אני מקווה שהפעם אף אחד לא יצליח להשחיל הודעה בזמן שאני כותב את זו...
Sabre Runner כתב:כן, זיהיתי את זה אחרי חצי דקה בערך בלי לקרוא אף אחת מהתגובות. ניסיתי להריץ את התוכנית בראש עד שהבנתי שלא הוגדרה SEEK_FUNCTION ואז פשוט ניסיתי לראות מה בדיוק קורה כאן. זה ה-999 שסגר את הפתרון.
זה בדיוק מה שקיוויתי שאנשים יעשו, תודה על החיזוק.
חבל רק שאי אפשר לשחזר את סגנון החידה ולהשליך אותו על משחקים אחרים (כי אני לא יכול לחשוב על עוד משחק שבו מדברים על תכנות של רובוט).
Sabre Runner כתב:כל פעם שצריך דוגמה למשחק נהדר שהוא מופת למשחקים, משהו שאפשר לחזור אליו עוד פעם ועוד פעם ועוד פעם ואחרי זה לשים על המדף כיצירת אמנות לדורות הבאים, אז אני אומר Star Control II - The Ur-Quan Masters.
כל מילה בסלע.
Sabre Runner כתב:ומאז שהקוד של המשחק שוחרר, יצאו כמה שכפולים שלו וכמה עיצובים מחדש. הטוב מכולם הוא, ללא ספק, The Ur-Quan Masters.
אם כבר שניניו נגענו בנושא, אני רוצה להרחיב קצת בקשר לעניין:
במקור המשחק יצא לPC בלבד, על תקליטונים והיה חסכוני מאד מבחינת גודל. יותר מאוחר הוא יצא במהדורת תקליטור אבל מבחינת תכן היא הייתה זהה לגרסת התקליטונים. אפילו יותר מאוחר הוא בא ביחד עם SC3 על התקליטור(ים) - שוב, למיטב ידיעתי זו אותה הגרסה.
אבל בין לבין, יצאה גם גרסה לקונסולת ה 3DO והיא שונה מהרבה בחינות, יותר מדי משאוכל לציין כאן אבל שווה להזכיר את הדיבוב המלא, את מערכת הZOOM החדשנית בקרבות ואת השינויים הרבים בממשק.
בתחילת שנות ה2000, Toys for Bob (החברה שנוסדה ע"י פרד פורד ופאול רייק השלישי - שני הגאונים מאחורי המשחק) החליטו לשחרר את המשחק ואת קוד המקור שלו, דא עקא, שני מכשולים עמדו בדרכם: ראשית, קוד המקור של גרסת הPC אבד ושנית, השם "Star Conrol" רשום לחברת Accolade ולכן מוגן בזכויות יוצרים. את הבעיה הראשונה פתרו ע"י שחרור קוד המקור של גרסת ה3DO, שכאמור שונה מהותית מגרסת הPC. את הבעיה השנייה לא ממש אפשר לפתור בלי $, אז המשחק שנמצא להורדה באתר, נחשב ללא-חינמי רק בגלל שהוא מכיל את הטקסט "Star Control".
זמן קצר לאחר השחרור של קוד המקור של גרסת ה3DO, צוות של אנשים מיומנים שחררו את הרימייק המדובר:
http://sc2.sourceforge.net/" target="_blank
שבתחילה הכיל משחק הזהה כמעט לחלוטין לגרסת ה3DO. מה שלא תמצא שם, לעומת זאת, זה את המילים Star Control מה שהופך את המשחק לחוקי לחלוטין.
במשך השנים הכניסו לרימייק שיפורים שלא היו קיימים במקור ותיקנו אינספור באגים. לשמחתי הרבה הכניסו גם את האפשרות לבחור חלק מהמאפיינים שהיו קיימים רק בגרסת הPC (לא כולם, לצערי).
על עוד פרוייקטים כאלה, בניגוד ל Sabre Runner, לא שמעתי (ואשמח לשמוע).
וזה, בקצרה, כל הסיפור מאחורי הרימייק.