במזל טוב, פורום החידות נפתח!

פורום החידות של "מסע אל העבר", בו תוכלו לבחון ולהפגין את הידע שלכם בכל מה שקשור למשחקים ישנים. כולם מוזמנים לנסות ולפתור את החידות הקיימות ואף להציג לקהילה חידות מקוריות, בהתאם לחוקי החידון.

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

Og
מנהל
מנהל

במזל טוב, פורום החידות נפתח!

שליחה על ידי Og »

שלום חברים, כפי שהסכמנו, נפתח תת-הפורום סוף סוף. שימו לב שכל הקטע של השילוב באתר עוד לא פעיל, אני רוצה קודם להריץ את הפורום ואת החידות למשך זמן מה ואולי להשחיז חלק מן האספקטים של כל העסק. אם יש לכם הצעות, הערות או שאלות, כאן זה המקום (בשרשור הזה), אני אשמח לשמוע כל דעה.

אז יאללה, למה אתם מחכים? קדימה, חודו חידות! Give us your best shot! :)
סמל אישי של משתמש
BluePrint
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

Mixed feelings

שליחה על ידי BluePrint »

אני חושב שקישור לפתילי החידות הישנים איננו נחוץ ואולי אף גורע מעט מהתנופה בה ניתן היה להתחיל את המיזם, ע"י יבוא חידות נבחרות והצגתן ב"תבנית נכונה". גם לצורך דוגמא וגם להצגת נוכחות מיידית באתר.

נו טוב, אחשוב על משהו חדש...
סמל אישי של משתמש
Yoyole
משתמש רשום
משתמש רשום

Re: במזל טוב, פורום החידות נפתח!

שליחה על ידי Yoyole »

וופי :occasion9:
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

BluePrint כתב:אני חושב שקישור לפתילי החידות הישנים איננו נחוץ ואולי אף גורע מעט מהתנופה בה ניתן היה להתחיל את המיזם
גורדי חשב שכדאי להעביר את ארבעת השרשורים הנ"ל לפורום הזה, על כל תכולתם. אני חשבתי שלא כדאי, "שרשור ההיסטוריה" היה מעין פשרה, אבל אני לא חושב שיש בו משום גריעה, קח בחשבון שהוא לא דביק ובקרוב יעלם לתהומות הנשייה של "הצד החשוך של הפורומים" (הווה אומר כל מה שלא בעמוד הראשון).
BluePrint כתב:ע"י יבוא חידות נבחרות והצגתן ב"תבנית נכונה"
כן, על פניו הכל נשמע טוב ויפה, אבל מבחינה מעשית, יש כמה בעיות עם העניין: ליבא? כיצד?
לקשר להודעה מתוך השרשור? - לא טוב. הצופה יאבד בין המולת החידון ועשוי שלא להבין מה מתרחש.
להעתיק את החידה כציטוט? - לא טוב. מה שווה החידה עצמה בלי הרמזים וההתנהלות שקשורה בה (כולל הפתרון המיוחל) ואת הללו אין דרך מעשית להעתיק.
ובכלל, מה ז"א "תבנית"? הרי מעולם לא הייתה לנו כזו לחידות (וטוב שכך)...
BluePrint כתב:וגם להצגת נוכחות מיידית באתר
כפי שאמרתי, אני מעדיף שלא תהייה נוכחות מיידית באתר. יש עוד הרבה פינות שצריך לישר לפני כן, אבל אל דאג, זה יגיע בסופו של דבר.
סמל אישי של משתמש
BluePrint
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

Riddle.sol

שליחה על ידי BluePrint »

Og כתב:ליבא? כיצד?
להעתיק.
לא לצטט, לא לקשר, פשוט להעתיק את החידה עם כל הרמזים ולפרסם אותה כחידה פתורה.
Og כתב:מה ז"א "תבנית"? הרי מעולם לא הייתה לנו כזו לחידות
תבנית, כמו הדרישה לעיצוב מסוים כשהודעה מיועדת לפינת שיתוף הקבצים.
פרסום חידה פתורה יסביר בדרך הטובה ביותר איך לערוך הודעה עם רמזים ופתרון, מבלי לחשוף אותם לעין משוטטת.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

BluePrint כתב:להעתיק.
לא לצטט, לא לקשר, פשוט להעתיק את החידה עם כל הרמזים ולפרסם אותה כחידה פתורה.
כן, אבל זה ידרוש שינוי מהמקור, דבר שאני לא שש לעשותו ולא רק בגלל העבודה הכרוכה בדבר.
BluePrint כתב:תבנית, כמו הדרישה לעיצוב מסוים כשהודעה מיועדת לפינת שיתוף הקבצים.
כן, אבל איך זה יבוא לידי ביטוי כאן? אני פשוט לא מצליח לראות את זה בדמיוני... ואפילו אם תמחיש לי איכשהו, האם זה לא יכבול את ידיהם של החדים באספקטים מסויימים?
BluePrint כתב:פרסום חידה פתורה יסביר בדרך הטובה ביותר איך לערוך הודעה עם רמזים ופתרון, מבלי לחשוף אותם לעין משוטטת.
אמת, לכן אני מחכה שתמלאו את הפורום קצת, שתהיה לי אפשרות לבחור :)
סמל אישי של משתמש
BluePrint
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

Lead by example

שליחה על ידי BluePrint »

Og כתב:זה ידרוש שינוי מהמקור
לא סתם כתבתי 'פשוט להעתיק'.
למה שינוי? מה הבעיה בלהעתיק חידה כלשונה (או כתמונתה או כצלילה) ולפרסם בפתיל חדש?
Og כתב:האם זה לא יכבול את ידיהם של החדים
לא ממש.
לחידה אין כללים נוקשים כמו להודעה המיועדת לפינת שיתוף הקבצים ופתיל שיראה איך נראית התוצאה הסופית של חידה פתורה (מבלי להצהיר עליו כעל מבנה מחייב), רק יהווה דוגמא.
אתה יודע כמה מבולגנת ומבולבלת יכולה להיות הודעה של אורח אקראי.
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא