אהלן לכולם, שאלה לגבי blackthorne
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
Re: אהלן לכולם, שאלה לגבי blackthorne
אהההההההההההה Og!!!
my man! זה עובד שופרא דא שופרא! סוף סוף pure blackthorne
מה עשית שם? אני חייב לדעת איך מסדרים תקלה מסוג כזה...
my man! זה עובד שופרא דא שופרא! סוף סוף pure blackthorne
מה עשית שם? אני חייב לדעת איך מסדרים תקלה מסוג כזה...
גם אני הייתי רוצה לדעת מה הייתה הבעיה (או יותר נכון, מה הבעיה, כי היא עדיין קיימת), אז בוא נבדוק ביחד:
כדי לבדוק איפה נעוצה הבעיה - בהגדרות של דוסבוקס, בהגדרות של המשחק או בהפעלתו דרך דוסבוקס (mount וכו') תפעיל את הדוסבוקס שקיים אצלך במחשב אבל הפעם תעשה mount לתיקייה החדשה (זו ששלחתי לך) ותפעיל את המשחק ששם. אם המשחק יעבוד עם קול אזי הבעיה היא בהגדרות של המשחק (ונבדוק אח"כ למה).
אם המשחק עובד ללא קול, תכנס לתיקייה החדשה של המשחק+דוסבוקס ותמחק את הקובץ dosbox.conf, זה יאפס את ההגדרות של דוסבוקס (רק של זה שבתיקייה - זה שמותקן במחשב שלך לא יושפע) ואז תפעיל את הקובץ dosbox.exe רק שהפעם הוא לא יפעיל את המשחק אוטומאטית, עכשיו תעשה mount לתיקייה הישנה של המשחק, זו שהורדת מהמקור האחר או זו שהורדת מהאתר הזה (נסה את שתיהן) ותפעיל את המשחק, אם יש קול, אז הבעיה היא בהגדרות של דוסבוקס שמותקן אצלך, אם עדיין אין קול הווה אומר שהבעיה נעוצה באיך שאתה מפעיל את המשחק.
נסה וחזור אלי עם התוצאות כדי שנוכל להמשיך לירות בצרות (Troubleshooting).
כדי לבדוק איפה נעוצה הבעיה - בהגדרות של דוסבוקס, בהגדרות של המשחק או בהפעלתו דרך דוסבוקס (mount וכו') תפעיל את הדוסבוקס שקיים אצלך במחשב אבל הפעם תעשה mount לתיקייה החדשה (זו ששלחתי לך) ותפעיל את המשחק ששם. אם המשחק יעבוד עם קול אזי הבעיה היא בהגדרות של המשחק (ונבדוק אח"כ למה).
אם המשחק עובד ללא קול, תכנס לתיקייה החדשה של המשחק+דוסבוקס ותמחק את הקובץ dosbox.conf, זה יאפס את ההגדרות של דוסבוקס (רק של זה שבתיקייה - זה שמותקן במחשב שלך לא יושפע) ואז תפעיל את הקובץ dosbox.exe רק שהפעם הוא לא יפעיל את המשחק אוטומאטית, עכשיו תעשה mount לתיקייה הישנה של המשחק, זו שהורדת מהמקור האחר או זו שהורדת מהאתר הזה (נסה את שתיהן) ותפעיל את המשחק, אם יש קול, אז הבעיה היא בהגדרות של דוסבוקס שמותקן אצלך, אם עדיין אין קול הווה אומר שהבעיה נעוצה באיך שאתה מפעיל את המשחק.
נסה וחזור אלי עם התוצאות כדי שנוכל להמשיך לירות בצרות (Troubleshooting).
-
- משתמש רשום
כשאני מפעיל את המשחק ששלחת לי דרך הדוסבוקס שלי זה לא עובד , שוב זה עושה את אותה התקלה, מעלה את הקובץ go.bat, מחכה שאני אקיש על מקש כלשהו כדי להמשיך הלאה מהפרסומת ונתקע, לא נכנס למשחק, ניסיתי לבטל את dosbox.conf ששלחת לי ואז להפעיל רגיל את המשחק ע"י mount וזה עושה בדיוק את אותה הבעיה, ושוב בלי סאונד זה עובד...
בדקתי את ההבדלים ב dosbox.conf בין השניים השונים והדבר היחיד ששונה הוא:
באחד מהם זה:
core=auto
cycles=auto
cycleup=500
cycledown=20
בשני זה:
core=dynamic
cycles=10000
cycleup=500
cycledown=250
אם היו לך ספקות אז אין לי מושג מה השורות האלה אומרות בדיוק אבל בדקתי את התאור של cycledown ורשום שם כך:
# cycledown Setting it lower than 100 will be a percentage.
בדקתי את ההבדלים ב dosbox.conf בין השניים השונים והדבר היחיד ששונה הוא:
באחד מהם זה:
core=auto
cycles=auto
cycleup=500
cycledown=20
בשני זה:
core=dynamic
cycles=10000
cycleup=500
cycledown=250
אם היו לך ספקות אז אין לי מושג מה השורות האלה אומרות בדיוק אבל בדקתי את התאור של cycledown ורשום שם כך:
# cycledown Setting it lower than 100 will be a percentage.
רגע, כשאתה אומר "נתקע" אתה מתכוון למסך הזה:

כי אם כן, כל מה שאתה צריך לעשות זה להעלות את הCycles של דוסבוקס ע"י לחיצה של Ctrl+F12 כמה פעמים...

כי אם כן, כל מה שאתה צריך לעשות זה להעלות את הCycles של דוסבוקס ע"י לחיצה של Ctrl+F12 כמה פעמים...
-
- משתמש רשום
קודם כל התשובה חיובית, בדיוק שם הוא נתקע לי!
דבר שני,
אתה רציני??!?! מה בדיוק הכוונה ב cycle? מעבר ממסך למסך?
דבר שני,
אתה רציני??!?! מה בדיוק הכוונה ב cycle? מעבר ממסך למסך?
Cycles זה מחזורים. זה מתורגם באופן ישיר למספר ההוראות שהמעבד המדומה של דוסבוקס מבצע בזמן מסוים.
עבור הדיוטות, ניתן לומר שזו המהירות של המחשב שדוסבוקס מדמה - ככל שהמספר יותר גדול, כך המהירות של המעבד גדולה יותר (זה לא מדויק אבל בהיעדר זמן להסבר יותר מדויק שישתרע על כמה עמודים טובים, זה מספיק).
לא האמנתי שאתה לא יודע מזה וזו הסיבה היחידה שלא הזכרתי את זה עד עכשיו. זה אחד הדברים הבסיסיים ביותר שיש לדעת כשמשתמשים בדוסבוקס בצורה ידנית כפי שאתה משתמש. שקול להשתמש בפרונטאנד כגון D-Fend להבא, זה יכול להקל עליך את השימוש.
אז בוא נסכם: במקרה שלך, הבעיה הייתה שלא שינית את הCycles של דוסבוקס והם היו מקובעים על 3000. במקרה הספציפי של המשחק הזה, התכנה שתפקידה לזהות את כרטיס הקול בעת הפעלת המשחק נתקעה בגלל שהיא לא מסוגלת להתמודד עם מהירות כזו נמוכה (כנראה נכנסה ללולאה אינסופית). זה לא מצב נפוץ, רוב המשחקים יפעלו גם עם Cycles שנמוכים מדי עבורם, רק לאט.
עכשיו, כשאתה יודע מה זה Cycles כדאי שתדע שהמשחק הזה זקוק להרבה יותר מה- 5000 או 6000 סייקלז שנחוצים לתכנה שמזהה את הגדרות כרטיס הקול כדי לא להתקע - בסביבות ה- 20000 מחזורים יספיקו גם לשלבים הגדולים יותר.
ומומלץ גם שתשים את ה- Core על Dynamic ולא על Normal. אמנם 20000 מחזורים הם בדיוק אותה המהירות גם בליבה רגילה וגם בליבה דינאמית, אבל הליבה הרגילה מעמיסה על המעבד שבלפטופ שלך ויש סיכוי טוב שפשוט לא תוכל להגיע ל20000 מחזורים בליבה רגילה.
עבור הדיוטות, ניתן לומר שזו המהירות של המחשב שדוסבוקס מדמה - ככל שהמספר יותר גדול, כך המהירות של המעבד גדולה יותר (זה לא מדויק אבל בהיעדר זמן להסבר יותר מדויק שישתרע על כמה עמודים טובים, זה מספיק).
לא האמנתי שאתה לא יודע מזה וזו הסיבה היחידה שלא הזכרתי את זה עד עכשיו. זה אחד הדברים הבסיסיים ביותר שיש לדעת כשמשתמשים בדוסבוקס בצורה ידנית כפי שאתה משתמש. שקול להשתמש בפרונטאנד כגון D-Fend להבא, זה יכול להקל עליך את השימוש.
אז בוא נסכם: במקרה שלך, הבעיה הייתה שלא שינית את הCycles של דוסבוקס והם היו מקובעים על 3000. במקרה הספציפי של המשחק הזה, התכנה שתפקידה לזהות את כרטיס הקול בעת הפעלת המשחק נתקעה בגלל שהיא לא מסוגלת להתמודד עם מהירות כזו נמוכה (כנראה נכנסה ללולאה אינסופית). זה לא מצב נפוץ, רוב המשחקים יפעלו גם עם Cycles שנמוכים מדי עבורם, רק לאט.
עכשיו, כשאתה יודע מה זה Cycles כדאי שתדע שהמשחק הזה זקוק להרבה יותר מה- 5000 או 6000 סייקלז שנחוצים לתכנה שמזהה את הגדרות כרטיס הקול כדי לא להתקע - בסביבות ה- 20000 מחזורים יספיקו גם לשלבים הגדולים יותר.
ומומלץ גם שתשים את ה- Core על Dynamic ולא על Normal. אמנם 20000 מחזורים הם בדיוק אותה המהירות גם בליבה רגילה וגם בליבה דינאמית, אבל הליבה הרגילה מעמיסה על המעבד שבלפטופ שלך ויש סיכוי טוב שפשוט לא תוכל להגיע ל20000 מחזורים בליבה רגילה.
- Radioactive Grandpa
- מנהל
- איש קשר:
אפשר לומר שבמקרה הספציפי הזה זה לא היה עוזר, מכוון שהגדרת המחדל של D-Fend עבור cycles היא גם כך נמוכה מאד לפני שמגדירים אותה אחרת (שלא לדבר על זה שהערכים auto ו-max לא קיימים בה עד שלא עושים את העדכון הידני שציינתי בנספח). אבל כן, שינוי ערכי ה-cycles והליבה יהיו קלים יותר בשימוש בה להבא.Og כתב:שקול להשתמש בפרונטאנד כגון D-Fend להבא, זה יכול להקל עליך את השימוש.
-
- משתמש רשום
טוב לדעת, תודה רבה