בתור חובב גדול של קווסטים ישנים אני משתמש כבר שנים ב־SCUMMvm אבל אימלטור חדש יחסית בשם DREAMM תפס את תשומת־ליבי. בניגוד ל־SCUMMvm הוא מדמה ממש את הסביבה המקורית של המשחקים במקום לעשות מעין הנדסה לאחור ומציג אותם כמו פעם, עם התפריטים הישנים ואיך שהם היו פעם. יש כמה משחקים ש־SCUMMvm מציע להם את התפריטים הישנים אבל בחוויה שלי אלה היו בעיקר משחקי סיירה ובמקרה הזה אני כבר מעדיף DOSbox.
אנשים שמכירים את שתי התוכנות, יש לכם העדפה או המלצה?
DREAMM לעומת SCHUMMvm
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
Re: DREAMM לעומת SCHUMMvm
לא שמעתי על DREAMM, אז תודה על החשיפה
DREAMM מגדיר את עצמו בתור אמולטור שמיועד למשחקים ספציפיים:
אני ככלל מעדיף את המקור, אבל אתה מוגבל לרשימת המשחקים הנתמכים אז לא תמיד תהיה לך הברירה בין השניים.
(מצטרף לחכות לקרוא את התגובות של מי שניסה את שני האמולטורים)
DREAMM מגדיר את עצמו בתור אמולטור שמיועד למשחקים ספציפיים:
DREAMM is a bespoke emulator for LucasArts games
(complete list)
אני ככלל מעדיף את המקור, אבל אתה מוגבל לרשימת המשחקים הנתמכים אז לא תמיד תהיה לך הברירה בין השניים.
(מצטרף לחכות לקרוא את התגובות של מי שניסה את שני האמולטורים)
אז מה ההבדל בין ScummVM ל-DREAMM? שניהם תומכים ברשימה מוגבלת של משחקים/מנועים. גם ScummVM התחיל עם תמיכה רק במשחקי לוקאסארטס והוסיפו לו תכולות בהמשך.
בגדול, ההבדל העיקרי הוא ש־DREAMM הוא אימולטור של ממש המריץ את המשחק כאילו אתה משחק אותו על מערכת־הפעלה ישנה, עם כל הבאגים ואיך שהמשחק נראה ורץ במקור, בעוד SCUMMvm 'משחזר' את המשחק מתוך הקבצים ולפעמים עורך כמה שינויים ותיקונים. אלה פשוט שתי גישות שונות להרצה של המשחק.
מבחינת כמות המשחקים, מצד אחד SCUMMvm מכיל הרבה יותר משחקים מחוץ ללוקאסארטס אבל DREAMM מכיל גם כמה וכמה משחקים של לוקאסארטס שאין להם תמיכה בידי SCUMMvm אז זה לא בהכרח שתמיד אחד יכול והאחר לא.
מבחינת כמות המשחקים, מצד אחד SCUMMvm מכיל הרבה יותר משחקים מחוץ ללוקאסארטס אבל DREAMM מכיל גם כמה וכמה משחקים של לוקאסארטס שאין להם תמיכה בידי SCUMMvm אז זה לא בהכרח שתמיד אחד יכול והאחר לא.