דיון בנוגע להחזרת החידון

אם חיפשתם במה לשתף את הקהילה בנושאים שלאו דווקא קשורים באופן ישיר למשחקים ישנים או ל"מסע אל העבר", זהו הפורום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

Og
מנהל
מנהל

דיון בנוגע להחזרת החידון

שליחה על ידי Og »

שלום לכולם, הדיון הזה מיועד רק לאלו שהשתתפו בחידון או לאלו שעקבו אחריו.

הנושא הראשון והעיקרי שעליו אני רוצה לדון הוא הבעיות של החידון הקודם, כלומר, אני רוצה לשמוע את דעתכם לגבי מה הייתה הבעיה העיקרית של החידון, אך לפני כן, אני רוצה לומר את דעתי בקשר לעניין:

אין להכחיש שהיו כמה בעיות בחידון, כמה בעיות בחוקים, וניהול נוקשה מדי, אך לדעתי הבעיות הללו משניות לחלוטין ומתגמדות לנוכח הבעיה האמיתית: מחסור במשתתפים.
אני לא יכול לדבר בשם כולם, אך אני לכשעצמי מהר מאד הבנתי שאני לא יכול לחוד על כל משחק שאני רוצה מחשש שאף אחד לא יכיר את אותם המשחקים - לאט לאט למדתי אילו משחקים האחרים מכירים ונאלצתי להתאים את החידות לכך - המצב הגיע להיות כ"כ גרוע לאחר זמן מסויים שנאלצתי למחזר חידות על אותם משחקים בוריאציות שונות, או לחוד רק על משחקים פופולאריים שרוב האנשים מכירים.
אם היו מספר גדול הרבה יותר של משתתפים המצב היה הרבה יותר קל לכולם, גם בהכנת החידות וגם בפתרון החידות , והכי חשוב, היינו יכולים לחוד על משחקים יותר אקזוטיים ולהיות מסופקים מכך שפתר אותם מישהו שבאמת מכיר וזוכר את המשחק ולא מישהו שנאלץ בעל-כורחו לגגל את התשובה כדי למנוע מבוכה ממבעל החידה.

זו הייתה דעתי בנוגע לסיבה - עכשיו, לסיבה של הסיבה: למה בעצם היו כ"כ מעט משתתפים? אני מאמין שהסיבה נעוצה בשני גורמים בלבד - פלטפורמה וגישה. גישה - מכיוון שיש יחסית מעט גולשים בפורום לעומת האתר ופלטפורמה - מכיוון שאלו שכבר נכנסו לפורום וראו את הנושא, לא טרחו לקרוא או להגיב, גם אם היה להם מה לומר, ואני יכול להבין אותם, גם אני לא הייתי משתתף במצב כזה - תחושה של חוסר שייכות שקצת קשה להסביר...
אני בטוח שבפורום שבו יש הרבה יותר קבועים, פורום פופולרי כמו לדוגמה הפורום של UG, או של HOTU (ז"ל), או של אבנדוניה, או של VOGONS, חידון כזה היה מצליח הרבה יותר, אבל לא אצלנו...

האמינו לי שאני אובייקטיבי לחלוטין כשאני אומר שהחידון שבנוסטלגיה הוא די עלוב בהשוואה לחידות האיכותיות ביותר שהיו פה. ולמרות זאת, למרות שהחידון ששם שורץ בעיות טכניות, אינו הוגן ומעודכן אחת לשבוע שבמקרה הטוב הוא אחת לחודש, למרות זאת ההשתתפות שם גדולה בהרבה, ולמה? הרי נוסטלגיה מקבל הרבה פחות כניסות ממסע... התשובה היא: פשוט כי החידון נמצא באתר עם מערכת תגובות יעודית לפתרון (פותר את בעיית ה"פלטפורמה") וכי הוא מקושר מן העמוד הראשי (פותר את בעיית ה"גישה").

אז מהו הפתרון? כיצד להגביר את כמות המשתתפים משמעותית? אני לא חושב שיש מנוס מלשלב את החידון באתר. אני אתן הצעה ראשונית ורעיונית לחלוטין:
בואו נניח לרגע שהחידון חזר לפעול בשיא המרץ, לא משנה כרגע אם עם או בלי מנהל/שופט, או עם או בלי חוקים. החידון יתקיים בפורום הזה, של דיבור חופשי ואני מניח שיהיה דומה במידת מה למתכונתו הישנה אבל זה כבר תלוי בכם... מה שאני מציע, הוא שיהיה מדור חידון באתר והמדור הזה יתעדכן עם חידות מן שרשור החידון החדש על ידי אדם שתהיה לו גישה למדור זה. סביר להניח שזה יהיה אני או R.G או שנינו, כפי שיש לנו גישה לשאילתא. לא כל חידה תכנס למדור, רק חידות מאיכות מסויימת שתיקבע על ידי בעל הגישה תכנסנה. איך יפעל בדיוק המדור, אני לא בטוח... או שהוא יקשר לפורום לתגובה, או שתהיה מערכת תגובות בדומה לטוקבקים - עדיין מוקדם לחשוב על כך, מה שאני רוצה עכשיו זה את המשוב שלכם.

אני מאד אשמח אם כל קבועי החידון יתרמו את דעתם - R.G, astralc, BP, C-Man, אופיר וכו' וגם אלו שפחות פקדו אותו אך עקבו - רז, יויו, Sabre Runner, Azurerider וכו' (סליחה אם שכחתי מישהו, הזכרון שלי כבר לא מה שהיה פעם).
הדברים שאני מעוניין לדעת הם: האם אתם מסכימים עמי על הבעיה העיקרית? אם לא, מה הייתה הבעיה העיקרית לדעתכם? והפתרון שלי, האם הוא נשמע לכם טוב? יש לכם רעיון אחר?

חשוב לציין שהרעיון שלי לשילוב החידון באתר דורש התערבות של גורדי וייתכן שהוא לא יסכים בכלל, אך לפני שאני פונה אליו, חשוב לי לשמוע מה דעתכם.
סמל אישי של משתמש
Yoyole
משתמש רשום
משתמש רשום

Re: דיון בנוגע להחזרת החידון

שליחה על ידי Yoyole »

למרות שלא יכולתי להיות פעיל בחידון הישן מפאת חוסר ידע בז'אנר, אני נהניתי מאוד לקרוא ולנסות לפתור כשהיה לי קצה חוט. אני חושב שאני לא ראיתי בו כ"בעייתי" כיוון שפשוט חשבתי עליו כפעילות קטנה ומהנה, ולא התייחסתי אליו ברצינות רבה. בכל מקרה, אני מאוד אשמח אם החידון יחזור, בצורה זו או אחרת, בגלל שהוא היה אחד מהמקומות היחידים בפורום שיכולתי להשתתף בהם גם אם לא ידעתי בדיוק מה התשובה (גם השאלות הרגילות בפורום הראשי הן מעין חידות...)

מבחינת הבעיות שהעלית, אני מסכים שמחסור במשתתפים הייתה הבעיה העיקרית. כל הבעיות האחרות לא הפריעו לי, אבל אני מניח שאם היה לי יותר ידע בנושא משחקים ישנים הן היו מפריעות לי הרבה יותר. הפתרון שהצעת נשמע נחמד ויתכן שיפתור את רוב הבעיות שהזכרת.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

yoyole123 כתב:בכל מקרה, אני מאוד אשמח אם החידון יחזור, בצורה זו או אחרת
העניין הוא, שהחידון לא "הלך" לשום מקום... הוא עדיין כאן, פשוט אף אחד כבר לא חד. לכן, מה שאני מנסה לעשות בשרשור הזה, זה למצוא את הסיבה/סיבות לכך ולנסות לשדרג אותו בהתאם.
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

שליחה על ידי C-man »

אני מסכים עם זה שהבעיה המרכזית הייתה במיעוט מספר המשתתפים וחוסר חפיפה בידע על המשחקים. חוץ מזה אני עדיין בדעה שלא צריך להכריח מי שפתר חידה לחוד בעצמו (ולתת רק למי שפתר חידה לחוד), כי כמו שאתה זוכר הרבה נמנעו מלפתור חידות כי לא היה להם זמן/חשק/רעיון לחוד באותו זמן.
יש שרשור חידות דומה בפורום אחר שאני משוטט בו (אפילו מחזרתי בו כמה מהחידות ששמתי פה) והוא רק מראה שהנקודות שהעלת נכונות (הכרחי מספר משתתפים גבוהה, ואם תעבור קצת על החידות תראה שיש לא מעט חידות על משחקים ישנים/איזוטריים שנפתרות די מהר).

הרעיון של שיתוף אורחי האתר בחידון דרך שילובו באתר בצורה ישירה מעניין. אני חושב שהדרך שחשבת לממש אותו היא פחות או יותר היחידה שתשאיר את החידון בפורמט שלו (ז"א שכל אחד יוכל לחוד ולא רק מנהלי/קבועי האתר).

אגב חידות, אשמח אם מישהו יוכל להגיד לי איזה יום היה מחר אתמול.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

C-man כתב:חוץ מזה אני עדיין בדעה שלא צריך להכריח מי שפתר חידה לחוד בעצמו
החידון הישן התחיל בזה שאני קבעתי את החוקים שאני רציתי בלי לשאול אף אחד. החידון גרסה 2.0 - אם - אכן יקום, יהיה שונה לגמרי במובן של זה שאתם תחליטו מהם החוקים - שלא תבין לא נכון, אני מתכוון להתדיין על כל החוקים בהרחבה, אבל אני חושב שקודם צריך לדבר על הפורמט, לפני הכל.
C-man כתב:יש שרשור חידות
הממ...
davidt99 כתב:ולגבי שאר המשחקים הישנים, מי שרוצה תשובה שישאל את Og ממסע אל העבר :D
:shock:

אגב, אין לי כח לעיין שם, אבל החידה הזאת נפתרה בסוף? כי אני מכיר את המשחק...
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

שליחה על ידי C-man »

אני חושב שלא, אבל זה קצת מאוחר לפתור אותה נראה לי p:.
Og כתב:
davidt99 כתב:ולגבי שאר המשחקים הישנים, מי שרוצה תשובה שישאל את Og ממסע אל העבר :D
:shock:
שמך הולך לפניך :) .
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

C-man כתב:אני חושב שלא, אבל זה קצת מאוחר לפתור אותה נראה לי p:.
אם בכל זאת בא לך להפתיע אותם, שם המשחק הוא Last Bronx, של סגה, בזמנו אמרו שזה הוירצ'ואה פייטר הבא... ניסיתי לשחק בו כמה פעמים, אבל פשוט לא אהבתי. לא היה בו את הקסם של VF, אני לא יכול להסביר למה...
C-man כתב: שמך הולך לפניך :) .
אבל כל בר דעת יודע שהידע שלי מתגמד ליד זה של BP...

ואני מאוד מקווה שאנשים אחרים יתחילו להגיב לשרשור הזה... אם לא, אני מתחיל לשבור גולגולות...
סמל אישי של משתמש
raztk
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

שליחה על ידי raztk »

אני מתנצל שלא הגבתי מוקדם יותר, לא חשבתי שיש צורך בכך משום שלא השתתפתי בחידונים למיניהם.
האמת, כשאני חושב על זה, אני מאמין שאני לא יכול לנקוב ביותר מסיבה אחת פשוטה שבגללה לא השתתפתי: חוסר ידע. אין ספק שלמשתמשים הוותיקים באתר יש פי כמה וכמה יותר ידע שקשור בנושא.

עוג, העלת כמה נקודות מעניינות. אני חושב שהבעיה העיקרית לחוסר ההצלחה של החידון הוא, פשוט מאוד, כמו שאמרת, חוסר באנשים. בוא נחשוב רגע: יש כמות מסוימת (וסביר להניח שהיא עולה על כמות הגולשים בפורום) של גולשים שנכנסים לאתר רק כדי להוריד משחקים ולא מתעניינים בקהילה (כמובן שיש את אלה שנכנסים לפורום כדי לבקש עזרה וכד').

Anyway, מה שאני חשבתי, זה שאפשר להקדיש לחידון מקום מסוים בדף הראשי של האתר, משהו כמו:
"החידה הנוכחית: <חידה>
יודע את התשובה? כנס/י!"

באם הייתה באתר מערכת דומה לזאת של Classic-Gaming.net היינו יכולים להציע נקודות כפרס על כמות מסוימת של תשובות נכונות, מה שאולי היה מושך כמה גולשים. אבל זה עניין שצריך לדבר עליו בנפרד, העליתי את זה רק כדי להמחיש את הנקודה.

בכל אופן, אני מאמין שכדי למשוך יותר גולשים, צריך לשפר את הסגנון של החידון. לטעמי, אופן ההתנהלות של החידון קצת "מבולגן": השרשור של החידון יכול להגיע למאות עמודים, מה שיכול להרתיע חלק מהגולשים. בכלל, אני לא חושב שדברים מהסוג הזה צריכים "להימרח" על כמות כזאת של עמודים. זה חייב להתבצע באופן שונה ופחות "כבד". ההודעה הראשונה צריכה להכיל, בנוסף לחוקי החידון, את החידה הנוכחית, הזמן שנשאר עד שמישהו יפתור אותה וכו'. הפיתרון צריך להישלח בהודעה פרטית לבעל החידה, ככה שלא יווצר מצב של שרשור "מרוח". לאחר שהחידה נפתרה, ההודעה הראשונה תיערך ותכיל את פותר החידה והפיתרון. ככה זה יישאר למשך זמן מסוים עד שתהיה חידה חדשה.

זה פחות או יותר הפורמט שחשבתי עליו, אני בטוח שאתם יכולים להציע משהו יותר טוב מזה. אבל שוב, אסור לשכוח כמה נקודות: החידון צריך להיות קריא, מסודר, נגיש וכו' וכו'. רק אח"כ אפשר לחשוב, אולי, על עוד דברים כמו פרס או משהו בסגנון.
נערך לאחרונה על ידי raztk ב ש' פברואר 06, 2010 11:23 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

שליחה על ידי C-man »

אפשרי שיהיה לחידון תת-פורום משלו ולכל חידה יהיה את השרשור הקצר שלה שינעל לאחר פתירתה, או וריאציה אחרת של הרעיון.
בדרך זו אפשר גם שיתנהלו חידות שונות בו זמנית בצורה מסודרת.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

הנח את האלה חבוב. מבטיח להשיב בצורה רצינית אבל הזמן קצר והמלאכה מרובה. :albino:
בתקווה מחר.
C-man כתב:אגב חידות, אשמח אם מישהו יוכל להגיד לי איזה יום היה מחר אתמול.
היום?
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

raztk כתב:אני מתנצל שלא הגבתי מוקדם יותר, לא חשבתי שיש צורך בכך משום שלא השתתפתי בחידונים למיניהם.
השתתפת, השתתפת... אם זכרוני אינו בוגד בי, חדת 2 חידות. בכל מקרה, תודה רבה על התגובה.
raztk כתב:Anyway, מה שאני חשבתי, זה שאפשר להקדיש לחידון מקום מסוים בדף הראשי של האתר, משהו כמו:
"החידה הנוכחית: <חידה>
יודע את התשובה? כנס/י!"
אז זהו, חשבתי על זה שאם גורדי לא יסכים להשקיע במערכת שהצעתי, זו האפשרות הבאה אחריה (ואחרי זה, קישור פשוט לחידון, ללא עדכון החידה הנוכחית).
raztk כתב:ההודעה הראשונה צריכה להכיל, בנוסף לחוקי החידון, את החידה הנוכחית, הזמן שנשאר עד שמישהו יפתור אותה וכו'. הפיתרון צריך להישלח בהודעה פרטית לבעל החידה, ככה שלא יווצר מצב של שרשור "מרוח". לאחר שהחידה נפתרה, ההודעה הראשונה תיערך ותכיל את פותר החידה והפיתרון. ככה זה יישאר למשך זמן מסוים עד שתהיה חידה חדשה.
וואו... זה ידרוש הרבה מאד השקעה ממנהל החידון (וזה גם אומר שחייב להיות אחד...)

C-man כתב:אפשרי שיהיה לחידון תת-פורום משלו ולכל חידה יהיה את השרשור הקצר שלה שינעל לאחר פתירתה, או וריאציה אחרת של הרעיון.
בדרך זו אפשר גם שיתנהלו חידות שונות בו זמנית בצורה מסודרת.
חשבתי שהודעות בתת-פורום מופיעות גם בפורום האם שלו, לא? בכל מקרה, זה רעיון מעניין שלא חשבתי עליו... יש לו יתרונות וחסרונות. צריך להקדיש לכך עוד מחשבה.
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

Og כתב:חשוב לציין שהרעיון שלי לשילוב החידון באתר דורש התערבות של גורדי וייתכן שהוא לא יסכים בכלל, אך לפני שאני פונה אליו, חשוב לי לשמוע מה דעתכם.
בהחלט יש על מה לדבר, גם אני אשמח לשמוע דעות והצעות בעניין.
סמל אישי של משתמש
raztk
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

שליחה על ידי raztk »

Og כתב:וואו... זה ידרוש הרבה מאד השקעה ממנהל החידון (וזה גם אומר שחייב להיות אחד...)
אל תתפוס אותי בכל מילה, תמיד אפשר לשנות משהו. :> למשל, במקום שההודעה הראשונה תיערך אפשר לרשום את הפתרון בתור תגובה בשרשור, משהו כמו:

"פיתרון לחידה מס' <x>: <פתרון>
פותר החידה: <פותר>"
(אפשר גם תאריך ושעה :>)

ככה הדברים יתחלקו, פחות או יותר, בין בעל החידה למנהלי החידון. תמיד אפשר לשנות.
בסופו של דבר אתה צודק, זה ידרוש השקעה. מצד שני, מה לא? אם רוצים שמשהו יתבצע (כמו שצריך) -- חייבים לקחת אחריות.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

Gordi כתב:בהחלט יש על מה לדבר
מצויין, טוב לראות שאתה תומך בכל העניין :)

אוקיי, אז בואו נראה מה היה לנו כאן, כולכם מסכימים שהבעיה העיקרית הייתה מחסור במשתתפים. חלקכם חושבים שהיו גם בעיות רציניות אחרות, אליהם נגיע בהמשך, לאחר שנצלח את הבעיה העיקרית, אני מבטיח.

לסיכום ביניים, הועלו פה שתי גישות למשיכת יותר משתתפים - האחת, שינוי בפורמט השרשור כדי שיהיה פחות מרתיע למשתתפים חדשים/אורחים ולכך הוצעו שתי דרכים: האחת, לחוד כל חידה בשרשור נפרד ולפתוח פורום מיוחד לשם כך. השנייה, לארגן את כל המידע הנוכחי בהודעה הראשית ע"י עריכה.

הגישה השנייה, כוללת שילוב החידון איכשהו באתר וגם לכך יש כמה אפשרויות: הראשונה, ליצור מערכת אשר תציג בעמוד יעודי את החידה הנוכחית ואפשרות לפתור אותה ישירות מהאתר - המערכת לא תהיה אוטומטית אלא מפוקחת ע"י מנהל/ים ויהיה לעמוד היעודי קישור מהעמוד הראשי. אפשרות שנייה, בדיוק כמו האפשרות הראשונה רק ללא מערכת התגובות - כלומר, החידה הנוכחית תוצג וכדי לפותרה, יהיה על האדם להגיע לשרשור החידון (מקישור בדף) ולהגיב שם. אפשרות שלישית, להציג הודעה קבועה בעמוד הראשי המפרסמת ומקשרת לשרשור/פורום החידון ללא כל עדכון בתוכן שלה.

שתי הגישות לא סותרות את עצמן ולעניות דעתי, עליהן להתקיים יחדיו (כלומר, פרסום באתר+שינוי בפורום).

דבר נוסף שיש לתת עליו את הדין: אם אכן החידה הנוכחית תוצג באתר: האם כל חידה תעודכן באתר? או שמא רק האיכותיות ביותר שתבחרנה ע"י בעל הגישה?

אשמח לשמוע עוד הצעות, רעיונות ודעות.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

סליחה על העיכוב בתגובה.

אני רוצה לחלוק על כמה מההנחות שלך כאן.
אמנם לא אמרת את זה כלל, אבל זה השתמע מדבריך, ואני מבקש לחדד זאת: החידון לא "נכשל" בגלל מחסור במשתתפים. הוא "נכשל" בגלל הגעה לכלל מיצוי שהיתה מתעכבת לכאורה ככל שהיו יותר משתתפים. שנית, למרות שלא אמרת את זה, הוא לא באמת נכשל. 2300 הודעות בסה"כ (גם אם 50% מתוכן באמת בעלות ערך, גם אם 70% מהאחרונות סימלו את ה"חיות" ולא ה"דעיכה") זו הצלחה רבתי.
שלישית, ההשוואה לחידון בנוסטלגיה. ההשתתפות שם "גדולה בהרבה"? בחידון שלנו היו תגובות על בסיס יומי. תגובה ביום במקרה הגרוע ביותר (החוק אפילו מחייב זאת...), עשרות תגובות במקרים התוססים. בנוסטלגיה התגובות ביחס טבעי לקצב התעדכנות החידות עצמן, שהוא אחת לשבוע במקרה הטוב ביותר כמו שאמרת. אם אתה מדבר על מספר משתתפים, לא בדקתי לעומק אבל הרשה לי גם את זה לא לקחת כברור מאליו. אם אתה מדבר על אורך חיים כולל, ובכן... זה לא ממש אתגר כשמדובר במהות החידון (ובקצב זרימת החידות), וזו נקודת המפתח שלי בהתייחסות הכוללת למה שאפיין את החידון שלנו.

לבחור תמונה אקראית (אני לא מדבר רק על נוסטלגיה. גם על החידונים ש-C-man הציג, גם על חידונים שהיו ב-Vgames), בין אם לעוות אותה, לחשוף אותה בשלבים, לעשות בה מעשי סדום וכו', הוא לא רק דבר המצריך השקעה פעוטה מצד המקשה, הוא גם מצריך השקעה פעוטה מצד המשתתף. לכן זה לא מפתיע שחידונים כאלו יכולים להימשך זמן רב כי המקשה לא צריך שום השראה שתעמוד לרשותו, ולא מפתיע שכל ארחי-פרחי יזרוק איזו תשובה לחלל, כי זה לא דורש ממנו כלום. ולא פלא שברב המקומות זה נעשה כל-כך פשוט.

אין מה לעשות. התרחשה כאן תופעה "מצערת" שאנשים לא להוטים לקחת חלק במשהו אם לא מגרים להם כמה תאים אפורים על הדרך. אני מציין את כל הדברים האלו כדי לחדד את העובדה שההשוואה לפורומים פופולריים כמו UG, HOTU, VOGONS ושאר המצוינים לעיל לא רלוונטית בעיני בהקשר של "אילו", כי לא סתם ציינת את בקרת האיכות בתור מה שיינטר את החידות לגוף האתר. לא יהיה שם BP שינעים בשעת סיפור וישאל "מה מגניב", לא יהיה שם C-man שיפרוט על הגיטרה שלו, לא יהיה שם יויו שיצייר תמונות מסצינות תוך שהוא עולה בגיל, וכו' וכו', ואולי לא יהיה מי שתהיה לו הסבלנות להקשיב להם.
הבעיה המהותית שלנו היתה כמובן דעיכת ההתלהבות וההשראה שבאה בד בבד הן כשואלים והן כפותרים, והסימנים היו בכל מקום.
אני מסכים שהסיבה העיקרית לזה היא מחסור במשתתפים (אבל לא הייתי רוצה שנשכח שמה שדעך זה אנחנו. כי דעיכה טבעית היא בלתי נמנעת וקל וחומר במקומות בהם עושים שימוש בהשראה).
אני מסכים ששילוב פורמט כזה או אחר של חידון בגוף האתר עשוי לחשוף אליו (ואלינו) הרבה פנים חדשים וירחיב את מעגל ההתייחסויות (בעיקר לחברים כמו עוג או BP שיכולים לירות לכל הכיוונים. אם זה ישאר בגדר תחום משותף איזוטרי זה לא ישווה הרגשת עושר בחידון, כמו שקרה כשחדתי על משחקים כמו Putt-Putt ו-Fatty Bear שרק יויו הכיר ועוג תמה מה הטעם בכך).

בנוגע לשילוב הפורמט באתר, אני יכול להסכים עם ה"חזון" שלך, עוג.
כמה נקודות למחשבה:
- החידון צריך להיות חי. אני לא רואה איך זה קורה כרגע (אלא אם מישהו צבר סטוק רציני ויוכל לשחרר אותו בצורה איטית עד שתחודש ההשראה אצל אחרים). פינות היפותטיות קבועות באתר הן שיחות די שכיחות באתר (ראה "הטור של R.G", "מאמרים", "משחק השבוע"...), והסיבה שלא מיישמים אותן היא הידיעה שאין ערבות לכך שהן תישארנה חיות ובועטות, כי תדמיתית רב הזנק על התועלת כמו שאנחנו יודעים.
- ה"עורכים" צריכים להיות זמינים לעדכון החידון וכל מה שכרוך בכך. נראה לי ששנינו נשמח לקבל על עצמנו אחריות משנית בעניין, אבל לא ראשית (מפאת זמן).
- סוגיית ה"חידות איכותיות הן שתכנסנה לגוף האתר" היא מאד חשובה בעיני, ובעייתית ביותר. אני לא רואה איך אפשר להימנע מעוגמות נפש בעניין. אפשר להגדיר קווים ברורים, אבל לא נרצה בהם כי נרצה את הגמישות לחרוג מהם.
- נכון שצריך להיות סדר (התייחסות להצעה של רז), אבל אני חושב שהעיגון שנעשה בגוף האתר עם הגישה החופשית שיש לעורכים יכול להספיק. שהחידון "ימרח" על פני כמה עמודים, אולי זה מרתיע, אבל לפעמים אנחנו שוכחים שזו המטרה שאנחנו נכנסים להתפלפלויות האלו. יש לא מעט חומר יקר בין הכתלים האלו, וזו הרי תכלית החידון (מעבר ליח"צ לאתר במתכונתו ההיפותטית החדשה) - לעורר דיון ועושר.
- הרעיון של C-man טוב מאד. אבל קשה לראות איך הוא משתלב בפורמט נוקשה של שילוב באתר.

זה בצורת כללית בנוגע למהות. כמובן שלכשיסתמן כיוון יותר ברור לפעולה אציע תוכן יותר קונקרטי... (כמו שעשו רז ו-C-man)
ברשותך עוג, הייתי רוצה להזמין את יושבי הפורום הקבועים גם אם לאו דווקא השתתפו בתקופת החידון הפעילה (you know who you are...) במידה ויש להם הערות בונות כלשהן.
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא