דף 6 מתוך 9

בעיות תצוגת מסך מלא

נשלח: א' אפריל 15, 2007 3:15 am
על ידי Radioactive Grandpa
- בעיות תצוגת מסך מלא
כשמפעילים את D-Fend בשימוש עם גרסת DOSBox 0.65 ומעלה, מתרחשת תופעה מוזרה במסך מלא. המשחק מוצג באותה רזולוציה בה הופיע בחלון, אך במסך מלא. כלומר, הוא יוצג בקטן במרכז המסך.
תמונה
תופעה זו נגרמת מההבדלים בין ההגדרות בגרסאות הקודמות של DOSBox (גרסאות 0.62 ו-0.63) שבהן D-Fend 2 תומכת באופן רשמי, ובין אלו בגרסאות החדשות. ניתן לפתור בעיה זו בכמה דרכים פשוטות.
1. הדרך הפשוטה ביותר היא להוריד את עדכון הביטא של D-Fend מהאתר הרשמי, או ישירות מכאן.
עדכון זה יוסיף את ההגדרות הרלוונטיות על-מנת לפתור את הבעיה ל-D-Fend, ובנוסף אף ימיר את כל ההגדרות הרלוונטיות בפרופילים שכבר יצרתם. פשוט הורידו את הקובץ והעתיקו אותו לתוך תיקיית ההתקנה של D-Fend. הקובץ יבצע את הפעולות הנדרשות באופן אוטומטי.
2. אפשרות נוספת היא להוסיף את ההגדרות החדשות ידנית.
הערך החדש שימנע את האפשרות הגורמת לבעיה הוא Original בהגדרת הרזולוציה. יש להיכנס ל-Change Dynamic Options דרך תפריט ה-Extra בשורת התפריטים. שם, יש ללחוץ על ההגדרה resolution ופשוט להקיש את הערך Original מעל הערכים הקיימים.
תמונה
לאחר האישור, הערך יתווסף לאפשרויות הרזולוציה. ניתן לבחור בו דרך עריכת פרופיל, תחת הסימניה General.
על-מנת שכל פרופיל שיווצר מעתה והלאה יוגדר עם האפשרות הזו אוטומטית, יש לחזור על אותה פעולה בעורך הגדרות ברירות המחדל (דרך תפריט ה-Extra או לחיצה על F5).
3. בשימוש בגרסאות DOSBox הנתמכות רשמית ב-D-Fend התופעה לא תתרחש (0.62/3).
מובן שאפשרות זו היא המינימלית והפחות מומלצת (הרי אינה מנצלת את העובדה שעל-פי רב ביצועי המשחקים משתפרים בגסראות מתקדמות של DOSBox). כדי להשתמש בגרסה אחרת של DOSBox יש להכניס את מיקום התיקייה דרך עורך ברירות המחדל.

נשלח: א' אפריל 15, 2007 4:16 pm
על ידי C-man
Og כתב:C-Man. זה קורה רק אם כבר הורדת קובץ או קבצים גדולים לפני כמה שעות, נכון?
כלומר, זה לא שלא הורדת שום דבר היום וכשניסית ראית את ההודעה?
לא נראה לי שהורדתי משם קבצים באותו יום.

וכל הכבוד על העדכון R.G.

נשלח: א' אפריל 15, 2007 7:26 pm
על ידי א ני
פעם ענית על זה לשעלה של מישהו

נשלח: ב' אפריל 16, 2007 7:05 pm
על ידי Gordi
תודה רבה :!: עדכנתי את המדריך עם התוספת החדשה.

שאלה לגבי D-Fend

נשלח: ש' אפריל 21, 2007 12:33 am
על ידי C-man
אוקי, גם לי יש שאלה בקשר ל D-Fend, חשבתי על לשאול אותה בפרטי אבל אז החלטתי לשאול פה כדי שהתשובה אם תיהיה מועילה תעזור גם לאחרים.

האם יש אפשרות בD-Fend (כולל בגרסה הלא-רשמית) ליצור מערכת משחקים שתיהיה ניידת, כלומר, שאני אשים את המשחקים בתיקייה בתוך D-Fend ואוכל להעביר את כל העסק ממקום למקום וגם לממחשב למחשב?
אני יודע שיש אפשרות לעשות import profile (שלא ממש בדקתי לעומק), אבל עד כמה שאני מבין אפשר להעביר כך משחק אחד כל פעם, וזאת תיהיה טרחה לעשות את זה על הרבה משחקים..

נשלח: ב' אפריל 23, 2007 10:16 pm
על ידי Radioactive Grandpa
[לאחר כתיבה]
מסתבר שכתבתי המון המון רקע שלא רלוונטי באמת לשאלה. אז הדגשתי באדום רק את מה שבאמת רלוונטי לשאלה, ללא כל זיוני השכל פה.


קודם כל, "הגרסה הלא רשמית" התחילה בכמה עדכונים קטנים עבור הגרסאות המחודשות של DOSBox שפשוט לא עברו מספיק בדיקות (וכללה אך ורק עדכונים, ולא מעבר מעמיק למשמעות של העדכונים האלו ושיפור הרעיון התכניתי בעקבותיהם). אחר-כך פשוט יצא פאטצ' שמעדכן את התכנה הקיימת אצל המשתמש ואת כל הפרופילים שנוצרו.

בעניין ה-Imports עצמם, אני אענה כרגע רק מה שזכור לי מהזיכרון (הרחוק) כי אין לי זמן כרגע באמת לבדוק את זה.
במקור ה-Import היה כלי עלוב למדי שפשוט שמר את הגדרות התצורה הכלליות וללא הגדרות כמו mount ופקודות הרצה המתפעלות הלכה למעשה את המשחק. הרעיון היה שאי אפשר להסתמך על מיקום בכלל היות ובכל מחשב המיקום עשוי להיות שונה, ולהימנע משגיאה. התוצאה היתה שב-98% מהמקרים לערך לא התרחש שום ייעול (מעבר לכך גם כך הגדרות כלליות אופטימליות משתנות בין מחשב למחשב) ויצירת פרופיל חדש היתה פעולה מהירה ופשוטה יותר...
הרעיון המחודש של ה-Import ב-D-Fend 2 (או באחד העדכונים הבאים) היה לשמור את הנתונים האלו ולבנות אלגוריתם שימצא את קבצי ההפעלה בצורה עצמאית תוך הישענות על מיקום ברירת המחדל של תיקיית משחקי ה-DOS שהוגדר. השלב הבא הוא לבצע חיפוש שיתבסס על נתוני הפרופיל במקרה שזה לא יימצא. עכשיו, אני לא זוכר מה מתוך זה נכנס לפועל בסופו של דבר. אני סבור שהשלב הראשון נכנס, אבל השלב השני לא, או לא בשלמותו. אתה בטח יכול לבדוק את זה בעצמך. (היה גם ייבוא כולל, לא? אם לא, זה בטח אחד מהעדכונים שהיה אמור להיכנס בגרסאות הבאות... באסה.)
בכל מקרה, לא אמורה להיות בעיה בשכפול חיצוני בתוך המחשב, או במחשב אחר, כל עוד מיקומי כלל התיקיות נשאר זהה (תקיית המשחקים ותתי התיקיות, ותיקיות ה-DOSBox. במקרה של העתקה ממחשב למחשב, גם תיקיית D-Fend). הבעיה היא בהעברה ממקום למקום במחשב כשלא נשמר מקור, מכוון שקבצי הפרופיל נשענים על ההגדרות הנשמרות בקבצי ה-config הממוקמים בתיקיית ההתקנה של D-Fend.

א ני כתב:פעם ענית על זה לשעלה של מישהו
כן, בערך. הגיע הזמן לתת פתרון מלא ומסודר.

נשלח: ג' אפריל 24, 2007 12:07 am
על ידי C-man
לפי מה שהבנתי אתה אומר שאני יכול להעתיק את התיקייה של D-Fend (וכל האחרות בתוכה), ולהעביר למקום אחר.
ניסיתי לעשות את זה וזה עובד אם אני משאיר את התיקייה המקורית, אבל אם אני מוחק אותה אז d-fend לא עולה כמו שצריך, וגם אם היה לא נראה לי הוא היה יכול להריץ את המשחקים כי הנתיבים לא שונו..

נשלח: ג' אפריל 24, 2007 5:36 am
על ידי Trrasque
Radioactive Grandpa כתב: כיווצתי את כל האייקונים הרלוונטים למשחקי DOS (וואו! זה כיווץ לפחות מרבע!).
http://rapidshare.com/files/1819145/Icons.rar
וגם
Radioactive Grandpa כתב:העליתי אותו שוב (כלומר, שוב כיווצתי מחדש. זה אינו אותו קובץ). רק הפעם אדע לא למחוק אותו מהמחשב בכל מקרה...

הנה הכתובת: http://www.megaupload.com/?d=OOX2MD5K
אתה יכול להעלות עוד אייקונים? הורדתי רק את מה שיש בלינק השני כי הראשון כבר נפל

נשלח: ג' אפריל 24, 2007 11:32 pm
על ידי Radioactive Grandpa
C-man כתב:לפי מה שהבנתי אתה אומר שאני יכול להעתיק את התיקייה של D-Fend (וכל האחרות בתוכה), ולהעביר למקום אחר.
ניסיתי לעשות את זה וזה עובד אם אני משאיר את התיקייה המקורית, אבל אם אני מוחק אותה אז d-fend לא עולה כמו שצריך, וגם אם היה לא נראה לי הוא היה יכול להריץ את המשחקים כי הנתיבים לא שונו..
כן, זה בדיוק מה שהסברתי.
אבל כמובן שבשימוש ב-Import הנתיבים מתאימים לתיקיית D-Fend השונה.

Trrasque, הקובץ החדש הועלה לא כתוספת, אלא מכוון שהקודם נפל. הוא לא אותו הראשון מכוון שלא שמרתי אותו, אז נאלצתי לאסוף מחדש. אין בו שינויים יזומים והסמלים המוכלים בו אמורים להיות זהים. יש איזה סמל ספציפי שאתה מעוניין? או שמא ראית בתמונות במדריך איזה סמל שלא נמצא בקובץ?

אגב, אם למישהו יש פיתרון טוב יותר מה-MegaUpload, הוא מוזמן להמליץ...
לכל אלו שנתקלו בהודעה בסגנון המצולמת,
תמונה
שימו לב שזה עניין של המתנה (של שעות), לא של הורדה בחשבון "פרימיום" בלבד.

נשלח: ד' אפריל 25, 2007 8:07 am
על ידי Og
אני אוהב את FileFront, אבל יש עוד כ"כ הרבה אתרים שאני רוצה לנסות בהזדמנות...

נשלח: ד' אפריל 25, 2007 4:07 pm
על ידי C-man
Radioactive Grandpa כתב:
C-man כתב:לפי מה שהבנתי אתה אומר שאני יכול להעתיק את התיקייה של D-Fend (וכל האחרות בתוכה), ולהעביר למקום אחר.
ניסיתי לעשות את זה וזה עובד אם אני משאיר את התיקייה המקורית, אבל אם אני מוחק אותה אז d-fend לא עולה כמו שצריך, וגם אם היה לא נראה לי הוא היה יכול להריץ את המשחקים כי הנתיבים לא שונו..
כן, זה בדיוק מה שהסברתי.
אבל כמובן שבשימוש ב-Import הנתיבים מתאימים לתיקיית D-Fend השונה.
אוקי זה עובד עכשיו כששיניתי את כל נתיבי התיקיות בתוכנה (4), ועשיתי import כדי שזה ימצא את קובץ ההפעלה אוטומתית. הבעיה היא שאפשר לעשות import למשחק אחד כל פעם (למרות שאפשר לעשות export לכל הרשימה ביחד)..

בעיות ב D-fend

נשלח: ש' יוני 23, 2007 4:52 pm
על ידי .:GX:.
יש לי בעיה, ה-D-fend שלי מראה רק כמה סוגים של קבצים כשאני רוצה להוסיף פרופיל,
וככה אני לא יכול לטעון את ההפעלה של המשחק.

ועוד בעיה, יש משחקים שכשאני מפעיל אותם פשוט יש מסך שחור. מה לעשות?

Re: בעיות ב D-fend

נשלח: ש' יוני 23, 2007 6:24 pm
על ידי nos-algia
.:GX:. כתב:יש לי בעיה, ה-D-fend שלי מראה רק כמה סוגים של קבצים כשאני רוצה להוסיף פרופיל,
וככה אני לא יכול לטעון את ההפעלה של המשחק.

ועוד בעיה, יש משחקים שכשאני מפעיל אותם פשוט יש מסך שחור. מה לעשות?
גם לי יש את הבעיה הזאת... :cry:

Re: בעיות ב D-fend

נשלח: א' יוני 24, 2007 11:51 am
על ידי .:GX:.
.:GX:. כתב:יש לי בעיה, ה-D-fend שלי מראה רק כמה סוגים של קבצים כשאני רוצה להוסיף פרופיל,
וככה אני לא יכול לטעון את ההפעלה של המשחק.

ועוד בעיה, יש משחקים שכשאני מפעיל אותם פשוט יש מסך שחור. מה לעשות?
מישהו יכול לעזור לי בבקשה?

נשלח: א' יוני 24, 2007 2:31 pm
על ידי א ני
למה להקפיץ סתם ?