מסע אל העבר :: ארכיון פורום :: D-Fend v2 שוחרר לציבור!

פרטים הודעה
  • Radioactive Grandpa
  • 07.10.2004 03:10

D-Fend v2 שוחרר לציבור!

רציתי להודיע לכם, ש- D-Fend 2 ראה אור אתמול בלילה!

ובכן, אחרי חודשיים של פתוח ושבוע וחצי של בדיקות, זה כבר כאן. http://members.home.nl/mabus
החידושים בין הגרסה הקודמת לנוכחית מאד משמעותיים ומתקדמים. החל בממשק מתקדם יותר ומראה טוב יותר ואפשרויות רבות נוספות, וכלה בקוד יעיל בהרבה, כך שהתכנה 'שוקלת' כמחציתה בקירוב של הגרסה הקודמת.
החסרון היחיד בינתיים הוא שחובה להשתמש ב-DOSBox v0.62 ולא ב-0.61.


ולאלו מביניכם שיודעים מהו DOSBox ובכל זאת עוד לא שמעו על D-Fend, הרי הסבר קל.
DOSBox הוא מעין אמולטור ל-DOS. על מנת להפעיל בו משחקים יש לחזור על פעולות בסיסיות שוב ושוב, באופן מיותר ודי מאוס (כמו Mounting, בחירת הנתיב, כיוון מחודש של Cycles למהירות הרצויה, ואם למשחק שלכם נחוצות הגדרות מתקדמות, אז זה ממש סיוט).
בשביל זה יש את D-Fend.
D-Fend שומרת את כל ההגדרות של DOSBox שמופעלות על המשחק על-מנת שיורץ באופן הטוב ביותר (צריך להגדיר את זה, כמובן), כך שתוכל להריץ אותו בקליק אחד. D-Fend יתפעל את DOSBox כך שיעלה את המשחק מיידית ובהגדרות הנחוצות.
את פרופיל המשחק שנוצר ניתן להפעיל דרך התכנה, שמספקת ממשק נח וגם נגישות למידע נוסף על המשחק שניתן לערוך, או דרך קיצור דרך היכן שייבחר. כך שנוצר המצב, שאת דום 3 של ימינו, ואת דום 1 של פעם, כבר אפשר להפעיל באותו אופן פשוט: קיצור דרך על שולחן העבודה.


מי שזקוק למדריך לתכנה, יוכל לשאול כאן שאלות. הגרסה הנוכחית טרם כוללת manual. ה-manual מתוכנן להופיע בגרסה הבאה, וכמו-כן מתוכננת גרסה רב-לשונית שתתמוך בשפות שונות שתינתנה להורדה (תהיו בטוחים שתהיה שם עברית). יתכן שגם ה-manual עצמו יאופשר לתרגום.




Unpublicized (aka Radioactive Grandpa)
  • אורח
  • 07.10.2004 06:10

תודה רבה!
זאת נראית כמו תוכנה מעולה!
אני לא יכול לחכות למדריך העיברי :P
  • איתן
  • 08.10.2004 01:10

לא הבנתי בשביל מה זה...
אני מפעיל את ריימן למשל דרך דוסבוקס וכל מה שאני עושה הוא להקליק פעמיים על הסמל שלו בדסקטופ והוא נכנס למשחק.
עכשיו, איפה נכנס פה DFEND?
  • Radioactive Grandpa
  • 08.10.2004 01:10

על מה אתה מדבר? השאלה היא איפה נכנס פה DOSBox... אין אפשרות ליצור קיצור דרך למשחק כך שיעבוד דרך DOSBox. הדבר הכי קרוב לכך הוא גרירה של קובץ ה-exe של המשחק לקובץ ה-exe של DOSBox.

אפשרויות סבירות:
- קיצור דרך שגרתי של קובץ המשחק (הפנייה סתמית ל-exe המשחק. ללא קשר לDOSBox).
- אתה משתמש בפרונטאנד אחר.



אורח, אתה (ואחרים) מוזמן לשאול שאלות.
  • C-man
  • 08.10.2004 08:10

בעקרון כל הדברים שאמרת פה אפשר גם לעשות ע"י עריכה של קובץ dosbox.conf
וזה לא מסובך מידי
כך שאתה יכול לשים קיצור דרך לדוסבוקס על שולחן העבודה וכשלוחצים עליו הוא יפעיל אוטומתי את המשחק עם ההגדרות שרצית
  • Gabriel
  • 08.10.2004 10:10

זה לא נכון. אתה יכול אמנם לשנות את ההגדרות של dosbox כך שהוא יעלה משחק מסויים (ואולי גם לשנות את הcycles), אבל אתה יכול לעשות זאת למשחק בודד. בD-FEND אתה יכול להכין רשימת משחקים שלכל אחד מהם הקונפיגורציות האישיות שלו.
  • אורח
  • 08.10.2004 12:10

שלא נדבר על זה שעם ממשק של וינדוס זה תמיד יותר קל :-)
  • איתן
  • 08.10.2004 08:10

(מכוון לגבריאל)
אז יש אייקון אחד, ואז רשימה של משחקים מופיעה?
אם לא, אז אתה מתבלבל פה: אפשר לעשות הרבה קבצי .CONF כאלה וכל אייקון ישתמש באחר.
  • eal
  • 08.10.2004 09:10

נו וזה מה שדפנד עושה, רק עם ממשק נוח ובטוח.
  • Gordi
  • 09.10.2004 06:10

נראה טוב :-)
אני מקווה שהגירסה החדשה תעזור לגולשים נוספים (במיוחד אלו שלא רגילים להתעסק עם דוס) לשחק במשחקים האהובים עליהם.
התוכנה נראית פשוטה להפעלה ויחד עם זאת יעילה מאוד - כדאי לנסות :!:
וכמובן שאי אפשר להמעיט בערכו של מדריך הפעלה בעברית, כשיהיה אחד...
חזרה | לרשימת ההודעות | חיפוש