סוחר הים
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
-
- משתמש רשום
סוחר הים
אני לא יודע אם זה מתאים לפה או לראשי אבל תמיד עדיף ללכת על בטוח:
יש לי שאלה, עד כמה הגעתם במשחק סוחר הים?
כמה דברים אתם חושבים משפיעים על כמות הכסף שתקבל ואיך הכל שם נקבע?
כל הדברים האלה ממש מעניניים אותי, ואשמח שחובבי המשחק יענו לי.
יש לי שאלה, עד כמה הגעתם במשחק סוחר הים?
כמה דברים אתם חושבים משפיעים על כמות הכסף שתקבל ואיך הכל שם נקבע?
כל הדברים האלה ממש מעניניים אותי, ואשמח שחובבי המשחק יענו לי.
Re: סוחר הים
בזמנו הייתי מכור למשחק, אבל לצערי לא תיעדתי לעצמי את השיאים שלי.
מה שכן, היה על זה פעם שרשור, אולי תוכל להעזר בו על מנת לקבל סדר גודל של תוצאות:
viewtopic.php?f=2&t=13604" target="_blank
מה שכן, היה על זה פעם שרשור, אולי תוכל להעזר בו על מנת לקבל סדר גודל של תוצאות:
viewtopic.php?f=2&t=13604" target="_blank
-
- משתמש רשום
תודה רבה גורדי...
מה שכן לא כתוב שם כלום על לפי מה אתה מקבל כסף...
אני בחקירה של זה והגעתי למסקנה שזה משחק פשוט גאוני!!!
כמות הדברים שמשנים את הכסף שלך היא מטורפת...
לדוגמא, מישהו שם לב לזה שככל שאתה קונה יותר ספינות משמר אז הסיכויים שלך שיבואו שודדים הם קטנים יותר, אך הכסף שתקבל אם הם כן יבואו יהיה גדול יותר על כל ספינה שתביא(אלא אם כן זה חמישים טון...
)
חוץ מזה החייל שם מדבר על 100 מליון אך אי אפשר להגיע לסכונים כאלה מבחינת המשחק עצמו...
ברגע שאתה מקבל המון כסף הכל מתחיל להשתגע ואם אתה מקבל המון המון המון כסף אז המשחק פשוט יוצא ונעלם החלון שלא גם(האמת היא שעכשיו אני חושב שכל הזמן הזה אולי בכלל לא השתמשתי בדוסבוקס) ואם זה אמור לעבוד אז הייתי אמור לקבל פעם אחת 200,000,000 שקל... (אני חושב, כי אי אפשר להיות בטוח כי הוא לא מראה לך באמת כמה אתה מקבל כי הוא לא בנוי לסכומים כאלה...)
נ.ב.
אני תוהה, האם היוצרים פשוט לא היו טובים כל כך במשחק, שהם לא חשבו שאפשר להגיע לסכומים כאלה, או שפשוט לא היה להם כוח...
מה שכן לא כתוב שם כלום על לפי מה אתה מקבל כסף...
אני בחקירה של זה והגעתי למסקנה שזה משחק פשוט גאוני!!!
כמות הדברים שמשנים את הכסף שלך היא מטורפת...
לדוגמא, מישהו שם לב לזה שככל שאתה קונה יותר ספינות משמר אז הסיכויים שלך שיבואו שודדים הם קטנים יותר, אך הכסף שתקבל אם הם כן יבואו יהיה גדול יותר על כל ספינה שתביא(אלא אם כן זה חמישים טון...

חוץ מזה החייל שם מדבר על 100 מליון אך אי אפשר להגיע לסכונים כאלה מבחינת המשחק עצמו...
ברגע שאתה מקבל המון כסף הכל מתחיל להשתגע ואם אתה מקבל המון המון המון כסף אז המשחק פשוט יוצא ונעלם החלון שלא גם(האמת היא שעכשיו אני חושב שכל הזמן הזה אולי בכלל לא השתמשתי בדוסבוקס) ואם זה אמור לעבוד אז הייתי אמור לקבל פעם אחת 200,000,000 שקל... (אני חושב, כי אי אפשר להיות בטוח כי הוא לא מראה לך באמת כמה אתה מקבל כי הוא לא בנוי לסכומים כאלה...)
נ.ב.
אני תוהה, האם היוצרים פשוט לא היו טובים כל כך במשחק, שהם לא חשבו שאפשר להגיע לסכומים כאלה, או שפשוט לא היה להם כוח...
-
- משתמש רשום
קראתי את השאילתא של המשחק ואני חושב שהיא זקוקה לשיפצור.
אין לי בעיה לעשות את זה אבל תנו לי יום/יומיים...
זה לא כאילו שזה קונספט ישראלי מקורי או משהו, אתה יודע(Taipan יצא לפני כן)
- Radioactive Grandpa
- מנהל
- איש קשר:
אחלה.קישקוש בלבוש כתב:קראתי את השאילתא של המשחק ואני חושב שהיא זקוקה לשיפצור.
Take your time.
-
- משתמש רשום
אוקי אז ככה:
הודעה מקורית:
טיפ כדי להרוויח כסף עם סכום סיכון קטן: אם שמתם לב, במקרה בו אתם קונים ספינות משמר (כ-4) ויש לכם סכום כסף מועט, אם באים שודדים ואתם מנצחים אותם - אתם מקבלים מעט כסף (בצורה יחסית) ואותו סיפור עם הספינות הנטושות, אך במקרה שיש לכם הרבה כסף ואתם קונים ספינות משמר - כשאתם מנצחים את השודדים אתם מקבלים סכום כסף גדול. לכן, שימו לב לטיפ הבא: שכשאין לכם מה לקנות או שסכום הרווח קטן, אתם יכולים להפקיד את הכסף בבנק ולהשאיר 500 שקל אצלכם. לאחר מכן, קנו 4 ספינות משמר. אם יבואו שודדים, כשתנצחו אותם תקבלו כסף בצורה יחסית למה שיש לכם בבנק, אך אם לא יבואו שודדים - סכום ההפסד יהיה קטן. (טיפ זה לא יעבוד אם תרצו להרוויח מספינה נטושה, שכן הרווח מספינה נטושה מחושב יחסית לכסף שאתם מחזיקים ביד, בפועל, ולא לזה שמופקד בבנק).
שלי:
טיפים לסוחר הים:
א. ככל שאתה קונה יותר ספינות ככה הסיכוי שלך לפגוש שודדים הוא קטן יותר אך אם אתה פוגש אותם הם יביאו לך יותר כסף
ב.סכום הכסף שכל ספינה עולה מחושב לפי שיקלול של כסף+משאבים שיש לך על הספינה ולכן ככל שיש לך יותר כסף כל ספינה תעלה יותר.
ג. לעומת זאת, הכסף שאתה מקבל משודדים מחושב לפי כל הכסף שלך בבנק, בספינה והמשאבים.
ד. ספינה נטושה מביאה לך יותר/פחות לפי כמות הכסף+משאבים שיש לך כעת בספינה.
ה. הכסף הגדול ביותר הוא השודדים ואין אפשרות להגיע לשיאים גדולים רק מסחר!
ה1 לכן ברגע שיש לך יותר ממאה אלף ש"ח , עזוב את הסחר (אלא אם כן יש עסקה מצויינת של נחושת) והפקד הכל בבנק כל נסיעה תיקח איתך משהו כמו חמשת אלפים שקל ותקנה ספינות ותיסע "נסיעות שודדים" (זכור את כלל אל"ף ופעל בהתאם)
ה2 אל תיקח יותר מששת אלפים ש"ח לנסיעות שודדים, כיוון שזה לא יעזור לך לקנות יותר ספינות אלא רק יבזבז לך יותר כסף!
ו. גמור כל יום שבו יש ארץ אם חיטה שעולה 35 ומטה כסף או זיתים 350 ומטה כסף בארץ שבה זה כך.
לעיתים עדיף "לבזבז" על זה נסיעה!
מה שכדי לעשות זה לקנות בכל הכסף שלך חיטה/זיתים(כן, גם אם זה 3000 טון...) וללכת לישון. בבוקר כמעט תמיד תוכל למכור את כל אלא ברווח.
ז. לעולם אל תיסע למצרים מתורכיה או להיפך! תמיד עבור בישראל בשביל לקבל עוד סיכוי לשודדים
הסתייגות:
סעיף ז' מתבטל במצבים הבאים:
1. שיש סערה בישראל.
2. שאתה נושא סחר בכמות ענקית וכל ספינה תעלה לך יותר כסף ממה שאתה מרשה לעצמך באותו זמן
ח. לעולם אל תקנה פחות מ4 ספינות משמר (סעיף זה מדבר על מצב שבו אתה קונה ספינות=או שלא קונים או שקונים יותר מארבע..)
ט. אם אתה בנסיעה הראשונה וקנית 2 נחושת ב2500 ואתה לא רוצה לקנות משמר ותפסו אותך שודדים, ברח וכמעט תמיד תצליח לברוח מהם
(הנסיעה הראשונה היא רק דוגמא למצב ואפשר לעשות את זה בכל זמן שהוא.)
י. אם חסר לך קצת כסף בשביל 4 ספינות ואתה לא רוצה למכור משאבים תצא מננסיעה ותכנס שוב ושוב עד שיהיה לך את הסכום המספיק(יכול להיות שתתיאש באמצע אבל בעיקרון תמיד מתישהוא זה יורד באיזה 10-20-30 שקל..)
י"א צ'יט: אם תפסו אותך שודדים ואתה רוצה לברוח ברמאות, לחץ על Esc.
י"ב לעולם השתמש בדוסבוקס במשחק זה!
אם אתה לא משתמש בדוסבוקס המשחק ישתגע ולא תצליח לעבור את העשרים מליון כי המשחק פשוט יצא לך מעצמו.
הודעה מקורית:
טיפ כדי להרוויח כסף עם סכום סיכון קטן: אם שמתם לב, במקרה בו אתם קונים ספינות משמר (כ-4) ויש לכם סכום כסף מועט, אם באים שודדים ואתם מנצחים אותם - אתם מקבלים מעט כסף (בצורה יחסית) ואותו סיפור עם הספינות הנטושות, אך במקרה שיש לכם הרבה כסף ואתם קונים ספינות משמר - כשאתם מנצחים את השודדים אתם מקבלים סכום כסף גדול. לכן, שימו לב לטיפ הבא: שכשאין לכם מה לקנות או שסכום הרווח קטן, אתם יכולים להפקיד את הכסף בבנק ולהשאיר 500 שקל אצלכם. לאחר מכן, קנו 4 ספינות משמר. אם יבואו שודדים, כשתנצחו אותם תקבלו כסף בצורה יחסית למה שיש לכם בבנק, אך אם לא יבואו שודדים - סכום ההפסד יהיה קטן. (טיפ זה לא יעבוד אם תרצו להרוויח מספינה נטושה, שכן הרווח מספינה נטושה מחושב יחסית לכסף שאתם מחזיקים ביד, בפועל, ולא לזה שמופקד בבנק).
שלי:
טיפים לסוחר הים:
א. ככל שאתה קונה יותר ספינות ככה הסיכוי שלך לפגוש שודדים הוא קטן יותר אך אם אתה פוגש אותם הם יביאו לך יותר כסף
ב.סכום הכסף שכל ספינה עולה מחושב לפי שיקלול של כסף+משאבים שיש לך על הספינה ולכן ככל שיש לך יותר כסף כל ספינה תעלה יותר.
ג. לעומת זאת, הכסף שאתה מקבל משודדים מחושב לפי כל הכסף שלך בבנק, בספינה והמשאבים.
ד. ספינה נטושה מביאה לך יותר/פחות לפי כמות הכסף+משאבים שיש לך כעת בספינה.
ה. הכסף הגדול ביותר הוא השודדים ואין אפשרות להגיע לשיאים גדולים רק מסחר!
ה1 לכן ברגע שיש לך יותר ממאה אלף ש"ח , עזוב את הסחר (אלא אם כן יש עסקה מצויינת של נחושת) והפקד הכל בבנק כל נסיעה תיקח איתך משהו כמו חמשת אלפים שקל ותקנה ספינות ותיסע "נסיעות שודדים" (זכור את כלל אל"ף ופעל בהתאם)
ה2 אל תיקח יותר מששת אלפים ש"ח לנסיעות שודדים, כיוון שזה לא יעזור לך לקנות יותר ספינות אלא רק יבזבז לך יותר כסף!
ו. גמור כל יום שבו יש ארץ אם חיטה שעולה 35 ומטה כסף או זיתים 350 ומטה כסף בארץ שבה זה כך.
לעיתים עדיף "לבזבז" על זה נסיעה!
מה שכדי לעשות זה לקנות בכל הכסף שלך חיטה/זיתים(כן, גם אם זה 3000 טון...) וללכת לישון. בבוקר כמעט תמיד תוכל למכור את כל אלא ברווח.
ז. לעולם אל תיסע למצרים מתורכיה או להיפך! תמיד עבור בישראל בשביל לקבל עוד סיכוי לשודדים
הסתייגות:
סעיף ז' מתבטל במצבים הבאים:
1. שיש סערה בישראל.
2. שאתה נושא סחר בכמות ענקית וכל ספינה תעלה לך יותר כסף ממה שאתה מרשה לעצמך באותו זמן
ח. לעולם אל תקנה פחות מ4 ספינות משמר (סעיף זה מדבר על מצב שבו אתה קונה ספינות=או שלא קונים או שקונים יותר מארבע..)
ט. אם אתה בנסיעה הראשונה וקנית 2 נחושת ב2500 ואתה לא רוצה לקנות משמר ותפסו אותך שודדים, ברח וכמעט תמיד תצליח לברוח מהם
(הנסיעה הראשונה היא רק דוגמא למצב ואפשר לעשות את זה בכל זמן שהוא.)
י. אם חסר לך קצת כסף בשביל 4 ספינות ואתה לא רוצה למכור משאבים תצא מננסיעה ותכנס שוב ושוב עד שיהיה לך את הסכום המספיק(יכול להיות שתתיאש באמצע אבל בעיקרון תמיד מתישהוא זה יורד באיזה 10-20-30 שקל..)
י"א צ'יט: אם תפסו אותך שודדים ואתה רוצה לברוח ברמאות, לחץ על Esc.
י"ב לעולם השתמש בדוסבוקס במשחק זה!
אם אתה לא משתמש בדוסבוקס המשחק ישתגע ולא תצליח לעבור את העשרים מליון כי המשחק פשוט יצא לך מעצמו.
-
- משתמש רשום
פתאום אני חייב לציין שהכל בחזקת טיפים ואני משחק כך אבל זה לא אומר שהכל יעבוד תמיד כמו צ'יט וכד'
- Radioactive Grandpa
- מנהל
- איש קשר:
אני תוהה אם זה בכלל עניין לשאילתא. לדעתי עדיף שזה יתפרסם במדור פתרונות, לאחר שנניח זה ירחיב את ייעודו ("פתרונות ועוד") לכל מיני סוגים של מדריכים (walkthroughs צעד-צעד, walkthroughs רמזים, מדריך סודות, וטיפים. הכל כבר קיים שם, רק לא מסומן).
-
- משתמש רשום
גם הטיפ הקודם לא ממש מתאים לשאילתא לפי זה...
- Radioactive Grandpa
- מנהל
- איש קשר:
נכון (אם כי מה שכתבת עכשיו נראה יותר רציני ומקיף, הולם כמדריך טיפים כללי). כמו גם הטיפים שאני בעצמי כתבתי לריימן.
אני אחכה לדעה של גורדי בעניין (קרה לא מעט שדעותינו נבדלו בנוגע לתוכן שמתאים לשאילתא). גם אינני מכיר את המשחק אז לא אדע להכריע לגבי עדיפות בדקויות הניסוחים השונים לאותו טיפ.
אני אחכה לדעה של גורדי בעניין (קרה לא מעט שדעותינו נבדלו בנוגע לתוכן שמתאים לשאילתא). גם אינני מכיר את המשחק אז לא אדע להכריע לגבי עדיפות בדקויות הניסוחים השונים לאותו טיפ.
אני מוכרחה להוסיף.
יש משחק סוחר הים חדש, של אחד בשם שיר בן ישראל או משהו כזה. שמיועד לוינדוס. יש לי המון מה לומר על הקטע שדברתם כאן, השודדים ומה שמקבלים מהם (סתם לשבר את האוזן, באחת ההתקפות המוצלחות השלל כלל, תקשיבו טוב, תוספת של 1300 טון לקיבולת הספינה, לא רע בכלל...
) המשחק תם עם מליארד, שבע מאות מליון ומשהו שקלים, אבל זה לא הגיע לעשרת הגדולים פשוט כי זה היה המינוס בבנק, בגלל נזק לספינה.....
זה היה כלכך מצחיק, שהייתי חייבת לכתוב את זה..
לילה טוב לכם!
אן
יש משחק סוחר הים חדש, של אחד בשם שיר בן ישראל או משהו כזה. שמיועד לוינדוס. יש לי המון מה לומר על הקטע שדברתם כאן, השודדים ומה שמקבלים מהם (סתם לשבר את האוזן, באחת ההתקפות המוצלחות השלל כלל, תקשיבו טוב, תוספת של 1300 טון לקיבולת הספינה, לא רע בכלל...

זה היה כלכך מצחיק, שהייתי חייבת לכתוב את זה..
לילה טוב לכם!
אן

-
- משתמש רשום
אין מצב שאת גם מסקרנת אותנו וגם לא נותנת לנו עוד פרטים על המשחק או קישור אל משהו שיספק מידע...
תסתכל בשרשור שגורדי קישר אליוקישקוש בלבוש כתב:אין מצב שאת גם מסקרנת אותנו וגם לא נותנת לנו עוד פרטים על המשחק או קישור אל משהו שיספק מידע...
ננסה לתת לך קצת מידע...קישקוש בלבוש כתב:אין מצב שאת גם מסקרנת אותנו וגם לא נותנת לנו עוד פרטים על המשחק או קישור אל משהו שיספק מידע...
אז כמו שכתבתי כבר, זו גרסה שמיועדת לחלונות ולא לדוס. נראה כאילו מישהו בנה את זה כפרויקט גמר בסוף לימודי תיכנות מחשבים. מלבד ישראל, מצרים ותורכיה יש גם את קפריסין ואת יוון שניתן להגיע אליה וממנה רק דרך קפריסין. לכן בדרך כלל המחירים ביוון הם הקיצוניים ביותר, לשני הצדדים.
אם רוצים לתקוף שודדים בהצלחה צריך לשלם על חמש ספינות משמר ולא ארבע כמו במשחק המקורי, אבל מצד שני המחיר המינימילי של ספינה הוא חמישים, בניגוד ל75 במשחק הישן. גם כאשר יש לך 5 ספינות משמר הן מגינות עליך רק ב98 אחוזים ולא במאה. הסיכויים לקבל משהשודדים את ספינתם גדול יותר מאשר במשחק הישן, לא מתוך סטטיסטיקה אני אומרת את זה אלא מהניסיון...
במשחק יש צלילים לכל ארוע, וגרפיקה מינימלית, אך זה יותר יפה מהמשחק המקורי, מן הסתם. יש גם יותר פונקציות, לדוגמה, אם אתה יכול לקנות 30 טון חיטה, במשחק המקורי היית צריך לבחור חיטה, ואז להקיש 30, לעומת זאת במשחק החדש יש לך כמה אופציות שייקלו עליך. האופציה הראשונה היא כמובן להקיש ידנית את המספר. דרך נוספת היא להשתמש במערכת הכפתורים שלרשותך: השלם לקיבולת מלאה, כמה שהכסף מאפשר, +/- 100, 1 ו10000. כל פעם יירשם לך בשדה מיוחד בכמה טון מדובר ומה המחיר הכולל. גם בבנק ובתיקונים של הספינה תוכל לבחור בעזרת ערכת כפתורים דומה.
נקודה נוספת לטובת המשחק היא העובדה שאין צורך במגך עזר של המשחק הישן. אלא הכל כתוב על המסך. מה הקיבולת שלך, מה המזג אוויר, וכו'.
לדעתי החיסרון היחיד של המשחק, שבגללו אני מעדיפה את הישן (וקוראת לו הישן והטוב...), זה הזמנים. במשחק המקורי הפעולה היחידה שמשפיעה על הזמן זה הפלגה. אבל המשחק החדש מתוכנת כך שכל פעולה משפיעה על הזמן, ואני מתכוונת לקניה, מכירה, תיקון הספינה, הליכה לבנק. כל אלו- ואולי שכחתי משהו- מוסיפים שעה להצטברות הזמן היומי. זה מרגיז, כי במקרה שהפקדתי לדוגמה סכום מסוים, ואני מעונינת לקחת X ספינות משמר שדורשות ממני יותר מהסכום שיש ברשותי- הליכה נוספת לבנק מורידה לי שעה נוספת ביממה, כך שיש לחשוב היטב לפני כל פעולה, כנ"ל בקנייה שמתחרטים עליה וכדו'.
לסיכום, אם תשאלו אותי, ואני בדרך כלל מפרגנת למשחקים, לא התלהבתי ממנו, ולא הייתי מורידה אותו.
מספיק, קשקוש בלבוש? אין לך מה להיות במתח....
המשך יומטוב
אן