יש אור בקצה המנהרה - החידון החדש יעלה לאוויר בקרוב

אם חיפשתם במה לשתף את הקהילה בנושאים שלאו דווקא קשורים באופן ישיר למשחקים ישנים או ל"מסע אל העבר", זהו הפורום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
raztk
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

Re: יש אור בקצה המנהרה - החידון החדש יעלה לאוויר בקרוב

שליחה על ידי raztk »

תשובותיי נכון לעכשיו (אני אוסיף/אשנה באם יהיה הצורך):

1. מה ז"א "חידות נבחרות"? אם הכוונה היא להציג חידה בזמן שפועלות כמה חידות במקביל, אז אפשרות טובה תהיה לבחור חידה באקראי מבין החידות הפעלות כרגע (באופן אוטומטי), ולהציגה בדף הבית. אם יש מספיק שחושבים שאחת מהחידות לא מספיק "איכותית" או "מייצגת", תמיד אפשר לפנות ל"צוות העורכים" (ראה סעיף 3).

2. קודם כל, החידון הוא של ובשביל משתתפיו (תתקנו אותי אם אני טועה). כמובן שיש צורך בהנהלה, זה לא סותר. בנוסף למה שכתבתי, אני חושב שאבחר בתשובה ג'.

3. א' נראה הכי הגיוני. למה עורך ולא צוות עורכים? ככה תתחלק העבודה ואף-אחד לא ירגיש יותר מדי לחץ בכתפיים. אם זה נראה לכם לא מתאים, אז אני מניח שמי שרוצה יוכל להציע את עצמו ואם יהיה צורך נצביע.

4. שוב, החידון הוא בשבילנו. אם מספיק אנשים מחליטים/חושבים שאחת מהחידות לא מספיק טובה/מתאימה, נעשה את מה שנראה לנכון. במחשבה נוספת, ואני מניח שמישהו כבר הציע/אמר את זה, תמיד נוכל לקבוע קריטריונים שיקבעו איך חידה "איכותית" צריכה להיראות.

5. כן (ראה סעיף 1). אם זה לא מתאים או מצריך עבודה שלא באמת לצורך, אז במקרה הזה אפשר יהיה להצביע (הכוונה היא שכולם יוכלו להצביע. ההחלטה הסופית תהיה של המנהלים? או שלא? מה שבא לכם...) איזו חידה מבין אלו שפועלות תוצג בדף הבית.

6. אני חושב שקודם כל ננסה עד שנה מסוימת (אנחנו גם ככה מגבילים את טווח השנים אפילו עכשיו, לא ככה? בלא מעט מקרים אמרו/אמרנו "זה חדש מדי לאתר"). אם הכל ילך, נוכל לנסות גישה קצת יותר דינאמית.

7. ראה סעיף 4.

8. אני חושב שתת-פורום מיוחד בשביל לחידות יהיה מתאים. באשר לחידות, לכל חידה יהיה שרשור משלה. נראה לי שככה יהיה יותר סדר.

נראה לי שעל 9 עניתי בכל הסעיפים הקודמים.
נערך לאחרונה על ידי raztk ב ש' מאי 15, 2010 3:56 pm, נערך 3 פעמים בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

שליחה על ידי C-man »

1. האם אנחנו בכלל בעד הפרסום של חידות נבחרות בעמוד הבית?
ג. בעד. צריך לפרסם באופן סלקטיבי כדי לשוות תדמית איכותית כמו שאנחנו יודעים.

2. מהו תפקיד העורך?
ב. תפקיד העורך להשאיר את האלה מאחורי הקלעים ורק לוודא שהרכבת לא יורדת מהפסים.

3. (השאלה הכי קשה, כי הוא צריך להסכים למה שנבחר ב-2...) מי יהיה העורך?
א. מנהלי הפורום הנוכחים.

4. (בהתאם להכרעת 1) פרמטרים ל"איכות" חידה שתפורסם בשער האתר:
ב. יהיו על פי שיקול דעתו הגמיש והחופשי של העורך.

5. האם יאופשר קיום של כמה חידות פעילות במקביל?
ג. כן

6. הגבלת "גיל" למושא הנחוד.
ד. לא אכפת לי.

7. חריגה מקווי ההנחיה שנקבע:
ב. החידה פשוט לא תהיה מועמדת לפרסום.
ג. תערך על ידי העורך בהתאם לכללים. - מתנגד נחרצות לאפשרות הזו.

8. מיקום החידה:
ה. לא אכפת לי.

9. נהלי BluePrint לחידוד חידה:
...
אני בעד, אבל אי אפשר להכריח אנשים למלא את הנהלים, זה ירתיע רבים מלהשתתף.
פשוט חידות שלא יעמדו בקריטריונים לא יכנסו לאתר. וכשאני אומר לא יעמדו בקריטריונים, זה לאו דווקא חידות שלא יהיו בדיוק ב template המומלץ, אלא ממש רחוקות ממנו.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

היה שווה לחכות! :)

אני אשתדל להתייחס כמיטב יכולתי:
Radioactive Grandpa כתב:אנחנו רוצים שכבר ב"בועת" החידון בעמוד הראשי של האתר תופיע החידה כטיזר, חידה פעילה שטרם ניתנה עליה תשובה, ותקשר לשרשור החידה ו/או לעמוד ארכיון/בקרה שיציג את התמצית באותו פורמט של כל החידות שנחודו ונבחרו. נכון?
המממ... לא בדיוק.
אם הבנתי נכון את גורדי, הבועה תהיה סטטית ורק תודיע על קיום החידון (למעשה, לפי מה שמסתמן כבר עכשיו, אני צריך להפסיק לקרוא לזה חידון ולהתחיל לקרוא לזה "חידות") ותוביל לדף דינאמי שבו תוצג החידה האחרונה, או כל החידות שלא נפתרו, ואולי כל החידות בכלל - נראה בהמשך.

לעשות את הבועה דינמית זה די בעייתי - ראשית, קשה לי להאמין שגורדי יסכים, שנית, גם אם הוא יסכים, אני לא בטוח שהייתי רוצה לראות דבר כזה, ובכלל, איך זה אמור להיות מבוצע? אם תהיה תמונה (או קובץ קול, או סרטון וידאו) מה נעשה? נציג את התמונה בתוך הבועה? בעמוד הראשי?
Radioactive Grandpa כתב:הבעיה הקשה יותר היא סמכות שפיטת האיכות לפרסום. אין לי פתרון טוב לזה. יש לי פתרון "סביר", והוא להתנות מראש, בחוקי החידון, את כך שמסכימים שהסמכות לשפיטה היא על ידי אותם עורכים שהוסמכו לכך כאן בשרשור הזה, בשיקול דעתם החופשי, ופרסום חידה מהווה הסכמה לכך. זה עדיין לא עונה על כך שכדי לעשות החלטה נכונה ודאי יצטרך העורך לדעת את הפתרון (או העורכים בסבב). יותר משזה הורס למישהו פעיל את ההשתתפות - זה מחייב מישהו לפעילות כזו...
אכן, זו בעיה שגם אני מתחבט בה רבות - לגלות לעורכים את התשובה נראית הדרך היחידה, אבל זה כ"כ יהרוס... :Sad:
כרגע אין לי פתרון לזה, אני צריך עוד לחשוב (או לקוות שמישהו אחר ימצא פתרון).
בקשר להתחייבות לפעילות כזו, אני מוכן להתחייב לכך, לפחות בזמן הקרוב (ואני מאד מקווה שאני מעריך נכון את כמות העבודה שזה יגרור) ואני כמובן זוכר את ההבטחה שלך (לפחות ברמת ההתכוונות :wink: ).
Radioactive Grandpa כתב:בנסיון להיות מועיל ומקדם ולא רק מבקר בלי לבנות (כמו שכנראה "יצאתי" בשרשור הקודם), אבנה שאלון כזה עכשיו.
אבל הוא יצא לי באורך הגלות, אז אני אדביק אותו בהודעה הבאה לשם האשלייה האופטית. :P
מצויין! עבודה נהדרת!

למרות שהשתדלתי להמנע מדעתי האישית עד עכשיו, אני אענה על השאלון ואני מצהיר בזאת שאני שומר לעצמי את הזכות לחזור בי כשאראה את דעת הרוב.
Radioactive Grandpa כתב:1. האם אנחנו בכלל בעד הפרסום של חידות נבחרות בעמוד הבית?
(ואני רק רוצה לציין שב"עמוד הבית" הכוונה היא לעמוד החידות היעודי, ולא לדף הבית במשמעות של index.html)
Radioactive Grandpa כתב:2. מהו תפקיד העורך?
אני חייב לעצור פה ולשאול למה התכוון המשורר? זה נשמע כאילו אתה מתכוון ל"מנהל" או "יד מכוונת" לשרשורים, אבל במילה "עורך" השתמשת לזה/אלה שיוכל/ו לערוך את העמוד היעודי באתר?
אם אתה אכן מתכוון ל"מנהל", אזי תשובתי:
Radioactive Grandpa כתב:3. (השאלה הכי קשה, כי הוא צריך להסכים למה שנבחר ב-2...) מי יהיה העורך?
ב. מציע את R.G אבל אם לא יהיה רוב קולות, או שתסרב, אז:
א. מנהלי הפורום הנוכחים.
Radioactive Grandpa כתב:4. (בהתאם להכרעת 1) פרמטרים ל"איכות" חידה שתפורסם בשער האתר:
ה. זו שאלה קשה מאד - אין לי תשובה כרגע, אני צריך לחשוב על כך.
Radioactive Grandpa כתב:5. האם יאופשר קיום של כמה חידות פעילות במקביל?
עוד שאלה קשה, אבל כרגע אני אלך על:
ג. כן וזהו!
אבל אני חושב שאם נראה שזה יגרום בלאגן או ימנע מאנשים לנסות מספיק חזק לפתור חידות אז נתחיל להכניס מגבלות...
Radioactive Grandpa כתב:6. הגבלת "גיל" למושא הנחוד.
ב. בעד שיטת עוג לתיחום "ירוק", "צהוב" ו"אדום".
(סליחה על היוהרה :oops: )
Radioactive Grandpa כתב:7. חריגה מקווי ההנחיה שנקבע:
ב. החידה פשוט לא תהיה מועמדת לפרסום.
(באופן די ברור... קשה לי להאמין שלמישהו תהיה תשובה אחרת)
Radioactive Grandpa כתב:8. מיקום החידה:
אוקיי... כאן משתלטת עלי ה"מבוחה"... :oops: סלחו לי על הבורות שלא ממש מתאימה לי, אבל איך בדיוק פועל תת-פורום בPHPBB? אם יהיה תת-פורום לפורום דיבור חופשי, האם השרשורים שבו יוצגו גם בפורום דיבור חופשי או לא?
Radioactive Grandpa כתב:9. נהלי BluePrint לחידוד חידה:
אני לא רוצה להתערב בקווים המנחים הללו, את זה אני רוצה להשאיר לכם, לפחות נכון לעכשיו.

ושוב יישר כח R.G, על הרמת הכפפה המצויינת!
סמל אישי של משתמש
Yoyole
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Yoyole »

אני מתנצל על התשובות הקצרות והלא מפורטות, אני לא בדיוק איש של מילים. (גם לא איש של מעשים...)
Radioactive Grandpa כתב:1. האם אנחנו בכלל בעד הפרסום של חידות נבחרות בעמוד הבית?
אין לי מה להוסיף בנושא
בהנחה שהאורחים שיחודי יורכבו מאותו הרכב אוכלוסיה שיש לפורומים היום, אולי יהיה גם מתפקידו של העורך לערוך את החידה ולשכתב אותה כך שהיא תהיה קריאה. אורח אחר יכול להיכנס, לראות חידה מבולגנת ולא קריאה וללחוץ על כפתור ה-Back מיד. לאנשים אין סבלנות.
Radioactive Grandpa כתב:3. (השאלה הכי קשה, כי הוא צריך להסכים למה שנבחר ב-2...) מי יהיה העורך?
ד. לא אכפת לי.
אל תעשה לי את זה :)
Radioactive Grandpa כתב:4. (בהתאם להכרעת 1) פרמטרים ל"איכות" חידה שתפורסם בשער האתר:
אני חושב שהפרמטרים צריכים להיות גמישים, אבל בעיקר צריך שיהיה ברור שלא חשבו והכינו את החידה ב-3 דקות. אולי אפילו אפשר לפתוח שרשור שבו ידונו המשתמשים באילו חידות יפורסמו בעמוד הראשי
.
ג. כן וזהו!
זהו.
א. כן, כל מה שלגיטימי להופיע באתר, בדומה לחידון הקודם (כלומר עד שנת 1999-2000 בקירוב).
ג. תערך על ידי העורך בהתאם לכללים.
אלא אם החידה היא בלאגן אחד גדול, לדעתי צריך להראות לאורחים שאנחנו גמישים בנושא.
א. תת-פורום - שרשור עבור חידה.
אין לי מה להוסיף.
- מחדד מתחייב להיות אחראי לחידה שלו עד שתפתר ולהודיע על כך למנהל\י החידון.
בעד, אך מה עושים אם בעל החידה נעלם לאחר שחד אותה? זה בטוח יקרה, בטוח.
- כל חידה תופיע בפתיל נפרד ותסומן ככזו. (כמו הודעות [הורדה] למדור שיתוף הקבצים)
בעד סה"כ, אבל אם החידות יהיו בתת-פורום מיוחד, בשביל מה לתייג את ההודעות? ההודעות שהן לא חידות גם ככה כנראה יהיו נעוצות.
- כל חידה תכלול קישור לדף החידה\ות הלא פתורה\ות באתר.
בעד
- רמזים לחידה יתווספו להודעת החידה ויכתבו בגודל גופן 5 כדי לא להראות בחטף.
אולי בגדר המלצה בלבד.
- חידה פתורה תצויין ככזו בכותרת הודעת החידה עצמה והפתרון יכתב בגופה... בגודל גופן 5 כדי לא להראות בחטף.
בעד
- חידות יופיעו באתר עם קישור לפתיל בפורום, בו יכתבו התשובות.
בעד
- חידה פתורה רק תצויין ככזו באתר ותשאר זמינה למבקרים עתידיים.
בעד
סמל אישי של משתמש
BluePrint
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

"...Riddle me this, riddle me that"

שליחה על ידי BluePrint »

ד. לא אכפת לי.
שכחתי לגמרי מתחילת הפתיל בה Og הסביר איך יפורסמו החידות ועכשיו כשהסביר זאת שוב, אני מבין שפרסום קיום החידות בלבד יאלץ להספיק. (אולי עם תאריך עדכון אחרון שלא צריך להיות קשה לעריכה)
ג. כדאי להגדיר בפרוטרוט מה תהינה סמכויותיו כדי למנוע אי הבנות עתידיות.
Radioactive Grandpa כתב:3. מי יהיה העורך?
ד. לא אכפת לי.
Radioactive Grandpa כתב:4. פרמטרים ל"איכות" חידה שתפורסם בשער האתר:
ה. לא תפורסם חידה אלא הודעה על קיום מדור החידות.
ה. לא אכפת לי.
אם חידות פתורות נשארות זמינות ללא פתרון גלוי בחטף, אין סיבה להעמיס על העורך (את האתר) את הצורך לדאוג למספר חידות יחד. (אבל לאפשר זאת במקרה שחידה נשארת ללא פתרון לאורך זמן, יכול להיות כדאי)
א. כן, כל מה שלגיטימי להופיע באתר, בדומה לחידון הקודם (כלומר עד שנת 1999-2000 בקירוב).
ב. החידה פשוט לא תהיה מועמדת לפרסום. (אבל למחדד יותר לערוך מחדש את חידתו כדי לעמוד בתנאי הפרסום)
ו. אני נגד שרשור מתמשך או תקופתי כי הוא יקשה על הצגת חידות פתורות, ויבלבל אם מבקרים עתידיים יחליטו להוסיף תשובה משלהם לשאלה פתורה. (כתעוד לניחוש לפני שהסתכלו בפתרון)
- יש לי פטור. (נכון?)
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

BluePrint כתב:א. כן, כל מה שלגיטימי להופיע באתר, בדומה לחידון הקודם (כלומר עד שנת 1999-2000 בקירוב).
אם אני מבין את תשובתך נכונה, אתה רוצה שהתחום הירוק יהיה עד שנת 2000 (או 1999) והתחום הצהוב יהיה 2001-2005 ? או משהו אחר?
סמל אישי של משתמש
BluePrint
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

Something or other

שליחה על ידי BluePrint »

משהו כזה. אני לא "נעול" על תאריך, רק רוצה שכיוון המשחק יהיה ברור.

ה"בעיה" היחידה שאני רואה בסיווג הרמזורי היא שהמחדד יצטרך לסווג את עצמו, וע"י כך יקל על המשתתפים למצוא את המשחק המסתתר, אבל זה בטח מתאזן עם החופש לפרסם חידות ללא פיקוח וההקלה על העורך (את האתר) לדעת אילו חידות מתאימות לפרסום מבלי לפגוע ביכולתו להשתתף בפתרון.
אני גם לא פוסל פרסום באתר חידות של משחקים מהתחום הצהוב, אם הן ממש ממש טובות, וזה מזכיר לי מה ששכחתי להוסיף בנוגע לשיפוט "איכות" חידה:
נראה לי שהפתרון הוא להסתכל על האיכות בטווח הארוך ולא המיידי; לא לדאוג אם חידה היא טובה עכשיו אלא לדאוג שהגרועות ירדו מהאתר, ובזה המשתתפים יוכלו לעזור ע"י חוות דעת לאחר שהחידה נפתרת. (אני חושב שאי אפשר לשפוט לפני כן)
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

כן, גם נראה לי שבכלל, עם הזמן נצליח להשחיז ולעדן את כל המנגנון.

זהו? אף אחד אחר לא רוצה להביע את דעתו? עם השאלון של R.G זה לוקח רק כמה דקות... יאללא, תעשו ג'סטה...
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

קודם כל, לגבי 1 ובעצם שאר השאלון, הייתי כמובן מנסח אחרת את השאלות אילו הייתי קודם מחכה לתגובתו של Og לחלק הראשון של תגובתי. כיוון שהזמינות שלנו לא תמיד "משהו" העדפתי להכניס הילוך ולחסוך בזמן (אפרופו זמינות, שבוע מילואים בשבוע הבא).
אגב ניסוחים מחדש, אם תהיה הכרעה באחת השאלות על ידי תשובה שאומרת "נצטרך להגדיר במדיוק ..." [מה תהינה סמכויות העורכ/ים, מה יהיו הקריטריונים ל"איכות", וכו'] - נצטרך שוב להגדיר כאלו ולהעלות אותם להצבעה.

אוקי, אז אנחנו מדברים על בועה סטטית שמקשרת תמיד לאותו מקום. זה באמת מקל משמעותית על העניינים מבחינה טכנית (אולם טיזר פחות יעיל, אך כנראה שההשקעה לא שווה את התועלת)... אם כך ה"פרסום" באתר, אנחנו בעצם או מדברים על עמוד פנימי כלשהו בתבנית האתר החיצני, או על שרשור נעוץ-נעול בראשיתו של פורום החידות שנערך באופן קבוע. נכון? כל שקשור ל"פרסום" והסלקציה מתייחס אל העמוד הזה.
אז מה? לכאן או לכאן? או שכדאי להעלות שאלה על זה (עמוד חידות רשמי בפורום או מחוצה לו).

אתה מוזמן לראות איך נראה תת-פורום בפורומים הרשמיים של המערכת. יש סימון לקיומו עוד מהעמוד הראשי באייקון הפורום, והשער אליו מופיע בראשו של הפורום המכיל. לדעתי ניתן להגדיר גם לו הנהלה בלעדית ולקבוע את סמכויותיה, שזה אחלה יתרון.

בעניין העורך או עורכים, כמובן שעדיף שיהיו כמה, ואם אנחנו באמת לוקחים את האופציה שעורך יהיה מחויב לדעת את הפתרון כדי להחליט מראש אז קל וחומר, שנוכל לעשות סבב ולא לנטרל באופן קבוע אחד מאיתנו. אם מישהו מתנדב, או מציע מישהו, בנוסף לשאר המנהלים למשל שירחיבו את מעגל תפעול החידון - אדרבה, רק לציין זאת.
Og כתב:ב. מציע את R.G אבל אם לא יהיה רוב קולות, או שתסרב...
מסרב כי לא אוכל לעמוד בזה (להתחייב שתהיה לי הזמינות לתפעל זאת באופן בלעדי). אותה סיבה שלא התייחסתי ברצינות לכך שהצעתי אותך... מה שמשאיר את חבר המנהלים הנוכחי לברירת מחדל, ואם מישהו רוצה להצטרף, הוא מאד מוזמן.
C-man כתב:9. אני בעד, אבל אי אפשר להכריח אנשים למלא את הנהלים, זה ירתיע רבים מלהשתתף.
פשוט חידות שלא יעמדו בקריטריונים לא יכנסו לאתר. וכשאני אומר לא יעמדו בקריטריונים, זה לאו דווקא חידות שלא יהיו בדיוק ב template המומלץ, אלא ממש רחוקות ממנו.
כמו שאני מבין את זה כרגע, על פי ההבנה המחודשת של הפורמט שיבוא, התבנית הזו תחייב יותר את העורכים מאשר את כלל המשתתפים, כי היא זו שתישמר בקנאות כשהחידה תועתק לעמוד המרכז. המשתתפים יתבקשו לשמור עליה בעיקר כדי להקל על העורכים את עבודתם (ועל שאר המשתתפים את ההשתתפות), אבל כשזה נשאר ברמה הזו אני לא חושב שזה ירתיע. תקן אותי אם אני טועה או שנסתר מעיני משהו.
Og כתב:6. ב. (סליחה על היוהרה :oops: )
איזו יוהרה... :roll: אלמלא היית מצביע לרעיון של עצמך, מי היה מסכים איתו...
yoyole123 כתב:3. ד. אל תעשה לי את זה :)
כלומר?... לא לאלץ אותך לבחור במישהו מסוים? מחשש לאנטגוניזם? :)
BluePrint כתב:4. ה. לא תפורסם חידה אלא הודעה על קיום מדור החידות.
האם להבין מזה שאתה מתנגד בכלל לפרסום מרוכז כלשהו של חידות, שלא נעשה באופן ישיר על ידי מחבריהן?
BluePrint כתב:9. - יש לי פטור. (נכון?)
:)
Og כתב:אם אני מבין את תשובתך נכונה, אתה רוצה שהתחום הירוק יהיה עד שנת 2000 (או 1999) והתחום הצהוב יהיה 2001-2005 ? או משהו אחר?
אם כבר התעכבנו, אז גם אני בעד הגבלת אותו תחום "ירוק". 2001 זה באמת סקאלה אחרת של התייחסות.

Og כתב:זהו? אף אחד אחר לא רוצה להביע את דעתו? עם השאלון של R.G זה לוקח רק כמה דקות... יאללא, תעשו ג'סטה...
כן... חששתי שאו שלא כולם ירגישו רלוונטיים, או שחלק יתקעו מאחורי מחסום החפירה שהשארתי בעמוד הקודם... אז שיאמר בריש גלי: חבר'ה, אנחנו מאד מעוניינים בדעה של כולכם. Octarine, astralc, אופיר, Anubis, ומצטער אם אני משמיט מישהו, לא מכוון.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

Radioactive Grandpa כתב:חבר'ה, אנחנו מאד מעוניינים בדעה של כולכם. Octarine, astralc, אופיר, Anubis, ומצטער אם אני משמיט מישהו, לא מכוון.
מחזק מאד ואני רק רוצה להוסיף את emh (בתקווה שהוא בכלל קורא את הנושא הזה) כי יש לי הרגשה שהוא יהיה כוכב עולה בפתירת החידות.

Radioactive Grandpa כתב:אגב ניסוחים מחדש, אם תהיה הכרעה באחת השאלות על ידי תשובה שאומרת "נצטרך להגדיר במדיוק ..." [מה תהינה סמכויות העורכ/ים, מה יהיו הקריטריונים ל"איכות", וכו'] - נצטרך שוב להגדיר כאלו ולהעלות אותם להצבעה.
בשמחה, אבל אני רק מקווה שההיענות אליהם לא תהיה בדפוסים שאני רואה כאן...
Radioactive Grandpa כתב:אם כך ה"פרסום" באתר, אנחנו בעצם או מדברים על עמוד פנימי כלשהו בתבנית האתר החיצני, או על שרשור נעוץ-נעול בראשיתו של פורום החידות שנערך באופן קבוע. נכון? כל שקשור ל"פרסום" והסלקציה מתייחס אל העמוד הזה.
בדיוק, עמוד פנימי באתר עצמו שנוכל לערוך בממשק WYSIWYG בדומה לזה של השאילתא (אם הבנתי נכון את גורדי). אבל שום דבר עוד לא סגור ב100%, אם יש לך רעיון יותר טוב (וביותר טוב אני מתכוון יותר פשוט ליישום ועומד בתנאי האבטחה של גורדי) אתה מוזמן להציעו.
Radioactive Grandpa כתב:אתה מוזמן לראות איך נראה תת-פורום בפורומים הרשמיים של המערכת. יש סימון לקיומו עוד מהעמוד הראשי באייקון הפורום, והשער אליו מופיע בראשו של הפורום המכיל. לדעתי ניתן להגדיר גם לו הנהלה בלעדית ולקבוע את סמכויותיה, שזה אחלה יתרון.
כן, נראה שהודעות מהתת-פורום לא מוצגות בפורום האם שלו, זה כל מה שרציתי לדעת, אז גם הקול שלי הולך לתת פורום (נראה לי שיש לנו כבר רוב).
Radioactive Grandpa כתב:בעניין העורך או עורכים, כמובן שעדיף שיהיו כמה, ואם אנחנו באמת לוקחים את האופציה שעורך יהיה מחויב לדעת את הפתרון כדי להחליט מראש אז קל וחומר, שנוכל לעשות סבב ולא לנטרל באופן קבוע אחד מאיתנו. אם מישהו מתנדב, או מציע מישהו, בנוסף לשאר המנהלים למשל שירחיבו את מעגל תפעול החידון - אדרבה, רק לציין זאת.
Radioactive Grandpa כתב:ואם מישהו רוצה להצטרף, הוא מאד מוזמן.
לפני שאתה ממהר לנדב אנשים, אני רק רוצה לומר שאני לא חושב שזה יקרה. כדי "לערוך" את העמוד באתר צריך גישה לאתר ואני מאוד מטיל ספק בכך שגורדי יאשר דבר כזה, אז בעיקרון, הגישה תהיה מוגבלת לי, לך ולגורדי. קשה לי להאמין שלגורדי יהיה זמן לזה ולכן אמרתי שנהיה רק אני ואתה.
אני התחייבתי לעמוד באתגר לבדי אם יהיה צורך ואני עומד מאחורי כך - עם הסתייגות בודדת שאם אני ארגיש שאני לא יכול לעמוד בקצב או בלו"ז אני אעלה את העניין (למצוא שיטה אחרת) לדיון ועד שתימצא כזו, אני אמשיך לעבוד.
Radioactive Grandpa כתב:אם כבר התעכבנו, אז גם אני בעד הגבלת אותו תחום "ירוק". 2001 זה באמת סקאלה אחרת של התייחסות.
100%. אז נסגור על עד 2000 וכולל לתחום הירוק (כלומר, 10 שנים אחורה) ו2001 עד 2005 וכולל לתחום הצהוב? או שאתם מעדיפים תחום אחר?
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

שליחה על ידי C-man »

Radioactive Grandpa כתב:
C-man כתב:9. אני בעד, אבל אי אפשר להכריח אנשים למלא את הנהלים, זה ירתיע רבים מלהשתתף.
כמו שאני מבין את זה כרגע, על פי ההבנה המחודשת של הפורמט שיבוא, התבנית הזו תחייב יותר את העורכים מאשר את כלל המשתתפים, כי היא זו שתישמר בקנאות כשהחידה תועתק לעמוד המרכז. המשתתפים יתבקשו לשמור עליה בעיקר כדי להקל על העורכים את עבודתם (ועל שאר המשתתפים את ההשתתפות), אבל כשזה נשאר ברמה הזו אני לא חושב שזה ירתיע. תקן אותי אם אני טועה או שנסתר מעיני משהו.
עם זה אני בסדר.

אגב, אפשר שלאתר יועלו רק חידות שנפתרו, ויהיה רק רפרנס לחידות פעילות, כך העורכים יוכלו להשתתף במשחק. נראה לי שזה גם מה שBP התכוון בהצעות שלו.
סמל אישי של משתמש
BluePrint
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

That'll work

שליחה על ידי BluePrint »

Radioactive Grandpa כתב:האם להבין מזה שאתה מתנגד בכלל לפרסום מרוכז כלשהו של חידות, שלא נעשה באופן ישיר על ידי מחבריהן?
שאלה 4 היתה בהתאם לתשובה בשאלה 1, וכך עניתי. (אולי באמת היה עדיף אם הייתי משיב "ראה תשובה לשאלה 1")
זו לא התנגדות, זו הסכמה.
Og כתב:עד 2000 וכולל לתחום הירוק (כלומר, 10 שנים אחורה) ו2001 עד 2005 וכולל לתחום הצהוב.
OK with me.
C-man כתב:אפשר שלאתר יועלו רק חידות שנפתרו, ויהיה רק קישור לחידות פעילות, כך העורכים יוכלו להשתתף במשחק.
זה צעד אחד יותר ממה שהתכוונתי אבל הוא פותר את רוב הבעיות:
- השתתפות העורך\ים
- זמן להשקיע בעריכה
- איכות החידות המופיעות באתר
- חופש כמעט מוחלט למחדדים
תפקידו של העורך יוכל להסתכם במספר דקות בשבוע כדי להוסיף חידה פתורה.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

BluePrint כתב:זה צעד אחד יותר ממה שהתכוונתי אבל הוא פותר את רוב הבעיות
השאלה האמיתית היא, האם זה יהיה מספיק "טיזר" (נראה אותך מתרגם את זה, BP...) כדי למשוך קהל?

קוד: בחירת הכל

/me pokes astralc
סמל אישי של משתמש
BluePrint
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

Don't tease

שליחה על ידי BluePrint »

הצעה זו היא להתנהלות "מאחורי הקלעים", היא לא אמורה לגרות את הקהל. (לא צריך לתרגם אם חושבים בעברית על מה רוצים להביע)
מה שצריך למשוך תשומת לב ולעניין את המבקר האקראי היא הבועה בדף הראשי, עליה כבר הסכמנו שרק תציין את קיומו ותקשר אל דף החידות.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

Dew and Rain

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

Og כתב:אם יש לך רעיון יותר טוב (וביותר טוב אני מתכוון יותר פשוט ליישום ועומד בתנאי האבטחה של גורדי) אתה מוזמן להציעו.
טוב יותר מהבחינה הזו הוא קל למדי. כיוון שגם ככה אנחנו מוותרים על יצוג "רשמי" של החידון בשער האתר מלבד בועת הפרסום הסטטית, אז אפשר להסתפק בשרשור מעוגן בתת הפורום, בעל שתי הודעות: ההודעה הראשונה מאגדת את כל החידות הפעילות, ההודעה השניה מאגדת את כל החידות שנפתרו ויוצרת אינדקס ארכיון. כמו שאמרתי קודם, אם ניתן להגדיר קבוצת מנהלים שונה בפורום הזה כפי שנדמה לי, זה גם אחלה מידור לשם אבטחה ומקל על הכנסת עורכים נוספים.
BluePrint כתב:מה שצריך למשוך תשומת לב ולעניין את המבקר האקראי היא הבועה בדף הראשי, עליה כבר הסכמנו שרק תציין את קיומו ותקשר אל דף החידות.
סוג-של-הסכמנו. זו לא שאלה שהעלינו ושהשבנו עליה, אלא סתם נראה שההשקעה הדרושה לביצוע כזה תגרור יותר מדי זמן ושבירת ראשים. אבל אי אפשר להתעלם מכך שאם מערבים פלוני בתוכן כבר מהשלב הראשוני זה מוקד התעניינות יעיל פי כמה וכמה מסתם יצירת מודעות בכותרת.
BluePrint כתב:(לא צריך לתרגם אם חושבים בעברית על מה רוצים להביע)
משפט יפהפה כזה צריך להיכתב באותיות של קידוש לבנה... (לא שזה עוזר לי עצמי לפעול לפיו, אני מושפע מדי מהתרבות הסובבת אותי.)
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא