[חידה] שחור ופתור - מסע אל העבר

פורום החידות של "מסע אל העבר", בו תוכלו לבחון ולהפגין את הידע שלכם בכל מה שקשור למשחקים ישנים. כולם מוזמנים לנסות ולפתור את החידות הקיימות ואף להציג לקהילה חידות מקוריות, בהתאם לחוקי החידון.

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

[חידה] שחור ופתור - מסע אל העבר

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

אני לא זוכר מתי זה התחיל, אבל במדור התשבצים של עיתונים יומיים מסוימים ("ישראל היום", "ידיעות אחרונות"), הופיע ונהיה פופולרי סוג חדש של תשבץ, "שחור ופתור" (Griddler).
וזה מגניב מכמה בחינות: קודם כל, זה דורש הפעלה של הרבה היגיון, ולמרות זאת, הגיון פשוט ובדרך כלל זה מאוד קל. אבל גולת הכותרת: יוצא לך ציור מפיקסלים! אז ידעתי שיבוא היום והשעשוע הזה יעטר בגאווה את מדור החידות של מסע אל העבר, זה רק עניין של זמן... (עכשיו רק צריך לקוות שיהיה מי שיטרח לנסות בכלל...)

אני מתחיל באחד קל. ואני מניח שאתם יודעים את ההוראות (אם לא, ראו כאן. זה קל ונחמד!).

הצעה טכנית לביצוע פתרון: הורידו את התמונה ופתחו אותה ב"צייר", כאשר כברירת המחדל, הצבע הראשי שחור והמשני לבן. בחרו את דלי הצבע, והקליקו על המשבצות שאתם בטוחים שמסומנות בקליק שמאלי (שחור), ואלו שאתם בטוחים שאינן מסומנות בקליק ימני, כדי לצבוע אותן בצבעים השונים.

הפתרון יכול להיות או הכרזה מה בתמונה, או פרסום של הציור, התשבץ הפתוּר.

תמונה

====================================================================

כאן יובאו במרוכז מכל השרשור - כל החידות, הרמזים ופתרונם המלא.
מי שרוצה לרכוש מושג לגבי רמת הקושי היחסית של החידות, שיבחן אותן בהקשרן בשרשור.

1. הפתרון של החידה הראשונה
פתרון
הצג/הסתר תוכן
הפתרון בהקשר
--------------------------------------------------------------------------------------------------
2.
תמונה
החידה בהקשר

פתרון
הצג/הסתר תוכן
הפתרון בהקשר

--------------------------------------------------------------------------------------------------
3.
תמונה
החידה בהקשר

פתרון
הצג/הסתר תוכן
הפתרון בהקשר

4.
תמונה
החידה בהקשר

רמז ראשון
הצג/הסתר תוכן
רמז שני
הצג/הסתר תוכן
פתרון
הצג/הסתר תוכן
הפתרון בהקשר

5.
תמונה
החידה בהקשר

רמז ראשון
הצג/הסתר תוכן
רמז שני
הצג/הסתר תוכן
רמז שלישי
הצג/הסתר תוכן
פתרון
הצג/הסתר תוכן
הפתרון בהקשר

6.
פתרון החידה הזו מחייב זיהוי!
תמונה
החידה בהקשר

פתרון
הצג/הסתר תוכן
הפתרון בהקשר

7.
החידה הזו ככל הנראה בלתי אפשרית...
תמונה
החידה בהקשר

פתרון חלקי
הצג/הסתר תוכן
הנה מערכת התשליל של החידה.
תמונה

רמז ראשון
הצג/הסתר תוכן
רמז שני
הצג/הסתר תוכן
רמז שלישי
הצג/הסתר תוכן
פתרון
הצג/הסתר תוכן
הפתרון המלא בהקשר

8.
תמונה
החידה בהקשר

פתרון
הצג/הסתר תוכן
הפתרון בהקשר

9.
תמונה
החידה בהקשר

פתרון
הצג/הסתר תוכן
הפתרון הגראפי בהקשר
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

Re: [חידה] שחור ופתור - מסע אל העבר

שליחה על ידי C-man »

תמונה
הצג/הסתר תוכן
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

C-man, גם אתה מכור ל-9gag?

לגבי שחור ופתור-אני אוהב את הגרסה התלת מימדית, ל-DS, שהיא מגניבה בהרבה לדעתי(וגם קלה יותר בד"כ, אני חושב, לפחות ברמות הנמוכות של הקושי). מומלץ בחום רב מאוד לכל מי שיש לו DS(הטריילר ממש גרוע, אבל זה מה שמצאתי בחיפוש מהיר):

http://www.youtube.com/watch?v=eTqCEYah ... re=related" target="_blank

גם בגרסה ה"רגילה", הדו-מימדית, אני משתעשע לעיתים בעיתון(שזה בד"כ די קשה לי) או במחשב.

בכל אופן, תסלח לי אם אין לי סבלנות כרגע לפתור את הגרסה הזו, בעיקר מפאת נוחות, אני רגיל בגרסה הממוחשבת למשהו ידידותי בהרבה(אני עצלן ומפונק, אני יודע). הסתכלתי על הפתרון של C-man, ואני יודע מה התשובה(אלא אם אני *ממש* טועה), אבל כמובן לא אגיד כי זה סוג של רמאות.

זהו, עד כאן הגיגיי להפעם :)

עריכה: אה, ראיתי שאתה מחשיב כפיתרון רק פרסום של הציור...אז סבבה, סחתיין C-man :P

עריכה 2: ובמקרה כזה אין סיבה שלא אגיד את התשובה:
הצג/הסתר תוכן
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

שליחה על ידי C-man »

עידן כתב:C-man, גם אתה מכור ל-9gag?
ברור : )
האמת שאהבתי rage comics עוד לפני שהכרתי את 9gag.

עידן כתב:
הצג/הסתר תוכן
זה מסביר למה לא הייתי בטוח, כמעט ולא שיחקתי במשחק הזה.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

יופי C-man!

ומה שעוד נחמד בסוג הזה, לדעתי, הוא שהחידה רלוונטית באותה מידה גם למי שלא פתר אותה ראשון, כי הפתרון לא תלוי בהכרת המשחק ולא צריך רמזים.
עידן כתב:עריכה: אה, ראיתי שאתה מחשיב כפיתרון רק פרסום של הציור...אז סבבה, סחתיין C-man :P
ראית לא נכון...
Radioactive Grandpa כתב:הפתרון יכול להיות או הכרזה מה בתמונה, או פרסום של הציור, התשבץ הפתוּר.
גם התשובה שלך היא פתרון לגיטימי.
בכל מקרה,
C-man כתב:זה מסביר למה לא הייתי בטוח, כמעט ולא שיחקתי במשחק הזה.
שערוריה!
הצג/הסתר תוכן
הסגנון התלת-מימדי נראה חביב. אבל אני בטוח שאין בו את העומק האנליטי הדרוש לפתרון של דו-מימד. זה אבסורדי, אבל הסיבה היא שלמשל, אני מניח, אין בו מבנים חלולים (זה בעיתי ליישום אפילו מבחינת השליטה).

הנה עוד אחד, גם קל, אולי קצת פחות.
תמונה
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

מבנים חלולים? אפשר(וצריך) "לחתוך" את הצורה לאורך ולרוחב כדי לפתור צורות מורכבות(האתר הרשמי בתכל'ס טוב בהרבה מהסרטון: http://picross3d.com" target="_blank). לדעתי דווקא ברמות הקושי הגבוהות זה דורש לא מעט חשיבה(ויש בו גם אלמנטים שלא קיימים בדו-מימד), אני אישית לא הגעתי לשם(פתרתי 100 ומשהו פאזלים ואני עדיין ברמת הקושי הקלה...).

בכל מקרה, לדעתי הוא פשוט מהנה יותר, ביליתי איתו(ועדיין) שעות. גם העובדה שכל צורה "הופכת לחיים" בצבע ואפילו יש עליה מעין "ערך אנציקלופדי" קצרצר מוסיפה.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

עידן כתב:מבנים חלולים? אפשר(וצריך) "לחתוך" את הצורה לאורך ולרוחב כדי לפתור צורות מורכבות...
לא הבנתי את הקשר בין השאלה לתגובה.

אני יכול לצבוע לך את הפיקסלים בצבעי מקור אחרי שתפתור (נו, מה, אתה ילדה? P:). זה הרבה יותר מגניב שיוצא ציור ואתה מסוגל לזהות אותו בסוף התהליך.

סתם, נו. אין להתנצחות הזו פואנטה. אני סתם מקווה ש-C-man לא יהיה היחיד שיקבל על עצמו את האתגר וינסה קצת את כוחותיו האנליטיים, כי הבאים הולכים להיות קשים יותר... (ואני מקווה שלא טרחתי בהכנתם לשווא...)
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

אין פה שום התנצחות, בסה"כ הבעתי את דעתי, לא מבין למה אתה לוקח את זה קשה.

בכל מקרה, גם אני מנסה קצת, אבל אין לי המון סבלנות, ואני גם לא משהו בזה בכלל.

יפה מאוד שהכנת, אבל בקהילה פעילה קטנטנה כמו שלנו בהחלט יכול להיות שאין בכך הרבה טעם.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

לא הבנת אותי. סתם צחקתי על עצמי שאני לכאורה מנסה לשכנע אותך בענייני טעם וריח כדי שתקח בזה חלק פעיל, למרות שברור לשנינו שזה מגוחך. לא יותר מזה.

(אני מתחיל לשקול שימוש מופרז באמוטיקונים כדי שהאינטונציה שלי תפסיק להתפספס בפורום...)
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

אני לא מסוג האנשים שממהרים להיכנס לויכוח בכל מקרה, אין חשש, הייתי מפסיק מהר מספיק. אני גם שונא ב"עולם האמיתי" להתווכח עם אנשים בעניינים חסרי טעם לדעתי כמו פוליטיקה-מעבר להטחת האשמות אף צד לא ישנה את דעתו בכל מקרה, אז מה נרוויח מזה?

אני מציע שאת החידות שלך לפחות תפרסם ב-Griddlers.net או משהו בסגנון אם אף אחד לא ישתתף פה...
סמל אישי של משתמש
Yoyole
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Yoyole »

אני חייב להודות שניסיתי את השני, אבל אני גרוע באופן חריג בדברים כאלה, אז ויתרתי אחרי כמה זמן. :blackeye:
אולי אני אמשיך מתישהו, אולי.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

אני מנסה את כוחי, מקווה לפתרון בקרוב
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

לא ממש כוס התה שלי ולכן לא ניסיתי אחת כזו מעולם, אבל אני מבטיח שאם אף אחד לא יפתור, אני אקרא את ההוראות ואפתור.
(אני בטוח כמעט לחלוטין שלא יקרה מצב כזה שאף אחד לא יפתור)
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

והפתרון הוא...
הצג/הסתר תוכן
הצג/הסתר תוכן
סמל אישי של משתמש
Yoyole
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Yoyole »

עידן כתב:והפתרון הוא...
הצג/הסתר תוכן
הצג/הסתר תוכן
אני רואה שגם במה שהספקתי למלא הצלחתי לעשות טעויות. אולי זה לא בשבילי, ה"חשיבה" הזאת. :P
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא