תודה רבה על התגובה,
פרסמתי גרסה חדשה (עם תאריך) בהודעה הראשית.
קיבלתי את עצתך גם בעניין אישור תוכן הקובץ go.bat - לא מופיע יותר.
Gordi כתב: ↑ו' אוגוסט 18, 2017 8:22 pm
[*] "לחבילה קיימת מגבלה טכנית שעבור תכניות לחלונות הקובץ "go.bat" חייב להכיל שורה בודדת בלבד!" - לצערי לא הקפדנו על כך במשחקי האתר. אולי הקוד שצרפתי בסוף יכול לעזור להתמודד עם הבעיה הזו (עשיתי רק כמה בדיקות בסיסיות). נראה לי שיהיה צריך לפתח אותו הלאה, לייצר קובץ אצווה אחר (נאמר GoWin.bat) עם progman winfile ולקרוא לקובץ האצווה החדש במידה והוא קיים.
שים לב שהמגבלה קיימת רק במשחקי
חלונות, רוב המשחקים באתר הם לדוס ושם המגבלה לא קיימת והחבילה אמורה לעבוד עם הקובץ הקיים באתר.
המגבלה עצמה נוצרת מהתוכנה reloa.exe שדואגת לפתוח את חלונות 3 עם המשחק הרלוונטי ולסגור בגמר, הוספת התמיכה בזה תהיה מסובכת יותר.
בכל אופן, לדעתי המגבלה לא מפריעה לתפקוד כרגע. (ובינתיים ההנחה היא שאם השורה הראשונה היא לא קובץ ריצה של חלונות.. אז זה משחק דוס)
בגדול, השורה שצריכה להופיע בקובץ go.bat אמורה להכיל את קובץ הריצה של המשחק, גם במשחקי חלונות (לא progman winfile),
וכשמבצעים שלח אל ישר מקובץ הריצה (למשל FREDDI.exe ב"הדג שרצה להיות בלש") השם של הקובץ הוא מה שמוצע (ומה שרצוי).
כשמתקבל קובץ שאינו קובץ ריצה (למשל התקיה עצמה), מוצע כרגע progman winfile כפתרון זמני עד שאוסיף סוג של "ניחוש" של קובץ הריצה המתאים...
קצת הסבר על הפקודה עצמה (שוב.. ממש לא הפקודה שאמורה להיות שם):
הפקודה פותחת את סייר הקבצים של חלונות 3 וכך המשתמש יכול לבחור בקובץ הרלוונטי משם.
progman -
(Program Manager): למעשה הסביבה המוכרת של חלונות 3, מקבל כפרמטר שם של תכנית להפעלה ומריץ גם אותה בנוסף...
..והתכנית הכי מתאימה:
WinFile-
סייר הקבצים של חלונות 3
[*] (כשניסיתי להפעיל את Dave מתוך חלונות 3.11, הוא רץ מהר מדי ולא היה שחיק. מעניין אותי אם זה קורה גם בסביבה שלך).
כן, קורה גם אצלי.
החל מגירסה 3.1 של חלונות בוטלה התמיכה בהרצת דוס ב-Real Mode מה שגורם למשחקי דוס לרוץ מהר מאד..
הבדיקה של סוג הקובץ נועדה לפתור את הבעיה הזו בדיוק - לא להפעיל את חלונות כשלא צריך,
ובכך למנוע את האצת המשחקים (כך שאם המשחק מיועד לדוס, הוא יופעל ישירות מדוס).
מסיבה מסויימת דייב מקבל את אותה השגיאה שהתקבלה במשחקי חלונות ב-exetype.. (כך שהוא מזוהה כמשחק חלונות אם go.bat מכיל רק "dave")
בגרסה החדשה (מהיום) החלפתי את התכנה באחת שמשתמשת ישירות בפונקצית מערכת שעושה את אותו הדבר, מקווה שזה יעבוד יותר טוב.
(לחלופין, חשבתי להריץ את התכנית בדוס ואם הייתה שגיאה להריץ אותה בחלונות, השאלה היא אם יכול להיות שמשחק סתם מחליט להסתיים בשגיאה)
[*] כל הקישורים של "משחקי חלונות לדוגמא" שבורים.
.
.
.
בשורה התחתונה, יופי של עבודה!
הייתי מאוד רוצה לראות מדריך יותר מפורט לשימוש, וכך נוכל לקשר אל החבילה הזאת מתוך האתר.
הקישורים לדוגמאות תוקנו
כדאי לשים לב שגם התיקייה MNT שבחבילה היא דוגמא נחמדה מאד בעצמה

(הדוגמא כוללת שינוי רזולוציה, טעינת תקליטור ומדריך הפעלה)
שוב תודה על ההערות!
הוספתי הדרכה לפעולת הקובץ CreateDSC.bat
(..אני לא בטוח שחוץ מזה יש עוד מה לפרט מעבר למה שבמדריך)