-= נושא השפה העברית הרשמי =-

אם חיפשתם במה לשתף את הקהילה בנושאים שלאו דווקא קשורים באופן ישיר למשחקים ישנים או ל"מסע אל העבר", זהו הפורום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

Re: עדכון הפורום ל-PhpBB גירסה 3 (אולימפוס)

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

אחרי כמה ימי שתיקה, אפילו אחרי ההתגייסות של Og, מישהי טרחה לענות. חבל שהתשובה שלה היתה מטומטמת.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

Radioactive Grandpa כתב:אחרי כמה ימי שתיקה, אפילו אחרי ההתגייסות של Og, מישהי טרחה לענות. חבל שהתשובה שלה היתה מטומטמת.
אווץ' ... לא היית חייב להיות כ"כ עוקצני :? אז מה אם היא סתם כתבה...
כשאתה יוצא מנקודת הנחה שמישהו חייב לענות או להתייחס להודעה שלך (גם אם אתה רק רומז ולא אומר את זה במפורש) זה מעצבן את יושבי הפורום (אני לפחות הייתי מתעצבן...)
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

עוקצני שם או פה? פה אני מרשה לעצמי, שם לא.
כלומר, מעט. היא הרי אמרה "הצורה הזו לא תמוהה בכלל. התמיהה שלך דווקא כן". קשה לא התייחס לזה בענייניות :)
אני גם עדנתי את הנוסח פעמיים לפני ששלחתי. אי אפשר לערוך שם, לא?
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

התכוונתי לשם וכן, אי אפשר לערוך שם.
גם אני לפעמים כותב הודעות עצבניות (פה, רק פה) ובשנייה האחרונה תופס את עצמי, סוגר את הדפדפן ומגיב במועד מאוחר יותר, זה עוזר. (לפעמים גם המתנה של כמה שניות עוזרת, תלוי ביום ובמידת העצבים)
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

:shock:
זה באמת נשמע עצבני? אני מרגיש רע עכשיו... הטון שכיוונתי אליו הוא לחלוטין לא עצבני.
Oh well. חלב שנשפך. ובתפוז את הנעשה אין להשיב...
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

תקציר הפרשה:
לאחר ההיענות של אותה עליסה, ניסו עוד שניים להשיב בספקולציות שלא באמת הסבירו את שביקשתי לקבל לו הסבר.
אחד צייץ "לשון חכמים", שני הציע תופעה שלא קשורה למה ששאלתי. איש לא נימק את עמדתו או הביא סימוכין כשהפרכתי / ביקשתי הוכחות לטענות.
בסוף הסתבר שאותו "רהוט" נמנע מלהשיב בשרשור שפתחתי אלא בשרשור אחר לגמרי, זרק שם "החלטת אקדמיה" ריקה מתוכן הסברתי ("יש ששתי הסיומות משמשות, בלה בלה, ויש שנתקבעה אחת") ועם דוגמאות שאינן רלוונטיות להתנהגות יוצאת דופן כפי שנוגע לאותה "החלטה", וכששאלתי למהותה של זו וביקשתי הפניה למקור כלשהו, שוב, לא קיבלתי תשובה.

פתאום נזכרתי שלפני כמה שנים התואר "מורה ללשון" לא היה סוחט ממני הצטנעות וכבוד-יתר-על-המידה כמו בהווה, שכן כל לשוני דבקה חלודה ומי אני שאפקפק. עכשיו גם נזכרתי למה.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

כן, עקבתי אחרי העניין גם אני ואני מבין את תיסכולך מחוסר ההיענות של דרי הפורום, שכן אני שותף לו. לצערנו, אם אין הרהוט רוצה להביא סימוכין לדבריו, לא זה מחובתו לעשות כך.
לעניות דעתי, עד אשר נוכל להציץ בהחלטות האקדיה בדקדוק (ע"ע) אין אנו יכולים להפריך את דבריו של כבוד רהיטותו ולכן, אין העניין הוכח לכאן או לכאן.

אם תשאל לדעתי האישית - אני מאמין שאכן כך כתוב בהחלטות האקדמיה - כידוע לך, זו מתפארת במתירנות יתר בזמן האחרון:
Og כתב:באיזה חוגים אתה מסתובב קיבינימט? :shock:
אני לא יודע באיזה מושב/קיבוץ גר C-Man אבל אם חלק ממקבלי ההחלטות באקדמיה גרים גם הם שם זה יכול להסביר את הנימוק שהצורה האמורה השתרשה, שכן אני נתקלתי בצורה הזו במעט מאוד מקרים וכולם היו במשלב נמוך מאוד.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

תשמע, יכול להיות שזו אכן החלטת האקדמיה שהובאה כלשונה (למרות שקשה לי להאמין, כי תוכנה די מטומטם).
אבל לא מסתדרת לי האפשרות ש"מתירנות נטו" עומדת מאחורי ההחלטה הזו. בין גזרות נל"א ונל"י/ה יש הרבה דמיון ומועדות לבלבול. בין אם זה נשמע יותר עילג (קורית, קונית, רוצית, לרצֶה, למלוֹת) ובין אם זה פחות מורגש או ידוע (ממולֶא, דִכַּא, [הצורות שגויות]). צריך סדר בדברים. הרי איחוד גמור בין הגזרות לא יהיה...

[עריכה]
אגב,
Og כתב:אין אנו יכולים להפריך את דבריו של כבוד רהיטותו ולכן, אין העניין הוכח לכאן או לכאן.
בעניין ההכרעה בעניין, היות והטענה שהצורה "קורית" תקנית היא החורגת מהמקובל, חובת ההוכחה מוטלת עליה.
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

שליחה על ידי C-man »

Og כתב:
Og כתב:באיזה חוגים אתה מסתובב קיבינימט? :shock:
אני לא יודע באיזה מושב/קיבוץ גר C-Man אבל אם חלק ממקבלי ההחלטות באקדמיה גרים גם הם שם זה יכול להסביר את הנימוק שהצורה האמורה השתרשה, שכן אני נתקלתי בצורה הזו במעט מאוד מקרים וכולם היו במשלב נמוך מאוד.
אני די בטוח שאין בקיבוץ שלי אנשי האקדמיה העברית..
מה שכן, גם המילים האחרות שRG הציע (קונית, ואפילו רוצית) נשמעות somewhat מוכרות ויכול ליהיות ששמעתי גם אותן.
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

בקשר להסבר האפשרי של "לשון חכמים" - חיפוש ב"מאגר ספרות הקודש" של סנונית לא ממש מצליח לאמת את העניין הזה (0 תוצאות עבור "קורית").

[עריכה]
אגב, אפשר לשאול את השאלה גם פה, למי שבאמת מעוניין בתשובה.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

אני לא רואה טעם לשאול. הסיבה היחידה שטרחתי לשאול בתפוז היא בגלל אותו בחור מלומד שטען כך ולא כך. אם הוא לא טורח לנמק את התשובה החריגה שלו, אני לא צריך לעשות את זה בשבילו אם ההגיון הסביר לא מאפשר לי. מבחינתי יש תשובה לנושא, והיא אותה אחת שהסכמנו עליה כולנו לפני ה"תפנית בעלילה".
נערך לאחרונה על ידי Radioactive Grandpa ב ו' אפריל 18, 2008 11:25 pm, נערך פעם 1 בסך הכל.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

Radioactive Grandpa כתב:אני לא רואה טעם לשאול. הסיבה היחידה שטרחתי לשאול בתפוז היא בגלל אותו בחור מלומד שטען כך ולא כך. אם הוא לא טורח לנמק את התשובה החריגה שלו, אני לא צריך לעשות את זה בשבילו אם ההגיון הסביר לא מאפשר לי. מבחינתי יש תשובה לנושא, והיא אותה אחת שהסכמנו עליה כולם לפני ה"תפנית בעלילה".
:thumbsup:
(ממש חסר לי אמוטיקון של Thumbs Up בלי הפרצוף - רק היד)

[עריכה]
אה, כן, תפסיקו להקפיץ את ההודעה הזו כל פעם, אני מחכה שהיא תעבור לעמוד השני כדי שאוכל לפצל...
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

Re: [הורדה] בלופי -- Planet Blupi

Og כתב:גם קצת מוזר לי שחשבת שאני לא יודע מכיוון שהיה לנו דיון על זה לא מזמן.
היה? לא זכור לי. אבל זה לא ש"חשבתי שאתה לא יודע" - פשוט ראיתי צורך להבהיר את העובדה הזו כדי להמחיש למה השימוש במלה הזו נראה לי לא הולם בהקשר שאר הטקסט.
ולא, כמובן שאינני מתעקש... :)

[עריכה]
אחרי חיפושון קטנטן בנסיון לתור אחר הדיון האמור, מצאתי שהשימוש ב"תהאנה" אהוב עליך במיוחד. 8 תוצאות מקור עבור "תהאנה" - כולן שלך, לעומת 4 (אני בטוח שהחיפוש הזה לא מוצא הכל. הרי C-man שאל על זה ולא ראיתי את השאלה שלו, או את התשובה שלי כאן) עבור "תהיינה" - אף לא אחת מהן שלך.
Og
מנהל
מנהל

Re: [הורדה] בלופי -- Planet Blupi

שליחה על ידי Og »

נסה לחפש "קורה" או "קורית" ומלא את השדה של שם המשתמש בשם שלי - אמנם לא חיפשתי אבל יש לי הרגשה שלא תמצא אף תוצאה אחת (מלבד הדיון הנודע לשמצה הדש במילה עצמה). לעומת זאת, נסה לחפש "מתרחשת" עבור הודעות שלי ותראה מה תמצא...

יש מילים שאני פשוט מעדיף על אחרות, למשל, קורה (ואפילו קורית למעשה) היא מילה בעלת שתי משמעויות, אז אינני רואה סיבה לא להשתמש ב"מתרחשת" במקום.
Og
מנהל
מנהל

Re: -= נושא השפה העברית הרשמי =-

שליחה על ידי Og »

טוב, החלטתי לפצל את שתי התגובות האחרונות מהשרשור של בלופי. ואם כבר אני רושם הודעה בשרשור הזה, אני אנצל את ההזדמנות לדבר על כמה התרגומים והדיבובים בעברית למשחקים הם גרועים, כלומר, ידוע שהעברית שלי גם לא משהו, אבל יש דברים שאני בטוח שהם טעויות גסות במשחקים מסויימים.

יש אפילו טעויות שטותיות, כמו התמונה הזו שבאה ממשחק שאני מתעתד להעלות מחר (זה מה שהזכיר לי את הנושא):
תמונה

כן, זה ברור שזו טעות דפוס, אבל במסך הראשון של המשחק??? איפה ההגהה? איפה הבטא טסט?

בכל מקרה, כל ההקדמה הזו הייתה רק בגלל שרציתי לשאול שאלה שכבר הרבה זמן תהיתי לגביה:

כל זמן המשחק שלי בקסם התות, היה בנסיון לתקן את הבעיה בדוסבוקס בדיאלוג הראשון עם אברא. וכל אחת מן 20 הפעמים שבהן הקשבתי לדיאלוג הזה, נשכתי את הלשון, זה פשוט כ"כ צרם לי, השימוש בו"ו החיבור ההוא... כמו שאמרתי מקודם, יש דברים שאני בטוח שהן טעויות, אבל זה הוא לא אחד מהם, אז רציתי לשאול אותך, R.G, האם זה תקין? אני לא זוכר את המשפט אבל אני מניח שאתה תזכור, זה משהו כמו:
"אולי תנסה להפסיק ולהשתטות"
ו"ו החיבור שם, היא תקנית?
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא