר עניין לגורדי.
אני די בטוח שהגרסה שבאתר היא המקורית המלאה. אולי ראית סרטונים לאמיגה או מערכת אחרת? אולי איזשהו רימייק? אתה יכול לתת כמה דוגמאות לסרטונים שעליהם אתה מדבר?Radioactive Grandpa כתב: (ואז כמובן חשבתי על הפורמט של השת"ק, ושמתי לב שבסרטונים ברשת יש מוסיקה איכותית יותר וגם סרטונים, אז...)
- Radioactive Grandpa
- מנהל
- איש קשר:
ודאי, אבל לי עוד לא יצא להיתקל ברמה כזו של חוסר נגישות. ורמת האנגלית לא שייכת לכאן, זה בדיוק העניין. אין אפילו שמות לבניינים, אין כלום. רק איורים בלתי אינפורמטיביים לחלוטין ברובם. אני יודע שעקרונית אפשר להבין את הזהות של הדברים והפונקציונליות שלהם אם מקדישים זמן שחורג מכל טווח "סביר" לניסוי וטעיה (בטח לימינו). בד"כ אתה צריך לשחק עם הדברים כדי להבין איך משתמשים בהם ובטח כדי להבין איך לנצל אותם בצורה נכונה. אבל להקדיש את הזמן הזה רק בשביל להבין מהם הדברים עצמם... בשביל להבין מה גרף שלא כתובה בו מילה אחת מציג לך... מזעזע.Og כתב:באמת מוזר לי שאתה מתפלא, זה היה די נפוץ באותן תקופות שמשחקי אסטרטגיה או סימולציה מסובכים הכילו הוראות רק במדריך למשתמש.
..... אפילו רמת אנגלית לא משהו הייתה אז .....
אני לא אוהב הנחות כאלה. מעניין אם גם גורדי שותף לה. (כלומר, גם אם אלו הנחות ריאליות, הן לא צריכות להוביל את העקרון.)Og כתב:הנחת הבסיס היא שיורידו את המשחק רק אנשים ששיחקו בו בעבר
להשקפתי האתר הוא מוזיאון, ותכניו מוגשים בפתיחות לציבור הרחב.
כי לא התכוונתי לנסות ברצינות. הורדתי אותו, אני לא זוכר למה, אולי כדי להיזכר שוב בנתוני הרזולוציה היחודיים שלו, ושוב יצא לי להתעסק בו טיפה על הדרך. אבל כמו שאמרתי, אני אמנם זכיתי לפריבילגיה הגדולה לשמוע טיפ או שניים מעוג. אבל הייתי רוצה שכל מי שיעז לחשוב לשחק אי פעם ב-Serf City, הלא הוא The Settlers 1, אבי הסדרה הידועה, לא יימצא בנקודת פתיחה כל-כך נחותה משלי.Og כתב:באמת מסקרן אותי למה בחרת לנסות את המשחק הזה? ולמה לא ביקשת איזה טיפ או שניים מעוג?
מגניב, תודה. ראה זו כבקשה. (אם אתה מוכן לטרוח גם לשווא, כי לא בטוח שבאמת אמצא את הזמן לכך בקרוב.)Og כתב:..... תבקש ממני הכוונה לגבי עם איזה משחק בסדרה להתחיל וכמה טיפים על איך לעשות את זה קצר וקולע.
http://www.youtube.com/watch?v=If9EaaQk0NIOg כתב:אולי ראית סרטונים לאמיגה או מערכת אחרת? אולי איזשהו רימייק? אתה יכול לתת כמה דוגמאות לסרטונים שעליהם אתה מדבר?
- Radioactive Grandpa
- מנהל
- איש קשר:
לגבי השרשור, האמת היא שזו ממש חוצפה רבה מצידי, אחרי שהצפתי את הפורום בשרשורים מְרַכזים רשמיים בזה אחר זה, והמשכתי ופתחתי כאלה, ועכשיו אני מבקר הקמה של שרשור מרכז אחר... אבל בכל זאת, אני לא רואה ערך וטעם לרכז את הסוגיות האלו תחת כיפה אחת. אולי תַראה לי אחרת.
לכל השרשורים המיוחדים יש איזו עילה מאוד ברורה: או שהנושא שלהם ייחודי ויוצר עניין רציף בתחום צר יחסית (שרשור המוסיקה, פורטל 2), או שהם מועילים בכך שהם מאפשרים מעקב מנהלי נוח אחר התפתחות הדברים, או אינדקס של תוכן תחת קטגוריה אחידה ומסוימת. אבל התחום שהגדרת פה נשמע כמו עניין לפורום שלם ואני לא רואה תועלת שבריכוז שתי סוגיות שונות מהתחום הכללי, שעשויות להיות מנותקות לחלוטין אחת מהשניה, תחת שרשור אחד. למעשה זה בעיקר מקשה על מעקב לפי עניינים. כמה מהדברים שתוארו לעיל נשמעים כמו משימות לאילו שהם מדריכים / שרשורי הסבר רשמיים. זה לא שצריך לרכז את כל השאלות "מהו אורך הסיקור המומלץ", "איך כותבים סיקור טוב", וכו' כדי שיישאלו ע"י משתמשים. צריך פשוט לכתוב הנחיות ומספיק לעשות זאת פעם אחת. ואם משתמש רוצה לפרסם באופן פרטני סיקור שכתב ולהתייעץ עליו, אני לא רואה סיבה לעשות זאת באותו שרשור שעשו זאת רבים לפניו, במקום לפתוח שרשור משל עצמו. אין לגימיטי מזה לפתיחת שרשור.
האמת, התרומה היחידה שאני מזהה לזה, היא שיש בינינו כמה שנמנעים ממניעים מוזרים ועלומים ( ) לפתוח שרשורים חדשים בעניינים כאלו, והפתיל הקיים הזה פשוט מסיר את המחסום הזה. אבל זה לא שבאמת יש סיבה שלא לפתוח להערות כאלו, גם אם שוליות, שרשורים משלהם. זה פורום. בעיני זו סתם הימנעות מיותרת (שאני כאמור חוטא בה).
אם יש כאן משהו נוסף שאני לא מבין (חוץ מהכותרת ), אני אשמח לשמוע.
לכל השרשורים המיוחדים יש איזו עילה מאוד ברורה: או שהנושא שלהם ייחודי ויוצר עניין רציף בתחום צר יחסית (שרשור המוסיקה, פורטל 2), או שהם מועילים בכך שהם מאפשרים מעקב מנהלי נוח אחר התפתחות הדברים, או אינדקס של תוכן תחת קטגוריה אחידה ומסוימת. אבל התחום שהגדרת פה נשמע כמו עניין לפורום שלם ואני לא רואה תועלת שבריכוז שתי סוגיות שונות מהתחום הכללי, שעשויות להיות מנותקות לחלוטין אחת מהשניה, תחת שרשור אחד. למעשה זה בעיקר מקשה על מעקב לפי עניינים. כמה מהדברים שתוארו לעיל נשמעים כמו משימות לאילו שהם מדריכים / שרשורי הסבר רשמיים. זה לא שצריך לרכז את כל השאלות "מהו אורך הסיקור המומלץ", "איך כותבים סיקור טוב", וכו' כדי שיישאלו ע"י משתמשים. צריך פשוט לכתוב הנחיות ומספיק לעשות זאת פעם אחת. ואם משתמש רוצה לפרסם באופן פרטני סיקור שכתב ולהתייעץ עליו, אני לא רואה סיבה לעשות זאת באותו שרשור שעשו זאת רבים לפניו, במקום לפתוח שרשור משל עצמו. אין לגימיטי מזה לפתיחת שרשור.
האמת, התרומה היחידה שאני מזהה לזה, היא שיש בינינו כמה שנמנעים ממניעים מוזרים ועלומים ( ) לפתוח שרשורים חדשים בעניינים כאלו, והפתיל הקיים הזה פשוט מסיר את המחסום הזה. אבל זה לא שבאמת יש סיבה שלא לפתוח להערות כאלו, גם אם שוליות, שרשורים משלהם. זה פורום. בעיני זו סתם הימנעות מיותרת (שאני כאמור חוטא בה).
אם יש כאן משהו נוסף שאני לא מבין (חוץ מהכותרת ), אני אשמח לשמוע.
ברור שאני לא מסכים איתך, אחרת לא הייתי פותח את השרשור. אבל אני לא חושב שאתה באמת מבין את המטרה שלי עם השרשור הזה ואני לא בטוח שהסברים יעזרו, אני חושב שאתה צריך לראות עוד כמה דוגמאות.
אל תדאג, אני בטוח שהן תגענה די בקרוב.
הכותרת נשמעת יותר טוב באנגלית: ---------------->Radioactive Grandpa כתב:אם יש כאן משהו נוסף שאני לא מבין (חוץ מהכותרת ), אני אשמח לשמוע.
The techni cal ity side
(כן, אני יודע, זה עלוב. לא היו לי שום תכניות להשקיע בזה יותר מחצי דקת מחשבה. מה לעשות, אני לא BluePrint)שום דבר לא בוער, אם תחליט מתישהו להתחיל, כתוב הודעה בשרשור בד"ח שמוקדש למשחקי HOMM ואני אגיב.Radioactive Grandpa כתב:מגניב, תודה. ראה זו כבקשה. (אם אתה מוכן לטרוח גם לשווא, כי לא בטוח שבאמת אמצא את הזמן לכך בקרוב.)
אמיגה.Radioactive Grandpa כתב:http://www.youtube.com/watch?v=If9EaaQk0NI
אבל... איך זה עוזר לי? אם לא היה לי כח להוריד פעם בחודש מהשרתים כדי להאריך את התוקף, למה שיהיה לי כח לבדוק את הדואר פעם בחודש?Radioactive Grandpa([url=http://www.old-games.org/f/viewtopic.php?p=121488#p121488]כאן[/url]) כתב:נרשמתי בזמנו ל-RapidShare, והוא גם מהשרתים שמאוד השתפרו בנגישות והמהירות שלהם, ואפילו לא צריך לחכות לפני ההורדה. אם אני מעלה מהמשתמש הרשום שלי, הוא מתזכר אותי במייל כשישה ימים לפני שתוקף ההורדה עומד לפוג כי איש לא הוריד.Og כתב:כן, היום האתרים מוחקים את הקובץ כהרף עין. אין הרבה מה לעשות...
- Radioactive Grandpa
- מנהל
- איש קשר:
Fair enough.Og כתב:ברור שאני לא מסכים איתך, אחרת לא הייתי פותח את השרשור. אבל אני לא חושב שאתה באמת מבין את המטרה שלי עם השרשור הזה ואני לא בטוח שהסברים יעזרו, אני חושב שאתה צריך לראות עוד כמה דוגמאות.
(כמובן שאתה לא מסכים איתי. נימקתי את עמדתי כדי שתנמק את שלך.)
אין לך כוח לבדוק את הדואר פעם בחודש?...Og כתב:אם לא היה לי כח להוריד פעם בחודש מהשרתים כדי להאריך את התוקף, למה שיהיה לי כח לבדוק את הדואר פעם בחודש?
טוב, מה אני אגיד...
[ללא עריכה]
אולי כדאי שבכל זאת אגיב למקרה שלא הבנתי מה שאתה אומר. אני לא בטוח, אבל יתכן שמספיק להתחיל הורדה ולא מוכרחים לסיים אותה, כדי למנוע את הימחקות הקובץ. ובאי המתנה לשם תחילת ההורדה, זה עניין שמסתיים תוך רבע דקה, מהרגע שהחלטת לעשות אותו ועד שהמשימה בוצעה.
עכשיו, מתוך סך כל תיבות הדוא"ל בהן אני מחזיק, יש לי כמה תיבות מועטות שאני משתדל לבדוק על בסיס יומי, או כמעט יומי (ואני מרשה לעצמי להניח שלכל אדם מבוגר שפוקד את המרשתת על בסיס יומי/כמעט יומי, יש לפחות תיבה אחת כזו). תיבה אחת מהן, עיקר ייעודה הוא למיין לי הודעות אוטומטיות מכל מיני אתרים ומקורות שאכפת לי מהם מראש, כך שאני יודע למפרע מאיזה אתר רלוונטי לי התקבלה התראה כלשהי (רק על פי פקודות סינון בסיסיות, בלי שום תוספים ושטויות) מבלי הצורך אפילו לראות אותה, או להיות מוטרד מכל ערמות הספאם ששוכבות שם בפנים. היעילות מקסימלית וההתעסקות המיותרת אפסית.
Re: הניטפוקיה
אם כבר אני מנטפק, אז מה העניין עם ערך השאילתא של Grim Fandango?
חוץ מזה שהוא לא באמת עונה על השאלה, מה הטעם לתת פתרון לפאזל אחד מתוך קווסט? יש עוד כמה ערכים כאלו בשאילתא (כמו MI3), לטעמי זה מיותר. או שאתה נותן walkthrough נורמלי או כלום. סתם לתת פתרון לפאזל אקראי לא ישרת אף אחד (אולי חוץ ממי שנתקע בדיוק בקטע הזה ויחפש תשובה בעברית...).
חוץ מזה שהוא לא באמת עונה על השאלה, מה הטעם לתת פתרון לפאזל אחד מתוך קווסט? יש עוד כמה ערכים כאלו בשאילתא (כמו MI3), לטעמי זה מיותר. או שאתה נותן walkthrough נורמלי או כלום. סתם לתת פתרון לפאזל אקראי לא ישרת אף אחד (אולי חוץ ממי שנתקע בדיוק בקטע הזה ויחפש תשובה בעברית...).
מה הטעם בכלל לתת פתרונות, מלאים או חלקיים, למשחק שלא באתר ואף פעם כנראה לא יהיה?Octarine כתב:אם כבר אני מנטפק, אז מה העניין עם ערך השאילתא של Grim Fandango?
בערך השאילתא של גובלינים 3, אני לא יודע אם הבעיה עדיין רלוונטית (בכל זאת עברו כבר 6 שנים וייתכן שהיא תוקנה בגרסאות דוסבוקס החדשות) אבל מניסיון אני יכול להגיד שהיא לא קיימת ב-ScummVM, כדאי לדעתי להמליץ להריץ את המשחק בה.
מה זאת אומרת? האתר הוא להורדת משחקים בלבד? כמו הפינה "קטלוגים ופרסומות", לא?Ingsoc כתב:
מה הטעם בכלל לתת פתרונות, מלאים או חלקיים, למשחק שלא באתר ואף פעם כנראה לא יהיה?
- Radioactive Grandpa
- מנהל
- איש קשר:
כן. אתה מתאר במדויק את העמדה שלי במחלוקת רבת שנים (עוד לפני שנעשיתי עורך בשאילתא) ביני לבין גורדי. לא הצלחתי לשכנע אותו בעניין הזה. אני מעריך שהנימוקים שלו הם שני אלו: הוא לא מסכים עם ההנחה שהברירות הסבירות היחידות הן או walkthrough נורמלי או כלום, כלומר כל עוד אין פתרון מלא בעברית יש טעם לתת שברים אקראיים ממנו בשפת הקודש (; . והשני הוא שאם מישהו שאל פעם אחת בפורום דווקא על העניין הזה (ולא משנה כרגע תכונותיו, כמה מטומטם, תלותי, פזיז וקפריזי, וכו'), אין סיבה לא להניח שיהיו אנשים נוספים (ולא משנה תכונותיהם) שימצאו את עצמם באותה בעיה.Octarine כתב:מה הטעם לתת פתרון לפאזל אחד מתוך קווסט? יש עוד כמה ערכים כאלו בשאילתא (כמו MI3), לטעמי זה מיותר. או שאתה נותן walkthrough נורמלי או כלום. סתם לתת פתרון לפאזל אקראי לא ישרת אף אחד (אולי חוץ ממי שנתקע בדיוק בקטע הזה ויחפש תשובה בעברית...).
זה אגב לא ניטפוק (אלא אם באמת התכוונת לומר שהתשובה לשאלה ב-Grim Fandango שגויה / טעונת תיקון, ובמקרה הזה שכחת להציע לנו נוסח חליפי). כמו שאמרת, זו תופעה שקיימת לגבי כמה משחקים (ואם כבר הוזכר גובלינים 3, גם הערך הזה שאני אחראי על תוכנו ולא על הוספתו, שייך לעניין), וזה פתח לדיון עקרוני לגבי השאילתא (שאני לא בטוח שגורדי מעוניין לפתוח אותו).
זה גם אחד מהערכים שסימנתי כדי מתישהו לטפל בהם במרוכז. זה גם לא המקום (הניטפוקיה), אבל אני כבר אנצל את זה כדי לומר את זה עכשיו: לדעתי השאילתא צריכה להפסיק "לתמוך" בכל פתרון בעייתי כשלעצמו ועוקף דוסבוקס. זהו. אנחנו ב-2012, כמעט 2013, ומשחקי DOS מפעילים בדוסבוקס (או ScummVM). נגמרו הימים האלו שאפשר להגיד לאנשים, "תיכנסו למאפיינים, שנו את הגדרת הזיכרון ככה, וככה, וזהו זה, יעבוד". זה בד"כ בכלל לא עובד, אם זה עובד - זה בד"כ עובד עם בעיות, ובכל מקרה זה תלוי במערכת ההפעלה וניסוח ההנחיות תמיד מתעלם מהשאלה הזו.Ingsoc כתב:בערך השאילתא של גובלינים 3, אני לא יודע אם הבעיה עדיין רלוונטית (בכל זאת עברו כבר 6 שנים וייתכן שהיא תוקנה בגרסאות דוסבוקס החדשות) אבל מניסיון אני יכול להגיד שהיא לא קיימת ב-ScummVM, כדאי לדעתי להמליץ להריץ את המשחק בה.
לדעתי: אין להמליץ על שום הפעלה של משחק DOS שלא באמצעות DOSBox/ScummVM, שהם הפתרונות האופטימליים במרבית המקרים, אלא, ואך ורק, תחת הסייגים הבאים:
1. הפתרון נבדק היטב (כלומר, ע"י יותר מאדם אחד), ואכן פועל.
2. הניסוח מלא, ואינו מחסיר אף פרט רלוונטי.
ורצוי: 3. ההפעלה ב-DOSBox/ScummVM במקרה המסוים דווקא אינה אופטימלית. או: ההפעלה המוצעת אינה דורשת ויתורים (ביטול הקול, קרטוע וכד'), ונבדקה ככזאת.
נכון. חלק מהעניין הוא ליצור/לספק תוכן בעברית תחת הנושא הכללי (כמובן שיש עדיפות להשלים את ההיצע הקיים, לדעתי). גורדי היה פונה בעקביות לקהל הגולשים בבקשה לכתוב פתרונות בעברית למשחקי הרפתקאה עוד מהיווסד האתר...brother34 כתב:מה זאת אומרת? האתר הוא להורדת משחקים בלבד? כמו הפינה "קטלוגים ופרסומות", לא?Ingsoc כתב: מה הטעם בכלל לתת פתרונות, מלאים או חלקיים, למשחק שלא באתר ואף פעם כנראה לא יהיה?
טוב, יצא לי הרבה יותר ארוך מסתם תשובה שמרמזת לכך שהניטפוקיה היא לא המקום לעניינים האלו. אני הולך בהמשך לפצל את כל הדיון הזה, מהודעתו האחרונה של אוקטרין והלאה, החוצה.
זו גם בעיה, ולא שכחתי להציע ניסוח חלופי. מכיוון שבראייתי אין מקום לערך הזה בשאילתא, לא טרחתי לתקן אותו.Radioactive Grandpa כתב: זה אגב לא ניטפוק (אלא אם באמת התכוונת לומר שהתשובה לשאלה ב-Grim Fandango שגויה / טעונת תיקון, ובמקרה הזה שכחת להציע לנו נוסח חליפי).
אבל לשם השלמות הארכיונית - ישאל השואל "אמנם הכניסה למשרדו של מקסימינו לא הכרחית לסיום המשחק, אך איך נכנסים למשרדו?"
ובכן, למעשה למי שלא משחק עם פתרון מומלץ להכנס למשרד של מקס כי הוא נותן רמזים חשוב לפתרון של כמה חידות, כמו ה-Betting stub והירידה למרתף. חוצמזה בדיאלוג בין מני למקס יש את אחד המשפטים החביבים עלי במשחק.
המשרד שלו נמצא ב-High Roller's Lounge (נגיש רק אחרי שמקבלים את הכרטיס מצ'ארלי), כשמני יוצא מהמעלית ניתן לראות את הפתח משמאלו של מני (הוא בצבע אדום בהיר יותר מזה של הקיר).
זה בדיוק, אבל בדיוק, נושא שתפור בול על השרשור הטכני שפתחתי.Radioactive Grandpa כתב:טוב, יצא לי הרבה יותר ארוך מסתם תשובה שמרמזת לכך שהניטפוקיה היא לא המקום לעניינים האלו. אני הולך בהמשך לפצל את כל הדיון הזה, מהודעתו האחרונה של אוקטרין והלאה, החוצה.
למעשה, רציתי להעלות שם דיון על משהו שמאד קרוב לנושא האחרון שהעלית - מה צריכות להיות הגדרות הקול שמוגדרות במשחקי דוס שמועלים לאתר (או שקיימים באתר). בפעם האחרונה שבדקתי, המדיניות הייתה להגדיר הגדרות קול שמתאימות לאמולציית הסאונד של חלונות או ללא כרטיס קול בכלל.
רציתי, כאשר יהיה לי קצת יותר זמן, לדון על אם כדאי יותר להעלות עם הגדרות שמתאימות לדוסבוקס.
(וכמובן שאם אתה מפצל, אני אשמח אם גם ההודעה הזו תעבור)