קשה לי להאמין שכן, אאל"ט ה"להשתטות" אמור לשמש בתור מושא בעוד שהמבנה של "להפסיק ולהשתטות" מזכיר סוג של נשוא מורחב.Og כתב:"אולי תנסה להפסיק ולהשתטות"
ו"ו החיבור שם, היא תקנית?
לדעתי אפשר להבין מהמשפט הנ"ל שהאדם אמור לנסות להפסיק + לנסות להשתטות.
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
קשה לי להאמין שכן, אאל"ט ה"להשתטות" אמור לשמש בתור מושא בעוד שהמבנה של "להפסיק ולהשתטות" מזכיר סוג של נשוא מורחב.Og כתב:"אולי תנסה להפסיק ולהשתטות"
ו"ו החיבור שם, היא תקנית?
לא, דווקא ממש לא. כלומר, כן זכור לי משהו כזה, אבל נוסח זהה למקור, יותר ממי שהקשיב לזה 20 פעמים, זה לא...Og כתב:אני לא זוכר את המשפט אבל אני מניח שאתה תזכור
גזען!! ככה זה... כל הרוסים גזעניםאיתן כתב:2. אל תאמין לעברית של איגור, פבל, אלכס, וכל השאר
זה גם מה שאני חושב, או מאידך העובדה שהמימון נעשה בשיתוף עם גופים אקדמיים/ממשלתיים, גם, כיום אינה ערובה לכך שיש הגהה ראויה. אבל במבט מרפרף לא מצאתי שגיאות.Og כתב:אינטליגנציה היא לא ערובה לכישורי כתיבה ו/או כישורים לשוניים. אם תעיין באתר, תוכל למצוא בקלות עוד שגיאות (או במקרה ש"קורית" זה תקין - שגיאות אחרות).
לפני שאני מתהלך לי ברחוב ומכריז על עצמי בגאון בתור העורך הלשוני של מסע אל העבר, אני מזכיר למי שהספיק לשכוח שגם הרזומה שלי אינו כולל השכלה מקצועית. (ולמעשה, השכלה כלל. אני בור ועם הארץ. אבל אני עוד אכבוש את העולם! הא הא!)dogli_3 כתב:את חוקי העברית אני יודעת מבית הספר וקצת מעבר, אבל בהחלט לא מלימודים מקצועיים.
בקשר לחולם המלא אני מבין, אבל בטוח שאי אפשר לרשום את זה עם שתי ה"א? הרי בלי ניקוד אני יכול לחשוב על הרבה מקרים שאפשר להתבלבל עם TAMA. ומהי הצורה לנקבה?Radioactive Grandpa כתב:(*תָּמֵהַּ)
אני חושש שלא הובנתי כהלכה, כשאמרתי "בקשר לחולם המלא אני מבין" - התכוונתי שאני מבין שזו טעות (כלומר, שצ"ל קמץ). אבל אם אין הבחנה בין TAMA לTAMEHA מבחינת הכתיבה ולא ניתן לכתוב עבור צורת הזכר עם שתי ה"א, אני חושש שאצטרך להשאר עם "משתומם" ולא להשתמש יותר בתמה, בדיוק כמו "מתרחשת" במקום קורה/קורית. מה לעשות, אף שפה לא מושלמת...Radioactive Grandpa כתב:החולם פשוט מייצג צורה לא נכונה עבור השורש הספציפי בנטיית הפועל. כמו גדֵל במקום גוֹדל (במשמעות הפועל: פעל-הווה-יחיד).